Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Quatriona wrote:Ja po wizycie, moja córka postanowiła urodzić się naturalnie i przekrecila się głową w dół
Gin pobrał wymaz i sprawdził szyjke która na 2,5 I powiedział że na poród się nie zanosi i ze przez 2-3 tygodnie nie urodze.
My jutro wizytujemy i odwiedzamy szpital, mam stresQuatriona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam zapakowane ciuszki tylko na wyjście ze szpitala... A więc to będą śpiochy (zielone lub białe) kaftanik, body z długim rękawem, czapeczka, niedrapki, skarpetki. Do tego też zabieram rożek, ciepły kocyk i polarkowy kombinezon... jeśli będzie zimno to założę kombinezon i opatulę ją w kocyk, jeśli będzie w miarę ciepło to poprostu opatulę ją w rożek i ciepły kocyk, myśle że na te kilka metrów przejścia będzie ok
iwo_na ja kupiłam zwykły bawełniany szlafrok, wzięłam na wszelki wypadek rozmiar większy i nawet jak go założyłam to było widać brzuch -
nick nieaktualny
-
Gosia19 wrote:Ja mam zapakowane ciuszki tylko na wyjście ze szpitala... A więc to będą śpiochy (zielone lub białe) kaftanik, body z długim rękawem, czapeczka, niedrapki, skarpetki. Do tego też zabieram rożek, ciepły kocyk i polarkowy kombinezon... jeśli będzie zimno to założę kombinezon i opatulę ją w kocyk, jeśli będzie w miarę ciepło to poprostu opatulę ją w rożek i ciepły kocyk, myśle że na te kilka metrów przejścia będzie ok
iwo_na ja kupiłam zwykły bawełniany szlafrok, wzięłam na wszelki wypadek rozmiar większy i nawet jak go założyłam to było widać brzuch
Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście.. -
akuszerka89 wrote:co do ilości chorych dzieci to ja mam zupełnie inne zdanie niż Wasze:P Rozmawiałam niedawno z tatą właśnie o chorych dzieciach, takich z widocznymi wadami, na wózkach, z problemami psychicznymi, niedorozwojami itd i powiedział mi, że kiedyś takie dzieci były prawie w każdym domu, tylko po prostu nikt nie pozwalał wychodzić im na dwór, Często było tak, że ludzie nie wiedzieli nawet, że takie dziecko czy osoba jest w rodzinie. Ludzie się tego wstydzili. A dziś chore dzieci się "pokazuje". Są w reklamach, rodzice wychodzą z nimi na spacery, nie wstydzą się ich. I może właśnie dlatego mamy wrażenie, że kiedyś było mniej takich osób.
-
pralinka wrote:A tak rożek też biorę
Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście..mają kaftaniki i body. Przynajmniej u nas mają. No i zawijają je w szpitalne rożki.
-
nick nieaktualny
-
Witam WRZEŚNIÓWECZKI pozwoliłam sobie na małe zapożyczenie z waszego forum.
Jako że lista wyprawkowa jest wręcz idealna skopiowałam ją na nasze forum. Październikowe Mamusie. Bardzo przepraszam za jakiekolwiek naruszenie, ale nie mogłam się oprzeć;]
Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamusie wrześniowe;]
Mamusia PaździernikowaMajeczka2014, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?
dokumenty ubezpieczenia ZUS? Ja mam tak wpisane na mojej liście bo żadnej legitymacji też nie mam. -
Kaarolina wrote:A moj P odebral wyniki gbs'a i u mnie jak to napisali "nie wyhodowano"
Dzisiaj idę z moja przyjaciółką na miasto tzn jadę, bo raczej bym nie doszła. I staramy się wyciągnąć nasza wspólną koleżankę, która w czerwcu urodzila i malutka ma troche ponad miesiąc.Jest w totalnym dołku psychicznym i trzeba ja jakos wyciągnąć. Wiem, że jedno wyjscie tego nie zalatwi, ale chociaż zobaczy dziewczyna cos innego niż cztery sciany, pieluchy i mleko.......boję się tego, że też mnie taki dół dopadnie, bo jesyem raczej pesymistka, teraz w ciąży mam tylko taki codziennie dobry humor.Wiem,że Michał będzie mi pomagał, ale on pracuje i czasami też będzie potrzebował odpocząć. A macierzyństwo to nie tylko fajerwerki niestety.....oby jak najkrócej to trwalohttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Ja tez kupilam szlafrok taki cienszy i z krotkim rekawem
moze sie przyda, moze nie
W domu napewno uzyje bo bedzie u mnie mama i brat na poczatku wiec od karmienia do karmienia sie okryc, czy pierwsze dni chodzac po domu i "wietrzac" to i owo sie przyda
Na wyjscie jeszcze nie wiem co wezme bo ńic nie uprane
Ale pewnie body, jakiegos pajaca polarkowego i kocyk, plus czapka i niedrapki
-
nick nieaktualny
-
Ode mnie nigdy zadnych dokumentow odnosnie ubezpieczenia nie wolali.teraz maja wszystko w komputerze.moze w razie jakis niejasnosci będę wołać potwierdzenie ze jest się ubezpieczonym.sama nie wiem.u mnie na pewno nie chcą zadnych dokumentowhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
nick nieaktualnyDiabla85 wrote:Laski a powiedzcie mi czy znacie bądź korzystacie z jakiegoś prostego programu do obróbki zdjęć? Chodzi mi o takie funkcje jak ramki, dodawanie tekstu i robienie kolaży. Od razu mówię, że Picassa odpada
Z góry dzięki za podpowiedź
PhotoScape używam