Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytak Was podczytuję już troszkę ,ale nie wiem co komu odpisać
jakoś straciłam wenę no i produkujecie tyle, że nie jestem w stanie zapamiętać
wybaczcie, ale mam słabą pamięć hehe
Cieszę się, że Migotka wróciła- mimo, że nie "znamy" i nie miałyśmy okazji wymienić się zdaniami na belly to dobrze, że jesteś.(Ja dołączyłam do dziewczynek jakieś 2 tyg.temu)? Tak w ogóle to Dziewczyny codziennie się o Ciebie ostro martwiły
aż miło mieć takie wirtualne kumpele
Nelus,ale ta lasagne wygląda smakowicie!!! Fajnie, że masz imprezkęja mogłabym sobie pomarzyć, bo o mnie prócz mojego T to nikt nie myśli
także na taką niespodzianke ze strony innych to się nie doczekam
Ja dziś też nastałam w kuchni, a to sałatka, a to spaghetti, sprzątanie. Nie czuję kręgosłupa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:45
Nelus, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Uważam ze najlepiej bedzie jesli na naszej liście pojawia sie osoby ktore same zgłosiły ze chcą na niej byc. Wtedy bedzie pewność ze mozna zamknąć listę i nie czekac w nieskończoność czy któraś sie odezwie czy nie. Jesli ktoś nie udziela sie na forum to chyba nie ma sensu. Ale to moje zdanie:)
stardust87, betinka, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymy musimy zdecydować na monitor + kamerka.(jeszcze nie wiem jakiej firmy, hmm) Nasze mieszkanie ma 800 m2 więc będę czuć bezpieczniej jak będzie kamerka. No i nie będę się stresować i co 5 minut latać na góre po schodach,bo ich trochę jest
choć w sumie dla gimnastyki i gubienia kg po ciąży to nie taki zł pomysł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:50
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Uważam ze najlepiej bedzie jesli na naszej liście pojawia sie osoby ktore same zgłosiły ze chcą na niej byc. Wtedy bedzie pewność ze mozna zamknąć listę i nie czekac w nieskończoność czy któraś sie odezwie czy nie. Jesli ktoś nie udziela sie na forum to chyba nie ma sensu. Ale to moje zdanie:)
Na dodatek jest sporo dziewczyn, które się odzywały np. jeszcze w maju (są np. w tabelce googlowej), a teraz nie. Więc ciężko stwierdzić kogo dopisywać a kogo nie. -
Ja po długim namyśle stwierdziłam ze nie bede potrzebować monitora oddechu. Po pierwsze czytałam ze czesto straszą nawet jesli nic sie nie dzieje po drugie zadne z moich przyjaciol i rodziny tego nie miało i uważam ze jesli dziecko rodzi sie w terminie, zdrowe to jest zbędny zakup. Poza tym mała bedzie spała przy mnie w gondolce i znając swój płytki sen to pewnie na poczatku czy z monitorem czy bez i tak bede czuwać! Ale rozumiem ze niektórym moze to bardzo zaoszczędzić nerwów
!
Fipsik, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Ja po długim namyśle stwierdziłam ze nie bede potrzebować monitora oddechu. Po pierwsze czytałam ze czesto straszą nawet jesli nic sie nie dzieje po drugie zadne z moich przyjaciol i rodziny tego nie miało i uważam ze jesli dziecko rodzi sie w terminie, zdrowe to jest zbędny zakup. Poza tym mała bedzie spała przy mnie w gondolce i znając swój płytki sen to pewnie na poczatku czy z monitorem czy bez i tak bede czuwać! Ale rozumiem ze niektórym moze to bardzo zaoszczędzić nerwów
!
też tak uważam/uważałam ale po namyśle chyba jednak zdecydujemy. No i mój T jest koniecznie za
Choć w sumie dużo osób nie korzysta i jest wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:55
betina89 lubi tę wiadomość
-
aluska imie swietne
Nelus ja cie kopneja chce papu!
A co do Mychy to ona ciagle z nami jest...tyle ze na fb no i wytlumaczyla czemu sie nie odzywala
No i Majeczka milo mi cie poznac(wirtualnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:01
Nelus, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatu wrote:Mojemu bratankowi monitor być może uratował zżycie bo miał bezdech. A nie wiadomo czy bez alarmu ktoś na czas by przyszedł. Kupiłam angel care w gemini mają dobra cenę.
Majeczka a wy będziecie spać na dole dziecko u gory? Nie boisz się?
oczywiście, że z dzieckiemu siebie w sypialni. Chodzi mi o to, że nie będę pewnie cały czas na górze np.jak mała w ciągu dnia będzie spać. Będę schodzić na dół, do kuchni czy też w innych przypadkach.
Nie wyobrażałabym sobie spać w innymmiejscu niż dziecko -
nick nieaktualnyMigotka22 wrote:aluska imie swietne
Nelus ja cie kopneja chce papu!
A co do Mychy to ona ciagle z nami jest...tyle ze na fb no i wytlumaczyla czemu sie nie odzywala
No i Majeczka milo mi cie poznac(wirtualnie)
mi równieżMigotka22 lubi tę wiadomość
-
Znowu tak produkujecie jak mnie nie ma a jak jestem to cisza jak makiem zasial. Ok to uciekam
A tak serio...
Lo gadalam z kolezanka z innego watku bo ona tez byla napalona na ten przenosny i mowi ze dobrze ze nie kuoila...
Ja tam nikogo nie przekonuje ale powiem ci co ona mi napisala.
Mianowicie. Monitor dziala prawidlowo tylko wtedy kiedy dziecko ma ciasno (!) zapieta pieluszke. Inaczej same falszywe alarmy. Dwa.. Jak dziecko robi sie juz ciut wieksze i swiadome swojego ciala i ruchow zaczyna sie tym interesowac i dotykac a co za tym idzie - moga pojawic sie falszywe alarmy. Generalnie przemyslala i poki co wypozycza angel care plytkowy.
Pisalam rowniez z czerwcowkami bo kilka z nich uzytkuje ten model na ktory my sie skusilismy i sa mega zadowolone
Ale to tak informacyjnie tylko
Ja wlasnie leze i kwicze bo tak sie objadlam pizzaale kozystam poki moge hihi
Dla mnie imie boskie!!! Bardzo mi sie podoba!
-
Super dziewczyny że Wam się podoba,przynajmniej wiem że mogę na Was liczyc i że mi piszecie szczerze mam nadzieje;)więc juz postanowione będzie Lili,teściowej nie musi się podobac.A teraz uciekam spać choć pewnie i tak nie usne albo obudze sie 15 razy w ciągu nocy i zmienie 24 razy pozycje;)Dobranoc dziewczyny,karaluchy pod poduchy:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaluśka1987 wrote:Super dziewczyny że Wam się podoba,przynajmniej wiem że mogę na Was liczyc i że mi piszecie szczerze mam nadzieje;)więc juz postanowione będzie Lili,teściowej nie musi się podobac.A teraz uciekam spać choć pewnie i tak nie usne albo obudze sie 15 razy w ciągu nocy i zmienie 24 razy pozycje;)Dobranoc dziewczyny,karaluchy pod poduchy:)
mam kilka osób, którym imie Maja(mojej córci) się nie podoba i się krzywią..ale mam to w dupce -
Neluś, ale mi smaka narobiłaś!!!!
A ja się właśnie edukuję jak zrobić koka na weseleZakupiłam dzisiaj sprzęcicho w postaci donuta i wsuwek, jutro będę walczyć! Pomalowałam pazury jedne i drugie - u stóp dzisiaj już noga na wannie była, a nie na kibelku, bo tam już nie sięgałam. Swoją drogą pewnie wyglądam zabawnie podczas tej czynności
Muszę wszystko spakować, bo jutro wstajemy, śniadanko i w drogę, a tak potwoooornie nienawidzę pakowania, ze nawet na te 1,5 dnia mi się nie chceeee.
Justynka, a jak tam Twoje szykowanie? Rajty kupione? Czy pończochy?Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Io wrote:Czekamy:
1. 22.08 Mika 28 – Julcia
2. 27.08 le’nutka – Julian - cc
3. 01.09 doti77 – Damian - cc
4. 01.09 jovi81 – Franek - cc
5. 02.09 deidre – Igorek
6. 03.09 K_A_M_A – Maciek
7. 04.09 Quatriona – córeczka
8. 04.09 Szonka – Szymonek
9. 05.09 hela – Sebastian
10. 05.09 turkawka – Staś
11. 07.09 stardust87 – Hubert
12. 07.09 Nelus – Livia
13. 07.09 Kaarolina – Krzyś
14. 09.09 Gosia19 – Lenka
15. 09.09 ofcooo – Łucja
16. 09.09 dba – synek
17. 10.09 Paula55 – Tiago
18. 10.09 martusia86 – Marcel
19. 10.09 kark – Kajetan - cc
20. 11.09 AniaDS – Maja
21. 11.09 betinka – Mati
22. 12.09 lo – Kubuś
23. 12.09 Karolaaa91 – Olivier
24. 12.09 iwo_na – Czarek
25. 12.09 Zaczarowana – Julia
26. 12.09 assantea – Ignaś
27. 13.09 Ewi25 – Michał
28. 13.09 Tysia87 – synek
29. 13.09 pralinka – synek
30. 13.09 aswalda – Kacperek
31. 15.09 verynice – Marcel
32. 15.09 akuszerka89 – Filip
33. 15.09 aleksa.wawa – Dominiś
34. 15.09 BlackLuna – Kornelia
35. 16.09 nenka – Marika
36. 16.09 anulka81 – Szymuś - cc
37. 16.09 b-c – córeczka
38. 17.09 aluśka1987 – córeczka
39. 19.09 afrykanka – Emilie - cc
40. 19.09 Migotka22 – Szymuś
41. 21.09 betina89 – Amanda
42. 22.09 madiiiii – Liwia
43. 23.09 Karolcia:)))) – Emilka
44. 23.09 justyna14 – Ola
45. 23.09 Fipsik – Jagoda - cc
46. 24.09 JagoodkaK – Nina
47. 24.09 marta_kwk – Wojtuś
48. 24.09 Beataa25 – Antoś
49. 25.09 zoi – Ania
50. 25.09 Diabla85 – Franek
51. 25.09 Patu – Igunia
52. 26.09 magdzia26 – Nikoś
53. 27.09 Majeczka2014 – Maja
Czy ktoś jeszcze się nie dopisał? Rabarbarka, Ciebie tu nie widzę.
No właśnie też się tu nie widzę i nie wiem co to za porządki30.08. Zosia