Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Ja srednio wyspana bo plecy nie na zarty daje mi sie we znakitragedia!!!
Kark super ze udalo wam sie szybko dostac do Ujastka. U nas wlasnie w 21 tyg wykryli ta pepowine i od razu kazali isc na echokardiografie. Zobaczysz ze wszystko bedzie w porzasiu!! A imie fajowe. Lubie takie oryginalne
Nanka na szczescie mic sie nie stalo kochana ale tak trzeba na siebie teraz uwazac...
Tysia chyba ty pytalas jak sie nazywaja pampery z aldika??? TOUJOURS.
U nas sa dosc popularne z racji ze nie may biedry
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
AniaDS wrote:Witam wszystkie Mamusie,
Dziewczyny, 2 godziny temu upierdzieliła mnie w dłoń osa, tzn. chyba osa, bo żądła nie widziałam, i teraz mam pół ręki spuchnięte, boli i jest rumień, który przesuwa się po wewnętrznej str ręki w górę. Zażyłam wapno i nie wiem czy powinnam poczekać do rana, czy to może być niebezpieczne dla dziecka i jechać teraz do szpitala?7w3d 💔 -
Akuszerka, a co Cie wzielo na takie roboty w tym momencie ciazy? Ja jakcos robie przez kilka minut to potem dwa razy tyle odpoczywam:-)
Nenka, glowa do gory i nie placz! Najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko w porzadku, a siniaki/zadrapania znikna za pare dni!
Zaczarowana, super bujaczek i cudne kolorki:) ile zapkaciliscie tak z ciekawosci
U mnie kolejny dzien deszczowy jeahaaaaaaa:-)
-
Jovi u mnie maluch rusza sie caly czas. Zastanawiam sie czy on w ogole spi w dzien. I powiem Wam jeszcze cos - niby jestem ta polozna, ale czasem zupelnie nie mam pojecia o tym, o czym piszecie. Gdyby nie to forum to na wiele rzeczy zupelnie nie zwrocilabym uwagi. I super ze o tym wszystkim piszecie, bo inaczej bylabym niedoksztalcona:-P
Czy Wam tez sie wydaje ze podczas ciazy ktos wycial Wam pol mozgu? Problemy z wyslowieniem sie, ze skleceniem normalnego zdania i w ogole z inteligencja? Bo ja wlasnie tak mam
justyna14, anulka81, jovi81, karolcia:)))), magdzia26, nenka, renatkach, Tysia87, afrykanka, dba, Io lubią tę wiadomość
-
jovi81 wrote:Ale mam pytanie Mamuski co do ruchów Waszych maleństw, bo u mnie mały tak dwa razy w ciągu dnia ma takie dłuższe sesje a potem cisza - tez tak etapami macie sesje kopniaczkowe?
Powiem Ci, że u mnie różnie bywa-zależy też wiele od mojej aktywności, ale muszę przyznać, że moje dziecko jest bardzo grzeczne, póki coW nocy prawie ciągle śpi, rano jak tatuś wstaje do pracy to zaczyna buszować, potem przy śniadaniu, itd. Czasem jest tak że jest bardziej leniwy w ciągu dnia a czasem długo wariuje, zależy od humorków
I od tego co zjem, hehe
jovi81 lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Witam mamuśki
Kolejny dzień do dupy.... wezmę się za prasowanie...
ja juz tez chcepatrze na te kocyki, pieluszki, ubranka i juz chce prac i prasowac. juz był nawet pomysł, że będę prasowała na siedząco pralke dziennie ale mąż nakrzyczał i wybił z głowy. powiedział, ze jak zobaczy ze wstane, to mnie przywiąże i tyle będzie. a nie wiem czemu najsilniejsze skurcze mam zawsze rano po przebudzeniu sie (jak mąż wstaje do pracy o 5). moze to byc dlatego, że w nocy nie wstaje do toalety i te kilka godzin mam pełny pęcherz? co dzien dzwoni budzik, a ja mam kilka bolesnych skurczy.
majster od łazienki jeszcze nie przyjechał a miał byc wczoraj wieczorem. nie no, jak tak dalej pójdzie to do urodzenia nie skonczymy remontów ;/
majster od tych robót na zewnątrz za to dzis porządnie zwichnął noge. tzn szef ekipy, bo ich jest 5-6. ciągle cos. -
nick nieaktualny
-
jovi81 wrote:Ale mam pytanie Mamuski co do ruchów Waszych maleństw, bo u mnie mały tak dwa razy w ciągu dnia ma takie dłuższe sesje a potem cisza - tez tak etapami macie sesje kopniaczkowe?
jovi81 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
no to mogę się przywitać, nadrobiłam Was:)
akuszerka wariacie, Ty dziś leż i nawet palcem nie ruszaj, żeby się tak dorobić, przez własną głupotę. Jesteś w zaawansowanej ciąży, myśl o tym, jak coś robisz i po każdej "pracy" rób sobie godzinę przerwy.
nenka dobrze, że nic Wam nie jest. I nie jest to Twoja wina kochana, środek ciężkości mamy w innym miejscu i ciężko z równowagą. Sama parę razy się zachwiałam na równej drodze. Ciesz się, że tak to się tylko skończyło i uważaj na Was.
mam pytanko jeśli chodzi o pieluszki pampers, bo są białe i zielone czym się różnią i jakie kupować?nenka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Akuszerka ja z inteligencją to miałam problem już przed ciążą więc nie pytaj jak jest teraz
Majeczka nie masz co robić??? Dawaj do mnie na chatę, wiesz ile mam robotyNajgorsza to sprzątanie łazienki, jak mi się nie chce....
Ooo i przetrzepałam szafki i znalazłam ciastka z cukrem-heheheh szczęśliwaPaula55, Majeczka2014, magdzia26, dba, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
o! jeszcze Wam forum zaspamuje:)
dla leżących: nie wiem czy lubie czy nie, ale ja bardzooo lubie skandynawską sage o ludziach lodu, jak któraś nie czytała to polecam, można za free ściągnąć na kompa chyba wszystkie części z neta z tego źródłą :http://chomikuj.pl/grubaberta44/ksiazki/Saga+o+Ludziach+Lodu+pdf,2
wczoraj jednym tchem ponownie przeczytałam cz. 1 Zauroczenieserio łatwo się wciągnąć, trochę fantasy, trochę historii, sporo namiętności i romansu
Io, Zaczarowana lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja też się witam
Co do aktywności maluchów, to mój wczoraj przebił samego siebie. Byliśmy na SR i przez całe 3 godz. mój syn aktywnie uczestniczył w zajęciachKręcił się, kopał, miał czkawkę i wypinał się dupą na cały świat. Nie wiem czy mu się tak podobało na zajęciach czy może mu się nie podobało. Miałam dosyć obcisłą tunikę i koleś, który siedział koło mnie cały czas śmiał się że mi brzuch podskakuje i faluje
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Jovi ja mam baaaardzo aktywne dziecko podobnie jak Akuszerka nie wiem kiedy On śpi ciągle tylko kopie i przeciąga się
Dzis znalazłam sposób na mojego akrobatę jak mi nie dał zasnąć w nocy przekręciłam sie na prawy bok i tak sobie leżałam z 10 min kopał własnie z prawej strony strasznie mocno po 10 min mały sie uspokoił i chyba zasnął bo potem jak znowu sie przekręciłam na lewy to był grzeczny i nie kopałchyba nie lubi jak leżę na prawym boku
jovi81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Akuszerka ja czuje sie jak mis z malym rozumkiem..
Moj Krzysio nalezy do leniuszkow rano troche pokopie, popoludniu troche j na dibranoc a tak grzecznie leniuchuje w brzuchu..
I w ogole jestem w szoku z ciekawosci stanelam na wage a.tutaj minus 1.5 kg gdzie bylam pewna ze po pobycie w szpitalu przytylam i to ze 2 kg bo tak mnie rodzina karmila pysznksciami..a tu taka niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:05
jovi81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
akuszerka89 wrote:
Czy Wam tez sie wydaje ze podczas ciazy ktos wycial Wam pol mozgu? Problemy z wyslowieniem sie, ze skleceniem normalnego zdania i w ogole z inteligencja? Bo ja wlasnie tak mam
Ja się cały czas śmieję że jako inkubator (od zaprzyjaźnionej położnej się dowiedziałam że w ciązy się jest 3 pierwsze miesiące - potem to już tylko jesteśmy inkubatorami) całą energię fizyczna i psychiczna kumuluję na zapewnieniu odpowiednich warunków maluchowi i móżdżek mi się skurczył poważnie. Robię czasem takie gafy że sama siebie się boję - mam nadzieję że po powrocie wszystko wróci do normy
ale ponoć już i tak nic nie będzie takie samo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny