X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje na naszym forum????

Dopiero co nadrobilam pobieznie i tyle informacjii, ze nie wiem co napisac.

Z tego co pamietam, to widzialm sliczne brzuszki, pieknego maluszka w 4d i fajne ciuszki.

Dziewczyny szpitalne trzymajcie sie :) Przemowcie waszym brzdacom zeby jeszcze troszke zaczekaly w brzuszku.

Justyna chyba ? wow szok …dziewczynka stala sie chlopczykiem, no to niezla, niespodzianka.

Ja juz mam wozek, a raczej w wkoncu…. Mam per perego book plus.

Duzo zdrowka dla wszystkich mamus.

Ja juz doszlam do siebie po dzisiejszej przygodzie. Wlasnie pije moje pierwsze piwko bezalkoholowe.

1usat5od00spirqc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno swojego brzuszka nie pokazywałam, więc taka fota na pozegnanie 33 tygodnia.
    (fipsik- przy Tobie mój brzuch to gigant!)
    na szybko bez makijazu ani fryzury, nie w czasie remontu :D

1hux4w.jpg

15f3uv7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 19:13

Ewi25, Gosia19, Kaarolina, K_A_M_A, ofcooo, justyna14, anulka81, betinka, Karolaaa91, Majeczka2014, kark, Io, doti77, madiiiii, stardust87, Nelus, rabarbarka, nenka, EmiBam lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    dawno swojego brzuszka nie pokazywałam, więc taka fota na pozegnanie 33 tygodnia.
    (fipsik- przy Tobie mój brzuch to gigant!)
    na szybko bez makijazu ani fryzury, nie w czasie remontu :D

1hux4w.jpg

15f3uv7.jpg

Ale zgrabniutko wyglądasz :P SUPER!!!

Patu, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka dawaj znac co i jak!! Jejku jejku ale u Nas sie sypie :/
    U mnie jutro bedzie polozna to pokaze jej moje nogi bo z dnia na dzien sa bardziej spuchniete i juz nie moge nawet zginac ich przy kostkach i przy okazji zapytam sie Ja o tego mojego czopa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 19:30

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka trzymaj się kochana i pisz co i jak. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze.

Ja korzystając z wieczornego ochłodzenia ide na spacer z kumpelą.

A teraz tak sobie myślę, że moja kolejna wizyta zaplanowana na 20.08. może być już ostatnią, jeśli słowa ginka co do wcześniejszego porodu się sprawdzą. Szok!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Co sie dzieje na naszym forum????

Dopiero co nadrobilam pobieznie i tyle informacjii, ze nie wiem co napisac.

Z tego co pamietam, to widzialm sliczne brzuszki, pieknego maluszka w 4d i fajne ciuszki.

Dziewczyny szpitalne trzymajcie sie :) Przemowcie waszym brzdacom zeby jeszcze troszke zaczekaly w brzuszku.

Justyna chyba ? wow szok …dziewczynka stala sie chlopczykiem, no to niezla, niespodzianka.

Ja juz mam wozek, a raczej w wkoncu…. Mam per perego book plus.

Duzo zdrowka dla wszystkich mamus.

Ja juz doszlam do siebie po dzisiejszej przygodzie. Wlasnie pije moje pierwsze piwko bezalkoholowe.
    tak tak to ja nius wczorajszego dnia :) cóż :) mam zdjęcie jajeczek i mam nadzieje, że więcej niespodzianek nie będzie :)

Patu ślicznie wyglądasz nawet bez make-up i fryzury.

Patu, afrykanka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, pieknie wygladasz!!!!

Niech ta nasza Io i Jagodka sie juz odezwa noooo!!!

Patu lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny nie za szybko? Trzymać tam nogi zaciśnięte!

Ja po wizycie i mnie cisza. Szyjka ani mysli wypuszczac malucha, a on sam tez jeszcze nie zamierza wychodzic :-) Wazy 2700 :-) choc uspokoiłam się troche z ta waga i biorę ją tak bardzo szacunkowo :-) także u mnie wszystko w jak najlepszym porządku :-) aaaa i synek dalej jest synkiem :-P

Majeczka kupiłam tego jelpa w kauflandzie :-) wstawiłam pierwsze pranie i zobacze czy mi podpasuje ten płyn, mam nadzieje, że bedzie choć delikatnie pachniał :-)

Majeczka2014, Paula55, betinka, anulka81, akuszerka89, Gosia19, kark, Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, sliczny brzusio :)
    My dopiero za wózkiem będziemy się rozglądać.
    Jagoodka daj znać!

Patu lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też zaczeły puchnąc stopy i pytałam o to mojego lekarza dzisiaj i mówił, że jeżeli rano są normalne czyli nie spuchnięte to nie ma się czym martwić :-)

Kaarolina wrote:
    Jagodka dawaj znac co i jak!! Jejku jejku ale u Nas sie sypie :/
    U mnie jutro bedzie polozna to pokaze jej moje nogi bo z dnia na dzien sa bardziej spuchniete i juz nie moge nawet zginac ich przy kostkach i przy okazji zapytam sie Ja o tego mojego czopa..

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    kurcze dziewczyny nie za szybko? Trzymać tam nogi zaciśnięte!

Ja po wizycie i mnie cisza. Szyjka ani mysli wypuszczac malucha, a on sam tez jeszcze nie zamierza wychodzic :-) Wazy 2700 :-) choc uspokoiłam się troche z ta waga i biorę ją tak bardzo szacunkowo :-) także u mnie wszystko w jak najlepszym porządku :-) aaaa i synek dalej jest synkiem :-P

Majeczka kupiłam tego jelpa w kauflandzie :-) wstawiłam pierwsze pranie i zobacze czy mi podpasuje ten płyn, mam nadzieje, że bedzie choć delikatnie pachniał :-)

zapomniałam o Kauflandzie :) ale może dlatego, że dawno dawno nie byłam. Odkąd otworzyli u mnie w mieście Tesco i Biedronke to tylko tutaj jeżdzę:)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki odezwijcie sie martwimy sie o Was !?!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa i mój lekarz mówił, że mały może próbować się pchać na świat koło 38 tygodnia czyli u mnie to wychodzi koniec sierpnia, a następną wizyte mi umówił na 28.08 więc możliwe, że już na nią nie zdąże :-) choć bardzo się boje, ze termin minie, a mały dalej bedzie cicho siedział ;-/

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    aaaaa i mój lekarz mówił, że mały może próbować się pchać na świat koło 38 tygodnia czyli u mnie to wychodzi koniec sierpnia, a następną wizyte mi umówił na 28.08 więc możliwe, że już na nią nie zdąże :-) choć bardzo się boje, ze termin minie, a mały dalej bedzie cicho siedział ;-/

a po czym gin.tak stwierdził?:) jej, ja jestem strasznie ciekawa wizyty za 3 tygodnie...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny cos cicho siedza :/ mam nadzieje ze brak wiadomosci to dobra wiadomosc!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia, może statystycznie :-) albo dał mi do zrozumienia, że to się zdarza wiec zebym była na to gotowa :-P

wolałabym urodzić w tym 38 tyg. niż przenościc małego :-( mam nadzieje, że nie przytrafi mi się to! Ponoć chłopcy lubią wcześniej wyskakiwac, a i moja mama moich braci rodziła przed terminem wiec tym się pocieszam :-)

Majeczka2014 wrote:
    a po czym gin.tak stwierdził?:) jej, ja jestem strasznie ciekawa wizyty za 3 tygodnie...

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    nie mam pojęcia, może statystycznie :-) albo dał mi do zrozumienia, że to się zdarza wiec zebym była na to gotowa :-P

wolałabym urodzić w tym 38 tyg. niż przenościc małego :-( mam nadzieje, że nie przytrafi mi się to! Ponoć chłopcy lubią wcześniej wyskakiwac, a i moja mama moich braci rodziła przed terminem wiec tym się pocieszam :-)

Powiem Ci szczerze, że ja też.. napewno nie chciałabym przenosić..
    Mnie też urodzono przed terminem, o 3 tyg! Ale jak to się będzie mieć do mnie to nie wiadomo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 20:23

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu fakt ;] masz niezłą piłkę plażową :)

Patu lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pieknie, kolejna w szpitalu! To na pewno przez te upaly, nie widze innego wytlumaczenia dla tego, co dzieje sie na naszym watku. Dziewczyny, trzymajcie sie jeszcze!

Io lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za mile słowa. Mam nadzieje ze wasze życzenia się spełnia. Leże teraz pod kroplowka i dostaje zastrzyki na płuca młodego. Mam zakaz nawet siadania. Po badaniu w szpitalu zaczelam mega krwawić i odszedł mi czop. Teraz juz krwawienie mniejsze. Zrobili mi ktg przy przyjęciu i było niby ok. Potem niestety było USG które strasznie mnie zestresowalo. Po pierwsze lekarz od razu powiedział ze głowa jest duża ale to nie musi jeszcze oznaczać wodogłowia. Potem okazało się ze brzuszek chudy i mały wazy ok 2280. To oznacza ze w miesiąc tylko 600 g mu przybyło. Wydaje mi się ze to bardzo malo ale lekarz kazał się nie przejmować. Potem długo cos oglądał i zapytał czy ruchy czuje i kiedy ostatnio czulam. Zgodnie z prawda powiedziałem ze na ktg ale były delikatne. Nic nie powiedział, ale zaraz po badaniu przylecieli do mnie z ktg i bardzo długi zapis robili. Maja mi niedługo powtarzać a początkowo miało być tylko raz. Strasznie się martwie bo nic mi nie mówią tylko każą się nie martwić. AZ mi się płakać chce.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ