X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co dziś wyczytałam na jednym z forum na belly(nie pamiętam którym już),
    dziewczyny rozmawiały na temat depilacji miejsc intymnych.
    A wiadomo, że im ciąża starsza tym trudniej się postarać (zresztą i u nas był chwilkę ten temat) :)
    no i jedna opowiadała o takiej kobitce, która olała sprawę i chciała dezydorantem(!!!!) psiuknąć tam i zamiast tego wzięła lakier z brokatem i sobie psiuknęła :P , a gin . na wizycie ponoć do niej z tekstem "A gdzie się Pani tak wyszykowała" :) haha , jak przeczytałam to myślałam, że padnę :)

to tak dla poproawy nastroju ;)

nenka, Nelus, afrykanka, Tysia87, Io, JagoodkaK, hela, kark, rabarbarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Hahaha tysia to twoj faktycznie sie wciągnął jak nawet pamięta imiona! Mój wie o istnieniu forum i czasem mu przetlumaczam co która pisze ale chyba ma mnie za wariatkę ze tak sie tym przejmuje. Kiedyś zadał mi pytanie "jakto jest możliwe ze ktoś moze jechać do szpitala z zagrożona ciaza i w tym samym czasie pisać o tym na forum?" On tego nie rozumie! A dla mnie to niesłychane jak mozna wirtualnue sie polubić! Powiem wam szczerze ze to jest moje pierwsze forum! Kiedyś tylko czytałam ale nigdy nie przyszło mi do głowy zeby cokolwiek pisać, a to takie fajne :D

oj wciągające mega!!!
    Ja mam kilka dobrych znajomych (wirtualnych) z czasu ovufriend. Też się od siebie uzaleznilysmy :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka na sierpniowkach o toym pisaly haha :) tez to czytalam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka na sierpniowkach o toym pisaly haha :) tez to czytalam :)

a no racja :P
    opowiadać nie umiem,ale jak czytałam wpisać tam dziewczyny to się uśmiałam do monitora, aż T zapytał o co chodzi to opowiedziałam to sam wybuchnął śmiechem ;)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hahah moj tez pyta co tam u wrEsniowek :) dla niego to juz nic nowego ze ja pol dnia siedze na forum i z iPadem chodzewszedzie :)
    A jak sie smieje do ekranu to tylko pyta co ktora napisala. I strasznie mu sie "podoba" jak mowie ze o kupach aktualnie piszemy haha :)

Aaaa no i mega zalapal nowe slowo ze sie bedziemy "rozpakowywac" haha :)
    Do mojego dzwoni kolega i pyta czy już urodziłam, a on, że nadsl w dwupaku. tez podlapal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 23:16

Paula55, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Do mojego dzwoni kolega i pyta czy już urodziłam, a on, że nadsl w dwupaku:-D:-D:-D:-D tez podlapal.

haha :) ciekawe czy mój by na to wpadł :P póki co podłapał ode mnie "ciężarówka" i czasami walnie do mnie tym tekstem ;)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dobre! odświętna fryzurka specjalnie dla gina musi byc! :D tak w ogóle to dezodorant do cipki? Ludzie to maja pomysły! Teraz mi sie przypomnialo jak klienci przychodzili do sephory i psikali sobie z testerow w gacie myśląc ze nikt nie widzi! A my potem lecialysmy na zaplecze i oglądaliśmy tych agentów na kamerach na poprawę humoru :D

karolcia:)))), JagoodkaK, stardust87, dba, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilke mnie nie bylo a tu taka produkcjaaaa
    Wiecie co bylam dzisiaj zrobic badanie krwi bo mnie niepokoilo to mrowienie swedzenie..
    W ten weekend ms byc upalnie, s chcialam meza wyciagnac do H&M, bo fajne bucisze dla Malenstwa wyczaiłam:-)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus to ja robie pordobnie.przebudzam się okolo7 czytam, później wstaje o 11 czytam.bo jakbym miała nadrobić o tej 11to obiadu nie zdazylabym zrobić:-)
    Majeczka2014 czujesz z takim brokatem na samolocie usiąść. Hahahaha. MMyslalam, że się jej lekarz spytał czy z sylwestra wraca hahah

karolcia:)))), rabarbarka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Neluś, ale mi smaka narobiłaś!!!!

A ja się właśnie edukuję jak zrobić koka na wesele :D Zakupiłam dzisiaj sprzęcicho w postaci donuta i wsuwek, jutro będę walczyć! Pomalowałam pazury jedne i drugie - u stóp dzisiaj już noga na wannie była, a nie na kibelku, bo tam już nie sięgałam. Swoją drogą pewnie wyglądam zabawnie podczas tej czynności :P Muszę wszystko spakować, bo jutro wstajemy, śniadanko i w drogę, a tak potwoooornie nienawidzę pakowania, ze nawet na te 1,5 dnia mi się nie chceeee.

Justynka, a jak tam Twoje szykowanie? Rajty kupione? Czy pończochy? ;)
    też pazurki malowałam , nogi na pufie a tyłek na krześle i nawet nie było tragedii:) kupiłam rajstopki, jakoś ponczochy mnie nie przekonują, raz miałam to mi się w udziki wpijały, nic przyjemnego.
    a szczerze to w ogóle mi się na to wesele nie chce iść :/ zwłaszcza po dzisiejszych fanaberiach mojego żołądka.
    a co do uczesania to ja ide na 14 jutro do fryzjera i będzie coś mi robić

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    my musimy zdecydować na monitor + kamerka.(jeszcze nie wiem jakiej firmy, hmm) Nasze mieszkanie ma 800 m2 więc będę czuć bezpieczniej jak będzie kamerka. No i nie będę się stresować i co 5 minut latać na góre po schodach,bo ich trochę jest ;) choć w sumie dla gimnastyki i gubienia kg po ciąży to nie taki zł pomysł :P
    800 m2 mieszkanie?? to gdzie ty mieszkasz i ile zarabiasz kobieto???

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus kochana no sa dezodoranty intymne ;) moze sobie babka na polce pomylila haha :)
    Musialo byc smiesznie ;)

Yy moze Majeczka sie pomylila i mialo byc 80?! Choc kto ja wie. :) moze mieszka w willi ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    też pazurki malowałam , nogi na pufie a tyłek na krześle i nawet nie było tragedii:) kupiłam rajstopki, jakoś ponczochy mnie nie przekonują, raz miałam to mi się w udziki wpijały, nic przyjemnego.
    a szczerze to w ogóle mi się na to wesele nie chce iść :/ zwłaszcza po dzisiejszych fanaberiach mojego żołądka.
    a co do uczesania to ja ide na 14 jutro do fryzjera i będzie coś mi robić

Też bym chętnie do jakiegoś fryzjera poszła, ale będziemy ponad 2h jechać na miejsce, więc w tym upale zanim bym dojechała, to by mi na głowie kupa została :/

A jakie rajtki kupiłaś?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    800 m2 mieszkanie?? to gdzie ty mieszkasz i ile zarabiasz kobieto???

Kochana, co do zarobków to śmiechu warte bo mam najniższą krajową. Zadna ze mnie bogaczka ani z tych rzeczy ;)
    to dom mojego T

• pralinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, to masz odwrotnie niz Ja. Bo z checia bym poszla na to wesele co mamy 9.08

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nelus kochana no sa dezodoranty intymne ;) moze sobie babka na polce pomylila haha :)
    Musialo byc smiesznie ;)

Yy moze Majeczka sie pomylila i mialo byc 80?! Choc kto ja wie. :) moze mieszka w willi ;)

niestety się nie pomyliłam :) dom ma 800m2 , jest przeogromny.
    Muszę się jakoś przestawić. z 36m2, na 800 to jednak trochę różnicy.
    WIele oddałabym za mały domek,ale nie mogę wybrzedzać. Jak jest to jest :) najwzniejsze,ze jest dach nad głową

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyślę Wamkiedyś fotkę. Na płytce gdzieś mam , ale mam sporo zdjeć więc szukanie zajęłoby mi całą noc :)
    Co do malowania paznokci u stop..dla mnie to masakra... tak się męczę.. ostatnio na odwal się pomalowalam. No nie dałam rady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 23:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy wesele 11 września. U mojej siostry ciotecznej. Raczej idziemy, jeśli dotrwam :) chociaż na chwilkę, choć najlepiej to bym przeleżakowała w domku

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja pierdziu!!! 800 m!!
    Zgubic sie mozna :)
    Ale ciesz sie kochana :) wolala bym 800 m domu niz te 40 z hakiem co teraz mamy :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Kochana, co do zarobków to śmiechu warte bo mam najniższą krajową. Zadna ze mnie bogaczka ani z tych rzeczy ;)
    to dom mojego T
    Serio macie 800m2? Jak to ogarniacie pod wzgledem praktycznym? Majeczko co Jego to i Twoje:-)

‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ