WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki badań przed jutrzejszą wizytą i normalnie jestem w szoku, bo ani jeden parametr nie odbiega od normy :D Jak nic ciąża mi służy i jestem okazem zdrowia, hehe :) Chwała Panu :)

anulka81, justyna14, Paula55, K_A_M_A, akuszerka89, Migotka22, aleksa.wawa, stardust87, betinka, verynice, kark lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula nie co druga, tylko co trzecia - tak wskazują statystyki w Polsce - około 30% porodów to cesarki :)

poziom wód 9 i to mało? ja miałam 3 tygodnie temu 10 i było powiedziane, że ok... a młoda rośnie i wód będzie coraz mniej.

lo nie przejmuj się!! tutaj połowa z nas już z rozwarciem, szyjką wręcz na minusie, bez czopów. Pewnie zbadają ktg, jak skurcze nie będą za silne to wrócisz do domku :) zmartwiło mnie jedynie, że problemy żołądkowe to skurcze?! Można ich nie rozpoznać? kurcze, może moje rzyganie to też przez skurcze się zaczęło, a ja nawet nie wiem.. a kazali przy pierwszym skurczu na IP jechać :(

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam dziewczynki :)
    Nie doczytałam wszystkiego, ale chyba już nie mam siły...

Tylko weszłam i od razu taki pogrom wieści...niekoniecznie dobrych...

Lo kochana wszystko na pewno będzie dobrze, trzymajcie się :*

Verynice śliczny Marcelek i jak ładnie już waży :)

Martusia dobrze, że już w domku jesteś i że wszystko dobrze u was :)

Fipsik gacie są czaderskie ;) i tak na marginesie to twój brzuszek jest po prostu przesłodki :D

Afrykanka biedulko nieźle musiałaś się wystraszyć... :/

Ach zapomniałam, jeszcze Justyna czy ja dobrze widzę, że zamiast córci będzie synuś? :D

Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :P

A my już w domku, mocz się poprawił, skurcze rzadsze...
    Dostałam usg na którym są wymiary, ale za cholere nie wiem czy są w normie czy nie :/
    Pomożecie? BPD 8,53cm AC 27,35cm FL 6,26cm
    Wyniki dla porównania mojego synka z wczoraj (jest tydzień młodszy) BPD 8,4 cm AC 29 cm FL 6,4 cm

7w3d 💔
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd..
    Kurczę WY tak napieprzacie na tych klawiaturach,że ja znów zgubiłam wątek. Kontynuuję odpisywanie, a zaraz nadrobię posty:).

2) Jeśli chodzi o czop to on wygląda różnie,można go przeoczyć bo wpadnie do kibelka, można go nie widzieć, bo odpada przy porodzie, a można nie wiedzieć,że to on, bo odpada galaretka taka minimini codziennie z siuśkami po milimetrze... Mi odszedł spektakularnie:D Najpierw śluz z krwią no taki jak ok.owulacji,że sobie mogłam palcami rozciągać, a po jakichś 15 min wielka meduza, galaretka już taka zastygnięta:D Ciężko jakbym jej nie zobaczyła, zajmowała mi całą prawie dłoń:D

3) Dziś byłam na wizycie w szpitalu klinicznym w Poznaniu (w zeszłym tyg. leżałam we Wrześni. Musiałam skończyć nagle wpis, bo lekarz mnie zawołał, sorki za wywołany stres. Zbadał mnie na lepszym takim usg+fotel+sonda i stwierdził, że płynu nie ubyło, ale się sączę- powiedział,że prócz pęcherza płodowego jest jeszcze jakiś worek z płynem (WTF?!?!) i to on mi się przebił i sączy wodę... Szyjka mi się nie skraca i ma 4cm, rozwarcie 1cm, ktg skurczy nie pokazuje, a te przepowiadające mam już mega mocne, więc organizm się przygotowuje. Wg lekarza mam szanse nawet urodzić w terminie, a realnie patrząc to do 15 ma nadzieję mnie przetrzymać, ale to jest jak tykająca bomba - może ruszyć w każdej chwili. Jutro wracam na przyjęcie do szpitala na 3 dni, chcą mnie zbadać dokładnie. Lekarz przyznał (bo kumpel taty),że jak będę miała wyniki z ich szpitala, to i opieka i poród będą przyjemniejsze... A tak będę "obca". Poza tym z dobrych wieści to mały w 6 dni przytył do 2430;)))

4) Moja waga stoi. Chyba więcej teraz wypacam, bo to dziwne. Od półtora miesiąca w karcie mam tę samą wagę, czyli +10kg. ALe to akurat mnie cieszy.
    Mniej zrzucania, a i tak waga kolos- 73,4kg.

5) Krzyże znów napierdzielają. Jeszcze tydzień temu mogłam całą chatę na błysk wysprzątać, teraz jeden ruch i skurcz taki,że szok (jak na okres, ale mocny) + krzyże jak u babci... Mały jest niżej i główką mi napiera.

6) Wczoraj i dziś zauważyłam pierwsze oznaki cyckowe- jak zduszę brodawkę(która mała jest bardzo) widzę taką mikroskopiną rosę. Kropli z tego nie ma ale jakby rosa jest.

yyy... dobra na tę chwilę tyle, nadrobię Was i napiszę więcej. Dzięki za słowa wsparcia!!!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny, właśnie jade do szpitala. Moje problemy żoładkowe to były skurcze. Dostałam ochrzan, że nie zadzwoniłam. Szyjka z 4 cm ma 1,5 cm i mam rozwarcie na palec. Do tego krwawię mocno po badaniu. Błagam trzymajcie kciuki żeby było ok.

Ja też już krwawię po badaniach. To chyba szyjka teraz taka wrażliwa jest. Nie mam skróconej ma właśnie 4cm, ale rozwarcie na palec. Kuzynka ze skróconą pochodziła tydzień, ale znajoma miesiąc. Życzę pomyślności:*

Io lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie gdzies w markecie plyn Jelp do prania nie do płukania?

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można przeoczyć skurcze? :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka mozemy sobie łapki podac :) moje wyniki tez sa idealne ;) nic tylko dzieci rodzic :)

Fipsik sorry no statystyk na forum dikladnych nie prowadzilam haha ;) ale od zajoba tych cesarek :)

Szonka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik na pewno nie przeoczysz skurczow, za dobrze bys miala:-)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka dzięki :)
    Ja miałam robione to usg w piątek, czyli 33t3d, ale moja ciąża jest młodsza jak wynika z miesiączki, bo miałam dłuższe cykle. I od samego początku jest kilkudniowy poślizg do tyłu, czyli wnioskuję, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

relganlikx65a1ud.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A która z Was będzie rodzić w Wałbrzychu ja się tam rodziłam i mieszkałam do czasów kiedy wyemigrowałam do Poznania na studia :)
    A co do standardu sal porodowych i poporodowych nie we wszystkich są łazienki no i są sale 1,2,3 a nawet 4 osobowe dla mnie 4 kobiety po porodzie plus dzieci to przegięcie ale takie są realia im więcej można upchnać pacjentek tym większe korzyści dla szpitala

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:34

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do skurczów takich typowych juz porodowych nie sposób przegapic ale czesto własnie skurcze które powodują skracanie szyjki pacjentki mylą z bólami żołądka więc jeśli na tym etapie ciąży coś was niepokoi to zawsze warto jechać na IP

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jest makabra. Dziewczyna na innym watku nam opowiadala ze porod w porownaniu do tego co przezyla w szpitalu to pikus.
    Jedna lazienka na kilka sal na korytarzu, sale po kilka os, upierdliwe wspolokatorki, mala musiala przy zgaszonym swietle przebierac :/ szok...
    Jak to jest ze wiezniowie niejednokrotnie maja lepsze warunki od chorych w szpitalach???!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Sorry ,ze spamuje, wlasnie doczytalam o tym trzesieniu ziemi dzisiaj. Jeden budynek sie zawalil, kilka zostalo uszkodzonych, wiele ludzi musialo sie ewakuowac. Wstrzasy byly odczuwalne nawet w miastach 500km ode mnie. Trezsienie bylo 5,3 w skali Richtera.
    jeny, ale przeżycia na sam koniec Ci świat dostarcza... Dobrze, że Tobie nic się nie stało :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja bede tam rodzic:-) mam około 70 km do Wałbrzycha ale ze zgłosi na znieczulenie wole tam. Byłam tam miesiac temu, szpital czyściutki w porównaniu do tego co mozna zobaczyc u mnie na oddziale to Wałbrzych to luksus. Dziury w podłogach, trzy rodzące na jednej sali oddzielone parawanami do tego wlasnie zaczynaja tam remont wiec już sobie wyobrażam jaki bedzie burdel.

martusia86 wrote:
    A która z Was będzie rodzić w Wałbrzychu ja się tam rodziłam i mieszkałam do czasów kiedy wyemigrowałam do Poznania na studia :)
    A co do standardu sal porodowych i poporodowych nie we wszystkich są łazienki no i są sale 1,2,3 a nawet 4 osobowe dla mnie 4 kobiety po porodzie plus dzieci to przegięcie ale takie są realia im więcej można upchnać pacjentek tym większe korzyści dla szpitala

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:34

• Karolaaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam :-)

Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny widzialyscie gdzies w markecie plyn Jelp do prania nie do płukania?

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ponawiam :-)

Karola ja w Tesco widziałam, w Carrefourze :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    paula nie co druga, tylko co trzecia - tak wskazują statystyki w Polsce - około 30% porodów to cesarki :)

poziom wód 9 i to mało? ja miałam 3 tygodnie temu 10 i było powiedziane, że ok... a młoda rośnie i wód będzie coraz mniej.

lo nie przejmuj się!! tutaj połowa z nas już z rozwarciem, szyjką wręcz na minusie, bez czopów. Pewnie zbadają ktg, jak skurcze nie będą za silne to wrócisz do domku :) zmartwiło mnie jedynie, że problemy żołądkowe to skurcze?! Można ich nie rozpoznać? kurcze, może moje rzyganie to też przez skurcze się zaczęło, a ja nawet nie wiem.. a kazali przy pierwszym skurczu na IP jechać :(
    też już o tym myślałam, że może te moje rewolucje kibelkowe to skurcze :| A do wizyty 2 tygodnie... :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ