WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Gdyby nie ktg pomyślałabyś że taka akcja? Dobrze że nie masz rozwarcia
    w życiu bym nie pomyślała! raczej, że znowu mały mi po jelitach kopie, niż że to skurcze takie mocne.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to do wyra biegiem :)
    A tak swoja droga ale lipa z tym terminem :-0 bedzie strzelal? Hehe :) chyba ze Mati go zaskoczy i takiego wala bedzie wychodzil kiedy on chce a nie kiedy mu jakis byle doktorek kaze :P

Kurwa ja bym sie przed chwila udusila... Orzeszkiem!!! Kur*** bez kitu. Moj sie o malo nie zlal ze strachu a ja sie az poryczalam. Podobno sie zielona zrobilam juz :/ czlowiek glupiiiii :/

Ja tych wiekszych ciuszkow tez mam kilka szt doslownie. Moj T powiedzial ze na zapas nie bedziemy kupowac bo sklepow ńie zamykaja :P obkupimy go potem i bedzie wieksza frajda z zakupow :) i na tym stanelo :)

Kurde no proboje lobuza potarmosic :) wczoraj byl nawet przez rodzicow porzadnie wybujany w odpowiedniej pozycji haha, wiec w pon sie okaze czy skutecznie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka to do wyra biegiem :)
    A tak swoja droga ale lipa z tym terminem :-0 bedzie strzelal? Hehe :) chyba ze Mati go zaskoczy i takiego wala bedzie wychodzil kiedy on chce a nie kiedy mu jakis byle doktorek kaze :P

Kurwa ja bym sie przed chwila udusila... Orzeszkiem!!! Kur*** bez kitu. Moj sie o malo nie zlal ze strachu a ja sie az poryczalam. Podobno sie zielona zrobilam juz :/ czlowiek glupiiiii :/

Ja tych wiekszych ciuszkow tez mam kilka szt doslownie. Moj T powiedzial ze na zapas nie bedziemy kupowac bo sklepow ńie zamykaja :P obkupimy go potem i bedzie wieksza frajda z zakupow :) i na tym stanelo :)

Kurde no proboje lobuza potarmosic :) wczoraj byl nawet przez rodzicow porzadnie wybujany w odpowiedniej pozycji haha, wiec w pon sie okaze czy skutecznie ;)

Z terminem po to chce usg zrobić, w tym szyjki i ktg żeby zobaczyć, na co sobie możemy pozwolić. Bardzo mu zależy, żeby to nie było za wcześnie. Kazał mi nie myśleć o tym, że on sie może chcieć wcześniej pchać, a mężowi kazał zabrać mi komputer, telefon i wybić z głowy wszelkie chęci wychodzenia z domu :D A co do mojej małopłytkowości, to zlecił mi osobne badanie.

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust czyli mialas to co ja tylko moja szyjka się poddała. Ja miałam takie mocne skurcze ale myslalam ze to od tej biegunki. A tu się okazuje ze biegunka to częsty efekt skurczy. Ja byłam pewna ze mam jelitowke a to młody się na świat pchal. A jeszcze mężowi mowilam ze tak sobie poród wyobrazalam a skoro to zwykła biegunka to ja sobie tych porodowych skurczy juz nie wyobrazam.

A jak doti?

doti77 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :)

Widze, ze codziennie mamy szpitalne informacje, az strach sie bac co bedzie za 2 tygodnie.
    Dziewczyny co maja nakazane lezec, nie ruszac sie z lozek, sof, nogi zaciskac i poczekac troszke :)

Co do ubranek dla bobaskow, to ja mam wiekszosc poprane i poprasowane. Nawet nie wiedzialam ze sie tyle tego nazbieralo.

W szpitalu ubieraja moje ubranaka. Na liscie mam napisane ubranka na 4 dni i nawet torbe na brudne rzeczy. Zobaczymy jak to bedzie funkcjonowac. Mam nadzieje, ze w ta sobate uda nam sie oddzial zwiedzic i dopytac sie co i jak.

Mala to sie tak wierci, ze caly brzuch sie trzesie.
    Jutro wizyta, a po wizycie 4d :) Juz sie nie moge doczekac az poogladam sobie maluszka.

Paula snilas mi sie , ze kupilas taki piekny wozek, najnowszy krzyk mody……byl caly czarny ale mial duzo z materialu tego lakierkowego. Byl na prawde elegancki.
    Pewnie dlatego, ze jestem na forum kilka razy dziennie no i wozek wkoncu kupiony od dwoch dni :)

1usat5od00spirqc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po wizycie. Nasz Czaruś nadal jest Czarusiem :) i waży 2600 więc przybrał sobie 600 gram, po 200 na tydzień :)
    Wszystko jest ok, nadal mam dużo wód ale nie wiem dokładnie ile, nie zmierzył mi tego. Zapewnił, ze nie ma wielowodzia i że mam sie nie martwić. Przepisał mi żelazo bo wynik słaby, ponoć, pobrał wymaz na GBS. Kazał spakować torbe do szpitala :) Ciekawe czemu :) Nastepną wizyte mam za trzy tygodnie. A i kazał przyjśc na KTG miedzy wizytami.
    To tyle, w sumie wizyta bardzo pozytywna :)

Czytałam, że pisałyście o ciuszkach do szpitala, że lepiej w szpitalne bo z pranie mogą nie wrócić. Ja nie mam zamiaru dawać do prania. U nas w szpitalu ubiera sie w swoje i zabiera do domu i tam pierze. Najlepsze wyjście. Położne kąpią w pokoju a ja im daje ubranko w które mam ubrać. Ot cała filozofia.

Stardust ale miałaś przeżycia, ja bym sie wystraszyła. Leż grzecznie i bierz magnez.

Io, Io, Paula55, betinka, afrykanka, akuszerka89, Kaarolina, nenka, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Marta, co lekarz powiedział na taki wynik moczu? Bakterie to niekoniecznie dobry objaw...Ja miałam swego czasu za dużo leukocytów, męczyłam się cholernie (moje nerki bolały, dzidzia uciskała nerkę).

no jeszcze nie wiem co mi powie bo wizytę mam dopiero w piątek, mi właśnie też nerki dokuczają, nawet miałam dwa napady kolki nerkowej, także przypuszczam że to od tego bo jakoś nie czuję żadnego pieczenia czy szczypania przy oddawaniu moczu...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o pranie ubranek to ja prałam tylko 56,62. Wiekszośc mam takich a na 68 przyjdzie czas :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka i dobrze że lekarz taki ogarniety ze nie chce za szybko!!! Wie chlop co robi.

Afrykanka ja ci sie snilam???? Haha :) omg do czego to doszlo ;)
    A na wozek aktualnie czekam bo w przyszlym tyg ma przyjsc ;) mam nadzieje ze to nie jest zla wrozba :P

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona super wiesci!!!
    Kurde przyjdzie paczka to bez kitu ale pakuje torbe :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, robisz furorę w snach wrześniówek hahaha :D

Zjadłam loda wodnego i Mati dostał takiej czkawki, że mąż z drugiego końca pokoju widział! A pulpet się przy niej wściekał tak, że myślałam, że mi brzuch rozerwie :/

• doti77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się lepiej czuję.Leżę cały czas w łóżku.Oby noc szybko zleciała i mąż wrócił,to będe spokojniejsza.Jakby co to będę informowała lo smsowo,gdybym nie mogła na forum.Buziaki.

betinka, Io, nenka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do Doti. Jest trochę lepiej i leży.

Edit szybsza była ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:40

doti77 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha masakra jakas ze ja sie tak ludziom snie po nocach :P
    Dobrze ze choc nie strasze :P
    Moj syn sie w koncu uspokoil :) moze odsypia caly dzien wariactw ;)

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tutaj dostęp do internetu to napisałam,co by sie dziewczyny nie martwiły.Gdy nie bedę mieć,to lo Was powiadomi;)
    A jeszcze jedno.Chrzestna mojego synka lat prawie 10 ma synalek,chce Go zabrać na Mazury.Ma przyjechac jej chłopak,którego już od paru lat znamy samochodem i ich zabrać tam do jego rodziców.Mateusz czyt.mój syn wczoraj jeszcze chciał jechać,a dzisiaj sie rozmyślił,bo powiedział,ze sie bedzie o mnie martwił.Mąz twierdzi,ze skoro nie chce,to nie ma go co namawiać,no pewnie i racja.A co Wy o tym sądzicie?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli zaczęłam przygotowywać rzeczy do szpitala... Jezscze dwie bluzy muszę wyprać, bo po przeprowadzce w pudle leżały. Mam nadzieje ze uda mi sie w jedną torbę zmieścić (taka jak an siłownię).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust, tak czytałam czytałam jednym tchem :) kurcze, to miałaś przeżycie :) ale dobrze, że jesteś w domku.
    W ogóle ostatnio u nas się dzieje...

zrobiłam sobie chwilkę przerwy w prasowaniu. Stwierdziłąm, że mam najmniej od Was do roboty :) bo białe rzeczy mam wyprasowane a jutro kolorowe więc w sumie w 2 godzinki ogarnę białe plus kolorowe. Została pościel itd,ale to na następne dni. No i muszę dokupić śpiochy bo nie mam zadnego chyba na 56 i 62!

Przyznać się, która to Karolina El R.?? :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, to ulga wielka, że się uspokoiło!
    A co do synka (swoją drogą - jakie ma ładne imię! :D), to na siłę nie ma co go pchać moim zdaniem. Tylko pytanie, czy on naprawdę nie chce jechać :D

doti77 lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro może 1 pranie wstawie i dopiero ogarne mniej więcej ile ubranek na jaki rozmiar mam :) no i po nd już chce mieć całą walizkę do szpitala spakowaną :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś 3 raz w całej ciąży spuchły mi nogi, wyglądają jak małe paróweczki :/

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ