X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Paula, normalnie za te Twoje obiady Twój facet powinien Cie po stopach całować. Co dzień takie wymyślne i wykwintne. U mnie to sos, ziemniaki z mięsem i inne takie :) Albo ciasta ot tak sobie. Ja co prawda lubie piec ale od jakiegoś miesiąca nie mam na to natchnienia, moze jutro zrobię babeczki Nigelli Lawson- czekoladowo bananowe. Są proste i przepyszne i zawsze wychodzą.
    Jeśli chodzi o nr tel to ja chyba nie musze podawać bo mam net w telefonie więc na pewno będe relacje zdawała z porodówki na żywo. Może nawet to bedzie fotoopowieść :)

Położna Cię na fotel poprosi a Ty jej powiesz, ze najpierw musisz o tym na forum napisać :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Paula, normalnie za te Twoje obiady Twój facet powinien Cie po stopach całować. Co dzień takie wymyślne i wykwintne. U mnie to sos, ziemniaki z mięsem i inne takie :) Albo ciasta ot tak sobie. Ja co prawda lubie piec ale od jakiegoś miesiąca nie mam na to natchnienia, moze jutro zrobię babeczki Nigelli Lawson- czekoladowo bananowe. Są proste i przepyszne i zawsze wychodzą.
    Jeśli chodzi o nr tel to ja chyba nie musze podawać bo mam net w telefonie więc na pewno będe relacje zdawała z porodówki na żywo. Może nawet to bedzie fotoopowieść :)

oooo, za fotoopowieść to trzymam za słowo :D

a jakie to babeczki? mozna przepis? brzmi pysznie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, nie róbcie smaku :)
    Paula,fakt wymiatasz z gotowaniem ;)
    a ja właśnie zaraz będę szamać hot doga domowego ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu chyba jest wifi, ja nie mam telefonu, który by obsłużył internet ;) wiem wiem, bieda z nędzą i 5 lat za murzynami stoję z elektroniką.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hehe paula to mamy podobne smaki, moj wybredny to jemu placuszki lataja wiesz kolo czego :P ja jem wszystko!!! Oprocz oliwek heh.
    A co do platkow mydlanych to nie kojarze zebym cos pisala... Co prawda czytalam ze lepsze sa plyny ale nie uzywalam platkow to nie moge sie wypowiadac, to samo orzechy piorace-chcialam zamowic ale tez czytalam ze lipne i ooo mam plyny :P

ja wyprałam parę pralek w płynach dzidziuś i płyn do płukania dzidziuś. ładnie pachną, ale nie za mocno. są w miarę miękkie i czyste. także polecam.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezczelnie obzarlam sie racuchami i zaraz pekne, a tutaj idzie niezla burza-jak pieprznie w chate to nawet nie bede miala sily na ewakuacje :P

Paula55, betinka, Szonka, justyna14 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja wyprałam parę pralek w płynach dzidziuś i płyn do płukania dzidziuś. ładnie pachną, ale nie za mocno. są w miarę miękkie i czyste. także polecam.

też planuję jednak zakup Dzidziusiów. Ale wkurzyłam się, że nawet w tesco ubogi mieli asortyment :/ nie było dzidziusiów :/ w hebe widziałam tylko do białego 1,5 kg i to tylko jeden..nie wiem gdzie jeszcze mogę znaleźć. Może w Kauflandzie albo Carefourze będą?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    też planuję jednak zakup Dzidziusiów. Ale wkurzyłam się, że nawet w tesco ubogi mieli asortyment :/ nie było dzidziusiów :/ w hebe widziałam tylko do białego 1,5 kg i to tylko jeden..nie wiem gdzie jeszcze mogę znaleźć. Może w Kauflandzie albo Carefourze będą?

kg? to proszku szukasz? ja nie lubie, proszki zostawiaja slady na ubraniach. wole plyny :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - a Gemini?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wkurzyłam, bo nigdzie nie mogę kupić huggisów, czyżby je wycofali?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:

tez nigdzie nie znalazlam :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:

Oby nie bo też chciałam je w tym tygodniu kupić. Podobno są najlepsze na początek. Mało chemii i wycięcia na pępek mają. Jeszcze nie szukałam po sklepach.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    kg? to proszku szukasz? ja nie lubie, proszki zostawiaja slady na ubraniach. wole plyny :)

no myślałam o proszkach i płynie do płukania :) a jeśli są w proszki w płynie to możliwe, że na nie zdecyduję :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole plyny do prania po proszkach plamy zostaja..
    A ja wlasnie zalapalam dola.. dzwonil Maz i od jutra bedzie musial zostawac w peacy na nadgodzinach a co za tym idzie.. calusie dnie bede w domu sama.. ja tego nie zniose na dodatek jeszcze nie mogac robic :| :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie patrzę na gemini i są produkty dzidziusia. Na allegro też widziałam.
    Ten płyn do prania to jest iniwersalny? Tzn do koloru i białego?Czy tak jak proszki oddzielne? Bo nie widzę szczerze

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dzieki dziewczyny ;) ja lubie gotowac i nie moge sie doczekac az mama z bratem przyleca to bede mogla zaszalec :) no chyba ze zaraz po ich przylocie urodze...
    Staram sie codzien cos wymislic :)

Kama powiem ci ze o dziwo te placuszki mu podeszly :P ale zeby bidok tym pojadl to jeszcze syta zupke musialam zrobic :) stad krem brokulowy :)

Na ciacho to ja mialam ochote bo wole upiec niz jesc jakies batony ze sklepu :P

Kama sorry myslalam ze ty pisalas o zapychaniu pralki przez platki :P to ktos inny w takim razie :)

Co do huggisow...chyba na sierpniowkach dziewczyny pisaly ze podobno sa wycofane z rynku...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W szpitalu chyba jest wifi, ja nie mam telefonu, który by obsłużył internet ;) wiem wiem, bieda z nędzą i 5 lat za murzynami stoję z elektroniką.
    Jak bedziemy lezec na jednej sali to damy rade ja mam wifi w telefonie ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do prania osobno do białego i do koloru. do płukania jest tylko jeden.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Jak bedziemy lezec na jednej sali to damy rade ja mam wifi w telefonie ;)

jak obie bedziemy mialy skierowania juz do szpitala to pojedziemy razem sie zapisac :P zeby jednego dnia urodzic :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?
    ja pieluchy już mam poprane, wyprasowane i poukładana w komodzie. Z pościelami i pokrowcem na materac jeszcze czekam, bo aktualnie pozbywamy się mrówek różnymi specyfikami i wolę je wyprać jak już żadnej chemii nie będzie w powietrzu. Ale gdyby nie to, to już bym wyprała..

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ