X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja srednio wyspana bo plecy nie na zarty daje mi sie we znaki :( tragedia!!!

Kark super ze udalo wam sie szybko dostac do Ujastka. U nas wlasnie w 21 tyg wykryli ta pepowine i od razu kazali isc na echokardiografie. Zobaczysz ze wszystko bedzie w porzasiu!! A imie fajowe. Lubie takie oryginalne :)

Nanka na szczescie mic sie nie stalo kochana ale tak trzeba na siebie teraz uwazac...

Tysia chyba ty pytalas jak sie nazywaja pampery z aldika??? TOUJOURS.
    U nas sa dosc popularne z racji ze nie may biedry :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam wszystkie Mamusie,

Dziewczyny, 2 godziny temu upierdzieliła mnie w dłoń osa, tzn. chyba osa, bo żądła nie widziałam, i teraz mam pół ręki spuchnięte, boli i jest rumień, który przesuwa się po wewnętrznej str ręki w górę. Zażyłam wapno i nie wiem czy powinnam poczekać do rana, czy to może być niebezpieczne dla dziecka i jechać teraz do szpitala?
    cebule przykładaj na takie ugryzienia, wyciąga jad

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, a co Cie wzielo na takie roboty w tym momencie ciazy? Ja jakcos robie przez kilka minut to potem dwa razy tyle odpoczywam:-)
    Nenka, glowa do gory i nie placz! Najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko w porzadku, a siniaki/zadrapania znikna za pare dni!
    Zaczarowana, super bujaczek i cudne kolorki:) ile zapkaciliscie tak z ciekawosci

U mnie kolejny dzien deszczowy jeahaaaaaaa:-)

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)

Kolejny dzień do dupy.... wezmę się za prasowanie...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi u mnie maluch rusza sie caly czas. Zastanawiam sie czy on w ogole spi w dzien. I powiem Wam jeszcze cos - niby jestem ta polozna, ale czasem zupelnie nie mam pojecia o tym, o czym piszecie. Gdyby nie to forum to na wiele rzeczy zupelnie nie zwrocilabym uwagi. I super ze o tym wszystkim piszecie, bo inaczej bylabym niedoksztalcona:-P

Czy Wam tez sie wydaje ze podczas ciazy ktos wycial Wam pol mozgu? Problemy z wyslowieniem sie, ze skleceniem normalnego zdania i w ogole z inteligencja? Bo ja wlasnie tak mam

justyna14, anulka81, jovi81, karolcia:)))), magdzia26, nenka, renatkach, Tysia87, afrykanka, dba, Io lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ale mam pytanie Mamuski co do ruchów Waszych maleństw, bo u mnie mały tak dwa razy w ciągu dnia ma takie dłuższe sesje a potem cisza - tez tak etapami macie sesje kopniaczkowe?

Powiem Ci, że u mnie różnie bywa-zależy też wiele od mojej aktywności, ale muszę przyznać, że moje dziecko jest bardzo grzeczne, póki co :) W nocy prawie ciągle śpi, rano jak tatuś wstaje do pracy to zaczyna buszować, potem przy śniadaniu, itd. Czasem jest tak że jest bardziej leniwy w ciągu dnia a czasem długo wariuje, zależy od humorków :P I od tego co zjem, hehe

jovi81 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

ja juz tez chce :( patrze na te kocyki, pieluszki, ubranka i juz chce prac i prasowac. juz był nawet pomysł, że będę prasowała na siedząco pralke dziennie ale mąż nakrzyczał i wybił z głowy. powiedział, ze jak zobaczy ze wstane, to mnie przywiąże i tyle będzie. a nie wiem czemu najsilniejsze skurcze mam zawsze rano po przebudzeniu sie (jak mąż wstaje do pracy o 5). moze to byc dlatego, że w nocy nie wstaje do toalety i te kilka godzin mam pełny pęcherz? co dzien dzwoni budzik, a ja mam kilka bolesnych skurczy.

majster od łazienki jeszcze nie przyjechał a miał byc wczoraj wieczorem. nie no, jak tak dalej pójdzie to do urodzenia nie skonczymy remontów ;/

majster od tych robót na zewnątrz za to dzis porządnie zwichnął noge. tzn szef ekipy, bo ich jest 5-6. ciągle cos.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

też mam dziś beznadziejny :(
    i nie ma co robić...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ale mam pytanie Mamuski co do ruchów Waszych maleństw, bo u mnie mały tak dwa razy w ciągu dnia ma takie dłuższe sesje a potem cisza - tez tak etapami macie sesje kopniaczkowe?
    moja Ola to kopie bardzo często, czasem ma godzinę maks 2 przerwy, a później godzinę nadrabia :)

jovi81 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka też mi się wydaje, że ciąża "ogłupia" ale ponoć po ciąży to przechodzi :) oby

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mogę się przywitać, nadrobiłam Was:)

akuszerka wariacie, Ty dziś leż i nawet palcem nie ruszaj, żeby się tak dorobić, przez własną głupotę. Jesteś w zaawansowanej ciąży, myśl o tym, jak coś robisz i po każdej "pracy" rób sobie godzinę przerwy.

nenka dobrze, że nic Wam nie jest. I nie jest to Twoja wina kochana, środek ciężkości mamy w innym miejscu i ciężko z równowagą. Sama parę razy się zachwiałam na równej drodze. Ciesz się, że tak to się tylko skończyło i uważaj na Was.

mam pytanko jeśli chodzi o pieluszki pampers, bo są białe i zielone czym się różnią i jakie kupować?

nenka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah, zapomniałabym 32 tydzień dziś zaczynamy :) szaleństwo :) z tej okazji w nocy na siusiu tylko raz wstałam :) jupi

Paula55, Majeczka2014, magdzia26, nenka, verynice, kark, anulka81, stardust87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka ja z inteligencją to miałam problem już przed ciążą więc nie pytaj jak jest teraz :P

Majeczka nie masz co robić??? Dawaj do mnie na chatę, wiesz ile mam roboty :D Najgorsza to sprzątanie łazienki, jak mi się nie chce.... :P

Ooo i przetrzepałam szafki i znalazłam ciastka z cukrem-heheheh szczęśliwa :D

Paula55, Majeczka2014, magdzia26, dba, Zaczarowana lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! jeszcze Wam forum zaspamuje:)

dla leżących: nie wiem czy lubie czy nie, ale ja bardzooo lubie skandynawską sage o ludziach lodu, jak któraś nie czytała to polecam, można za free ściągnąć na kompa chyba wszystkie części z neta z tego źródłą :http://chomikuj.pl/grubaberta44/ksiazki/Saga+o+Ludziach+Lodu+pdf,2
    wczoraj jednym tchem ponownie przeczytałam cz. 1 Zauroczenie :) serio łatwo się wciągnąć, trochę fantasy, trochę historii, sporo namiętności i romansu :)

Io, Zaczarowana lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :)
    Co do aktywności maluchów, to mój wczoraj przebił samego siebie. Byliśmy na SR i przez całe 3 godz. mój syn aktywnie uczestniczył w zajęciach :) Kręcił się, kopał, miał czkawkę i wypinał się dupą na cały świat. Nie wiem czy mu się tak podobało na zajęciach czy może mu się nie podobało. Miałam dosyć obcisłą tunikę i koleś, który siedział koło mnie cały czas śmiał się że mi brzuch podskakuje i faluje :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi ja mam baaaardzo aktywne dziecko podobnie jak Akuszerka nie wiem kiedy On śpi ciągle tylko kopie i przeciąga się ;)

Dzis znalazłam sposób na mojego akrobatę jak mi nie dał zasnąć w nocy przekręciłam sie na prawy bok i tak sobie leżałam z 10 min kopał własnie z prawej strony strasznie mocno po 10 min mały sie uspokoił i chyba zasnął bo potem jak znowu sie przekręciłam na lewy to był grzeczny i nie kopał :D chyba nie lubi jak leżę na prawym boku :D

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka ja czuje sie jak mis z malym rozumkiem..
    Moj Krzysio nalezy do leniuszkow rano troche pokopie, popoludniu troche j na dibranoc a tak grzecznie leniuchuje w brzuchu..

I w ogole jestem w szoku z ciekawosci stanelam na wage a.tutaj minus 1.5 kg gdzie bylam pewna ze po pobycie w szpitalu przytylam i to ze 2 kg bo tak mnie rodzina karmila pysznksciami..a tu taka niespodzianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:05

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Czy Wam tez sie wydaje ze podczas ciazy ktos wycial Wam pol mozgu? Problemy z wyslowieniem sie, ze skleceniem normalnego zdania i w ogole z inteligencja? Bo ja wlasnie tak mam

Ja się cały czas śmieję że jako inkubator (od zaprzyjaźnionej położnej się dowiedziałam że w ciązy się jest 3 pierwsze miesiące - potem to już tylko jesteśmy inkubatorami :) ) całą energię fizyczna i psychiczna kumuluję na zapewnieniu odpowiednich warunków maluchowi i móżdżek mi się skurczył poważnie. Robię czasem takie gafy że sama siebie się boję - mam nadzieję że po powrocie wszystko wróci do normy :) ale ponoć już i tak nic nie będzie takie samo :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pocieszenie zrobiłam sobie fotkę..z Misiem :)

rjh25y.jpg

Ewi25, K_A_M_A, Paula55, magdzia26, nenka, nenka, verynice, kark, anulka81, Tysia87, betinka, Nelus, Io, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi moja od 3 dni daje tak popalić, że jestem w szoku. Te ruchy, kopniaki coraz bolesne.. ale lubię to :)

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ