WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    PESEL wystarczy. Teraz juz nie ma czegoś takiego jak legitymacja. Sprawdzają w systemie czy jesteśmy ubezpieczone.

w sumie racja. Przypomniało mi się jak leżałam, że potrzebowali PESEL i w komputerze wszystko mieli...więc żadnych innych dok.nie potrzeba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Laski a powiedzcie mi czy znacie bądź korzystacie z jakiegoś prostego programu do obróbki zdjęć? Chodzi mi o takie funkcje jak ramki, dodawanie tekstu i robienie kolaży. Od razu mówię, że Picassa odpada :) Z góry dzięki za podpowiedź :)

Ja korzystam z PhotoScape :P

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wyprzedziłaś mnie z wypowiedzią :D hehe

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was dziewczyny..pospamuję Wam trochę :)
    Tak Diabla przypomiała mi dobre czasy, tzn czasy gdzie zajmowałam się fotografią i sobie pstrykałam różne fotki... Aż zatesknilam za tym bo kochałam/kocham to robić...
    Gdyby któaś miała ochotę zerknąć to mam stronke na fejsie:)

https://www.facebook.com/pages/Monika-D%C4%85browska-FOTOGRAFIA/281614261858564

nic specjalnego,ale wspomnien kupa..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:43

karolcia:)))), K_A_M_A, ofcooo, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Majeczka wyprzedziłaś mnie z wypowiedzią :D hehe

hehe :)
    no ja prócz PhotoScape mam też Picasse, Photofiltre i Photoshopa,ale mi nie działą :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    A tak rożek też biorę
    Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście..

Nie mam pojęcia... Chociaż moja siostrzenica (również urodzona we wrześniu) miała na sobie sam bodziak i jakieś takie prześcieradło które było zawiązane jakąś nijaką wstążką

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już instaluję ;)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?
    Teraz wystarczy chyba tylko pesel i oni to sami sprawdzą

ofcooo lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Nie mam pojęcia... Chociaż moja siostrzenica (również urodzona we wrześniu) miała na sobie sam bodziak i jakieś takie prześcieradło które było zawiązane jakąś nijaką wstążką
    Właśnie dlatego biorę ciuszki dla mojego dziecka z domu.ja nie mówię, że te "szpitalne"sa brudne czy dziurawe, bo na pewno nie są. Tylko pewnie nie jeden maluszek już w nich leżał a ja nie po to kupilam 50,56 rozmiary, żeby leżały. I kocyk i rożek też mam swój, po szpitalu wypiore wyprasuje i tyle:-) sama bym nie chciała leżeć w szpitalnej koszulinie

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka wróciła po 6 h i znowu gdzieś polazla. Juz się pielęgniarki o nią pytają. Masakra jakaś.

A od pielęgniarki która w końcu zrobiła mi zastrzyk do wiedziałam się ze kroplowki mi nie daja drugiej bo skurczy nie mam. Poza tym pewnie chodzi o to ze cala się trzeslam i serce mi nawalalo po tej pierwszej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Moja sąsiadka wróciła po 6 h i znowu gdzieś polazla. Juz się pielęgniarki o nią pytają. Masakra jakaś.

A od pielęgniarki która w końcu zrobiła mi zastrzyk do wiedziałam się ze kroplowki mi nie daja drugiej bo skurczy nie mam. Poza tym pewnie chodzi o to ze cala się trzeslam i serce mi nawalalo po tej pierwszej.
    Lo żeby ona w drodze gdzieś nie urodzila:-D
    Moze ona ze stresu chodzonego dostała.

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz się chyba domyslili ze do domu poszła.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny :-*

atdci09kamv7205a.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem sama w domu.Czuję sie jakoś dziwnie,serce mocniej mi bije,czułam kłucia w pochwie,ale tez i w odbycie,oraz takie parcie jakby dzidzia chciała wyjść.Do tego cały czas bolą mnie krzyże.Położyłam sie,ale ból krzyzy nadal nie przechodzi.Jeszcze zobaczę jak się bede dalej czuła.Jak nie przejdzie to chyba zadzwonie do ginekolog.Jutro mam wizytę po 18,może dotrwam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dokumenty ubezpieczenia ZUS? Ja mam tak wpisane na mojej liście bo żadnej legitymacji też nie mam.

wystarczy dowod osobisty bo taki system juz maja

• pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    szpital ma swoje ciuszki :) mają kaftaniki i body. Przynajmniej u nas mają. No i zawijają je w szpitalne rożki.
    Qrcze nie wiem czy aby chcę by moja dzidzia w szpitalnych ciuszkach leżała:/
    Ciekawe czy jak wezmę swoje to bez problemu ubiorą?

Ja mam jeden szlafrok, co prawda teraz cały mnie nie zakrywa.
    Jednak po szpitalu tutaj śmiga się w dresach lub ew w koszuli by wietrzyć się
    A obecny szlafrok po porodzie, już w domu wystarczy. Nie chcę kupować drugiego dużego bo co Ja potem z nim zrobię.. wolę jak już to kupić po porodzie jakiś nowy do domku w 'swoim' rozmiarze (noo może w prawie w swoim
    :-)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, byłam przed chwilą na KTG, bo jakoś mały słabo się ruszał i miałam złe przeczucia. No i podłączyła mnie babka do ktg i poszła. I leżę, mały zaczął fikać więc ja już spokojna i nagle skurcz. Myślę, spoko, przepowiadający i leżę dalej. No i tych skurczy miałam jeszcze sporo i to dość mocno i bardzo często, bo co 3-4 minuty. I przychodzi doktórka, żeby pieczątkę postawić na tym KTG i wielkie gały na mnie i mówi "Pani ma skurcze!". A ja, że chyba tak bo coś tam czułam. A ona, pyta który tydzień i jak mówię, że 34+4 to ona przerażona i że po zapisie mam iść od razu na ginekologię i ona mnie zbada i zostawi w szpitalu, bo trzeba to zatrzymać. Ja gały na nią, biorę grzecznie zapis i idę do niej na górę. Ta mnie na fotel i grzebie i grzebie i zdziwiona mówi "Ale pani ma szyjkę zamkniętą". Na co ja, że to chyba dobrze, a ona, że bardzo dobrze, ale przy takich skurczach to już spore rozwarcie powinnam mieć. I że mam zostać. Ja się wykręciłam, że szyjka zamknięta to chyba nie jest tak źle, to powiedziała, że mam w domu brać podwójną dawkę magnezu i jak tylko coś będzie dziś gorzej albo nie przejdzie to natychmiast do nich na oddział.
    No więc wychodzę z tego gabinetu i dopiero wtedy spojrzałam na ten wykres, co to by zobaczyć, przy jakich skurczach już rozwarcie powinnam mieć, patrzę, a tam skurcze POZA WYKRES WYCHODZĄ!!! :O Ponad 100 miały. Ale jakoś mi chyba przeszły. Tzn są jeszcze delikatne. Więc w domu już jestem, biorę magnez i czekam aż przejdą zupełnie..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mówili, że można swoje ciuszki dla dziecka brać, choć oni ubierają w te szpitale, z tym, że oni przebierają i oddaje je potem do prania wszystkie razem i nikt nie pilnuje czy one szpitalne czy prywatne, stąd zaleca się, żeby brać ciuszki tylko na wyjście, bo potem możesz ich po prostu nie odzyskać. Tak jest w większości szpitali.

Szpitale dostają ciuszki od mamusiek które tam rodziły, bo albo już nie potrzebują albo tak z dobroci serca. Nie sądzę, żeby w szpitalnych bodach coś Waszym dzieciom się stało.
    To tak samo jakbyście własne nożyczki do przecinania pępowowiny chciały brać. Bez paranoi.

dba lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?
    teraz już Twój pesel wystarczy - czyli dowód osobisty. Bo jak jestes ubezpieczona to jesteś w tzw. Ewusiu czyli elektronicznym systemie i oni mogą sobie sprawdzić.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u mnie mówili, że można swoje ciuszki dla dziecka brać, choć oni ubierają w te szpitale, z tym, że oni przebierają i oddaje je potem do prania wszystkie razem i nikt nie pilnuje czy one szpitalne czy prywatne, stąd zaleca się, żeby brać ciuszki tylko na wyjście, bo potem możesz ich po prostu nie odzyskać. Tak jest w większości szpitali.

Szpitale dostają ciuszki od mamusiek które tam rodziły, bo albo już nie potrzebują albo tak z dobroci serca. Nie sądzę, żeby w szpitalnych bodach coś Waszym dzieciom się stało.
    To tak samo jakbyście własne nożyczki do przecinania pępowowiny chciały brać. Bez paranoi.
    Z tymi nożyczkami to przesadzasz..
    Bardziej chodzi o fakt że każda z Nas pokupiła małe ciuszki i z checią od samego początku chciałaby aby dziecko w nich było i tyle bez większej filozofii..
    Z tym praniem może być tak jak piszesz, więc szkoda by było stracić swoje ciuchy jakby co..

Stardust, ile tego magnezu kazali Ci łykać? Kiedy masz iśc na kontrolę?
    Bolące te skurcze miałaś jak nigdy wcześniej?
    Moja dzidzia tak mi uciska pipkę że ledwo chodzę...

Tysia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ