Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti ja myślę ze nie ma co na sile ale warto z nim pogadac bo to jeszcze dziecko i zasługuje na wypoczynek i rozrywkę. Zwłaszcza ze niedługo nie będziecie mieć dla niego tyle czasu. no i ty pewnie będziesz spokojniejsza ze ma dobra opiekę i w razievczego nie musisz się martwić co z nim zrobić.
doti77 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:u mnie mówili, że można swoje ciuszki dla dziecka brać, choć oni ubierają w te szpitale, z tym, że oni przebierają i oddaje je potem do prania wszystkie razem i nikt nie pilnuje czy one szpitalne czy prywatne, stąd zaleca się, żeby brać ciuszki tylko na wyjście, bo potem możesz ich po prostu nie odzyskać. Tak jest w większości szpitali.
Szpitale dostają ciuszki od mamusiek które tam rodziły, bo albo już nie potrzebują albo tak z dobroci serca. Nie sądzę, żeby w szpitalnych bodach coś Waszym dzieciom się stało.
To tak samo jakbyście własne nożyczki do przecinania pępowowiny chciały brać. Bez paranoi.
Dokładnie! Większość z nas dostaje albo kupuje używane ciuszki wiec nie rozumiem obawy przed szpitalnymi. Wiadomo że oni też je pióra we właściwy sposób
Co do skurczy stardust to faktycznie dziwne ze ich nie czułasto teraz magnez i odpoczynek!
Trochę się wystraszył am bo ja mam podobnie, brzuch często twardeje, boli, mam wrażenie ze chce mi się co chwile kupę, no i krzyż tez boli. .. podobnie miałam przed okresem. Wizyta dopiero w poniedziałek wiec co tu robić? Może też powinnam brać więcej magnezu, chyba nie zaszkodzi co? -
Nelus wrote:Dokładnie! Większość z nas dostaje albo kupuje używane ciuszki wiec nie rozumiem obawy przed szpitalnymi. Wiadomo że oni też je pióra we właściwy sposób
Co do skurczy stardust to faktycznie dziwne ze ich nie czułasto teraz magnez i odpoczynek!
Trochę się wystraszył am bo ja mam podobnie, brzuch często twardeje, boli, mam wrażenie ze chce mi się co chwile kupę, no i krzyż tez boli. .. podobnie miałam przed okresem. Wizyta dopiero w poniedziałek wiec co tu robić? Może też powinnam brać więcej magnezu, chyba nie zaszkodzi co?A co do magnezu to ta pani dr dziś powiedziała, że go się nie da przedawkować więc mam brać 2x tyle co brałam. Jak masz skurcze i twardnienia to myślę, że śmiało możesz brać więcej.
Nelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak mija wieczorek dziewczynki? Ja znow mam skurcze bolesne, kur.. od 4 dni tak jest...spakowalam dzis torbe do szpitala w razie czego, ale sie kurde boje ze to sie wczesniejszym porodem moze skonczyc..tak bym chciala , zeby mala chociaz 2 tyg posiedziala jeszcze.A co do bolu porodowego to ja sie zaczynam strasznie bac!!Oj strasznie!!Wystarczy ze mnie skurcz zlapie w pipce i juz krzycze a co dopiero rodzic.Jak dotrwam do wtorku bo mam wizyte u poloznej, to zapytam o znieczulenie, mam nadzieje ze tu daja jak sie poprosi.
-
nick nieaktualny
-
a w ogóle przepraszam, że z opóźnieniem, ale jak leżałam podłączona pod KTG to Fipsik do mnie napisała:
"Zapalenie żołądka i trzustki przez ucisk. dostaję leki i jest lepiej. Jak coś wam dolega to jedźcie na ip bo teraz to kurcze wszystko mogą nam dzieciaki popsuć. Lepiej nie ryzykować. A lo się odzywała co u niej?"
Lo, napisałam jej, że dostajesz sterydy na płucka dzidzi, bo tak było jak ostatnio na forum przed ktg byłam..Io lubi tę wiadomość
-
Kraolcia u nas podobnie jak u was wiec napewno daja. Nam na sr polozna tlumaczyla kazdy etap porodu i jakie znieczulenie mozna wziac.
Najpierw jest gaz, potem zastrzyk, a przy ok 6 cm rozwarcia smialo mozna zewnatrzoponowe prosicplus mozesz siedziec w wannie, chodzic, tanczyc, skakac na pilce:) tak zeby ci wygodnie bylo
Kurde wy macie tak czesto te skurcze a mnie dopiero pierwszy raz dzis w nocy zlapaly, bylo ich moze z 5 i cisza....
Czy ulozenie dziecka ma wplyw czy sie te skurcze czuje???
-
Ewi25 wrote:dziś 3 raz w całej ciąży spuchły mi nogi, wyglądają jak małe paróweczki
jakas maaasakra
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Majeczka2014 wrote:zadam Wam znów pytanie.
Ile na sam początek kupujecie paczek Pampersów? I na jakie rozmiary??
i ile macie śpiworków?
Majeczko ja mam tak: 4 paczki rozm 1, plus do szpitala mam 4-5 paczek po 5 szt.
I 4 paczki rozm 2 poki co.
Spiworek mam 1, plus rozek, kocyki i posciel. Nie kupuje na zapas bo nie wiem co synkowi bedzie odpowiadac..Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Kraolcia u nas podobnie jak u was wiec napewno daja. Nam na sr polozna tlumaczyla kazdy etap porodu i jakie znieczulenie mozna wziac.
Najpierw jest gaz, potem zastrzyk, a przy ok 6 cm rozwarcia smialo mozna zewnatrzoponowe prosicplus mozesz siedziec w wannie, chodzic, tanczyc, skakac na pilce:) tak zeby ci wygodnie bylo
Kurde wy macie tak czesto te skurcze a mnie dopiero pierwszy raz dzis w nocy zlapaly, bylo ich moze z 5 i cisza....
A mi kurcze znowu wracają. Nie są tak mocne, ale są. Mam nadzieję, że się nie rozkręcą, bo nie chcę do szpitala -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Majeczko ja mam tak: 4 paczki rozm 1, plus do szpitala mam 4-5 paczek po 5 szt.
I 4 paczki rozm 2 poki co.
Spiworek mam 1, plus rozek, kocyki i posciel. Nie kupuje na zapas bo nie wiem co synkowi bedzie odpowiadac..
dziękuję PauliśPaula55 lubi tę wiadomość
-
Wow, Stardust, musiała Cię trochę nastraszyć ta doktorka. Ja też non stop mam skurcze przepowiadające i twardnenia, do tego ostatnio zwiększyła mi się ilość wydzieliny z pochwy. Łykam MagneB6 w dużych dawkach i ostatnio jest troche lepiej.
A dzisiaj na wizycie dowiedziałam się, że mam miękką szyjkę, ale moja doktorka nie wyglądała na zaniepokojoną, wręcz przeciwnie. Po raz kolejny stwierdziła, że wszystko pięknie i dzięki temu mogę mieć ładny poród...Jednocześnie stwierdziła, że szyjka jest zamknięta i nie ma przeciwwskazań ani do seksu ani do innych dotychczasowych form aktywności, także chyba wszystko ok
Poza tym założyła mi już kartę, która jutro wędruje do szpitala, w którym chcę rodzić i będzie już tam na mnie czekałaTylko Liwunia musi się powstrzymać jeszcze do minimum 20-ego sierpnia, bo nie przyjmą nas do domu narodzin, tylko na zwykłą salę porodową.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualny
-
Ewi25 wrote:zobaczę czy po nocy mi to zejdzie...a tobie Kaarolina schodzi? czy tak masz non stop?https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kraolcia u nas podobnie jak u was wiec napewno daja. Nam na sr polozna tlumaczyla kazdy etap porodu i jakie znieczulenie mozna wziac.
Paula a o jakich skurczach mowisz, brzucha czy w pipce? ja mam w pipce ale cholernie bolesne,nie mam ich caly czas, ale tak 5, 6 w malych odstepach czasu. Szyjka sie skraca na bank. w ubieglym tyg mialam tak 3 razy i zglosilam poloznej na wizycie ale wiesz jak ona zareagowala, powiedziala, ze dziecko jest nisko ulozone i mam dlatego czuje skurcze.
Pocieszylas mnie z tym znieczuleniem, czym blizej do porodu tym mieknie mi za przeproszeniem DUPA!! -
A ja pewnie juz z mężem nie poszaleje bez czopa.
A dziś mi pielęgniarki powiedzialy ze po tej kroplowce z fenoterolem to mogę nawet przenosić bo to tak mocno działa. Nie wiem czy to prawda. No i zastanawia mnie czy mogę jeszcze latać ponad 5 tyg bez czopa. -
Ja mialam w nocy takie jak na okres ale mocne. I bolal mnie dol brzucha plus plecy na dole. Ńie trwaly dlugo i duzo ich nie bylo ale na poczatku sie wystraszylam bo wczesniej nic nie bylo oprocz twardnienia...
Ja tam az tak samym porodem nie panikujebardziej chyba poniedzialkowa wizyta bo dowiem sie co i jak...