X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja po wizycie, moja córka postanowiła urodzić się naturalnie i przekrecila się głową w dół:-)
    Gin pobrał wymaz i sprawdził szyjke która na 2,5 I powiedział że na poród się nie zanosi i ze przez 2-3 tygodnie nie urodze.
    Super wieści! A skąd lekarz może wiedzieć kiedy poród nastąpi hehe, rozbrajające :-)

My jutro wizytujemy i odwiedzamy szpital, mam stres :-)

Quatriona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapakowane ciuszki tylko na wyjście ze szpitala... A więc to będą śpiochy (zielone lub białe) kaftanik, body z długim rękawem, czapeczka, niedrapki, skarpetki. Do tego też zabieram rożek, ciepły kocyk i polarkowy kombinezon... jeśli będzie zimno to założę kombinezon i opatulę ją w kocyk, jeśli będzie w miarę ciepło to poprostu opatulę ją w rożek i ciepły kocyk, myśle że na te kilka metrów przejścia będzie ok

iwo_na ja kupiłam zwykły bawełniany szlafrok, wzięłam na wszelki wypadek rozmiar większy i nawet jak go założyłam to było widać brzuch ;)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ma drugą fuche i jest wróżbita :-) A jak będzie zobaczymy.
    Skorzystałam z rady stardust i bujalam biodrami w pozycji na pieska:-) Dzięki stardust :-)

stardust87 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj P odebral wyniki gbs'a i u mnie jak to napisali "nie wyhodowano" :D

akuszerka89, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Może ma drugą fuche i jest wróżbita :-) A jak będzie zobaczymy.
    Skorzystałam z rady stardust i bujalam biodrami w pozycji na pieska:-) Dzięki stardust :-)

Maz pewnie był zadowolony. ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zamiar kupić wzykły, bawełniany szlafrok:) zeby też mieć na potem. Choć wogóle dotąd nie chodzę, ale przy większym domu się przyda ;)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja mam zapakowane ciuszki tylko na wyjście ze szpitala... A więc to będą śpiochy (zielone lub białe) kaftanik, body z długim rękawem, czapeczka, niedrapki, skarpetki. Do tego też zabieram rożek, ciepły kocyk i polarkowy kombinezon... jeśli będzie zimno to założę kombinezon i opatulę ją w kocyk, jeśli będzie w miarę ciepło to poprostu opatulę ją w rożek i ciepły kocyk, myśle że na te kilka metrów przejścia będzie ok

iwo_na ja kupiłam zwykły bawełniany szlafrok, wzięłam na wszelki wypadek rozmiar większy i nawet jak go założyłam to było widać brzuch ;)
    A tak rożek też biorę
    Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście..

• dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    co do ilości chorych dzieci to ja mam zupełnie inne zdanie niż Wasze:P Rozmawiałam niedawno z tatą właśnie o chorych dzieciach, takich z widocznymi wadami, na wózkach, z problemami psychicznymi, niedorozwojami itd i powiedział mi, że kiedyś takie dzieci były prawie w każdym domu, tylko po prostu nikt nie pozwalał wychodzić im na dwór, Często było tak, że ludzie nie wiedzieli nawet, że takie dziecko czy osoba jest w rodzinie. Ludzie się tego wstydzili. A dziś chore dzieci się "pokazuje". Są w reklamach, rodzice wychodzą z nimi na spacery, nie wstydzą się ich. I może właśnie dlatego mamy wrażenie, że kiedyś było mniej takich osób.
    z tym się zgadzam, w sumie nadal jest wiele ludzi co ukrywa swoje chore dzieci. Mąż chodzi codziennie po tylu mieszkaniach, więc je widzi. W sumie żal mi tych dzieci, bo biedne nic nie widzą prócz swoich 4 ścian.

• dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    A tak rożek też biorę
    Tak się zastanawiam w co oni będą ubierać dziecko po porodzie i przez czas pobytu w szpitalu..skoro każą wziąć tylko ciuszki an wyjście..
    szpital ma swoje ciuszki :) mają kaftaniki i body. Przynajmniej u nas mają. No i zawijają je w szpitalne rożki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona widzę, że miałaś bardzo udaną wizytę :) super!

Szonka współczuje ci tej wizyty, no ale co zrobić? Takie już te baby są (tylko lekarze, nie my :D)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?

atdci09kamv7205a.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WRZEŚNIÓWECZKI pozwoliłam sobie na małe zapożyczenie z waszego forum.
    Jako że lista wyprawkowa jest wręcz idealna skopiowałam ją na nasze forum. Październikowe Mamusie. Bardzo przepraszam za jakiekolwiek naruszenie, ale nie mogłam się oprzeć;]
    Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamusie wrześniowe;]
    Mamusia Październikowa

nick nieaktualny, stardust87 lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny a ja nie posiadam takiego czegoś jak legitymacja ubezpieczeniowa:-/ co mam zabrać zeby im udowodnić ze jestem ubezpieczona?

dokumenty ubezpieczenia ZUS? Ja mam tak wpisane na mojej liście bo żadnej legitymacji też nie mam.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A moj P odebral wyniki gbs'a i u mnie jak to napisali "nie wyhodowano" :D
    Kaarolina no nie podlewalas i się nie wyhodowal:-D
    Dzisiaj idę z moja przyjaciółką na miasto tzn jadę, bo raczej bym nie doszła. I staramy się wyciągnąć nasza wspólną koleżankę, która w czerwcu urodzila i malutka ma troche ponad miesiąc.Jest w totalnym dołku psychicznym i trzeba ja jakos wyciągnąć. Wiem, że jedno wyjscie tego nie zalatwi, ale chociaż zobaczy dziewczyna cos innego niż cztery sciany, pieluchy i mleko.......boję się tego, że też mnie taki dół dopadnie, bo jesyem raczej pesymistka, teraz w ciąży mam tylko taki codziennie dobry humor.Wiem,że Michał będzie mi pomagał, ale on pracuje i czasami też będzie potrzebował odpocząć. A macierzyństwo to nie tylko fajerwerki niestety.....oby jak najkrócej to trwalo

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a powiedzcie mi czy znacie bądź korzystacie z jakiegoś prostego programu do obróbki zdjęć? Chodzi mi o takie funkcje jak ramki, dodawanie tekstu i robienie kolaży. Od razu mówię, że Picassa odpada :) Z góry dzięki za podpowiedź :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam szlafrok taki cienszy i z krotkim rekawem :) moze sie przyda, moze nie :)
    W domu napewno uzyje bo bedzie u mnie mama i brat na poczatku wiec od karmienia do karmienia sie okryc, czy pierwsze dni chodzac po domu i "wietrzac" to i owo sie przyda ;)

Na wyjscie jeszcze nie wiem co wezme bo ńic nie uprane :P
    Ale pewnie body, jakiegos pajaca polarkowego i kocyk, plus czapka i niedrapki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Wystarczy RMUA

• Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PESEL wystarczy. Teraz juz nie ma czegoś takiego jak legitymacja. Sprawdzają w systemie czy jesteśmy ubezpieczone.

nick nieaktualny, justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie nigdy zadnych dokumentow odnosnie ubezpieczenia nie wolali.teraz maja wszystko w komputerze.moze w razie jakis niejasnosci będę wołać potwierdzenie ze jest się ubezpieczonym.sama nie wiem.u mnie na pewno nie chcą zadnych dokumentow

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Laski a powiedzcie mi czy znacie bądź korzystacie z jakiegoś prostego programu do obróbki zdjęć? Chodzi mi o takie funkcje jak ramki, dodawanie tekstu i robienie kolaży. Od razu mówię, że Picassa odpada :) Z góry dzięki za podpowiedź :)

PhotoScape używam :)

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ