X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam femaltiker na gemini. Co do proszków to wzięłam Dzidziusia (do białego, do kolorów i płyn do płukania). Na razie małe opakowania, w razie jakbym nie była zadowolona. Jutro odbieram paczkę. :)

Pranie wszystkiego zaczynam w przyszłym tygodniu. A od początku sierpnia biorę się za szykowanie mieszkania na powitanie Kubusia.

Edit: A skoro mowa o wcześniejszym rozpakowywaniu to jak stoimy z numerami tel?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 19:58

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny femaltiker jest w promocji na doz.pl - trzeba wejsc na strone www.doz.pl zalogowac sie, wybrac produkt, apteke w ktorej chcecie odebrac zamowienie i tyle. Platnosc przy odbiorze - nie trzeba szukac w aptekach, a zamowienie gotowe do odbioru w ok 48h (mozna ustawic wiadomosc sms) taka mala rada od sierpniowki ;-)

www.doz.pl/apteka/p67195-Femaltiker_proszek_10_g_12_saszetek

Io, Paula55, Patu, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice/jagoodka a my sie widzimy w srode albo czwartek?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo ktoś mógłby podać swój, bo ja nie mam internetu w telefonie i jak znajdę się w szpitalu to nawet was nie powiadomię

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pasuje

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy macie fajnie dziewczyny ze sie spotykacie, fajnie sie tak poznac w realu :) dobrze ze mam teraz zajecie to sie tak nie nudze bo tak to kaplica na tej wiosze :P potem bedzie dziecko to tez zajecie bedzie ale tez bym chciala poswiecac sobie choc troche czasu :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, wkłady do fridy zamówione :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego femaltiker zamowie nawet 2 op bo nie jest taki drogi na gemini a u nas nie ma czegos takiego :/ mysle ze skoro tylu dziewczynom to pomoglo to nie jest pic na wode.
    Poza tym zawiera glownie slod jeczmienny a to jest powodem zwiekszonej laktacji :) jasne ze karmieńie siedzi w glowie ale czasem sa takie przypadki ze ciezko sobie poradzic z homonami a jak cos moze jeszvze wspomoc to czemu nie :)

Do prania mam dostepne tylko platki mydlane z dzidziusia ale chyba kama mi tu pisala ze srednie sa... Wyprobuje i jak sie okaza lipne to zostaje mi tu fairy i w zasadzie tyle :/ tu nie sie piernicza z takimi rzeczami i wszystko piora w jednym proszku :p

Camille dzieki za info ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik dam Wam znać jak tylko się dowiem, czy mój mąż nie ma czasem urlopu bo wypisał na śr czw i pt... jutro powinnam wiedzieć to od razu sie Wam zamelduje!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ale naprodukowałyście!!! Jeny :) ale chociaż się nie nudzimy.
    Niedawno wróciłam z zakupów. Odwiedziłam aptekę i trochę kosmetycznych rzeczy dla Małej. 4 stówki poszły momentalnie :)
    Kupiłam aspirator frida - ale do niego chyba 1 wkład był, tzn taka gąbeczka niebieska? Wiecie gdzie można dokupić na szt. te wkłady? W razie czego kupię chyba też gruszkę, majątek nie kosztuje. Niech nawet leży bezużyteczna jeśli się taka okaże.
    Mam jeszcze pytanko- znów ,wiem :)
    Kupiłyście albo macie zamiar kupić jakąś herbatkę na laktację? Polecana jest femaltiker, czytalam też na czerwcówkach, że się sprawdziła. Byłam w 2 aptekach i jej nie dostałam. Zastanawiam się czy ją kupować? Czy będzie taka potrzeba jej picia?
    Wkurzyłam się, bo byłam w tesco i hebe i nawet proszków i płynów dla niemowląt nie było, pustki na pułkach!!!! Przy okazji zapytam, jakich używacie?
    Po powrocie, w trakcie w sumie powrotu posprzeczałam się z T. Mam kiepski humor, poryczałam oczywiście... teraz głowa mi pęka.

Verynice, nie jesteś sama... ja też w dzień w dzień do do popołudnia przesiaduję sama! T wróci z pracy-czasami o 16 jest ale to najwcześniej. Obiad, kolacja i spanie... Namawiam go na wypad do Centrum, do kina...bo o to też ciężko... wiem, że chodzę już jak Słoń i coraz ciężej ale chyba należy się nam jeszcze chwila rozrywki..a mam wrażenie, że ciężarnej nic się nie należy :(

ja kupowałam przez internet te filterki z innymi zakupami, ale chyba w Gemini tez je widziałam. i ta herbatka na laktacje tez jest w Gemini :)
    ja wolałam dla spokoju kupic. wzięłam 2 z rossmanna bo były w promocji za pół ceny i mam zamiar je pic od 38 tyg po jednej dziennie jeśli dotrwam do tego czasu tak dla spokoju i przezwyczajenia sie do smaku :) na pudełku jest informacja ze mozna zaczac pic pod koniec ciąży. czy cos da nie wiem, ale nie zaszkodzi :)
    i kupiłam własnie tą polecaną, ale ona sporo drozsza wiec ja bede piła jesli faktycznie taka potrzeba bedzie.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałam, kupiłam 4 prześcieradła. 2 z bawelny i 2 z frotty ;)

Paula55, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zostawić Was na chwilę baby no!! :) Ja oczywiście muszę zaraz zdać kompa bo mój luby wieczorami go okupuje pozostaje mi telefon-a co do spania to dziś strajkuję i śpię sama-taki ooo wał!!! :D

Urwałam sobie fasolkę i jutro ugotuję do obiadu i mam cukinię to też jutro usmażę placuszki. A a propos placuszków to polazłam w gąszcz i narwałam papierówek i zaraz będą racuchy :) Tzn nie tak zaraz-muszą drożdże urosnąć :P

Nie wiem co której miałam napisać... No i pozostajecie w moim fonie-może się uda coś z niego skrobnąć w międzyczasie obżerania się racuchami :P

Aha majeczka właśnie ja kupię albo bocianek albo ten felmatiker zależy co dostanę w aptece ale to w sierpniu i zacznę go pić może to coś pomoże?? :)

Kama ja na jutro mam zaplanowane placuszki z cukini :) z sosem czosnkowym ;)
    Plus krem z brokulow z grzankami z zoltym serkiem :)

Ale za racucha bym sie ńie obrazila ;) choc ja zaraz bede miec biszkopt z malinkami i truskawkami z galaretka :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    lo ktoś mógłby podać swój, bo ja nie mam internetu w telefonie i jak znajdę się w szpitalu to nawet was nie powiadomię

dokładnie, u mnie jest to samo. a w szpitalu wi fi nie ma

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś chce to ja mogę podać swój numer. Wyślijcie mi tylko zaproszenia.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja wyslalam zaproszenie i w razie W poprosze o tw nr. Ja swoj podalam juz ;)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, potem poprosze Stardust o wysłanie mi tej listy z numerami do Was powpisuję do telefonu, żebym nie zgadywała kto pisze :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Jak ktoś chce to ja mogę podać swój numer. Wyślijcie mi tylko zaproszenia.

wysłane, jak tylko zaakceptujesz to podam i swój numer :)

Io lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, normalnie za te Twoje obiady Twój facet powinien Cie po stopach całować. Co dzień takie wymyślne i wykwintne. U mnie to sos, ziemniaki z mięsem i inne takie :) Albo ciasta ot tak sobie. Ja co prawda lubie piec ale od jakiegoś miesiąca nie mam na to natchnienia, moze jutro zrobię babeczki Nigelli Lawson- czekoladowo bananowe. Są proste i przepyszne i zawsze wychodzą.
    Jeśli chodzi o nr tel to ja chyba nie musze podawać bo mam net w telefonie więc na pewno będe relacje zdawała z porodówki na żywo. Może nawet to bedzie fotoopowieść :)

Paula55 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe paula to mamy podobne smaki, moj wybredny to jemu placuszki lataja wiesz kolo czego :P ja jem wszystko!!! Oprocz oliwek heh.
    A co do platkow mydlanych to nie kojarze zebym cos pisala... Co prawda czytalam ze lepsze sa plyny ale nie uzywalam platkow to nie moge sie wypowiadac, to samo orzechy piorace-chcialam zamowic ale tez czytalam ze lipne i ooo mam plyny :P

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ