Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
verynice wrote:A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Uhh biszkopt sie piecze
Dba to madra kobitka i dobrze sie zorganizuje i da rade!!!
Siostra mojej mamy cala ciaze byla sama bo maz w Norwegii przyjechal tylko na porod. A na jej glowie byl remont calego nowo kupionego domu, starsze dziecko i to w drodzedala rade-dala
kobity sa silne
Betinka kocyk super!!! Taki kolorowy
Wy tu wezcie nie sikajcie zbiorowo lepiej
No sierpniowki pomalu sie sypiaa potem juz tylko kolej na nas!!!!
Ja jak bede prac to wszystko hurtemciuszki, posciele, rozki itp
-
verynice wrote:A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?
Ja dla starszych dzieci tylko prałam rzeczy używane (nie prasowałam), a nowych wcale nie ruszałam i dzieci żyją i do tego mają się świetnie
Teraz chyba jednak wszystko popiorę i poprasuję, pościel też, a pieluchy już dawno mam wyprane i wyprasowaneale to wszystko raczej z nudów niż z konieczności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:20
verynice lubi tę wiadomość
-
dba wrote:no i moja znajoma niedawno urodziła, przed terminem, miała być dziewczynka - wyszedł chłopak
verynice ja bym się nie stresowała, do wizyty możesz poczekać
mój mąż cały czas sie smieje jak ktos pyta,ze na usg dziewczynka, a po porodzie sie okaze co tak naprawde. az doktor zdjęcie mu wydrukował ostatnio dla upewnienia ze to dziewczynkadba lubi tę wiadomość
-
Stardust87 a powiedz mi czy to będzie jedyny raz pobrany ten wymaz (gbs)czy będzie jeszcze później? Bo czytałam, że tak okolo35-37 tydzień się robi.....i takie głupie mam mega pytanie....jak to wygląda? No wymaz z pochwy to pewnie jak do cytologii, a z odbytu:-) wiem, że to głupie jest, ale mam stres jakiś związany z tym badaniem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:37
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyale naprodukowałyście!!! Jeny
ale chociaż się nie nudzimy.
Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie
Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem
Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.
Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:41
verynice lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:ale naprodukowałyście!!! Jeny
ale chociaż się nie nudzimy.
Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie
Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem
Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.
Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należy
Mówisz - maszhttp://allegro.pl/filtry-higieniczne-do-aspiratora-nosefrida-10szt-i4395078774.html
Mój Femaltiker przyszedł dzisiaj z Gemini. Dużo miejsca nie zajmuje, a nawet dla komfortu psychicznego wolałam kupićTak jak jeszcze Sab Simplex zamówię.
Do prania kupiłam płyn Dzidziuś (ale to tylko do pierwszego prania, bo potem będę prała w orzechach piorących).
Na smuta też może zapodaj jakiegoś kulinarnego pocieszacza? <przytula>https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Zostawić Was na chwilę baby no!!
Ja oczywiście muszę zaraz zdać kompa bo mój luby wieczorami go okupuje pozostaje mi telefon-a co do spania to dziś strajkuję i śpię sama-taki ooo wał!!!
Urwałam sobie fasolkę i jutro ugotuję do obiadu i mam cukinię to też jutro usmażę placuszki. A a propos placuszków to polazłam w gąszcz i narwałam papierówek i zaraz będą racuchyTzn nie tak zaraz-muszą drożdże urosnąć
Nie wiem co której miałam napisać... No i pozostajecie w moim fonie-może się uda coś z niego skrobnąć w międzyczasie obżerania się racuchami
Aha majeczka właśnie ja kupię albo bocianek albo ten felmatiker zależy co dostanę w aptece ale to w sierpniu i zacznę go pić może to coś pomoże??Ewuncia92, betinka lubią tę wiadomość
-
ale mam leniwy dzień, cały na łóżku, wstaje tylko na siku i po jedzenie. nic mi się nie chce, oczy już od kompa bolą bo ściągnęłam książkę w pdf i już ją przeczytałam
strasznie się cieszę z powodu Monalisy, to prawdziwy cud!!!
sierpniówki już? szok! toż to zaraz nasza kolej! matko a ja w proszku!
u nas będzie szybciej szło niż u sierpniówek bo jest nas conajmniej 2 razy tyle co ichwięc i więcej emocji, czekania, czytania i zdjęć dzidziusiów
już się nie mogę doczekać.
moja córcia dziś szaleje na całego, kopie godzine, pół przerwy i znów godzine kopie i tak cały dzień,a po arbuzie miałą 2 razy czkawkęjak ja ją kocham :*
powiem Wam, że te grochy na pościelach to mi się przejadły, te sówki to jeszcze mogą być, ale grochami już rzygam. Muszę zacząć spisywać co mam kupić w sierpniu, żeby o niczym nie zapomnieć, bo tyle tego.7w3d 💔