WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - może nospe weź. Mnie kazali brać 3 razy dziennie a ograniczalam żeby dziecka nie truc. No to teraz mam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Mojego męża babcia urodziła w domu i to blizniaki, a całą ciaze nawet nie wiedziala, że nosi dwójkę :-) na co ja: " to na usg nie było widac, że dwójka? " hahah

mój lekarz mówił, że jego mama ani jednego badania w ciązy nie miała, a jego żona podczas całej ciąży nie wykonała ani jednego usg, mimo, że takie już były dostępne.

Majeczka2014 wrote:
    Wiecie co, teraz tak sobie myślę... ze kiedys to nie było USG, pomiarów. Kobiety nawet nie wiedziały ile mogą ważyć ich dzieciaczki i pewnie jakoś było o wiele spokojniej :) a teraz my,martwimy każdym kg naszych pociech. Dobrze, że świat ruszył do przodu z technologią itd, ale jak widać co szpital i co inne USG-sprzęt to inna waga, nie raz pomyłki. A i tak np. często dziecko małe rodzi się większe bądź na odwrót ;)

Nie zmienia to faktu, że na kolejnej wizycie za 3 tyg.będę chciałą wiedzieć ile szacunkowo mała przybrała na wadze od 8 lipca. Ciekawość zżera ;)

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh dobrnelam do konca :) czlowiek chce sie wyspac to potem ma lekture :)
    U nas nocka fajna bo wieczor byl mily <3 ale za to potem meczyly mnie pierwszy raz skurcze :/ masakra. Skoro te pierwsze teraz tak bola to jak kur** bola porodowe??!! :/

Jagoodka super ze u was jednak ok :)
    Fipsik widze zmienila warte w szpitalu :/ masakra.
    Lo dasz rade. Kto jak ńie ty ;)

Diabla super foty :)

Co do tego usg to macie racje. Im czlowiek mniej wie tym spokojniejszy! Ja ost usg mialam w 20 tyg i jak nawas patrze to troche sie ciesze. I tak wam wychodza jakies glupoty, pierdoly, kazdy lekarz z dupy wazy, mierzy... Bez sensu :/
    Ja tak panikowalam ze jak to cala ciaze 2 usg a teraz widze ile to ma plusow.
    Poza tym jesli by sie cos dzialo to i tak mnie na dodatkowe wysla.

Nelus super ze sie imprezka udala :) wogole jakie fajne prezenty dostaliscie!!!

A my dostalismy w koncu (!) odp od wlascicieli domu ze jednak sie nie godza na nasza cene :/ spodziewalam sie bo dlugo nas zwodzili ale trudno. Beda ten dom jeszcze nast rok sprzedawac z takim podejsciem... Troche mi przykro ale szukamy dalej...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak Ja Wam zazdroszczę tego wyspania jak tu Nanka napisała że się wyspała wrrr... a Ja śpie na 4 raty z siku włącznie i bólem rąk ale jakoś trzeba sobie radzić już niedługo

Neluś fajna imprezka a ile korzyści i prześlicznych rzeczy :)

a i sesja też fajna taka miła pamiątka na przyszłość a kiedyś usiądziecie i będziecie razem w trójeczkę oglądać i córcia lub synek będą pod wielkim wrażeniem przynajmniej wiem to po swojej córce ona była zachwycona i zaczynały się pytania :)

Nie mam siły wiecej produkować
    Życzę udanych wizyt dzisiaj i szybkiego powrotu do domków dla tych co koczują w szpitalach bo to nic miłego

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io tylko dwa zastrzyki dostajesz na plucka?? Ja mialam serie 6sciu zastrzykow po 3 na dzien.. niby one od razu zaczynaja dzialac ale zeby sie rozwinely do konca to z tego co mi w szpitalu powiedzieli to trzeba tygodnia mniej wiecej.. ale jak to jest tego na 100% nie wiem

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was troszkę zaspamuję przepysznymi naleśnikami z dżemem jabłkowym :P:D

nloc3k.jpg

Kaarolina, Tysia87, Paula55, Majeczka2014, JagoodkaK, Diabla85, K_A_M_A, madiiiii, pralinka, nenka, Ewi25 lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz rację Majeczka2014, że kiedyś nie było usg i kobieta będąc w ciąży zakladala z góry,że wszystko będzie dobrze i w większości przypadków było. A teraz takie techniki usg trójwymiarowe, leki podtrzymujące itd ,a i tak mnóstwo dzieci rodzi się chorych.nie wiem czemu tak jest, może przez chemię w jedzeniu? Ale prawda też taka, że kobiety i mężczyźni mają o wiele słabsze organizmy jak dawniej.ciekawe jak nasze wnuki będą się"robily".....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym! Chyba też dzisiaj trzasnę jakiegoś naleśnika, zobaczę czy bedzie mi się chciało w kuchni stać, a póki co to mam ogromną ochotę na zwykła białą bułkę :-)

Gosia19 wrote:
    Ja was troszkę zaspamuję przepysznymi naleśnikami z dżemem jabłkowym :P:D

nloc3k.jpg

Gosia19 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 ja dzisiaj bede miec nalesniki ale z dzemem brzoskwiniowym :P i jeszcze z wczoraj zostala zupka warzywna :D

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tysia ja uważam ze to wszystko wina wszechobecnej chemii ;-/ kiedyś tego nie było, a teraz? Znajdz cos co nie ma chemii? Z wielkim trudem i wysiłkiem trzeba szukac...

Tysia87 wrote:
    No masz rację Majeczka2014, że kiedyś nie było usg i kobieta będąc w ciąży zakladala z góry,że wszystko będzie dobrze i w większości przypadków było. A teraz takie techniki usg trójwymiarowe, leki podtrzymujące itd ,a i tak mnóstwo dzieci rodzi się chorych.nie wiem czemu tak jest, może przez chemię w jedzeniu? Ale prawda też taka, że kobiety i mężczyźni mają o wiele słabsze organizmy jak dawniej.ciekawe jak nasze wnuki będą się"robily".....

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

no z tym się zgodzę właśnie, że trudniej kobietom zjaśc w ciążę no i ogólnie coraz więcej dzieci rodzi chorych :(
    Gosia, daj naleśnika!!!
    Ja zjadam się winogronem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 11:28

• Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Io tylko dwa zastrzyki dostajesz na plucka?? Ja mialam serie 6sciu zastrzykow po 3 na dzien.. niby one od razu zaczynaja dzialac ale zeby sie rozwinely do konca to z tego co mi w szpitalu powiedzieli to trzeba tygodnia mniej wiecej.. ale jak to jest tego na 100% nie wiem

No tez się dziwilam ze tylko dwa. Może ilość zależy od wieku ciąży. Ty w sumie mialas wczesniej.

Boże jak mnie wkurza jedna pacjentka. Starsza kobieta i chyba nie do końca normalna. Lata po korytarzu jak kot z pęcherzem. Do wszystkich sal zagląda i jeszcze pali w WC. Moja sąsiadka tez ciekawy egzemplarz. Niby ma rodzic ale po śniadaniu ubrala się i poszla do domu. Wróci po południu a ja mam ja kryć.

JagoodkaK, dba, betinka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Neluś to miałaś moc atrakcji-fajnie :) Jak masz jakieś fotki z imprezki to wrzucaj :)

Dziś podobno ma przyjść zamówienie z gemini-huraaa, będę mogła się do końca spakować :)

Dziewuszki w którym tyg jest ciąża donoszona? W necie pisze, że 37, mi na co tygodn. info na belly pokazało, że dziś, a w kalendarzu zaznaczone, że za tydzień czyli 38?? Pomieszane to :P

Wg. mnie w skończonym 38 tyg.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• zoi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo... bardzo mi się spodobała opowieść o sąsiadce, którą masz kryć. Poryczałam się ze śmiechu prawie. Choć nie wiem, czy to było, aż tak śmieszne:P

Trzymajcie się!:*

Io lubi tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z Fipsik wymienilysmy warte w tym samym szpitalu ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo w jakim Ty szpitalu lezysz:-D na perypetiach;-) no zdazaja się egzemplarze.ja leżalam z laską, która poronila około 11a na 20 umawiala się z koleżanką na dyskotekę. I wyszla na wlasne żądanie idiotka po czym po 3 h ja karetka z krwotokiem przywiozla.ja lezalam i do sklepiku pietro nizej balam się zejść żeby dziecku nic się nie stalo.naprawde myślę, żeby móc mieć dzieci to jakies badania psychiatryczne trzeba by było w niektorych przypadkach przejść. Pozniej tak podejrzewalaysmy z innymi dziewczynami, że ona sama doprowadziła w jakiś sposób do poronienia.bo zachowywala się jak kretynka

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io o masakra jakas z ta sasiadka sama niech sie kryje :P masz wesolo przynajmniej ;)

Io lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie uważam, że więcej rodzi się dzieci chorych. Kiedyś też rodziły się chore, zawsze tak będzie, a to że teraz jest ogólnie więcej ludzi na świecie więc i dzieci jest większy procent. To logiczne ;) No i jak na siłę ratuje się maleńkie wcześniaki to też trzeba się liczyć z tym, że będzie ono chore. Jest szansa, że wcześniak będzie zdrowy, ale jaki jest ich procent?
    Nelus ja w poprzedniej ciąży chodziłam 2 tyg z rozwarciem a i tak musieli poród wywołać :P
    Nie jestem przeciwniczką in vitro, ale osobiście wybrałabym adopcję niż in vitro. Za słaba psychicznie jestem na tak długie procesy itd.. Kiedyś oglądałam jakiś program o in vitro i to nie prawda że więcej dzieci jest chorych, naukowcy mówili, że jest taki sam ich procent jak przy zapłodnieniu naturalnym.
    Tak ostatnio sobie analizuję i myślę, że faktycznie mogli mi moją szyjkę uszkodzić podczas poprzedniego porodu... Coraz bardziej jestem o tym przekonana. Za mną nieprzespana noc, bolał i twardniał brzuch. Już wiem, że urodzę wcześniej. Miałam niezłego cykora, zastanawiałam się czy budzić męża i na IP go ciągnąć, bo mam ten szew i boję się o niego. Ale na szczęście przeszło. Oby na dłuższą chwilę. Chciałabym chociaż już mieć ten 36tydz, będę spokojniejsza.
    Moja gin też mówi że ciąża donoszona to 38tydz i raczej się z nią zgadzam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 11:40

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Io ja też miałam dwa zastrzyki w odstępie 24godzin, ale nie wiem kiedy one zaczynają działać, choć pamiętam z telewizji przypadek dziewczyny która też miała podany zastrzyk na plucka w 33 tygodniu po dwóch dniach od podania urodziła bliźniaki i każde oddychalo samodzielnie. Ale w sumie nie wiem jakie to były zastrzyki ile ich było, bo widać ze różnie podają.

Nelus super prezenty.

Sesja ciążowa extra może jeszcze tez się zdecyduje bo to fajna pamiątka.

No i zobaczyłam naleśniki i tez chce, zaraz się za nie wezmę ;-)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze nie wszystko. Przyjęli ja bo wczoraj miała termin porodu, ale jak się dowiedziała ze wywołują poród od 41 TC dopiero to poszła i powiedziała lekarzom ze się mylila cala ciąże i teraz jej się przypominało ze ostatnia miesiaczke miała tydzień wczesniej niż w karcie ciąży podała. Do tego przyszła rodzic a mnie się pyta co ona ma mieć ze sobą.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ