X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ja mialam tak samo z humorem, potrafilam 2 dni przeplakac bo Miki pracowal w nocy a w dzien odsypial i malo czasu spedzalismy razem. Na debet tez weszlismy, juz ponad 1000 bo to wakacje, wyjazd do wawy, opal trzeba bylo kupic, auto naprawic, masakra. A do 1 daleko. Mam nadzieje ze becikowe nas podreperuje finansowo:-)

karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, przerażają mnie hemoroidy... wypadły na zewnątrz, to jak poczułaś? Sorki że tak pytam ale też uważam, że lepiej zapobiegać niż lecZyć...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kupujecie rozek ???

kupiłam jeden i jeden dostałam uzywany taki z tych nie usztywnianych. zobacze jak sie sprawdzi ;) raczej na noc nie planuje ich uzywac, bardziej spiworki mnie przekonuja.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 rozek i 2 spiworki

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozka nie kupuje bo moja kuzynka doslownie kilka dni dziecko w nim nosila a potem lezal na podusi wiekszej i nawet wygodniej go bylo trzymac (stabilniej). Spiworek mam jeden na ta chwilke ale na pewno kupie jakis, moze trafie na cos na przecenie:)

• verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Verynice ja mialam tak samo z humorem, potrafilam 2 dni przeplakac bo Miki pracowal w nocy a w dzien odsypial i malo czasu spedzalismy razem. Na debet tez weszlismy, juz ponad 1000 bo to wakacje, wyjazd do wawy, opal trzeba bylo kupic, auto naprawic, masakra. A do 1 daleko. Mam nadzieje ze becikowe nas podreperuje finansowo:-)

A jak poprawiłaś sobie humor??

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ich na noc nie chce ale ponoc wygodne przy karmieniu, jak goscie przyjda i do chrztu, ale to pozniej.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurcze, czy jest coś takiego jak depresja przedporodowa? Już mam dosyć samej siebie... poprałam ubranka małego i kurde widzę, że wszystko mam za duże albo mi się strasznie nie podoba (dostałam w spadku) bo wydaje mi się wieśniackie... normalnie siedzę i płaczę nad tymi ubrankami...
    Na dodatek mam dość siedzenia bez męża...tęsknię za nim...wrócił z pracy na 15 minut, zjadł obiad (jeszcze nie dojadł - kazał schować na później) i pojechał do dentysty, wróci i już mi zapowiedział że idzie na siłownie, czyli zląduje do domu gdzieś o 20, padnięty jak nie wiem i pójdzie od razu spać... :(
    Dobija mnie już ta samotność :(

Przepraszam, musiałam się pożalić :(

Verenice wiem, że to nie pocieszające, ale ja też siedzę całymi dniami sama. Mój mąż ma taką pracę, że nigdy nie wiadomo, o której wróci, a zazwyczaj wraca późno. Też jak ma chwilkę to idzie pobiegać a potem pada zmęczony :/

Ja staram się jak napisała Patu szukać relaksu dla siebie. Dziś byłam u fryzjera np. :) Pomyśl, że już niedługo urodzi się twój maluszek i wtedy już nie będziesz czuła się samotna, wręcz przeciwnie, będziesz tęskniła za chwilką tylko dla siebie :) Wykorzystaj ten czas, który jest teraz i postaraj sie spojrzeć na niego z innej strony, poczytaj dobrą książkę, idź do kina czy kosmetyczki, zrób coś dla siebie co ci sprawi przyjemność, bo już niedługo nie będzie na to czasu.

verynice, afrykanka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Stardust, przerażają mnie hemoroidy... wypadły na zewnątrz, to jak poczułaś? Sorki że tak pytam ale też uważam, że lepiej zapobiegać niż lecZyć...
    no mam takie jakby miękkie poduszeczki dookoła odbytu. Tzn ja mam jedną. Czuć ją przy podcieraniu lub myciu. I można ją wepchnąć do środka - cudowne przeżycie, nie ma co :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kupujecie rozek ???
    JA mam dwa :) Po rozłożeniu mogą pełnić funkcję kołderki do wózka.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Verenice wiem, że to nie pocieszające, ale ja też siedzę całymi dniami sama. Mój mąż ma taką pracę, że nigdy nie wiadomo, o której wróci, a zazwyczaj wraca późno. Też jak ma chwilkę to idzie pobiegać a potem pada zmęczony :/

Ja staram się jak napisała Patu szukać relaksu dla siebie. Dziś byłam u fryzjera np. :) Pomyśl, że już niedługo urodzi się twój maluszek i wtedy już nie będziesz czuła się samotna, wręcz przeciwnie, będziesz tęskniła za chwilką tylko dla siebie :) Wykorzystaj ten czas, który jest teraz i postaraj sie spojrzeć na niego z innej strony, poczytaj dobrą książkę, idź do kina czy kosmetyczki, zrób coś dla siebie co ci sprawi przyjemność, bo już niedługo nie będzie na to czasu.
    ja też z reguły sama siedzę. A teraz to szczególnie, bo żniwa są. przedwczoraj mąż wyszedł o 6 rano a wrócił po 23. Niby się kręci w pobliżu, widzę przez okno jak gdzieś przemyka, ale co z tego jak sama cały dzień. Do Torunia mam ponad 20km i zakaz jazdy samochodem z powodu omdleń więc nawet do sklepu czy na kawę z przyjaciółkami iść nie mogę.. Puzzle sobie układam. Na belly siedzę :) Literki szyję (te 6 literek już chyba pół roku szyję :P), oglądam tv i wpieprzam czekoladę :P Jakoś do września przeczekać trzeba - później będziemy się modliły o kilka chwil samej w domu :) a deprechy też często łapię. nic nie poradzisz. hormony, zmęczenie, upały robią swoje.

verynice, afrykanka, Tysia87 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    niestety mam objawy, bo mi wylazły na zewnątrz. Tzn ani nie boli, czasem troszkę swędzi, ale normalnie siedzę (a nie jak na reklamach :P). Stosowałam kilka tygodni Procto-glyvenol, ale nic nie dał, nawet się nie zmniejszyły, nie mówiąc o całkowitym zniknięciu. Gin mi dziś dała receptę na maść i czopki Posterisan i powiedziała, że mam na raz stosować jedno i drugie. Mam nadzieję, że do porodu przejdzie, bo po porodzie jeszcze większe będą..

dostałaś receptę na posterisan ? Ja kupowałam maść i była bez recepty.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć <3

stardust87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - WSPANIAŁE wiadomości z syneczkiem! Więcej złego z naszych wkrętów wyjdzie, niż rzeczywiście się dzieje hehe ;) A na swoje poduszeczki pamiętaj o masowaniu pod prysznicem na pobudzenie krążenia+czopy!

Anulka - śliczne ciuszki!!!!! Pierwsze dwa zdjęcia moje ulubione :)

Tysia, Ty szalona jesteś! Ale kolekcja!

Fipsik, te kilka sztuk fioletowych to naprawdę tragedia, koniec świata bym rzekła ;)

Verynice, Patu dobrze gada! Musisz zastosowac jakiś poprawiacz humoru. Przez burzę hormonów się te smutki dzieją. I nad tym się nie da zapanować. Ja mam dzisiaj taki dzień, że mam ochotę zabić przelatującą muchę tylko za to, że leci w moim domu ;) A z mężem otwarcie pogadaj, że Ci go brakuje i że chciałabyś, żeby poświęcił Ci maksimum uwagi w końcu. Jak ja się czuję niedopieszczona, to od razu to mówię i zaraz mężuś dopieszcza :)

Jagódka, ja mam 1 rożek, śpiworka nie kupuję na razie.

PRZYSZŁA MOJA PAKA Z ALLEGRO OSTATNIA! Kocyk jest boski :) Szlafrok też bardzo fajny, bo rękaw 3/4 i cieniutki. Koszula nocna hmmm... jakość chińska :D Stanik do karmienia - szczyt seksu normalnie hehe, dobrze zbiera cycki, bo o dziwo ta miseczka spore B jest na mnie dobra, więc jak mi się pokarm naprodukuje, to będzie za mały :/ I termoforek z pestek wiśni też w porzo!

Ale wreszcie jestem dumna, że się zebrałam do roboty i w tym moim dzisiejszym nerwie udało mi się dokończyć dół stroju, oto gacie ;)
    t8vx4j.jpg

verynice, stardust87, Patu, afrykanka, anulka81, JagoodkaK, Tysia87, magdzia26, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no mam takie jakby miękkie poduszeczki dookoła odbytu. Tzn ja mam jedną. Czuć ją przy podcieraniu lub myciu. I można ją wepchnąć do środka - cudowne przeżycie, nie ma co :P

Oj to chyba muszę kupić coś w aptece, bo wydaje mi się, że mam coś podobnego :/ a wizyta dopiero 6 sierpnia..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    dostałaś receptę na posterisan ? Ja kupowałam maść i była bez recepty.
    bo ja mam tę maść posterisan H, z czymś tam dodatkowym. Ona jest niby silniejsza i można ją tylko kilka dni stosować. Posterisan bez "H" jest chyba bez recepty.

• Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle zapomniałam się pochwalić taka niespodzianka na mnie czekała w domu Mąż nawet słowem się nie odezwał że paczuszki przyszły :)

c72b6120f190e10dmed.jpg

betinka, stardust87, verynice, Patu, afrykanka, anulka81, JagoodkaK, Io, Nelus, K_A_M_A, magdzia26, le'nutka, nenka, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Stardust - WSPANIAŁE wiadomości z syneczkiem! Więcej złego z naszych wkrętów wyjdzie, niż rzeczywiście się dzieje hehe ;) A na swoje poduszeczki pamiętaj o masowaniu pod prysznicem na pobudzenie krążenia+czopy!
    Pamiętam i stosuję - nawet wydaje mi się, że działa. Aczkolwiek dziwnie się z tym czuję :P

betinka lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja też z reguły sama siedzę. A teraz to szczególnie, bo żniwa są. przedwczoraj mąż wyszedł o 6 rano a wrócił po 23. Niby się kręci w pobliżu, widzę przez okno jak gdzieś przemyka, ale co z tego jak sama cały dzień. Do Torunia mam ponad 20km i zakaz jazdy samochodem z powodu omdleń więc nawet do sklepu czy na kawę z przyjaciółkami iść nie mogę.. Puzzle sobie układam. Na belly siedzę :) Literki szyję (te 6 literek już chyba pół roku szyję :P), oglądam tv i wpieprzam czekoladę :P Jakoś do września przeczekać trzeba - później będziemy się modliły o kilka chwil samej w domu :) a deprechy też często łapię. nic nie poradzisz. hormony, zmęczenie, upały robią swoje.

skąd to znam :) byłam tak zdesperowana, ze miesiąc temu jeździłam ciągnikiem z mężem bo nie mogłam juz sama wysiedziec w domu :D ale choc wpadnie dac buziaka przelotem czasem

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - to ten komplecik z allegro co Ci poleciłyśmy w grupie na fejsie? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: