X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja myślę ze nie ma co na sile ale warto z nim pogadac bo to jeszcze dziecko i zasługuje na wypoczynek i rozrywkę. Zwłaszcza ze niedługo nie będziecie mieć dla niego tyle czasu. no i ty pewnie będziesz spokojniejsza ze ma dobra opiekę i w razievczego nie musisz się martwić co z nim zrobić.

doti77 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u mnie mówili, że można swoje ciuszki dla dziecka brać, choć oni ubierają w te szpitale, z tym, że oni przebierają i oddaje je potem do prania wszystkie razem i nikt nie pilnuje czy one szpitalne czy prywatne, stąd zaleca się, żeby brać ciuszki tylko na wyjście, bo potem możesz ich po prostu nie odzyskać. Tak jest w większości szpitali.

Szpitale dostają ciuszki od mamusiek które tam rodziły, bo albo już nie potrzebują albo tak z dobroci serca. Nie sądzę, żeby w szpitalnych bodach coś Waszym dzieciom się stało.
    To tak samo jakbyście własne nożyczki do przecinania pępowowiny chciały brać. Bez paranoi.

Dokładnie! Większość z nas dostaje albo kupuje używane ciuszki wiec nie rozumiem obawy przed szpitalnymi. Wiadomo że oni też je pióra we właściwy sposób :)

Co do skurczy stardust to faktycznie dziwne ze ich nie czułas :-O to teraz magnez i odpoczynek!
    Trochę się wystraszył am bo ja mam podobnie, brzuch często twardeje, boli, mam wrażenie ze chce mi się co chwile kupę, no i krzyż tez boli. .. podobnie miałam przed okresem. Wizyta dopiero w poniedziałek wiec co tu robić? Może też powinnam brać więcej magnezu, chyba nie zaszkodzi co?

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dokładnie! Większość z nas dostaje albo kupuje używane ciuszki wiec nie rozumiem obawy przed szpitalnymi. Wiadomo że oni też je pióra we właściwy sposób :)

Co do skurczy stardust to faktycznie dziwne ze ich nie czułas :-O to teraz magnez i odpoczynek!
    Trochę się wystraszył am bo ja mam podobnie, brzuch często twardeje, boli, mam wrażenie ze chce mi się co chwile kupę, no i krzyż tez boli. .. podobnie miałam przed okresem. Wizyta dopiero w poniedziałek wiec co tu robić? Może też powinnam brać więcej magnezu, chyba nie zaszkodzi co?
    no to nie tak, że ich nie czułam. Ale były słabsze niż przy moich okresach i bardziej tak jak pisałam na wizytę w toalecie niż na poród. :P A co do magnezu to ta pani dr dziś powiedziała, że go się nie da przedawkować więc mam brać 2x tyle co brałam. Jak masz skurcze i twardnienia to myślę, że śmiało możesz brać więcej.

Nelus lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mija wieczorek dziewczynki? Ja znow mam skurcze bolesne, kur.. od 4 dni tak jest...spakowalam dzis torbe do szpitala w razie czego, ale sie kurde boje ze to sie wczesniejszym porodem moze skonczyc..tak bym chciala , zeby mala chociaz 2 tyg posiedziala jeszcze.A co do bolu porodowego to ja sie zaczynam strasznie bac!!Oj strasznie!!Wystarczy ze mnie skurcz zlapie w pipce i juz krzycze a co dopiero rodzic.Jak dotrwam do wtorku bo mam wizyte u poloznej, to zapytam o znieczulenie, mam nadzieje ze tu daja jak sie poprosi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadam Wam znów pytanie.
    Ile na sam początek kupujecie paczek Pampersów? I na jakie rozmiary??
    i ile macie śpiworków? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 20:36

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle przepraszam, że z opóźnieniem, ale jak leżałam podłączona pod KTG to Fipsik do mnie napisała:
    "Zapalenie żołądka i trzustki przez ucisk. dostaję leki i jest lepiej. Jak coś wam dolega to jedźcie na ip bo teraz to kurcze wszystko mogą nam dzieciaki popsuć. Lepiej nie ryzykować. A lo się odzywała co u niej?"

Lo, napisałam jej, że dostajesz sterydy na płucka dzidzi, bo tak było jak ostatnio na forum przed ktg byłam..

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraolcia u nas podobnie jak u was wiec napewno daja. Nam na sr polozna tlumaczyla kazdy etap porodu i jakie znieczulenie mozna wziac.
    Najpierw jest gaz, potem zastrzyk, a przy ok 6 cm rozwarcia smialo mozna zewnatrzoponowe prosic :) plus mozesz siedziec w wannie, chodzic, tanczyc, skakac na pilce:) tak zeby ci wygodnie bylo :)

Kurde wy macie tak czesto te skurcze a mnie dopiero pierwszy raz dzis w nocy zlapaly, bylo ich moze z 5 i cisza....
    Czy ulozenie dziecka ma wplyw czy sie te skurcze czuje???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziś 3 raz w całej ciąży spuchły mi nogi, wyglądają jak małe paróweczki :/
    Ty masz male paroweczki a ja od tygodnia walcze ze swinskimi nozkami tak mi spuchly ze innaczej tego sie nie da okreslic :/ jakas maaasakra :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    zadam Wam znów pytanie.
    Ile na sam początek kupujecie paczek Pampersów? I na jakie rozmiary??
    i ile macie śpiworków? ;)

Majeczko ja mam tak: 4 paczki rozm 1, plus do szpitala mam 4-5 paczek po 5 szt.
    I 4 paczki rozm 2 poki co.
    Spiworek mam 1, plus rozek, kocyki i posciel. Nie kupuje na zapas bo nie wiem co synkowi bedzie odpowiadac.. :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kraolcia u nas podobnie jak u was wiec napewno daja. Nam na sr polozna tlumaczyla kazdy etap porodu i jakie znieczulenie mozna wziac.
    Najpierw jest gaz, potem zastrzyk, a przy ok 6 cm rozwarcia smialo mozna zewnatrzoponowe prosic :) plus mozesz siedziec w wannie, chodzic, tanczyc, skakac na pilce:) tak zeby ci wygodnie bylo :)

Kurde wy macie tak czesto te skurcze a mnie dopiero pierwszy raz dzis w nocy zlapaly, bylo ich moze z 5 i cisza....
    kochana, ja niby też nie miałam wcześniej, marudziłam przecież, że ostatnia urodzę. A tu dziś z grubej rury. więc się ciesz, że nie masz jeszcze, bo na razie za szybko :)
    A mi kurcze znowu wracają. Nie są tak mocne, ale są. Mam nadzieję, że się nie rozkręcą, bo nie chcę do szpitala :|

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ty masz male paroweczki a ja od tygodnia walcze ze swinskimi nozkami tak mi spuchly ze innaczej tego sie nie da okreslic :/ jakas maaasakra :/

zobaczę czy po nocy mi to zejdzie...a tobie Kaarolina schodzi? czy tak masz non stop?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczko ja mam tak: 4 paczki rozm 1, plus do szpitala mam 4-5 paczek po 5 szt.
    I 4 paczki rozm 2 poki co.
    Spiworek mam 1, plus rozek, kocyki i posciel. Nie kupuje na zapas bo nie wiem co synkowi bedzie odpowiadac.. :)

dziękuję Pauliś:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Stardust, musiała Cię trochę nastraszyć ta doktorka. Ja też non stop mam skurcze przepowiadające i twardnenia, do tego ostatnio zwiększyła mi się ilość wydzieliny z pochwy. Łykam MagneB6 w dużych dawkach i ostatnio jest troche lepiej.
    A dzisiaj na wizycie dowiedziałam się, że mam miękką szyjkę, ale moja doktorka nie wyglądała na zaniepokojoną, wręcz przeciwnie. Po raz kolejny stwierdziła, że wszystko pięknie i dzięki temu mogę mieć ładny poród...Jednocześnie stwierdziła, że szyjka jest zamknięta i nie ma przeciwwskazań ani do seksu ani do innych dotychczasowych form aktywności, także chyba wszystko ok :)

Poza tym założyła mi już kartę, która jutro wędruje do szpitala, w którym chcę rodzić i będzie już tam na mnie czekała :) Tylko Liwunia musi się powstrzymać jeszcze do minimum 20-ego sierpnia, bo nie przyjmą nas do domu narodzin, tylko na zwykłą salę porodową.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja mam aby 1 paczkę do szpitala tych najmniejszych z Dady z biedronki :)

Majeczka2014, Majeczka2014, nenka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, dziewczyny nie rozkręcajcie mi się tak :) bo w końcu ja zostanę sama ,samiusia na końcu... ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    zobaczę czy po nocy mi to zejdzie...a tobie Kaarolina schodzi? czy tak masz non stop?
    Od tygodnia non stop nic mi nie pomaga... dzisiaj polozna byla powiedziala zebym jeszcze sprobowala pic pokrzywe wiec jutro kupie i zobaczyny (a i mowila ze organizm zaczyna gromadzic wode przed porodem) a wyniki moczu mam dobre wiec na pewno nie jest to zatrucie ciazowe..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Paula a o jakich skurczach mowisz, brzucha czy w pipce? ja mam w pipce ale cholernie bolesne,nie mam ich caly czas, ale tak 5, 6 w malych odstepach czasu. Szyjka sie skraca na bank. w ubieglym tyg mialam tak 3 razy i zglosilam poloznej na wizycie ale wiesz jak ona zareagowala, powiedziala, ze dziecko jest nisko ulozone i mam dlatego czuje skurcze.
    Pocieszylas mnie z tym znieczuleniem, czym blizej do porodu tym mieknie mi za przeproszeniem DUPA!!

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jestem taka inna i nie boje sie porodu a wrecz jestem jego ciekawa jak to jest co sie czuje itp itd ?? :D

• Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pewnie juz z mężem nie poszaleje bez czopa.:(

A dziś mi pielęgniarki powiedzialy ze po tej kroplowce z fenoterolem to mogę nawet przenosić bo to tak mocno działa. Nie wiem czy to prawda. No i zastanawia mnie czy mogę jeszcze latać ponad 5 tyg bez czopa.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w nocy takie jak na okres ale mocne. I bolal mnie dol brzucha plus plecy na dole. Ńie trwaly dlugo i duzo ich nie bylo ale na poczatku sie wystraszylam bo wczesniej nic nie bylo oprocz twardnienia...
    Ja tam az tak samym porodem nie panikuje :) bardziej chyba poniedzialkowa wizyta bo dowiem sie co i jak...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ