X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mi przyszła karta apteczka za pobyt w szpitalu z dodatkowego ubezpieczenia na 300 zł wiec mogę zrobić zakupy apteczne dla małego :-)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu dokladnie...
    On teraz jest tak zestresowany ze wszystko by przyjal i nawet nic nie powie wiec na luzie udalo sie ze to On ja przyjal :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o kurde! poryczałam się ze śmiechu i popuściłam!!! 0sarcastic.gif

O kurcze teraz to ja się poryczalam ze śmiechu :-P :-D

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    O kurcze teraz to ja się poryczalam ze śmiechu :-P :-D

Też się poryczałam jak przeczytałam reakcję Stardust :D Dobrze, że bez popuszczania :D hahahahaha

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Patu dokladnie...
    On teraz jest tak zestresowany ze wszystko by przyjal i nawet nic nie powie wiec na luzie udalo sie ze to On ja przyjal :)

to jest sposób na mezów :D hahaha

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A powiedzcie mi - pierzecie i prasujecie już pieluszki tetrowe/flanelowe i pościele itp? Bo ubranka to tak, ale ta cała reszta?
    Mi zostala posciel tylko.. i mialam to robic na dniach ale musze sie wstrzymac.. wiec pewnie (jak uda Nam sie dotrwac)w 36 tygodniu bede to robic :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na sierpniówki a tam 2 rozpakowane i 2 kolejne dziś trafiły do szpitala, jedna z nich to dokładnie miesiąc przed terminem bo ma termin na 21.08!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh biszkopt sie piecze :)
    Dba to madra kobitka i dobrze sie zorganizuje i da rade!!!
    Siostra mojej mamy cala ciaze byla sama bo maz w Norwegii przyjechal tylko na porod. A na jej glowie byl remont calego nowo kupionego domu, starsze dziecko i to w drodze :) dala rade-dala :) kobity sa silne :)

Betinka kocyk super!!! Taki kolorowy :)

Wy tu wezcie nie sikajcie zbiorowo lepiej :P
    No sierpniowki pomalu sie sypia :) a potem juz tylko kolej na nas!!!! :)

Ja jak bede prac to wszystko hurtem :) ciuszki, posciele, rozki itp ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Ja dla starszych dzieci tylko prałam rzeczy używane (nie prasowałam), a nowych wcale nie ruszałam i dzieci żyją i do tego mają się świetnie ;)

Teraz chyba jednak wszystko popiorę i poprasuję, pościel też, a pieluchy już dawno mam wyprane i wyprasowane :) ale to wszystko raczej z nudów niż z konieczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:20

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzisiaj rozpoczac pranie, ale pada i pada..prac bede wszystko razem

• verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie wymyśliłam zmartwienie - hemoroidy, co nawet na 100% nie jestem pewna czy to to... no ale chyba wytrzymam 2tyg do wizyty skoro nic nie boli i nie piecze?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i moja znajoma niedawno urodziła, przed terminem, miała być dziewczynka - wyszedł chłopak :D
    verynice ja bym się nie stresowała, do wizyty możesz poczekać :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    no i moja znajoma niedawno urodziła, przed terminem, miała być dziewczynka - wyszedł chłopak :D
    verynice ja bym się nie stresowała, do wizyty możesz poczekać :)

mój mąż cały czas sie smieje jak ktos pyta,ze na usg dziewczynka, a po porodzie sie okaze co tak naprawde. az doktor zdjęcie mu wydrukował ostatnio dla upewnienia ze to dziewczynka :)

dba lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 a powiedz mi czy to będzie jedyny raz pobrany ten wymaz (gbs)czy będzie jeszcze później? Bo czytałam, że tak okolo35-37 tydzień się robi.....i takie głupie mam mega pytanie....jak to wygląda? No wymaz z pochwy to pewnie jak do cytologii, a z odbytu:-) wiem, że to głupie jest, ale mam stres jakiś związany z tym badaniem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:37

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naprodukowałyście!!! Jeny :) ale chociaż się nie nudzimy.
    Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie :)
    Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
    Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem :)
    Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
    Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
    Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.

Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:41

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ale naprodukowałyście!!! Jeny :) ale chociaż się nie nudzimy.
    Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie :)
    Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
    Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem :)
    Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
    Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
    Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.

Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należy :(

Mówisz - masz :) http://allegro.pl/filtry-higieniczne-do-aspiratora-nosefrida-10szt-i4395078774.html

Mój Femaltiker przyszedł dzisiaj z Gemini. Dużo miejsca nie zajmuje, a nawet dla komfortu psychicznego wolałam kupić :) Tak jak jeszcze Sab Simplex zamówię.

Do prania kupiłam płyn Dzidziuś (ale to tylko do pierwszego prania, bo potem będę prała w orzechach piorących).

Na smuta też może zapodaj jakiegoś kulinarnego pocieszacza? <przytula>

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Was na chwilę baby no!! :) Ja oczywiście muszę zaraz zdać kompa bo mój luby wieczorami go okupuje pozostaje mi telefon-a co do spania to dziś strajkuję i śpię sama-taki ooo wał!!! :D

Urwałam sobie fasolkę i jutro ugotuję do obiadu i mam cukinię to też jutro usmażę placuszki. A a propos placuszków to polazłam w gąszcz i narwałam papierówek i zaraz będą racuchy :) Tzn nie tak zaraz-muszą drożdże urosnąć :P

Nie wiem co której miałam napisać... No i pozostajecie w moim fonie-może się uda coś z niego skrobnąć w międzyczasie obżerania się racuchami :P

Aha majeczka właśnie ja kupię albo bocianek albo ten felmatiker zależy co dostanę w aptece ale to w sierpniu i zacznę go pić może to coś pomoże?? :)

Ewuncia92, betinka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam leniwy dzień, cały na łóżku, wstaje tylko na siku i po jedzenie. nic mi się nie chce, oczy już od kompa bolą bo ściągnęłam książkę w pdf i już ją przeczytałam :)

strasznie się cieszę z powodu Monalisy, to prawdziwy cud!!!

sierpniówki już? szok! toż to zaraz nasza kolej! matko a ja w proszku!
    u nas będzie szybciej szło niż u sierpniówek bo jest nas conajmniej 2 razy tyle co ich :) więc i więcej emocji, czekania, czytania i zdjęć dzidziusiów :) już się nie mogę doczekać.

moja córcia dziś szaleje na całego, kopie godzine, pół przerwy i znów godzine kopie i tak cały dzień,a po arbuzie miałą 2 razy czkawkę :) jak ja ją kocham :*

powiem Wam, że te grochy na pościelach to mi się przejadły, te sówki to jeszcze mogą być, ale grochami już rzygam. Muszę zacząć spisywać co mam kupić w sierpniu, żeby o niczym nie zapomnieć, bo tyle tego.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam proszki do prania z białego jelenia, mam jeszcze balsam do prania z dzidziusia. Herbatek na laktację nie będę kupować, ja myślę, że laktacja siedzi w naszych głowach i herbatka nic nie da ;) ewentualnie wypiję karmi :P

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ