X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Was podczytuję już troszkę ,ale nie wiem co komu odpisać :) jakoś straciłam wenę no i produkujecie tyle, że nie jestem w stanie zapamiętać :) wybaczcie, ale mam słabą pamięć hehe :)
    Cieszę się, że Migotka wróciła :) - mimo, że nie "znamy" i nie miałyśmy okazji wymienić się zdaniami na belly to dobrze, że jesteś.(Ja dołączyłam do dziewczynek jakieś 2 tyg.temu)? Tak w ogóle to Dziewczyny codziennie się o Ciebie ostro martwiły :) aż miło mieć takie wirtualne kumpele ;)

Nelus,ale ta lasagne wygląda smakowicie!!! Fajnie, że masz imprezkę :) ja mogłabym sobie pomarzyć, bo o mnie prócz mojego T to nikt nie myśli :P także na taką niespodzianke ze strony innych to się nie doczekam :)
    Ja dziś też nastałam w kuchni, a to sałatka, a to spaghetti, sprzątanie. Nie czuję kręgosłupa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:45

Nelus, Migotka22 lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam ze najlepiej bedzie jesli na naszej liście pojawia sie osoby ktore same zgłosiły ze chcą na niej byc. Wtedy bedzie pewność ze mozna zamknąć listę i nie czekac w nieskończoność czy któraś sie odezwie czy nie. Jesli ktoś nie udziela sie na forum to chyba nie ma sensu. Ale to moje zdanie:)

stardust87, betinka, Io lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili! jak ja bym miała mieć córeczkę to obowiązkowo Lili!

Mój M właśnie rozpoczął składanie łóżeczka i szczerze mu współczuję tego miliona kołeczków, deseczek i śrubek :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili- ładniutkie imię dla dziewczynki :) jestem za

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my musimy zdecydować na monitor + kamerka.(jeszcze nie wiem jakiej firmy, hmm) Nasze mieszkanie ma 800 m2 więc będę czuć bezpieczniej jak będzie kamerka. No i nie będę się stresować i co 5 minut latać na góre po schodach,bo ich trochę jest ;) choć w sumie dla gimnastyki i gubienia kg po ciąży to nie taki zł pomysł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Uważam ze najlepiej bedzie jesli na naszej liście pojawia sie osoby ktore same zgłosiły ze chcą na niej byc. Wtedy bedzie pewność ze mozna zamknąć listę i nie czekac w nieskończoność czy któraś sie odezwie czy nie. Jesli ktoś nie udziela sie na forum to chyba nie ma sensu. Ale to moje zdanie:)
    No właśnie, tylko Mycha nie odzywała się tutaj odkąd jest facebook, czyli nie pamiętam... Marzec? Kwiecień? No i nie zgłosiła się sama, tylko Migotka ją zgłosiła.
    Na dodatek jest sporo dziewczyn, które się odzywały np. jeszcze w maju (są np. w tabelce googlowej), a teraz nie. Więc ciężko stwierdzić kogo dopisywać a kogo nie.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po długim namyśle stwierdziłam ze nie bede potrzebować monitora oddechu. Po pierwsze czytałam ze czesto straszą nawet jesli nic sie nie dzieje po drugie zadne z moich przyjaciol i rodziny tego nie miało i uważam ze jesli dziecko rodzi sie w terminie, zdrowe to jest zbędny zakup. Poza tym mała bedzie spała przy mnie w gondolce i znając swój płytki sen to pewnie na poczatku czy z monitorem czy bez i tak bede czuwać! Ale rozumiem ze niektórym moze to bardzo zaoszczędzić nerwów :) !

Fipsik, BlackLuna lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja po długim namyśle stwierdziłam ze nie bede potrzebować monitora oddechu. Po pierwsze czytałam ze czesto straszą nawet jesli nic sie nie dzieje po drugie zadne z moich przyjaciol i rodziny tego nie miało i uważam ze jesli dziecko rodzi sie w terminie, zdrowe to jest zbędny zakup. Poza tym mała bedzie spała przy mnie w gondolce i znając swój płytki sen to pewnie na poczatku czy z monitorem czy bez i tak bede czuwać! Ale rozumiem ze niektórym moze to bardzo zaoszczędzić nerwów :) !

też tak uważam/uważałam ale po namyśle chyba jednak zdecydujemy. No i mój T jest koniecznie za
    Choć w sumie dużo osób nie korzysta i jest wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:55

betina89 lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluska imie swietne :)

Nelus ja cie kopne :P ja chce papu!

A co do Mychy to ona ciagle z nami jest...tyle ze na fb no i wytlumaczyla czemu sie nie odzywala

No i Majeczka milo mi cie poznac(wirtualnie) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:01

Nelus, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu bratankowi monitor być może uratował zżycie bo miał bezdech. A nie wiadomo czy bez alarmu ktoś na czas by przyszedł. Kupiłam angel care w gemini mają dobra cenę.

Majeczka a wy będziecie spać na dole dziecko u gory? Nie boisz się?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, zapomniałam ze ty biedna głodna :/ :*
    Co do mychy to faktycznie pisala ostatnio na fb wiec myśle ze mozna nawet ja tam spytać czy chce byc wpisana na listę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:08

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Mojemu bratankowi monitor być może uratował zżycie bo miał bezdech. A nie wiadomo czy bez alarmu ktoś na czas by przyszedł. Kupiłam angel care w gemini mają dobra cenę.

Majeczka a wy będziecie spać na dole dziecko u gory? Nie boisz się?

oczywiście, że z dzieckiem :) u siebie w sypialni. Chodzi mi o to, że nie będę pewnie cały czas na górze np.jak mała w ciągu dnia będzie spać. Będę schodzić na dół, do kuchni czy też w innych przypadkach.
    Nie wyobrażałabym sobie spać w innymmiejscu niż dziecko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    aluska imie swietne :)

Nelus ja cie kopne :P ja chce papu!

A co do Mychy to ona ciagle z nami jest...tyle ze na fb no i wytlumaczyla czemu sie nie odzywala

No i Majeczka milo mi cie poznac(wirtualnie) :)

mi również :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tak produkujecie jak mnie nie ma a jak jestem to cisza jak makiem zasial. Ok to uciekam :P
    A tak serio...

Lo gadalam z kolezanka z innego watku bo ona tez byla napalona na ten przenosny i mowi ze dobrze ze nie kuoila...
    Ja tam nikogo nie przekonuje ale powiem ci co ona mi napisala.
    Mianowicie. Monitor dziala prawidlowo tylko wtedy kiedy dziecko ma ciasno (!) zapieta pieluszke. Inaczej same falszywe alarmy. Dwa.. Jak dziecko robi sie juz ciut wieksze i swiadome swojego ciala i ruchow zaczyna sie tym interesowac i dotykac a co za tym idzie - moga pojawic sie falszywe alarmy. Generalnie przemyslala i poki co wypozycza angel care plytkowy.
    Pisalam rowniez z czerwcowkami bo kilka z nich uzytkuje ten model na ktory my sie skusilismy i sa mega zadowolone :)
    Ale to tak informacyjnie tylko :)

Ja wlasnie leze i kwicze bo tak sie objadlam pizza :) ale kozystam poki moge hihi :)

Dla mnie imie boskie!!! Bardzo mi sie podoba!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że Wam się podoba,przynajmniej wiem że mogę na Was liczyc i że mi piszecie szczerze mam nadzieje;)więc juz postanowione będzie Lili,teściowej nie musi się podobac.A teraz uciekam spać choć pewnie i tak nie usne albo obudze sie 15 razy w ciągu nocy i zmienie 24 razy pozycje;)Dobranoc dziewczyny,karaluchy pod poduchy:)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze...zgłodniałam :)
    przepraszam, że tak o jedzeniu o tej porze :P
    zjadłam spaghetti o 18/19 i myślałam, że mi starczy bo dosłownie nażarłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Super dziewczyny że Wam się podoba,przynajmniej wiem że mogę na Was liczyc i że mi piszecie szczerze mam nadzieje;)więc juz postanowione będzie Lili,teściowej nie musi się podobac.A teraz uciekam spać choć pewnie i tak nie usne albo obudze sie 15 razy w ciągu nocy i zmienie 24 razy pozycje;)Dobranoc dziewczyny,karaluchy pod poduchy:)

mam kilka osób, którym imie Maja(mojej córci) się nie podoba i się krzywią..ale mam to w dupce :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś, ale mi smaka narobiłaś!!!!

A ja się właśnie edukuję jak zrobić koka na wesele :D Zakupiłam dzisiaj sprzęcicho w postaci donuta i wsuwek, jutro będę walczyć! Pomalowałam pazury jedne i drugie - u stóp dzisiaj już noga na wannie była, a nie na kibelku, bo tam już nie sięgałam. Swoją drogą pewnie wyglądam zabawnie podczas tej czynności :P Muszę wszystko spakować, bo jutro wstajemy, śniadanko i w drogę, a tak potwoooornie nienawidzę pakowania, ze nawet na te 1,5 dnia mi się nie chceeee.

Justynka, a jak tam Twoje szykowanie? Rajty kupione? Czy pończochy? ;)

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Czekamy:
    1. 22.08 Mika 28Julcia
    2. 27.08 le’nutkaJulian - cc
    3. 01.09 doti77Damian - cc
    4. 01.09 jovi81Franek - cc
    5. 02.09 deidreIgorek
    6. 03.09 K_A_M_AMaciek
    7. 04.09 Quatrionacóreczka
    8. 04.09 SzonkaSzymonek
    9. 05.09 helaSebastian
    10. 05.09 turkawkaStaś
    11. 07.09 stardust87Hubert
    12. 07.09 NelusLivia
    13. 07.09 KaarolinaKrzyś
    14. 09.09 Gosia19Lenka
    15. 09.09 ofcoooŁucja
    16. 09.09 dbasynek
    17. 10.09 Paula55Tiago
    18. 10.09 martusia86Marcel
    19. 10.09 karkKajetan - cc
    20. 11.09 AniaDSMaja
    21. 11.09 betinkaMati
    22. 12.09 loKubuś
    23. 12.09 Karolaaa91Olivier
    24. 12.09 iwo_naCzarek
    25. 12.09 ZaczarowanaJulia
    26. 12.09 assanteaIgnaś
    27. 13.09 Ewi25Michał
    28. 13.09 Tysia87synek
    29. 13.09 pralinkasynek
    30. 13.09 aswaldaKacperek
    31. 15.09 veryniceMarcel
    32. 15.09 akuszerka89Filip
    33. 15.09 aleksa.wawaDominiś
    34. 15.09 BlackLunaKornelia
    35. 16.09 nenkaMarika
    36. 16.09 anulka81Szymuś - cc
    37. 16.09 b-c córeczka
    38. 17.09 aluśka1987córeczka
    39. 19.09 afrykankaEmilie - cc
    40. 19.09 Migotka22Szymuś
    41. 21.09 betina89Amanda
    42. 22.09 madiiiiiLiwia
    43. 23.09 Karolcia:))))Emilka
    44. 23.09 justyna14Ola
    45. 23.09 FipsikJagoda - cc
    46. 24.09 JagoodkaK Nina
    47. 24.09 marta_kwkWojtuś
    48. 24.09 Beataa25Antoś
    49. 25.09 zoi Ania
    50. 25.09 Diabla85Franek
    51. 25.09 Patu Igunia
    52. 26.09 magdzia26Nikoś
    53. 27.09 Majeczka2014 Maja

Czy ktoś jeszcze się nie dopisał? Rabarbarka, Ciebie tu nie widzę.

No właśnie też się tu nie widzę i nie wiem co to za porządki ;) 30.08. Zosia

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mam kilka osób, którym imie Maja(mojej córci) się nie podoba i się krzywią..ale mam to w dupce :)

Bardzo ładne imię:) Jakbym nie miała juz Mai w rodzinie to poważnie wzięłabym to imię pod rozwagę:)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ