X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde akuszerka przegielas chyba troszke... Takie prace juz nie na te tygodnie ciazy kochana.
    Ja tez sie dobrze czuje i moj tylko knie opierdziela bo ciagle cos r,obie ale dzis juz na raty sprzatalam bo tez mi brzuch twardnial i sie wystraszylam...
    Oby sie uspokoilo ale dawaj znac co i jak...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, zostawić Was na 3 godziny a potem 1,5 godziny nadrabiania :)

Pieluszki Happy też mają wycięcie na pępek.

Akuszerka mam nadzieję że się uspokoi u Ciebie.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zdziwiłam jak napisałaś ile dziś zrobiłaś. Oby po nocy wszystko się uspokoiło.
    Niby się mówi że ciąża to nie choroba ale ja na tym etapie bałabym się brać za taką ciężką fizyczną robotę.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie,

Dziewczyny, 2 godziny temu upierdzieliła mnie w dłoń osa, tzn. chyba osa, bo żądła nie widziałam, i teraz mam pół ręki spuchnięte, boli i jest rumień, który przesuwa się po wewnętrznej str ręki w górę. Zażyłam wapno i nie wiem czy powinnam poczekać do rana, czy to może być niebezpieczne dla dziecka i jechać teraz do szpitala?

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karolcia no wlasnie mi sie wydaje ze one na tej samej zasadzie co biedronkowe sa :) a ze my biedry ńie mamy to trzeba sie ratowac :)
    Poza tym mam dwa kupony na 50% obnizki to choc bym miala nie skozystac to luzz :) choc mam nadzieje ze dadza rade :)
    mysle ze dadza rade,a jaka roznica w cenie jesli sie porowna z oryginalnymi Pampersami. Znajoma mowila ze po wyjsciu ze szpitala dostala duzo tych kuponow 50% wlasnie do aldika na pampesy i chusteczki nawet. Ja mam jak narazie jeden kupon)

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    też planuję jednak zakup Dzidziusiów. Ale wkurzyłam się, że nawet w tesco ubogi mieli asortyment :/ nie było dzidziusiów :/ w hebe widziałam tylko do białego 1,5 kg i to tylko jeden..nie wiem gdzie jeszcze mogę znaleźć. Może w Kauflandzie albo Carefourze będą?

Ja kupowalam plyn w Carrefourze, bogatodzidziusiowy maja asortyment i chyba tanio nawet bylo.

HUGGIES sa w Auchan, bylam i widzialam jakies 3 tyg temu.

Kama, te Twoje teksty!!! Znow sie poryczalam ze smiechu jak napisalas o tej ewakuacji ;)

A my spontanicznie wyskoczylismy do centrum handlowego. Kupilam synusiowi spodenki w H&M w dwupaku :) Zajelo nam wszystko 2h, a ja tak spuchlam,ze nie moge palcow u rak zgiac, a nogi jak balony. Do tego Mati ma szajbe i kopie z calej sily i na maksa na pecherz naciska. To nie jest przyjemne :/

Majeczka2014, K_A_M_A lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam wszystkie Mamusie,

Dziewczyny, 2 godziny temu upierdzieliła mnie w dłoń osa, tzn. chyba osa, bo żądła nie widziałam, i teraz mam pół ręki spuchnięte, boli i jest rumień, który przesuwa się po wewnętrznej str ręki w górę. Zażyłam wapno i nie wiem czy powinnam poczekać do rana, czy to może być niebezpieczne dla dziecka i jechać teraz do szpitala?

Kurcze, ciezko powiedziec. Podstawa, to czy jestes uczulona na takie uzadlenia. Dziwne,ze to wedruje. Na miejsce uzadlenia zrob sobie oklad z sody - lyzeczka na pol szklanki wody. I obserwuj, jak sie bedzie rozkrecalo dalej, to smigaj na ip!

Akuszerka no, przegielas palke i teraz strachu tyle! Lez grzecznie, trzymam kciuki,zeby sie uspokoilo!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, gratuluję decyzji o ślubie! :) Ja co prawda za nic nie zrezygnowałabym z całych tych przygotowań, tego dreszczyku emocji, wesela, tańców itd., no normalnie aż się rozmarzyłam jak sobie to wspomniałam, ale w Waszej sytuacji to chyba naprawdę jedyna dobra decyzja, skoro rodzina chłopaka jest taka a nie inna. Mam tylko nadzieję, że teściowa nie będzie się mściła ;)

Kaarolina, fajnie, że wyszłaś, dbaj teraz o siebie maksymalnie.

akuszerka, to żeś dała czadu, mam nadzieję, że wszystko się uspokoi jak odpoczniesz.

patu, witaj znowu! :)

verynice, głowa do góry, niedługo będzie synek i będziesz miała pełne ręce roboty, to doły pójdą w kąt. A z mężem pogadaj, że teraz potrzebujesz więcej jego uwagi, w końcu niedługo będziecie w trójkę, to Wasze ostatnie chwile w dwójkę, więc warto spędzać ze sobą więcej czasu.

My byliśmy dziś na usg, wstępnie wszystko jest o.k., ale dokładnie to się dowiemy jutro na wizycie u ginekologa. Mała tradycyjnie nie była chętna do współpracy, aż Mąż się dziwił, że wieczorami tak wydziwia a na usg jak trusia siedzi i uraczyła nas tylko delikatnym poruszeniem paluszkami :P Ponoć szyjka jest zamnkięta i ma długość 35 mm, więc wychodzi na to, że się nie skróciła od przyjazdu, ale... czy to możliwe, żeby długość szyjki było widać na usg przez brzuch? Coś mi tu nie pasuje :/
    Ty stardust87 cieszysz się z wagi syna, a ja jak babka powiedziała mi, że mała waży 2300, to prawie na zawał zeszłam. Liczyłam na coś koło 1800, a tu 2300! Od razu oczywiście doszłam do wniosku, że pewnie mam tę cholerną cukrzycę i urodzę dziecię ponad 4000, ale niby babka mówi, że to jest waga w normie, nie jest kruszynką, waży trochę więcej niż większość dzieci w jej wieku, ale jest o.k. Na siatce centylowej w belly też wydaje się być koło środka, ale sama nie wiem, tak jakoś zszokowała mnie ta waga :/

A i wczoraj Mąż za sprawą teściowej nieźle podniósł mi ciśnienie. Ta kobieta nawet 7 tys. km od nas potrafi się wpierdzielać między nas, na taką to nie ma rady...co za człowiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 01:10

Kaarolina, kark, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huśtawka faktycznie okazała się wadliwa, więc ją oddaliśmy i wzięliśmy inną - Fisher price My little snuggamonkey. Może kolorystycznie nie powala, ale ma bardzo przyjemny materiał - taki jak my little lamb, melodyjki też fajne, chodzi o niebo lepiej od tamtej i kupiliśmy ją w mega promocji :)
    da2ee0361af1724cmed.jpg
    Poczyniłam też parę dodatkowych zakupów, niestety jest to niewiele, ale zawsze chociaż coś się ruszyło: gaziki, sudocrem, patyczki, ręcznik z kapturkiem, pokrowiec na przewijak i wkładki laktacyjne.
    be8ee0c117abeb61med.jpg
    Poza tym w sobotę złożyliśmy w końcu łóżeczko i już jest w naszej sypialni. Mam wrażenie, że pomimo regulacji mała będzie leżała za nisko i będzie mi ciężko podnosić ją z łóżeczka, mam nadzieję, że uda mi się namówić Męża żeby trochę to podwyższył. Noi niestety moje obawy się potwierdziły, nie mamy za bardzo gdzie wstawić dodatkowej szafki i przewijaka :( Jedną szafkę może uda się wepchnąć, ale druga będzie musiała być w przedpokoju. A przewijak to nie wiem gdzie mam ustawić... :/

Dziewczyny, jakie kupujecie pieluszki na początek i w jakiej ilości ?
    Nie wiecie czy podgrzewacze z tommee tippee pasują też do innych butelek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 00:54

Kaarolina, anulka81, nenka, Majeczka2014, magdzia26, Io, verynice, stardust87, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ta hustawka! Kolor tez mi sie podoba ze taki neutralny. Zakupy z babiesrus? :) tam zawsze maja super promocje!
    Nie wiem czy tommy tipee pasuje do innych butelek, moj podgrzewacz avent podobno pasuje, wiec mysle ze twoj tez:)
    Mi polecaja pieluszki pampers te zielone. Ja narazie nie kupuje Bo na baby shower pewnie dostaniemy a co do tego ile to mysle ze duzooo biorac pod uwage ze przy noworodku zmienia sie pieluszke co 2h :)
    A ja przewijak postawie w sypialni Bo nie mam miejsca w lazience. Przy mniejszych "niespodziankach" bede wycierac dupke mokrymi chusteczkami a przy większych moze bede musiała korzystać z miski z woda albo bede latać do łazienki chociaz nie wiem jak to bedzie bo mam prysznic z bardzo głęboka wanna i cieżko byłoby tam myć noworodkowi dupcie :/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zaczarowana, u nas to nie było wyjścia:) mam nadzieje ze nastepnym razem gdy bedzie wesele i goście to bedzie tez dreszczyk emocji :) tak w ogóle to nasi świadkowie bez naszej wiedzy zaczęli mowic znajomym o ślubie i zapraszać do swojego domu na sobotę. Jestesmy wkurzeni bo ślub miał byc po ciuchu, dla papierka bez rodziny i naszych przyjaciol..a wychodzi na to ze spędzimy go wsród jakiś dalszych ludzi których nawet dobrze nie znamy. Mam nadzieje ze uda sie to odkręcić! W niedziele mamy jechać na łódkę, mam nadzieje ze wytrzymam tam w upał i nic sie nie stanie gdzieś na środku jeziora :/

A co teściowa wywinela? Nie dość ze teść sie wtrąca to jeszcze ona podnosi ciśnienie?

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze konska dawka no spy rozgonila skurcze. Boze, a juz sie balam ze bede musiala jechac do szpitala:-/ od dzis juz tylko leze i pachne, nic nie bede robic. Powiem Wam szczerze, ze myslalam, ze jak bede cos tam robic i zacznie mnie bolec brzuch to przestane. Ale brzuch nie zaczal bolec wiec dlaje pracowalam, nie spodziewalam sie, ze taka ilosc pracy moze pozniej rozkrecic skurcze, masakra:-/

assantea, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuszki! Za h mam wizytę i nie mogę się doczekać, jak się dowiem, ile mój synuś waży:-) chciałabym+\-2 kg.I mam też komplet badań w tym GBS.a najbardziej jestem ciekawa czy mój lekarznadal będzie przekonany, że mój synuś to dziewczynka:-)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z.rana..
    Akuszerka po tylku chcesz dostac?!? Teraz bedziesz jak ja kezec i pachniec ;) pocieszajacy jest fakt ze nie bede sama ;) tylko zazdroszcze ze u Ciebie leki powstrzymuja skurcze :) teraz sie oszczedzamy bo innaczej jak to Stardust napisalaa znajda Nas ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja wyprałam parę pralek w płynach dzidziuś i płyn do płukania dzidziuś. ładnie pachną, ale nie za mocno. są w miarę miękkie i czyste. także polecam.

Ja też mam dzidziusia :) A powiedzcie mi gdzie kupujecie dzidziusia poza siecią ? Ja chodziłam po sklepach i wszędzie tylko lovella.

Tak w ogóle to dzień dobry :)

Dziś wybieram się na poszukiwanie wyprawki, ale szkolnej dla starszych córek. Wolę je teraz obkupić, żeby pod koniec sierpnia już o tym nie myśleć i niestety będę musiała pozbyć się ok. tysiaka :/ Książki do szkoły sa strasznie drogie, a wydawnictwa chyba opłacaja się w szkołach bo nawet jak ma sie dzieci rok, czy dwa lata po sobie to już nie skorzystają z tych samych podręczników, bo co roku inne idą :(

A na obiadek marzy mi się jakiś kotlecik :) Dość mam syfu z biedry odgrzewanego w mikrofali i chyba dziś skoczę do restauracji na jakiegoś dewolaja :) a jutro może już uda się ugotować jakiś pyszny domowy obiadek w nowej kuchni :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja tez wole plyny do prania po proszkach plamy zostaja..
    A ja wlasnie zalapalam dola.. dzwonil Maz i od jutra bedzie musial zostawac w peacy na nadgodzinach a co za tym idzie.. calusie dnie bede w domu sama.. ja tego nie zniose na dodatek jeszcze nie mogac robic :| :(

Poproś męża, żeby kupił, albo wypożyczył ci jakąś dobrą książkę. Od razu czas ci szybciej zleci :) Karolina nie łam się to już końcówka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    na naszej działce sprawdzają się naturalne preparaty na mrówki :) czyli sól kuchenna, można też zastosować ocet :)

Ja parę dni temu wypsikałam siedlisko mrówek, które zebrało się u nas na parapecie jakimś sprayem na komary :) i zostały po nich tylko okruchy syfu, który naniosły. Więc chyba podziałało :) Kiedyś tak samo załatwiłam je zwykłym dezodorantem. Zauważyłam, że mrówki nie lubią żadnej chemii.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, restauracja obowiązkowo ;) Ja jak muszę jeden dzień zjeść obiad z biedry to padam, a co dopiero trzy pod rząd!

Akuszerka, leż, leż, wszystkim nam będzie raźniej :D :P

Dziewczyny, wytłumaczcie mi powolutku i dokładnie o co chodzi z telefonami, bo ja kurcze wtedy byłam w szpitalu i nie do końca wiem o co chodzi :)

Ja z herbat kupiłam bocianka, bo ten femaltiker trzeba rozpuszczać w mleku :(

My po wczorajszej wizycie :)
    Kajetan (ha, wybraliśmy wreszcie imię :D!) jednak chyba w szpitalu miał nóżkę 57, nie 67, bo teraz ma 61 :)
    Poza nóżką wszystko wyprzedza i wagowo w 32+5 ma 2087g, czyli jest na 48 centylu :D Strasznie mnie to cieszy, bo może podczas porodu będzie miał powyżej 3 kg ;)
    Gin dzisiaj albo za tydzień ma mnie zapisać na termin cc w szpitalu, ona sama ma mnie ciąć, najprawdopodobniej będzie to 2.09, więc mały będzie miał wtedy 38+5 :)
    Szyjka miękka, ale gin była zadowolona, mam dalej leżeć, ale powolutku mogę się gdzieś czasem udać, np. do kuchni po herbatę, jak to mój mąż skomentował :) Dostałam dodatkowo globulki dopochwowe, bo mam złe pH i więcej śluzu, w następną środę wizyta, wtedy też mam mieć ten posiew GBs czy jakoś tak :)
    Z tych niefajnych rzeczy to pani doktor pytała czy kiedy wykryli u mnie wadę serca to czy miałam też echo serca dziecka. Powiedziałam, że nie, a teraz jest podobno za późno, bo takie echo robi się chyba w 20-stym którymś tygodniu. Podczas usg gin patrzyła chyba przez 10 minut na serduszko robaczka, a ja myślałam, że się poryczę (zresztą M. też miał nietęgą minę) i dosłownie czekaliśmy na wyrok... Po tych 10 minutach ciszy gin powiedziała, że nie widzi nic niepokojącego, ale to już trochę późno i na wszelki wypadek w zgłoszeniu do cc zaznaczy, żeby po porodzie zrobili małemu usg. Swoją drogą Paula na Ujastku, tam gdzie się nie doczekałaś :)

A to nasz mały łobuziak:
    rvvng2.png
    No właśnie, na początku jak pani mierzyła i na sekundę przełączała na 3d to widzieliśmy jak ziewał, uśmiechał się kącikami, mrugał do nas jednym okiem, a jak mieliśmy czas, żeby wreszcie zrobić zdjęcie to łapa na twarz i koniec :)

nenka, Szonka, Nelus, magdzia26, K_A_M_A, Io, Kaarolina, Paula55, verynice, anulka81, Gosia19, betinka, stardust87, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Zaskoczylyscie mnie wiadomością ze wycofano Huggisy z produkcji tez miałam je kupić. Proszek Dzidziuś kupiłam u nas w Tesco.

Martwię się o Doti w sobotę pisała ze jedzie na IP bo ma skurcze i ból pleców i od tej pory się nie odezwała. Mam nadzieje ze z nią wszystko ok.

Ja dziś zacznę prasowanie miałam to robić dopiero na początku sierpnia ale dziś zapowiada się fajna pogoda do prasowania bo ma być pochmurno deszczowo i co najważniejsze chłodno :-D a w sierpniu nie wiadomo jak będzie.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark cieszę się, że wszystko ok :)
    Szonka u nas i mrówki właziły do piaskownicy, a wiadomo, że chemii do piaskownicy nie zastosuję ;) więc poszły naturalne preparaty :)
    Szonka dzidziusia można kupić w większych sklepach, ja kupiłam w leclerc.
    Zaczarowana a mi się kolor i wygląd huśtawki podoba.
    Jestem dzisiaj zombiakiem :/ nie spałam od 2 do 5, gorąco, teraz nawet nie da rady odespać. Konieczna kawa :P

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ