Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:oooo, za fotoopowieść to trzymam za słowo
a jakie to babeczki? mozna przepis? brzmi pysznie
http://foodmag.pl/przepis/muffinki-czekoladowo-bananowe-wedlug-nigelli/
Tutaj np jest przepis. Można do środka każdej babeczki dać kawłek czekolady lub jakiś dżemik. Polecam bo są przepyszne i łatwe w przygotowaniu. Ciasto bedzie bardzo gęste ale to normaPaula55, Patu lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Oby nie bo też chciałam je w tym tygodniu kupić. Podobno są najlepsze na początek. Mało chemii i wycięcia na pępek mają. Jeszcze nie szukałam po sklepach.
Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.Io lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Stardust87 a powiedz mi czy to będzie jedyny raz pobrany ten wymaz (gbs)czy będzie jeszcze później? Bo czytałam, że tak okolo35-37 tydzień się robi.....i takie głupie mam mega pytanie....jak to wygląda? No wymaz z pochwy to pewnie jak do cytologii, a z odbytu:-) wiem, że to głupie jest, ale mam stres jakiś związany z tym badaniem....
A to wygląda tak, że wkłada patyczek do pochwy (bez rozwierania, bo to nie tak jak do cytologii, nie zbiera nic z szyjki macicy tylko tu na końcu, z przedsionka pochwy, bo to tylko o wydzielinę chodzi), a później tym samym patyczkiem lekko smyra Cię po odbycie (nic nie wkłada do środka) i tyle. W ogóle tego nie czuć. -
Io wrote:
Edit: A skoro mowa o wcześniejszym rozpakowywaniu to jak stoimy z numerami tel?Io, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
Patu wrote:dokładnie, u mnie jest to samo. a w szpitalu wi fi nie ma
Patu lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Spoko, potem poprosze Stardust o wysłanie mi tej listy z numerami do Was powpisuję do telefonu, żebym nie zgadywała kto pisze
Io lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:ja już nie będę miała, chyba że w szpitalu mi zrobią, ale nie sądzę.
A to wygląda tak, że wkłada patyczek do pochwy (bez rozwierania, bo to nie tak jak do cytologii, nie zbiera nic z szyjki macicy tylko tu na końcu, z przedsionka pochwy, bo to tylko o wydzielinę chodzi), a później tym samym patyczkiem lekko smyra Cię po odbycie (nic nie wkłada do środka) i tyle. W ogóle tego nie czuć.https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
iwo_na wrote:Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.
małą paczkę dada i dużą białych pampersów
-
stardust87 wrote:to masz ten sam zestaw co ja
małą paczkę dada i dużą białych pampersów
Od doświadczonych mam wiem, ze tylko te pieluszki są godne uwagi
Zobaczymy jak sie sprawdzą u mojego synka. Jejku, jak to fajnie brzmi: mój synekstardust87 lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Zerówki Dada z biedronki też mają takie wycięcie. Ja kupiłam jedną paczke, ciekawe jak sie sprawdzą. Do tego kupie Pampers białe.
stardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kurcże ja mam tylko kilka dady. A tak zostaja mi pampery.
Kupie jeszcze na probe te z aldika bo do nich mam dostep i zobaczymy.
ja kupie tez te z aldika, pytalam kolezanke czy to przypadkiem nie sa takie pampersy ze dziecko jest cale mokre zaraz, pwiedziala ze sa bardzo dobre, super cene maja i jest z nich bardzo zadowolona wiec ja tez je kupie:) -
karolcia:)))) wrote:ja kupie tez te z aldika, pytalam kolezanke czy to przypadkiem nie sa takie pampersy ze dziecko jest cale mokre zaraz, pwiedziala ze sa bardzo dobre, super cene maja i jest z nich bardzo zadowolona wiec ja tez je kupie:)
Karolcia no wlasnie mi sie wydaje ze one na tej samej zasadzie co biedronkowe saa ze my biedry ńie mamy to trzeba sie ratowac
Poza tym mam dwa kupony na 50% obnizki to choc bym miala nie skozystac to luzzchoc mam nadzieje ze dadza rade
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
No i sie doigralam dzisiejszym lazrniem, sprzatenirm, koszeniem i prasowaniem:-/ dzyjka kluje, boli, mam skurcze co 10-8-11-7-5-10 min, wzielam nospe frote i wlssnie wsadzilam scopolan, mam nadzieje ze to pomoze. Jeszcze troche za wczesnie na porod noooo:-/ jesli wszystko sie uspokoi to odezwe sie rano, a jesli bede sie rozkrecac to bede dawac znac na bierzaco.