X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mi moja od 3 dni daje tak popalić, że jestem w szoku. Te ruchy, kopniaki coraz bolesne.. ale lubię to :)

ja tak samo, uwielbiam jak się rusza :) i mamusie dręczy :D

właśnie sałatkę owocową zjadłam z 2 bananów, 2 kiwi, mandarynki i kawałka arbuza mniam :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, mniam! Ja zaraz sięgnę chyba po brzoskwinkę

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama rozwalasz mi system tymi twoimi tekstaki hahahahaa :) jak sie kiedys serio posiuram to ci gacie do prania wysle ;)

Co do aktywnosci... Moj lobuz to bylo dziecko z adhd :) ale ostatnio ciut przystopowal :) chyba mu ciasno juz :)
    Ale jakies 2 tyg temu nie mialam chwili spokoju, non stop kopy. A teraz jak ide gdzies dalej to ma tendencje do wbijania mi kolan albo stop w bok...

Justynko te pamperki roznia sie chyba tym ze jedne sa normalne a drugie sensitive :)

karolcia:)))), justyna14, K_A_M_A lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na sniadanie opierdyliłam dzis kawal ciasta :) az sie boje wejsc na wage :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    białe pampersy są delikatniejsze. czytałam, że najmniejsze rozmiary lepiej kupowac z tych białych. Miriam bodajze tak zachwalała białe, a zielone nie podeszły jej. ale nie jestem pewna czy na pewno ona, któras z dziewczyn z jej miesiąca :D

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    My dziś znowu pędzimy na wizytę :P

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Nadrobiłam was :)
    Oczywiście trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści i info o wadze maluszków, zawsze sobie z moim porównuje :)
    Jeśli chodzi o ruchliwość to moj syneczek jest raczej z tych spokojnych. Jak do tej pory ani razu nie sprzedał mi bolesnego kopniaka, raczej jedynie takie przyjemne. Wogóle to ja bardzo lubie jak on sie rusza. Ale jego natura jest taka, że robi to żadko. Czasem wieczorem, w nocy i troszke nad ranem. W dzień przeważnie jest cisza :) Swoją drogą ciekawa jestem czy rytmy dnia i temperamenty naszych maluchów pozostaną takie same po porodzie :)
    Na dzisiaj mam obiadzik więc moge sie zająć prasowaniem. A w ramach przerwy zrobie mufiny :) Zaraz rozkładam żelazko, przynosze wiatraczek, siadam sobie przed tel, obok kompik i nasze forum, w szkaleczce mrożona herbata i jedziemy. Lubię to! :P Wiem, normalna nie jestem :) Pozdrawiam was wszystkie a szczególnie nasze "leżaczki", oszczędzać tam siebie, jeszcze zatęsknicie za leżeniem i nic nie robieniem :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    z pierwszym synkiem kupiłam pampersy z belli i był to pierwszy i ostatni raz! większego shitu nie widziałam. Dlatego teraz ich nie kupię, może poprawili jakość ale ja już jestem zrażona. Szczerze powiedziawszy nie patrzę na to czy mają wycięcie na pępek, bo można pampersa podwinąć, z synem tak robiłam ;)
    Niestety podpisuję się wszystkim co mam, nawet siarą :P
    A te bez wycięcia to faktycznie można podwinąć, my nawet takie z wycięciem mieliśmy na wizycie położnej to powiedziała, że takie wycięcie jest bardziej ostre niż podwinięty pampers i bardziej może zranić kikutek i skórę wokół.

Nenka, dobrze, że to tylko otarcia.
    Ale chyba my kobiety tak mamy podświadomie w głowie ratowanie naszych bąbli. Ja raz spadłam z córką na rękach ze schodów i powiem wam, że trwało to sekundę, ale normalnie zdążyłam się tak obrócić, że małej się nic nie stało i patrzyła zdziwiona na mnie (chyba myślała, że to jakaś nowa zabawa), a ja zwichnęłam kostkę i obdarłam całe ramię, bo tak się powyginałam w trakcie lotu :P

Jovi, u mnie młody przed "porodem" miał takie pory swoje i poza nimi mogłaś mu walić po głowie młotkiem, a ten spał dalej (ech, cały tatuś :P), a teraz jest bardziej niespokojny i jak np. tylko wstaję do łazienki to od razu daje mi znać, że czuwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:16

jovi81 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet sie nie moge z wami porownac :( ńie wiem ile moj sunek wazy ani nic. No trudno, bedzie niespodzianka przy porodzie haha :)
    Noo i Patu wyjasnila zagadke :)

U mnie zupka sie juz gotuje :)
    W koncu moj misiek poszedl po rozumek do glowy i zńow wrocil na silowńie :) bo od kad ja tu do niego przylecialam to przestal chodzic. Obrosl w tluszczyk i ma lenia :P nie to co kiedys :P i zgania ze to moja wina i moich obiadkow :P
    Teraz on pracuje nad rzezba a po porodzie kolej na mnie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie to samo odkąd jestem w ciąży ja mam na plusie jakieś 5 kg a mój mąż chyba już z 10 kg albo wiecej :D gdy urodzę nie ma przeproś i obydwoje zrzucamy...

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nie dziwię się:) po tych Twoich kulinarnych pysznościach każdemu wzrastała by waga :)
    Jejku, Wy tu mówicie o 5 kg...a u mnie z 17już będzie za tydzień (mam wizytę i aż się boję) :)

po porodzie też ostro biorę za siebie... tęskni mi się do swojej wagi :)sprzed

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:30

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Paula, nie dziwię się:) po tych Twoich kulinarnych pysznościach każdemu wzrastała by waga :)
    Jejku, Wy tu mówicie o 5 kg...a u mnie z 17już będzie za tydzień (mam wizytę i aż się boję) :)

po porodzie też ostro biorę za siebie... tęskni mi się do swojej wagi :)sprzed

ja 4,5 kg miałam na wizycie 26 czerwca a teraz pewnie będzie już wiecej i to pewnie z 2 kg :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha macie racje :) majeczka 5 to Ewi ja napewńo juz 7 jak nie wiecej :)
    Ale co tam,,, bardziej niz waga martwia mnie rozstepy :( bo wage zawsze mozna zmniejszyc a z rozstepami ciezko.
    Choc powiem wam ze czuje sie jak slonica... Chce juz moje 50 kg i obcisle dzinsy :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale co tam,,, bardziej niz waga martwia mnie rozstepy :( bo wage zawsze mozna zmniejszyc a z rozstepami ciezko.
    Choc powiem wam ze czuje sie jak slonica... Chce juz moje 50 kg i obcisle dzinsy :P

a ja mam na odwrót. Nie wiem czemu bardziej kg przejmuję niż rozstępami, celulitem? Po prostu chyba mi lepiej jak jest mnie mniej :) czuję się atrakcyjniej no i fajnie wejść w S/M :) nic nie uciska. A rozstępy i celulit da się jakoś ukryć, gorzej latem ale no cóż... idealna nie jestem :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

oj tak, jeansy, ja tez chce! rurki obcisłe sie marzą :) pierwsza rzecz jaką kupie sobie w prezencie jak zrzuce brzuszek :D

Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja też wagą się nie przejmuje bo i tak aktywnie spędzam czas, tzn spędzałam przed ciążą bo pływałam i chodziłam na areobik więc kg szybko się zgubi.

Wizytę mam w czwartek to zobaczymy ile kg już będzie :) jutro rano na badania sobie pocisne.

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a ja mam na odwrót. Nie wiem czemu bardziej kg przejmuję niż rozstępami, celulitem? Po prostu chyba mi lepiej jak jest mnie mniej :) czuję się atrakcyjniej no i fajnie wejść w S/M :) nic nie uciska. A rozstępy i celulit da się jakoś ukryć, gorzej latem ale no cóż... idealna nie jestem :)

nikt nie jest idealny, ja mam pare rozstępów na boczkach bo kiedyś sporo przytyłam jak chorowałam na tarczycę i zanim lekarz unormował mi hormony to waga wzrastała a później się unormowała.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jest odwrotnie, jak ja zaczęłam tyć w ciąży, to mój mąż zaczął dbać o siebie i sporo schudł. Śmiejemy się, że równowaga musi być, jak ja przytyłam 11kg to on tyle zrzucił :) A poza tym cały czas mu powtarzam, że przy moim wielkim brzuchu każdy wygląda szczuplej ;P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A u nas jest odwrotnie, jak ja zaczęłam tyć w ciąży, to mój mąż zaczął dbać o siebie i sporo schudł. Śmiejemy się, że równowaga musi być, jak ja przytyłam 11kg to on tyle zrzucił :) A poza tym cały czas mu powtarzam, że przy moim wielkim brzuchu każdy wygląda szczuplej ;P

Diabla, proszę Cię :) te kg to u Ciebie to chyba tylko w cyckach i brzusiu ;)

Diabla85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nikt nie jest idealny, ja mam pare rozstępów na boczkach bo kiedyś sporo przytyłam jak chorowałam na tarczycę i zanim lekarz unormował mi hormony to waga wzrastała a później się unormowała.

ja po odchudzaniu... z wagi 84 zeszłam do 54. No i trochę rozstępów się pojawiło tu i ówdzie. A po porodzie chciałabym wrócić do 60 :)

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ