Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zostala posciel tylko.. i mialam to robic na dniach ale musze sie wstrzymac.. wiec pewnie (jak uda Nam sie dotrwac)w 36 tygodniu bede to robicverynice wrote:A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Uhh biszkopt sie piecze

Dba to madra kobitka i dobrze sie zorganizuje i da rade!!!
Siostra mojej mamy cala ciaze byla sama bo maz w Norwegii przyjechal tylko na porod. A na jej glowie byl remont calego nowo kupionego domu, starsze dziecko i to w drodze
dala rade-dala
kobity sa silne 
Betinka kocyk super!!! Taki kolorowy
Wy tu wezcie nie sikajcie zbiorowo lepiej
No sierpniowki pomalu sie sypia
a potem juz tylko kolej na nas!!!! 
Ja jak bede prac to wszystko hurtem
ciuszki, posciele, rozki itp

-
verynice wrote:A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?
Ja dla starszych dzieci tylko prałam rzeczy używane (nie prasowałam), a nowych wcale nie ruszałam i dzieci żyją i do tego mają się świetnie
Teraz chyba jednak wszystko popiorę i poprasuję, pościel też, a pieluchy już dawno mam wyprane i wyprasowane
ale to wszystko raczej z nudów niż z konieczności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:20
verynice lubi tę wiadomość
-
dba wrote:no i moja znajoma niedawno urodziła, przed terminem, miała być dziewczynka - wyszedł chłopak

verynice ja bym się nie stresowała, do wizyty możesz poczekać
mój mąż cały czas sie smieje jak ktos pyta,ze na usg dziewczynka, a po porodzie sie okaze co tak naprawde. az doktor zdjęcie mu wydrukował ostatnio dla upewnienia ze to dziewczynka
dba lubi tę wiadomość
-
Stardust87 a powiedz mi czy to będzie jedyny raz pobrany ten wymaz (gbs)czy będzie jeszcze później? Bo czytałam, że tak okolo35-37 tydzień się robi.....i takie głupie mam mega pytanie....jak to wygląda? No wymaz z pochwy to pewnie jak do cytologii, a z odbytu:-) wiem, że to głupie jest, ale mam stres jakiś związany z tym badaniem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:37
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyale naprodukowałyście!!! Jeny
ale chociaż się nie nudzimy.
Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie
Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem
Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.
Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:41
verynice lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:ale naprodukowałyście!!! Jeny
ale chociaż się nie nudzimy.
Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie
Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem
Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.
Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należy
Mówisz - masz
http://allegro.pl/filtry-higieniczne-do-aspiratora-nosefrida-10szt-i4395078774.html
Mój Femaltiker przyszedł dzisiaj z Gemini. Dużo miejsca nie zajmuje, a nawet dla komfortu psychicznego wolałam kupić
Tak jak jeszcze Sab Simplex zamówię.
Do prania kupiłam płyn Dzidziuś (ale to tylko do pierwszego prania, bo potem będę prała w orzechach piorących).
Na smuta też może zapodaj jakiegoś kulinarnego pocieszacza? <przytula>https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Zostawić Was na chwilę baby no!!
Ja oczywiście muszę zaraz zdać kompa bo mój luby wieczorami go okupuje pozostaje mi telefon-a co do spania to dziś strajkuję i śpię sama-taki ooo wał!!! 
Urwałam sobie fasolkę i jutro ugotuję do obiadu i mam cukinię to też jutro usmażę placuszki. A a propos placuszków to polazłam w gąszcz i narwałam papierówek i zaraz będą racuchy
Tzn nie tak zaraz-muszą drożdże urosnąć 
Nie wiem co której miałam napisać... No i pozostajecie w moim fonie-może się uda coś z niego skrobnąć w międzyczasie obżerania się racuchami
Aha majeczka właśnie ja kupię albo bocianek albo ten felmatiker zależy co dostanę w aptece ale to w sierpniu i zacznę go pić może to coś pomoże??
Ewuncia92, betinka lubią tę wiadomość
-
ale mam leniwy dzień, cały na łóżku, wstaje tylko na siku i po jedzenie. nic mi się nie chce, oczy już od kompa bolą bo ściągnęłam książkę w pdf i już ją przeczytałam

strasznie się cieszę z powodu Monalisy, to prawdziwy cud!!!
sierpniówki już? szok! toż to zaraz nasza kolej! matko a ja w proszku!
u nas będzie szybciej szło niż u sierpniówek bo jest nas conajmniej 2 razy tyle co ich
więc i więcej emocji, czekania, czytania i zdjęć dzidziusiów
już się nie mogę doczekać.
moja córcia dziś szaleje na całego, kopie godzine, pół przerwy i znów godzine kopie i tak cały dzień,a po arbuzie miałą 2 razy czkawkę
jak ja ją kocham :*
powiem Wam, że te grochy na pościelach to mi się przejadły, te sówki to jeszcze mogą być, ale grochami już rzygam. Muszę zacząć spisywać co mam kupić w sierpniu, żeby o niczym nie zapomnieć, bo tyle tego.7w3d 💔

[