X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    oooo, za fotoopowieść to trzymam za słowo :D

a jakie to babeczki? mozna przepis? brzmi pysznie :)

http://foodmag.pl/przepis/muffinki-czekoladowo-bananowe-wedlug-nigelli/
    Tutaj np jest przepis. Można do środka każdej babeczki dać kawłek czekolady lub jakiś dżemik. Polecam bo są przepyszne i łatwe w przygotowaniu. Ciasto bedzie bardzo gęste ale to norma :)

Paula55, Patu lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naszej działce sprawdzają się naturalne preparaty na mrówki :) czyli sól kuchenna, można też zastosować ocet :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Położna Cię na fotel poprosi a Ty jej powiesz, ze najpierw musisz o tym na forum napisać :P

He he, coś w tym stylu :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Oby nie bo też chciałam je w tym tygodniu kupić. Podobno są najlepsze na początek. Mało chemii i wycięcia na pępek mają. Jeszcze nie szukałam po sklepach.

Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Stardust87 a powiedz mi czy to będzie jedyny raz pobrany ten wymaz (gbs)czy będzie jeszcze później? Bo czytałam, że tak okolo35-37 tydzień się robi.....i takie głupie mam mega pytanie....jak to wygląda? No wymaz z pochwy to pewnie jak do cytologii, a z odbytu:-) wiem, że to głupie jest, ale mam stres jakiś związany z tym badaniem....
    ja już nie będę miała, chyba że w szpitalu mi zrobią, ale nie sądzę.
    A to wygląda tak, że wkłada patyczek do pochwy (bez rozwierania, bo to nie tak jak do cytologii, nie zbiera nic z szyjki macicy tylko tu na końcu, z przedsionka pochwy, bo to tylko o wydzielinę chodzi), a później tym samym patyczkiem lekko smyra Cię po odbycie (nic nie wkłada do środka) i tyle. W ogóle tego nie czuć.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Paula ma rację:
    http://www.sosrodzice.pl/koniec-pieluszek-huggies/

iwo_na - dzięki za info, bede musiala kupic te Dada.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - ile juz masz tych telefonow? Ja mam na liscie 51 osób.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Edit: A skoro mowa o wcześniejszym rozpakowywaniu to jak stoimy z numerami tel?
    numerów mam 25, Blackluna zdeklarowala, że może być druga od listy (bo jest dokładnie z połowy) i podać swój nr żeby ewentualnie się z nią kontaktować jak ktoś w szpitalu wyląduje. Jeszcze potwierdzę czy nie zmieniła zdania i wszystkim dziewczynom, które podały nam numery wyślę kontakt do mnie i do Luny.

Io, Ewi25 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    dokładnie, u mnie jest to samo. a w szpitalu wi fi nie ma
    kochana, z przyjemnością podam, ale musisz moje zaproszenie zaakceptować i przy okazji swój nr na listę z numerami dać (bo pewnie nie czytałaś o tym, że robimy listę z numerami).

Patu lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Spoko, potem poprosze Stardust o wysłanie mi tej listy z numerami do Was powpisuję do telefonu, żebym nie zgadywała kto pisze :P
    lo, będziesz trzecia od listy z numerami? to będziemy miały z głowy wybieranie :)

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcże ja mam tylko kilka dady. A tak zostaja mi pampery.
    Kupie jeszcze na probe te z aldika bo do nich mam dostep i zobaczymy.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja już nie będę miała, chyba że w szpitalu mi zrobią, ale nie sądzę.
    A to wygląda tak, że wkłada patyczek do pochwy (bez rozwierania, bo to nie tak jak do cytologii, nie zbiera nic z szyjki macicy tylko tu na końcu, z przedsionka pochwy, bo to tylko o wydzielinę chodzi), a później tym samym patyczkiem lekko smyra Cię po odbycie (nic nie wkłada do środka) i tyle. W ogóle tego nie czuć.
    Uffff ulzylo:-) ja jutro mam wizyte i już w myslach miałam jak mi ktoś wkłada w coś haha.a swoja drogą tak ciężko już mi się ogolić tam na dole, że masakra.ale musiałam jakoś się nagimnastykowac :-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.
    to masz ten sam zestaw co ja :) małą paczkę dada i dużą białych pampersów :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    to masz ten sam zestaw co ja :) małą paczkę dada i dużą białych pampersów :)

Od doświadczonych mam wiem, ze tylko te pieluszki są godne uwagi :)
    Zobaczymy jak sie sprawdzą u mojego synka. Jejku, jak to fajnie brzmi: mój synek :)

stardust87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    lo, będziesz trzecia od listy z numerami? to będziemy miały z głowy wybieranie :)

Jasne, że tak :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Podobno właśnie Dady są produkcji firmy pampers ale jakby dla dyskontu biedronka.kolezanka kupila i w paczce miala dwa Pampersy więc wychodzi na to, że pakują w tym samym miejscu. Jej córeczka ma miesiąc i używa ich praktycznie od początku.Jest bardzo zadowolona.Dzisiaj byłam u malutkiej pierwszy raz w odwiedzinach.jest taka maleńka,54 cm ma teraz i taka kruszynka . niedlugo nasze kruszynki będą z nami.ciekawe ile mój synek waży. 1 lipca mial 1390 mam nadzieje ze jutrok kkolo 2kg będzie.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurcże ja mam tylko kilka dady. A tak zostaja mi pampery.
    Kupie jeszcze na probe te z aldika bo do nich mam dostep i zobaczymy.

ja kupie tez te z aldika, pytalam kolezanke czy to przypadkiem nie sa takie pampersy ze dziecko jest cale mokre zaraz, pwiedziala ze sa bardzo dobre, super cene maja i jest z nich bardzo zadowolona wiec ja tez je kupie:)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paczke dady i paczke happy. Zastanawiam się ile jeszcze ich kupic

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    ja kupie tez te z aldika, pytalam kolezanke czy to przypadkiem nie sa takie pampersy ze dziecko jest cale mokre zaraz, pwiedziala ze sa bardzo dobre, super cene maja i jest z nich bardzo zadowolona wiec ja tez je kupie:)

Karolcia no wlasnie mi sie wydaje ze one na tej samej zasadzie co biedronkowe sa :) a ze my biedry ńie mamy to trzeba sie ratowac :)
    Poza tym mam dwa kupony na 50% obnizki to choc bym miala nie skozystac to luzz :) choc mam nadzieje ze dadza rade :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie doigralam dzisiejszym lazrniem, sprzatenirm, koszeniem i prasowaniem:-/ dzyjka kluje, boli, mam skurcze co 10-8-11-7-5-10 min, wzielam nospe frote i wlssnie wsadzilam scopolan, mam nadzieje ze to pomoze. Jeszcze troche za wczesnie na porod noooo:-/ jesli wszystko sie uspokoi to odezwe sie rano, a jesli bede sie rozkrecac to bede dawac znac na bierzaco.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ