WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja po wizycie, moja córka postanowiła urodzić się naturalnie i przekrecila się głową w dół:-)
    Gin pobrał wymaz i sprawdził szyjke która na 2,5 I powiedział że na poród się nie zanosi i ze przez 2-3 tygodnie nie urodze.
    Super wieści! A skąd lekarz może wiedzieć kiedy poród nastąpi hehe, rozbrajające :-)

My jutro wizytujemy i odwiedzamy szpital, mam stres :-)

Quatriona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapakowane ciuszki tylko na wyjście ze szpitala... A więc to będą śpiochy (zielone lub białe) kaftanik, body z długim rękawem, czapeczka, niedrapki, skarpetki. Do tego też zabieram rożek, ciepły kocyk i polarkowy kombinezon... jeśli będzie zimno to założę kombinezon i opatulę ją w kocyk, jeśli będzie w miarę ciepło to poprostu opatulę ją w rożek i ciepły kocyk, myśle że na te kilka metrów przejścia będzie ok

iwo_na ja kupiłam zwykły bawełniany szlafrok, wzięłam na wszelki wypadek rozmiar większy i nawet jak go założyłam to było widać brzuch ;)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ma drugą fuche i jest wróżbita :-) A jak będzie zobaczymy.
    Skorzystałam z rady stardust i bujalam biodrami w pozycji na pieska:-) Dzięki stardust :-)

stardust87 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj P odebral wyniki gbs'a i u mnie jak to napisali "nie wyhodowano" :D

akuszerka89, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Może ma drugą fuche i jest wróżbita :-) A jak będzie zobaczymy.
    Skorzystałam z rady stardust i bujalam biodrami w pozycji na pieska:-) Dzięki stardust :-)

Maz pewnie był zadowolony. ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zamiar kupić wzykły, bawełniany szlafrok:) zeby też mieć na potem. Choć wogóle dotąd nie chodzę, ale przy większym domu się przyda ;)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja mam zapakowane ciuszki tylko na wyjście ze szpitala... A więc to będą śpiochy (zielone lub białe) kaftanik, body z długim rękawem, czapeczka, niedrapki, skarpetki. Do tego też zabieram rożek, ciepły kocyk i polarkowy kombinezon... jeśli będzie zimno to założę kombinezon i opatulę ją w kocyk, jeśli będzie w miarę ciepło to poprostu opatulę ją w rożek i ciepły kocyk, myśle że na te kilka metrów przejścia będzie ok

iwo_na ja kupiłam zwykły bawełniany szlafrok, wzięłam na wszelki wypadek rozmiar większy i nawet jak go założyłam to było widać brzuch ;)
    A tak rożek też biorę
    Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście..

• dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    co do ilości chorych dzieci to ja mam zupełnie inne zdanie niż Wasze:P Rozmawiałam niedawno z tatą właśnie o chorych dzieciach, takich z widocznymi wadami, na wózkach, z problemami psychicznymi, niedorozwojami itd i powiedział mi, że kiedyś takie dzieci były prawie w każdym domu, tylko po prostu nikt nie pozwalał wychodzić im na dwór, Często było tak, że ludzie nie wiedzieli nawet, że takie dziecko czy osoba jest w rodzinie. Ludzie się tego wstydzili. A dziś chore dzieci się "pokazuje". Są w reklamach, rodzice wychodzą z nimi na spacery, nie wstydzą się ich. I może właśnie dlatego mamy wrażenie, że kiedyś było mniej takich osób.
    z tym się zgadzam, w sumie nadal jest wiele ludzi co ukrywa swoje chore dzieci. Mąż chodzi codziennie po tylu mieszkaniach, więc je widzi. W sumie żal mi tych dzieci, bo biedne nic nie widzą prócz swoich 4 ścian.

• dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    A tak rożek też biorę
    Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście..
    szpital ma swoje ciuszki :) mają kaftaniki i body. Przynajmniej u nas mają. No i zawijają je w szpitalne rożki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona widzę, że miałaś bardzo udaną wizytę :) super!

Szonka współczuje ci tej wizyty, no ale co zrobić? Takie już te baby są (tylko lekarze, nie my :D)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?

atdci09kamv7205a.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WRZEŚNIÓWECZKI pozwoliłam sobie na małe zapożyczenie z waszego forum.
    Jako że lista wyprawkowa jest wręcz idealna skopiowałam ją na nasze forum. Październikowe Mamusie. Bardzo przepraszam za jakiekolwiek naruszenie, ale nie mogłam się oprzeć;]
    Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamusie wrześniowe;]
    Mamusia Październikowa

Majeczka2014, stardust87 lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?

dokumenty ubezpieczenia ZUS? Ja mam tak wpisane na mojej liście bo żadnej legitymacji też nie mam.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A moj P odebral wyniki gbs'a i u mnie jak to napisali "nie wyhodowano" :D
    Kaarolina no nie podlewalas i się nie wyhodowal:-D
    Dzisiaj idę z moja przyjaciółką na miasto tzn jadę, bo raczej bym nie doszła. I staramy się wyciągnąć nasza wspólną koleżankę, która w czerwcu urodzila i malutka ma troche ponad miesiąc.Jest w totalnym dołku psychicznym i trzeba ja jakos wyciągnąć. Wiem, że jedno wyjscie tego nie zalatwi, ale chociaż zobaczy dziewczyna cos innego niż cztery sciany, pieluchy i mleko.......boję się tego, że też mnie taki dół dopadnie, bo jesyem raczej pesymistka, teraz w ciąży mam tylko taki codziennie dobry humor.Wiem,że Michał będzie mi pomagał, ale on pracuje i czasami też będzie potrzebował odpocząć. A macierzyństwo to nie tylko fajerwerki niestety.....oby jak najkrócej to trwalo

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a powiedzcie mi czy znacie bądź korzystacie z jakiegoś prostego programu do obróbki zdjęć? Chodzi mi o takie funkcje jak ramki, dodawanie tekstu i robienie kolaży. Od razu mówię, że Picassa odpada :) Z góry dzięki za podpowiedź :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam szlafrok taki cienszy i z krotkim rekawem :) moze sie przyda, moze nie :)
    W domu napewno uzyje bo bedzie u mnie mama i brat na poczatku wiec od karmienia do karmienia sie okryc, czy pierwsze dni chodzac po domu i "wietrzac" to i owo sie przyda ;)

Na wyjscie jeszcze nie wiem co wezme bo ńic nie uprane :P
    Ale pewnie body, jakiegos pajaca polarkowego i kocyk, plus czapka i niedrapki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Wystarczy RMUA

• Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PESEL wystarczy. Teraz juz nie ma czegoś takiego jak legitymacja. Sprawdzają w systemie czy jesteśmy ubezpieczone.

Majeczka2014, justyna14, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie nigdy zadnych dokumentow odnosnie ubezpieczenia nie wolali.teraz maja wszystko w komputerze.moze w razie jakis niejasnosci będę wołać potwierdzenie ze jest się ubezpieczonym.sama nie wiem.u mnie na pewno nie chcą zadnych dokumentow

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Laski a powiedzcie mi czy znacie bądź korzystacie z jakiegoś prostego programu do obróbki zdjęć? Chodzi mi o takie funkcje jak ramki, dodawanie tekstu i robienie kolaży. Od razu mówię, że Picassa odpada :) Z góry dzięki za podpowiedź :)

PhotoScape używam :)

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ