X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja wychodzę z założenia,że tyle kobiet urodziło dzieci i to w czasach gdzie nie było usg,ktg,cisnieniomierzy i innych sprzętów,że ja dam radę.tak sobie tłumacze i może stąd ten kompletny brak strachu:)chce tylko,żeby synek był w pełni zdrowy,a za tą cenę,wiem,że wytrzymam każdy ból.nie ja pierwsza i nie ostatnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 23:35

rabarbarka, Majeczka2014, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny... Mój czop śluzowy właśnie wypadł. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że to był on:/ Mam nadzieję, że mimo to mała jeszcze trochę tam posiedzi. To dopiero początek 36 tygodnia. Jestem przerażona! I coś czuję, że dzisiaj nie zasnę...

relgdf9h54y1o8s7.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile można chodzić bez czopa nim zacznie się akcja ale jesli nie jest podbarwiony krwią to chyba jeszcze spokojnie. Trzymam kciuki żeby maleństwo jeszcze trochę w brzuszku posiedzialo.

rabarbarka lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mnie znowu w szpitalu :( rozwarcie sie powiekszylo.. ale skurcze jeszcze nie sa tak silne ale jak to uslyszalam ze dla Naszego dobra mam zostac w.szpitalu... czyli pewnie nafaszeruja mnie lekami rozkurczowymi i puszcza do domu..ale sie nacieszylam domem eh...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 23:42

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka czytałam że czasem jeszcze długo można pochodzić bez czopa,więc glowa do.góry:) może to glupie pytanie,ale jak on wygląda? pytam,bo ja ciągle myślę,że coś przegapie haha.ale widzę że Ty nie masz najmniejszych wątpliwości i mam nadzieję,że u mni też tak będzie:)

• nenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pocieszaj się tym że to dla Waszego dobra przytulamy mocno

• assantea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wiem z doświadczenia jak "fajnie" się leży w szpitalu z brzuchem i w takich temperaturach ale jak nie ma wyjścia to nie ma. Jeszcze trzytygodnie i będziesz spokojna o maleństwo - a teraz zaciskaj nogi.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    No dziewczyny... Mój czop śluzowy właśnie wypadł. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że to był on:/ Mam nadzieję, że mimo to mała jeszcze trochę tam posiedzi. To dopiero początek 36 tygodnia. Jestem przerażona! I coś czuję, że dzisiaj nie zasnę...

no ja tez bym nie spala pewnie ;/
    kurde zacznie sie powoli, co sie wejdzie na belly to bedzie info, wypadl czop, odeszly wody itd ,ja sie boje powiem wam!!
    trzymaj sie kochana i informuj nas co sie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 23:59

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wchodzę na belly a tu takie informacje!!! Karola trzymaj się dzielnie! Powiedzieli Ci ile masz rozwarcia?

Rabarbarka ja też słyszałam, że po wypadnięciu czopa jak nie był podbarwiony krwią to można trochę pochodzić. I też jestem ciekawa jak on wygląda?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla tylko tyle ze sie powiekszylo ostatnio mialam na palca.. a teraz jedna niewiadoma moze sie czegos jutro dowiem...lekarka ktora mnie przyjmowala jakos malo rozmowna byla..
    Nie ma.to jak zaczac i skonczyc tydzien szpitalem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 00:15

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenting.pl/portal/czop-sluzowy-w-ciazy. czyli jednak można to przegapić.znając moją spostrzegawczosc to wlasnie może tak byc:) a mąż do.mnie,żebyś porodu nie przegapila.Tak mnie na duchu chciał podnieść chłop:)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez dzisiejszy upał musiałam pożegnać sie z obrączką i pierścionkiem zaręczynowym :( Może jak miną upały to uda mi się jeszcze wcisnąć je na palec, bo bez nich czuję się jakoś goło :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Zostawili mnie znowu w szpitalu :( rozwarcie sie powiekszylo.. ale skurcze jeszcze nie sa tak silne ale jak to uslyszalam ze dla Naszego dobra mam zostac w.szpitalu... czyli pewnie nafaszeruja mnie lekami rozkurczowymi i puszcza do domu..ale sie nacieszylam domem eh...:/

Matko kochana, Karolcia, trzymaj się tam dzielnie!!! Krzyś zdrajca za wszelką cenę chce być sierpniowy chyba :/ Zaciskaj nóżki i walcz, żeby jeszcze posiedział w brzuszku trochę! I dawaj znaki, żebyśmy się nie zamartwiały o Was!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Karola jak sytuacja ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Poza tym wszystkie nacinane kobitki mówiły mi, że samego nacięcia się nie czuje. Gorzej z tym szyciem bo nigdy nie miałam szwów więc to dla mnie nowość. No i nie wiem jak to potem bedzie uciążliwe.
    Ja cięcie czułam, bo już znieczulenie przestało działać, a babka nie trafiła w skurcz (normalnie tną jak jest skurcz i wtedy tego nie czujesz). Ale da się przeżyć, bo to jest małe nacięcie. Szycie niefajne, ale gorzej jak Cię dezynfekują spirytusem chyba przed szyciem. Kur... Jak cały poród siedziałam cicho, jęknęłam raz, to wtedy normalnie myślałam, że odlecę :/
    Io wrote:
    Kark - a ból przy samym porodzie? Da się to do czegoś porównać? Bo ból pleców i ciągnięcie brzucha to chyba do wytrzymania jest.
    Do wytrzymania, bo jest prysznic i można się wyginać jak chcesz, a mąż może masować, do tego masz piłkę. Tylko jak mnie położyli to oddychać nie mogłam, ale nie wiem czy to czasem nie była kwestia tego mojego serca, bo dopiero teraz się dowiedziałam o wadzie.

Też miałam tragiczne okresy, krwawe jak cholera, ze skrzepami, rzadko coś brałam na ból, bo działał tylko ibuprom max i to w dwóch tabletkach, więc po kilku okresach dałam sobie spokój, bo nie chciałam się faszerować. Zresztą ja dobrze znoszę ból. Tatuaż, przecięcia, oparzenia, złamania, depilacje miejsc intymnych :P

TA szwagierka teraz urodziła drugie dziecko 8,5h z wagą 3270g, a pierwsze rodziła 5h z wagą 3170g.
    Za to moja mama mnie (3850g) urodziła jak mama Io - 1,5h i jak przyjechała do szpitala to mówiła położnej, że ona już chce być na sali porodowej, bo będzie zaraz parła :P

Mi czop odpadł przy córce podbarwiony krwią we czwartek, a w poniedziałek wieczorem już miałam córcię na piersi, ale ja miałam wtedy trzeci raz wywoływany poród, więc nie wiem jak to jest naturalnie :)

Karolina, kurcze, niefajnie, zdecydowałby się Krzysiu, bo tylko się biedna męczysz i stresujesz :( Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej wróciła do domu z łobuzem w brzuszku albo w nosidełku ;)

Io lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Wczoraj nie miałam czasu wchodzić a tu takie info...karola w szpitalu a rabarbarka bez czopa...no ale to prawda, ze teraz będzie coraz więcej takich wpisów..
    Karola informuj na bieżąco! Martwimy się o ciebie!

Ja się witam w 34 tygodniu :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,ale się dzieje na forum! Kaarolina trzymam kciuki, mały dostał sterydy na plucka wiec gdyby chciał jednak wyjść to wszystko będzie dobrze, jednak lepiej żeby jeszcze podrosl w brzuszku.

A no i ja też się witam w 34 tygodniu! :-)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    Karolina trzymaj się.
    Gratuluje nowych tygodni :) już blizej niz dalej :)
    ja dzis w miare wyspana :) cale szczescie

deidre lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i do domu ide :) z rozwarciem moge "chodzic" grunt ze bede lezec w domu a nie w tym szpitalu :) ahhh

stardust87, kark, deidre, Patu, Io, betinka, verynice, Zaczarowana, nenka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, człowiek śpi a tu takie rzeczy się dzieją! :O
    Karolina, dobrze, że do domu Cię puścili, zawsze to mniej stresu niż w szpitalu. A powiedzieli Ci o ile się rozwarcie zwiększyło?
    Rabarbarka, z tego co pamiętam to kwietniówki bez czopa chodziły kilka tygodni więc się nie denerwuj.

A teraz to już tak będzie chyba co? Co się rano wejdzie to jakieś świeże newsy.. Matko, zaczynam się chyba powoli bać..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ