Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:na sierpniówkach urodziła dziewczyna przed terminem. Teraz jej kalendarz pokazuje 36 tydz+6 ...2230 i 51 cm, pisze że poród szybki i mało bolesny.
To jutro już ciąża donoszona. Malutki dzidziuś, ale na tym etapie to już nie ma tragiedi. Może poród lekki bo to takie maleństwo? -
nick nieaktualnyIo wrote:To jutro już ciąża donoszona. Malutki dzidziuś, ale na tym etapie to już nie ma tragiedi. Może poród lekki bo to takie maleństwo?
teraz doczytałam, że naprawdę szybciutko urodziłaaż pozazdrościć.
Pewnie waga dziecka też ma wpływ na przebieg porodu? Bo im większe dziecko tym więcej siły trzeba mieć by przeć? Nie znam się szczerze -
Io ja juz po prysznicu jestem.. a najlepsze jest to ze jak mierzylam cisnienie.to dostalam skurczu i mi pokazalo cisnienie 176/163 a jak minal skurcz zmierzylam jeszcze raz i cisnienie 135/70.. w razie co pojade na IP ale zostane tylko jedynie jak powiedza mi ze sie porod zaczal bo lezenie na oddziale to bez sensu jest zwlaszcza u Nas..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Io ja juz po prysznicu jestem.. a najlepsze jest to ze jak mierzylam cisnienie.to dostalam skurczu i mi pokazalo cisnienie 176/163 a jak minal skurcz zmierzylam jeszcze raz i cisnienie 135/70.. w razie co pojade na IP ale zostane tylko jedynie jak powiedza mi ze sie porod zaczal bo lezenie na oddziale to bez sensu jest zwlaszcza u Nas..
Karola będziesz spokojna jak pojedziesz na IP, może wszysytko się wyjaśni. Trzymamy kciuki i odezwij do nas -
Lo to ja okresy takie jak Ty . ból okropny. Wolalabym wszystkie zęby u dentysty na raz borować:-)i zawsze sie zastanawialam czy ma to coś wspólnego z późniejszym porodem tz czy jak takie bolesne okresy to czy porod też bedzie masakrą? Może dziewczyny, które już rodziły wiedzą? już nie wiem czy to przez czytanie, że macie bóle i skurcze czy naprawdę mnie tez coś bierze...jeszcze zastanawiam się czy nie strulam się chinczykiem.....Jeszcze troche dziewczyny dsmy radę.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Majeczka2014 wrote:teraz doczytałam, że naprawdę szybciutko urodziła
aż pozazdrościć.
Pewnie waga dziecka też ma wpływ na przebieg porodu? Bo im większe dziecko tym więcej siły trzeba mieć by przeć? Nie znam się szczerze
No duże dziecko zdecydowanie ciężej urodzić. Ja się wczoraj przeraziłam bo na grillu była rozmowa o wymiarach dzieci w rodzinie męża i wszystkie były duże. Mąż miał 60 cm i 4 kg. A jego wujek wazył prawie 6 kg!
Karolina - No jak Ci nie minie to koniecznie IP. Coś mam przeczucie, że pierwsza się wypakujesz. Oby tylko jeszcze nie dziś. -
Tysia - moja mama miała takie okresy jak ja i oba porody były szybkie i lekkie. Siostre to 15 minut rodziła
Jeszcze się kłociła z położną bo ta jej wmawiała, że nie bedzie jeszcze rodzić bo rozwarcie za małe. Mam nadzieję, że ja też tak będę miała.
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyta moja siostra teraz co rodziłą w 22 lipca to opowiadala mi nie raz,ze ona to okropne miala bole miesiączkowe. Takie jak Wy opisujecie. Nie raz wila sie z bola po podlodze, wymiotowala...masakra. Ja nawet nie umiem sobie tego wyobrazic,bo miesiaczki raczej mialam do wytrzymania. Bolalo,ale po kilku h juz przechodzilo.
A jak jej porod naprawde wygladal to nie wiem,bo z nia jeszcze szczerze nie rozmawialam. Bede pewnie widziec dopiero za 3 tyg. Jedynie z smsow jej siostry rodzonej wiem,ze dala rade i ze bylo do zniesienia. Najgorsza koncowka -
Karola kurde trzymajcie sie!!! Ja mimo wszystko jechala bym na ip skoro tak czesto sa te skurcze.. Niech spr czy wszystko ok.
A okresy tez mialam okrutneja to zadne nospy... To mogla bym jak cukierki jesc. Od razu ze 2 ibupromy forte bo inaczej zyganie dalej niz widze...
Zdazylo sie tez zaslabnac z bolu..
A mam do was pytanie z innej beczki. Czy ktorejs z was pogorszyl sie wzrok?
Czytalam ze w ciazy tak moze byc i ze po porodzie zazwyczaj wszystko wraca do normy ale u mnie juz kiepsko jest
Jak cos jest troche dalej to juz zamazane widze
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Karola kurde trzymajcie sie!!! Ja mimo wszystko jechala bym na ip skoro tak czesto sa te skurcze.. Niech spr czy wszystko ok.
A okresy tez mialam okrutneja to zadne nospy... To mogla bym jak cukierki jesc. Od razu ze 2 ibupromy forte bo inaczej zyganie dalej niz widze...
Zdazylo sie tez zaslabnac z bolu..
A mam do was pytanie z innej beczki. Czy ktorejs z was pogorszyl sie wzrok?
Czytalam ze w ciazy tak moze byc i ze po porodzie zazwyczaj wszystko wraca do normy ale u mnie juz kiepsko jest
Jak cos jest troche dalej to juz zamazane widze
ja to ogolnie wzrok mam do bani. Powinnam nosik okulary a zakladam je tylko do jazdy samochodem. Musialam miec do prawka. Wlasnie dlatego,ze widze tylko z bliska. z Daleka jest mega zamazany obraz i nie rozczytam nic ,a ludzi widzę zamazanych -
Lo czyli jest szansa, że zostaniemy nagrodzone za te lata cierpień w czasie okresu, mało bolesnym porodem;-) dobrze by było, chociaż ja Wam powiem kobitki, że nie boję się wcale. Coś ze mną nie tak...Paula ja noszę soczewki. Teraz w ciąży przerzucilam się na okulary, bo miałam suche oczy bardzo. I tak wzrok mi się pogorszyl.i byłam ostatnio na badaniu i mi pani okulistka powiedziała, ze bez sensu jest to badanie i żebym przyszła po porodzie.
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny