Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:oooo, za fotoopowieść to trzymam za słowo

a jakie to babeczki? mozna przepis? brzmi pysznie
http://foodmag.pl/przepis/muffinki-czekoladowo-bananowe-wedlug-nigelli/
Tutaj np jest przepis. Można do środka każdej babeczki dać kawłek czekolady lub jakiś dżemik. Polecam bo są przepyszne i łatwe w przygotowaniu. Ciasto bedzie bardzo gęste ale to norma
Paula55, Patu lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Oby nie bo też chciałam je w tym tygodniu kupić. Podobno są najlepsze na początek. Mało chemii i wycięcia na pępek mają. Jeszcze nie szukałam po sklepach.
Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.
Io lubi tę wiadomość
-
ja już nie będę miała, chyba że w szpitalu mi zrobią, ale nie sądzę.Tysia87 wrote:Stardust87 a powiedz mi czy to będzie jedyny raz pobrany ten wymaz (gbs)czy będzie jeszcze później? Bo czytałam, że tak okolo35-37 tydzień się robi.....i takie głupie mam mega pytanie....jak to wygląda? No wymaz z pochwy to pewnie jak do cytologii, a z odbytu:-) wiem, że to głupie jest, ale mam stres jakiś związany z tym badaniem....
A to wygląda tak, że wkłada patyczek do pochwy (bez rozwierania, bo to nie tak jak do cytologii, nie zbiera nic z szyjki macicy tylko tu na końcu, z przedsionka pochwy, bo to tylko o wydzielinę chodzi), a później tym samym patyczkiem lekko smyra Cię po odbycie (nic nie wkłada do środka) i tyle. W ogóle tego nie czuć. -
numerów mam 25, Blackluna zdeklarowala, że może być druga od listy (bo jest dokładnie z połowy) i podać swój nr żeby ewentualnie się z nią kontaktować jak ktoś w szpitalu wyląduje. Jeszcze potwierdzę czy nie zmieniła zdania i wszystkim dziewczynom, które podały nam numery wyślę kontakt do mnie i do Luny.Io wrote:
Edit: A skoro mowa o wcześniejszym rozpakowywaniu to jak stoimy z numerami tel?
Io, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
kochana, z przyjemnością podam, ale musisz moje zaproszenie zaakceptować i przy okazji swój nr na listę z numerami dać (bo pewnie nie czytałaś o tym, że robimy listę z numerami).Patu wrote:dokładnie, u mnie jest to samo. a w szpitalu wi fi nie ma
Patu lubi tę wiadomość
-
lo, będziesz trzecia od listy z numerami? to będziemy miały z głowy wybieranieIo wrote:Spoko, potem poprosze Stardust o wysłanie mi tej listy z numerami do Was powpisuję do telefonu, żebym nie zgadywała kto pisze

Io lubi tę wiadomość
-
Uffff ulzylo:-) ja jutro mam wizyte i już w myslach miałam jak mi ktoś wkłada w coś haha.a swoja drogą tak ciężko już mi się ogolić tam na dole, że masakra.ale musiałam jakoś się nagimnastykowacstardust87 wrote:ja już nie będę miała, chyba że w szpitalu mi zrobią, ale nie sądzę.
A to wygląda tak, że wkłada patyczek do pochwy (bez rozwierania, bo to nie tak jak do cytologii, nie zbiera nic z szyjki macicy tylko tu na końcu, z przedsionka pochwy, bo to tylko o wydzielinę chodzi), a później tym samym patyczkiem lekko smyra Cię po odbycie (nic nie wkłada do środka) i tyle. W ogóle tego nie czuć.
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
to masz ten sam zestaw co jaiwo_na wrote:Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.
małą paczkę dada i dużą białych pampersów
-
stardust87 wrote:to masz ten sam zestaw co ja
małą paczkę dada i dużą białych pampersów 
Od doświadczonych mam wiem, ze tylko te pieluszki są godne uwagi
Zobaczymy jak sie sprawdzą u mojego synka. Jejku, jak to fajnie brzmi: mój synek
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Podobno właśnie Dady są produkcji firmy pampers ale jakby dla dyskontu biedronka.kolezanka kupila i w paczce miala dwa Pampersy więc wychodzi na to, że pakują w tym samym miejscu. Jej córeczka ma miesiąc i używa ich praktycznie od początku.Jest bardzo zadowolona.Dzisiaj byłam u malutkiej pierwszy raz w odwiedzinach.jest taka maleńka,54 cm ma teraz i taka kruszynka . niedlugo nasze kruszynki będą z nami.ciekawe ile mój synek waży. 1 lipca mial 1390 mam nadzieje ze jutrok kkolo 2kg będzie.iwo_na wrote:Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.
stardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kurcże ja mam tylko kilka dady. A tak zostaja mi pampery.
Kupie jeszcze na probe te z aldika bo do nich mam dostep i zobaczymy.
ja kupie tez te z aldika, pytalam kolezanke czy to przypadkiem nie sa takie pampersy ze dziecko jest cale mokre zaraz, pwiedziala ze sa bardzo dobre, super cene maja i jest z nich bardzo zadowolona wiec ja tez je kupie:) -
karolcia:)))) wrote:ja kupie tez te z aldika, pytalam kolezanke czy to przypadkiem nie sa takie pampersy ze dziecko jest cale mokre zaraz, pwiedziala ze sa bardzo dobre, super cene maja i jest z nich bardzo zadowolona wiec ja tez je kupie:)
Karolcia no wlasnie mi sie wydaje ze one na tej samej zasadzie co biedronkowe sa
a ze my biedry ńie mamy to trzeba sie ratowac 
Poza tym mam dwa kupony na 50% obnizki to choc bym miala nie skozystac to luzz
choc mam nadzieje ze dadza rade
karolcia:)))) lubi tę wiadomość

-
No i sie doigralam dzisiejszym lazrniem, sprzatenirm, koszeniem i prasowaniem:-/ dzyjka kluje, boli, mam skurcze co 10-8-11-7-5-10 min, wzielam nospe frote i wlssnie wsadzilam scopolan, mam nadzieje ze to pomoze. Jeszcze troche za wczesnie na porod noooo:-/ jesli wszystko sie uspokoi to odezwe sie rano, a jesli bede sie rozkrecac to bede dawac znac na bierzaco.