Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:oj tak, jeansy, ja tez chce! rurki obcisłe sie marzą
pierwsza rzecz jaką kupie sobie w prezencie jak zrzuce brzuszek
A ja kupiłam obcisłe rurki przed ciążą i zdążyłam założyć je razPóźniej musiałam leżeć więc i rurki w szafie przeleżały. Teraz czekają na mnie i są moim wyznacznikiem, jak się w nie zmieszczę po porodzie to znaczy że będzie już idealnie
Patu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiabla85 wrote:A ja kupiłam obcisłe rurki przed ciążą i zdążyłam założyć je raz
Później musiałam leżeć więc i rurki w szafie przeleżały. Teraz czekają na mnie i są moim wyznacznikiem, jak się w nie zmieszczę po porodzie to znaczy że będzie już idealnie
o tak, ciuchy przed ciążą najlepszy wyznacnzik -
Majeczka2014 wrote:ja po odchudzaniu... z wagi 84 zeszłam do 54. No i trochę rozstępów się pojawiło tu i ówdzie. A po porodzie chciałabym wrócić do 60
sporo, pełny podziw że tyle udało ci się zrzucić, ja schudłam kiedyś z 82 kg na 66 kg aby i tak moja waga się wacha z 66 na 68 ale 68 kg nigdy nie przekraczam i tyle ważyłam zachodząć w ciąże, ale przy moim wzroście 178 cm te 66 kg są dla mnie dobre -
nick nieaktualnyEwi25 wrote:sporo, pełny podziw że tyle udało ci się zrzucić, ja schudłam kiedyś z 82 kg na 66 kg aby i tak moja waga się wacha z 66 na 68 ale 68 kg nigdy nie przekraczam i tyle ważyłam zachodząć w ciąże, ale przy moim wzroście 178 cm te 66 kg są dla mnie dobre
wysoka jesteś więc u Ciebie te 66 kg jest akurat i bardzo szczupło! Ja mam 168 więc 60 kg to też dobrze, nie za dużo nie za mało -
Powiem wam ze ja to sie ostatnio smialam ze i tak jeszcze na dupie weszlam w rozmiar s
kupowalam dluga spodnice i o dziwo s bylo ok
Hahha wiem wiem pocieszam sieale juz blizej niz dalej babeczki i znow bedziemy piekne i szczuple
bo teraz to tylko piekne jestesmy hahaha
Tez mam wlasnie na boczkach rozstepymalutkie ale sa
A mam do was pytanko...co myslicie o stosowaniu pasow sciagajacych po porodzie???
Ja wogole o tym nie myslalam ale kolezanka mnie zapytala czy juz kupilam... A czytalam kiedys ze nie sa dobre bo miesnie sie przez nie rozleniwiaja i nie kurcza tak jak powinny... Ktos ma jakies sprawdzone info???Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:54
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Powiem wam ze ja to sie ostatnio smialam ze i tak jeszcze na dupie weszlam w rozmiar s
kupowalam dluga spodnice i o dziwo s bylo ok
Hahha wiem wiem pocieszam sieale juz blizej niz dalej babeczki i znow bedziemy piekne i szczuple
bo teraz to tylko piekne jestesmy hahaha
Tez mam wlasnie na boczkach rozstepymalutkie ale sa
A mam do was pytanko...co myslicie o stosowaniu pasow sciagajacych po porodzie???
Ja wogole o tym nie myslalam ale kolezanka mnie zapytala czy juz kupilam... A czytalam kiedys ze nie sa dobre bo miesnie sie przez nie rozleniwiaja i nie kurcza tak jak powinny... Ktos ma jakies sprawdzone info???
ja też sie nad nimi zastanawiam ale nie ma mi kto doradzić czy są dobre i czy się sprawdzają. -
nick nieaktualny
-
Ewi25 wrote:nikt nie jest idealny, ja mam pare rozstępów na boczkach bo kiedyś sporo przytyłam jak chorowałam na tarczycę i zanim lekarz unormował mi hormony to waga wzrastała a później się unormowała.
Ja też się kg nie przejmuje rozstępów tez nie a mam na piersiach ale pod sutkami;-) takie jakby słoneczka mi się teraz zrobiły tz promienie słoneczkana udach tez mam po dwa ale niewielkie i to jeszcze sprzed ciąży jak sterydy brałam na astmę.
Wy tu o gotowaniu a ja wam powiem ze ja nie bardzo lubię gotować musze mieć wene żeby coś zmyslnego ugotować. Za to mój mąż nauczył się gotować po ślubie i wychodzi mu to lepiej niż miwłaśnie dziś gotuje obiadek ma być pomidorowka i jakieś mięsko dla niego a ja ziemniaczki z kefirem mniam uwielbiam
. Za to od mięsa mnie odrzuciło w ciąży i bardzo mało go jem.
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Ja też się kg nie przejmuje rozstępów tez nie a mam na piersiach ale pod sutkami;-) takie jakby słoneczka mi się teraz zrobiły tz promienie słoneczka
na udach tez mam po dwa ale niewielkie i to jeszcze sprzed ciąży jak sterydy brałam na astmę.
Wy tu o gotowaniu a ja wam powiem ze ja nie bardzo lubię gotować musze mieć wene żeby coś zmyslnego ugotować. Za to mój mąż nauczył się gotować po ślubie i wychodzi mu to lepiej niż miwłaśnie dziś gotuje obiadek ma być pomidorowka i jakieś mięsko dla niego a ja ziemniaczki z kefirem mniam uwielbiam
. Za to od mięsa mnie odrzuciło w ciąży i bardzo mało go jem.
anulka, mnie też odrzuciło od mięsa i mam problem z weną co by gotować. Dziś robię zupę kremową pieczarkową. Ziemniaczki z koperkiem bardzo lubię i z mizeriąwstawię zaraz jajka na pastę jajeczną - też bardzo lubię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 12:01
-
Ojj ja to kocham gotowac i eksperymentowac
Zaraz kremik brokulowy bedzie gotowpotem tylko grzaneczki zrobie
Moj T super gotuje!!!! Ale on od 19 r.z sam mieszkal za granica wiec sila rzeczy sie nauczylu nas to ja gotuje z reguly jako ze w domu siedze ale jak go wena najdzie w weekend to uhh... A jakie robi baklazany z mozzarella w pomidorach...mniamm!!
Ostatnio mowie mu ze musze nagotowac i zamrozic cos na czas jak przyjdziemy z malym ze szpitala zeby cos bylo a ten jak sie oburzyl!!! Ze przeciez ma dwie recei mama przeciez bedzie to bedzie gotowac
Majeczka2014, anulka81, betinka lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Dzien dobry
Ja srednio wyspana bo plecy nie na zarty daje mi sie we znakitragedia!!!
Kark super ze udalo wam sie szybko dostac do Ujastka. U nas wlasnie w 21 tyg wykryli ta pepowine i od razu kazali isc na echokardiografie. Zobaczysz ze wszystko bedzie w porzasiu!! A imie fajowe. Lubie takie oryginalne
Nanka na szczescie mic sie nie stalo kochana ale tak trzeba na siebie teraz uwazac...
Tysia chyba ty pytalas jak sie nazywaja pampery z aldika??? TOUJOURS.
U nas sa dosc popularne z racji ze nie may biedry
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
A ja Wam zazdroszcze bo ja niestety jestem bez obiadu..
Maz mial miec na popoludnie do pracy a okazalo sie ze ma przyjsc na rano i to do wieczora i nie zdazyl nic przygotowac a ja wstajac nawet do lazienki mam skurcze wiec nie ma opcji zeby sobie cos zrobic.. i P tez bedzie bez obiado-kolacji jak wroci
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
anulka81 wrote:Za to od mięsa mnie odrzuciło w ciąży i bardzo mało go jem.
To ja mam odwrotnie, przed ciążą nie jadłam mięsa wiele lat, a w ciąży cały czas myślę o jakimś kotlecikui nawet kurczaka zaczełam jeść. Widocznie siedzi we mnie mały mięsożerca
Jak się urodzi to wrócę do warzywek, na razie trzeba synkowi po dogadzać
-
wiecie co z tym pasem to jest ponoc genialna sprawa moja mama mowi zeby od razu go zakladac (w domu nas jest 4 i moj najmlodszy brat ma 10 lat) bo potem jest gorzej polecila mi taki
http://allegro.pl/babyono-poporodowy-pas-brzuszny-wyszczuplajacy-i4418022928.html
-
Kurde ale ja sie boje takich maminych rad... Bo czytalam kiedys ze od razu napewno sie nie powinno zakladac bo potem miesnie nie pracuja jak nalezy...
Ja chyba nie zaryzykuje... Chyba ze lekarz mi potwierdzi ze mozna i powie od kiedy...
Nie chciala bym sobie krzywdy zrobic...
-
Paula Teściowa mogłaby ale niestety też jest w pracy
już wczoraj dzwoniła jak to u Nas teraz wygląda i wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że P tak zmienią godziny pracy.. pewnie jutro już będę miała obiadek od Niej a dzisiaj dupa zimna jakoś ten jeden dzień przeżyje chyba chociaż nie powiem leżę i mi się gołąbki marzą
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png