X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nr tel wysyłamy w prywatnej wiadomości do stardust87 ona ma listę i jak któraś będzie w szpitalu to może wysłać do niej smsa ma wszystkim z listy powysylac swój nr tel i jeszcze dwóch dziewczyn z forum do kontaktu.

Super ze wizyta się udała no i imię tez super to jedno z niewielu męskich które mi się podoba :-)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja od wczoraj strasznego dola mam spadłam ze schodów pod klatka.
    Nie wiem jak to zrobiłam na szczęście małej nic nie jest ale ją całe kolana i ręce rozdzierane i zdałam sobie sprawę co mogło się stać to od razu płacz
    Mąż mnie przytula ale sam się wczoraj wystraszył jak wróciłam do domu :'(

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)
    dba wrote:
    ja się wkurzyłam, bo nigdzie nie mogę kupić huggisów, czyżby je wycofali?

ja kupowałam ostatnio husteczki, ponoc tez bardzo dobre składowe. w rossmannie i kaufland je widziałam. ale pieluszek nigdzie. bella happy tez ma wyciecie na pepek. mi bratowa je polecała, a w necie opinie różne. wzięłam jedna paczke 1 tych i 2 małe białych pampersów. i mam dwa opakowania pampers 2 na później, reszta na bieżąco :)

a do prania mam lovele, dzidzius i bambino, zobaczymy który najlepiej sie sprawdza :)

stardust, dziękuje, numer wysłany :)

akuszerka no, oszczedzac mi sie ładnie prosze! dobrze ze przeszło, ale dzis serio odpoczywaj juz... nie chcesz dołączyc do grona stale lezacych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:08

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Cześć dziewczyny
    Nie wiem jak to zrobiłam na szczęście małej nic nie jest ale ją całe kolana i ręce rozdzierane i zdałam sobie sprawę co mogło się stać to od razu płacz

O matko nenka, dobrze że tylko na tym sie skończyło, i nie rozpamiętuj tego nie myśl co by było gdyby bo to nie ma sensu a tylko sie stresujesz a to źle wpływa na małą. Głowa do góry i uważaj na siebie :)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Cześć dziewczyny

całe szczescie, ze nic sie nie stało... uwazaj na siebie i sie nie obwiniaj, to nie jest twoja wina, przeciez specjalnie sie nie przewróciłas. ciesz sie ze wszystko ok.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jesteście

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie.moj synek jest synkiem, a mina lekarza bezcenna:-) bo niby nigdy sie jeszcze nie pomylil:-) synek wazy 2090 i bardzo mnie to cieszy:-) wszystkie wymiary ma prawidlowe.a GBS to pikus, niepotrzebnie mialam stresa w ogole:-) dziewczyny a jak sie nazywają te pieluszki z aldika, o ktorych piszecie?

kark, Majeczka2014, anulka81, Nelus, magdzia26, jovi81, JagoodkaK, verynice, nenka, betinka, afrykanka, stardust87, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry..:) idę Was czytać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, mam nadzieję że teraz tylko ok będzie..Nenka, najważniejsze że nic poważniejszego się nie stało!...dziewczynki musimy na siebie uważać.
    Cieszę się z udanych wizyt :)
    skoczę następnym razem do Carrefoura i obczaję te Dzidziusie :)
    Bocianka też może kupię, bo właśnie wczoraj wyczytałam , że ten na "F" to właśnie z mlekiem trzeba mieszać, a ja za mlekiem nie przepadam, po prostu nie dobrze mi po mleku:/
    Na początek użyję pewnie Pampersy, ale potem zamierzam przetestować Dady i Tesco LOves Baby- moja siostra kupuje i bardzo chwali.

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar uzywac Dady od rozmiaru 3. a jak wyjdzie w praktyce to sie okaze :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana :) ale gorącoooo ze szok

qb3c82c3gptozz8t.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka całe szczęście ze się uspokoiło wszystko teraz grzecznie proszę leżeć w łóżeczku :)
    Nenka współczuję upadku :( dobrze ze dzidzi nic się nie stało podobno na naszym etapie ciąży mogą się zdazac takie niefajne przygody :/
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja dzisiaj idę na 12 zobaczymy co lekarz postanowi... trzymajcie kciuki bo mam mega stresa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:45

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Juz po wizycie.moj synek jest synkiem, a mina lekarza bezcenna:-) bo niby nigdy sie jeszcze nie pomylil:-) synek wazy 2090 i bardzo mnie to cieszy:-) wszystkie wymiary ma prawidlowe.a GBS to pikus, niepotrzebnie mialam stresa w ogole:-) dziewczyny a jak sie nazywają te pieluszki z aldika, o ktorych piszecie?
    a jak wygląda ten GBS ? ja mam zrobić ale dopiero po 36 tyg, żeby był wiarygodny w szpitalu bo mi położna powiedziała że jak za wcześnie zrobię to będą musieli powtórzyć, swoją drogą po co on mi przy cc? nie wiem...bo ja miałam już 3 razy robione wymazy z pochwy i chyba tam też to wychodzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:50

Tysia87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 napewno wszystko bedzie dobrze.

magdzia26 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark cudowne wieści! A imię na prawdę ładne, sama bym lepszego nie wybrała (jakoś cieżko dla chłopca)!
    Nenka kamień z serca ze wszystko skończyło sie szczęśliwie, jak sobie pomyśle co mogłoby sie stać to aż mam łzy w oczach:( Uważajcie na siebie, proszeee!
    Akuszerka przesadziłas z tymi robotami, teraz za karę masz od nas zakaz jakiegokolwiek wysiłku! Leżeć i pachnieć! ;)
    Ja lecę spac a jak wstane to bede bawić sie nowym aparatem jupiii :D wczoraj kupilismy nikona 3200 specjalnie zeby robic fajne zdjecia córeczce. Do tej pory cykalismy foty tylko telefonem a wiadomo ze jak sie taki brzdac rusza to byłoby cieżko o dobre ujęcie
    Miłego dnia kobietki :*

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierwszym synkiem kupiłam pampersy z belli i był to pierwszy i ostatni raz! większego shitu nie widziałam. Dlatego teraz ich nie kupię, może poprawili jakość ale ja już jestem zrażona. Szczerze powiedziawszy nie patrzę na to czy mają wycięcie na pępek, bo można pampersa podwinąć, z synem tak robiłam ;)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Nenka dziewczyno uważaj tam na siebie! Najważniejsze że nic takiego się nie stało, a te obtarcia-do wesela się zagoi ;)

Tysia dobrze że wszystko dobrze :) Strach ma wielkie oczy co?? :)

Akuszerka jak tak dalej pójdzie to położymy Ciebie i Karolinę do jednego wyra i będzie pod stałą obserwacją :D

A ja dziś w miarę się wyspałam, synek podczas śniadanka się poprzeciągał i powypinał a teraz dostał czkawkę i gra gitara-można zaczynać dzionek :P

magdzia26, Tysia87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprzednie pytanie nie aktualne :P doczytałam że odpowiedź jest wcześniej :)

Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam pytanie Mamuski co do ruchów Waszych maleństw, bo u mnie mały tak dwa razy w ciągu dnia ma takie dłuższe sesje a potem cisza - tez tak etapami macie sesje kopniaczkowe?

xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Poproś męża, żeby kupił, albo wypożyczył ci jakąś dobrą książkę. Od razu czas ci szybciej zleci :) Karolina nie łam się to już końcówka :)
    Szonka ja książek mam mnóstwo i przez to leżenie taka jedna książka to na dwa dni jest.. nawet dziewczyny w szpitalu się ze mnie śmiały jakim cudem zdążyłam 2 przeczytać między odwiedzinami ;) chyba muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć.. jakieś robienie na drutach czy szydełku albo coś w ten deseń...:D

Nenka super że nic się nie stało! Teraz się kochana nie zadręczaj :)
    I bardzo się cieszę oczywiście z dobrych wieści wizytowych :D

Kark super ujęcie hehehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:02

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ