X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ze szpitala liste mam na sr dostalam

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina niestety do lyzeczkowania trzeba mechanicznie otworzyc szyjke co tez wiarze sie z urazami i moze powodowac niewydolnosc.

A do mnie moze jutro w koncu wroci komputer po miesiecznej wizycie w serwisie. Juz sie nie moge doczekac, stesknilam sie za nim:-D

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina w naszym szpitalu ordynator bardzo nie lubi łyżeczkować kobiet, najczęściej czeka aż same się oczyszczą, żeby w przyszłości nie miały problemu z donoszeniem ciąży.

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, mam pytanie, może i głupie (musisz wybaczyć laikowi) Jak to jest z tymi skurczami przepowiadającymi? Czy one zawsze są bolesne? I czy ich siłę faktycznie widać na ktg? Bo ja wczoraj miałam ktg i położna do mnie mówi" Ale skurcze to Pani ma już kosmiczne. Jeśli cały czas tak Panią męczą to współczuję..." Później jeszcze dodała, że jeśli nabiorą regularności to do szpitala. Tylko że jak dla mnie to one jakoś specjalnie nie bolały. Czułam je jako silne napięcie, ale gdzie tam do bólu... A na wykresie faktycznie spore "górki" rosły.

relgdf9h54y1o8s7.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:51

Io, Ewi25, betinka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia no mna byla bezcenna :)
    Na jak dlugo mamy fure??? Nie wiem. Zalezy ile im zajmie zrobienie naszego :) moze tydz, moze krocej. Ostatnio chba 1,5 tyg mielismy zastepcze ale bylo duzo elementow do malowania :)

Betina dziex za liste. Przyda mi sie żeby wszystko skontrolowac :)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba no mnie niestety wylyzeczkowali po poronieniu...
    Akuszerka to ja juz wiem skad te moje problemy z szyjka :/

Ja juz po wizycie poloznej i ustalilysmy ze jak w przeciagu 2 tygodninie urodze to sie jeszcze spotkamy a jezeli urodze to bedzie u mnie na nastepny dzien jak wyjde ze szpitala.. przy niej zlapaly mnie skurcze to obmacala mi brzuch i stwierdzila tylko ze mi sie rozkreca :D ciekawe jak dlugo bedzie sie rozkrecac tydzien dwa a moze do terminu :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina, dzięki za listę :) sobie aż lookne, bo właśnie spakowałam torbę do szpitala dla siebie. Tyle tego,że hej. A jeszcze muszę zmieścić koszule, kapcie i kosmetyczke. Dziś wstawiłam pranie kolorowe ciuszków małej, właśnie rozwiesiłam :) a na wieczór prasowanie białych rzeczy.
    Szkoda mi tylko było tych nowiusich prać ciuszków.
    Korci mnie żeby jeszcze coś dokupić :) w Wawie w Tesco w f&f są super promocje. Nie wiem czy zdążę... a wczoraj dla porównania u mnie w Tesco w f&f spiworki Disneya wciąż za 80zł a te same w Wawie za 26...różnica spora :)
    Może uda się być w Centrum, bo T coś wspominał o kolejnym wypadzie do kina :) musimy trochę się rozerwać póki jeszcze można :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś obiadkujecie???
    Dziś u mnie rybka z warzywami ( dla T z frytkami) z surówką ,(dla T brzoskwinie wsyropie) jak widzicie mój troszku anty warzywkowy :P
    Mam jeszcze wczorajszą zupę warzywną więc chyba sobie odgrzeję, a z obiadem zaczekam na narzeczonego..
    A wczoraj naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami, chyba jutro zrobię.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała że do szpitala mam wziąć dla dziecka jeden komplecik ciuszków (cholerka jak tu wybrać jeden komplecik?!) i rzeczy podręczne dla siebie..
    Jakie ciuszki bierzecie dla dziecka?
    Ja myślałam np.
    śpiochy+kaftanik+spodenki+ na wierzch: taki misiowy kombinezonik z H&M
    lub
    body+spodenki+na wierzch misiowy kombinezonik

Dla siebie z kosmetyków biorę: mini szampon, żel pod prysznic, krem do twarzy, mini balsam do ciała/rąk, pomadkę ochroną, tantum rosa, majtki siatkowe, paczkę mega podpasek (chociaż podobno są w szpitalu, więc jeszcze się zastanowię). Plus piżamy, dresy , klapki itp.

Kaarolina lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Fipsik:
    "W krwi i moczu wyszły złe parametry trzustkowe, na usg trzustki nie widać bo cała zasłonięta dzieckiem. Dostaję 6 razy dziennie kroplówki z lekami i czekam na gastrologa. Obym do końca ciąży nie musiała tu leżeć :("

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dba no mnie niestety wylyzeczkowali po poronieniu...
    Akuszerka to ja juz wiem skad te moje problemy z szyjka :/

Ja juz po wizycie poloznej i ustalilysmy ze jak w przeciagu 2 tygodninie urodze to sie jeszcze spotkamy a jezeli urodze to bedzie u mnie na nastepny dzien jak wyjde ze szpitala.. przy niej zlapaly mnie skurcze to obmacala mi brzuch i stwierdzila tylko ze mi sie rozkreca :D ciekawe jak dlugo bedzie sie rozkrecac tydzien dwa a moze do terminu :)
    Chyba nie do końca zawsze tak jest.ja w październiku też miałam lyzeczkowanie a moja szyjka tak trzyma mocno, że mam nadzieję, że wypuści mojego synka we wrześniu:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj...kurcze..
    Flipsik trzymaj się...

Fipsik lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Położna powiedziała że do szpitala mam wziąć dla dziecka jeden komplecik ciuszków (cholerka jak tu wybrać jeden komplecik?!) i rzeczy podręczne dla siebie..
    Jakie ciuszki bierzecie dla dziecka?
    Ja myślałam np.
    śpiochy+kaftanik+spodenki+ na wierzch: taki misiowy kombinezonik z H&M
    lub
    body+spodenki+na wierzch misiowy kombinezonik

Dla siebie z kosmetyków biorę: mini szampon, żel pod prysznic, krem do twarzy, mini balsam do ciała/rąk, pomadkę ochroną, tantum rosa, majtki siatkowe, paczkę mega podpasek (chociaż podobno są w szpitalu, więc jeszcze się zastanowię). Plus piżamy, dresy , klapki itp.

Ja dla dzidka na wyjście biorę tak: body na krótki, pajacyk, spodnie takie raczej cienkie są ale mięciutkie, kurteczka, cienka czapeczka (bo przy kurteczce jest kapturek), skarpetki ala buciki i wsio. Tylko się zastanawiam czy zabrać grubszą kurteczkę czy cieńszą i chyba zapakuję 2 -mąż ma mi dowieźć-i w szpitalu zdecydują jaką ubrać. Ale coś wydaje mi się, że tą grubszą ubiorą.

Biedna Fipsik :( Trzymaj się tam kobito!!!

Fipsik lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Fipsik masakra :(
    Obys nie musiala zostac w szpitalu do rozwiazania bo troche czasu ci zostalo! Trzymam kciuki!!!

U mnie na obiad moj Mis robi faszerowane ziemniaki :) nie pytajcie bo nie wiem co on kombinuje :P

Majeczka2014, Fipsik lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 na szczęście nie każda manipulacja przy szyjce prowadzi do jej niewydolności. Gdyby tak było to byłaby masakra.

Rabarbarka - w teorii jest tak, że skurcze przepowiadające nie są bolesne - jak wiemy z wielu relacji dziewczyn tu teoria mija się z praktyką:)
    Skurcze porodowe charakteryzują się tym, że są regularne, nie rzadziej niż co 10 min na początku, przerwy między nimi zmniejszają się wraz z czasem i ich długość i nasilenie się zwiększają. A wygląda to mniej więcej tak że na początku przyjmijmy że są skurcze co 10 min trwające 20 sekund, później co 7 min trwające 30s. co 5 min trwające 1 min i co 2-3 min trwające 1,5-2 minuty.
    Tak mniej więcej to wygląda.

Karolina - z Twoim samozaparciem to Krzyś wyjdzie dopiero we wrześniu, nie masz się co stresować że będzie wcześniej :) Ja też już sobie tak mówię :D

rabarbarka lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewuszki mnie też już zaczynają męczyć dolegliwości przedporodowe. Lewa pachwina boli prawie codziennie, dobrze że nie przez cały dzień a od wczoraj zaczęło pobolewać spojenie zwłaszcza przy wstawaniu.

Ja nie wiem w co ubiorę małego na wyjście ze szpitala. Zobaczymy jaka będzie pogoda. Albo na pajaca zarzucę mu dres albo taki kombinezon z misia i oczywiście czapeczkę i kocyk.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka od przyszlego tygodnia nie bede sie zapierac bedzie chcial to niech wyskakuje :P juz sie nastawilam psychicznie co ma byc to bedzie ;) coraz bardziej jestem ciekawa jak to wszystko bedzie wygladac :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na stronę szpitala i faktycznie jest co trzeba zabrać, muszę wypakowac kosmetyki dla małego, bo drukowanymi jest napisane, żeby nie brać, a mi dużo zajmują, najwyżej tata dowiezie jak mi dziecka nie domyja;-)poczytalam i Ameryka normalnie:preferuja poród bez nacięcia,gaz znieczulajacy, przy akompaniamencie muzyki wybranej przez siebie (wybiore disco polo zobaczę ich miny).Zastanawiam się czy to naprawde tak wygląda......

le'nutka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie też nie wiem jak ubiorę małą na wyjście.
    Mam w planach kupno jakiegoś jesiennego kombinezoniku i mam też taką jesienną polarową kurteczkę, plus body na długi rękaw i spodenki?

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ