X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zasiadłam z jedzonkiem przed tv - zapiekanki z pieczarkami i serem, do tego salsa pomidorowa i grzeszny Sprite, i filmik 'Oblicza miłości'. Wreszcie jem ze smakiem!

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też dzisiaj nosiło na jedzonko też już mam swoje kilo i tak w sumie zapchałam się arbuzem bo na końcu się nigdzie nie wtoczę :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba daleko nie uciekła bo wygląda na to ze zaczęła rodzic. Ma skurcze co 5 min, płacze i bluzni. Niestety rozwarcie nie postępuje. Ogólnie dziwne nastawienie bo nie widzę żeby sie na dzidziusia cieszyła.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna mamuśka sie szykuje. A moze ma już depresję ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Chyba daleko nie uciekła bo wygląda na to ze zaczęła rodzic. Ma skurcze co 5 min, płacze i bluzni. Niestety rozwarcie nie postępuje. Ogólnie dziwne nastawienie bo nie widzę żeby sie na dzidziusia cieszyła.

Natura ją dopadła :D
    A może rzeczywiście dziecko to nie było jej marzenie, może wpadła...

• Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze raczej nie bardzo planowane to dziecko i chyba taty brak bo tylko mama ja odwiedza i jak gadalysmy to ani razu o nikim nie wspominała. Do tego wydaje się bardzo młoda i nie gotowa na to wszystko.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Lo chyba jej olewczy stosunek do nawet leżenia w szpitalu pokazuję, że niekoniecznie czeka na dziecko tak jak my.....a gadalas coś z nią w ogóle? Czy ona taka zalatana, ze czasu nie miala.ja lezalam pamiętam z 4 kobitkami.Jedna 6 poronienie, druga ta co prosto po poronieniu na dyskoteke jechala, trzecia 42 lata ciaza bkizniacza obumarla, najpierw jeden plod,za pare dni drugi i czwarta 23 tydzien lekkie skurcze no i ja 10 tydzien lekkie plamienia.najlepsze jest to leżenie kobiet w ciazyt razem z kobietami po poronieniu.Ty się cieszysz, ze wszystko bedzie dobrze a kobitka łóżko obok cale dnie placze, bo straciła blizniaki.dlatego od szpitala jak najdalej.byleby do porodu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:17

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Myślę ze raczej nie bardzo planowane to dziecko i chyba taty brak bo tylko mama ja odwiedza i jak gadalysmy to ani razu o nikim nie wspominała. Do tego wydaje się bardzo młoda i nie gotowa na to wszystko.

No tak właśnie myślałam. Szkoda takiego dzieciaczka, nasze wyczekane i kochane od pierwszego testu, a to nieproszone na świat przyjdzie :(

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby później miało lepiej.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się jej odmieni jak zobaczy maluszka.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No tak właśnie myślałam. Szkoda takiego dzieciaczka, nasze wyczekane i kochane od pierwszego testu, a to nieproszone na świat przyjdzie :(
    Betinka samo sie na swiat nie pchalo.i to jestnajgorsze......

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka samo sie na swiat nie pchalo.i to jestnajgorsze......

No o to chodzi! Natura to powinna rozegrać tak, że bez hormonów miłości nie ma zapłodnienia, o!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za!

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No o to chodzi! Natura to powinna rozegrać tak, że bez hormonów miłości nie ma zapłodnienia, o!
    Betinka ja do hormonów miłości dolozylabym hormon rozumu i odpowiedzialności:-)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe szczęście jak krwawiłam w 13 tyg to leżałam na ginekologii a ze mną dwie kobitki koło 50. Jedna miała usuwaną macicę a druga jakieś mięśniaki więc jedyną płaczącą byłam ja :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,

Dziewczyny, ale macie przeżycia. Oby wszystko było jak najlpiej.
    W porównaniu do Was, to u mnie nic nadzwyczajnego się nie dzieje. Dzisiaj tylko mam jakieś kłucia, jakby w szyjce? Mała dokazuje intensywnie od tygodnia, więc u mnie to się nie sprawdza, że im starsza ciąża, tym mniej ruchów odczuwamy, bo u mnie jest wręcz odwrotnie :-).
    Jestem zadowolona po dzisiejszej morfologii i badaniu moczu, bo wyniki wyszły bardzo dobre, zwłaszcza mocz jest idealny, pierwszy raz od początku ciąży. Jutro idę do szpitala na wizytę do mojej lekarki. Jak zwykle boję się co tam się dowiem, ale jestem pozytywnie nastawiona.

A propos porodu, to też boję się tego nieznanego bólu, ale chyba bardziej obawiam się o zdrowie mojego dziecka, bo wiem, że ból porodowy szybko minie i nie będzie miał znaczenia, inaczej niż jak z maluszkim było by coś nie tak.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie dziś mam TLC na żywo. Dziewczyna ma skurcze co 3 min. Wyje z bólu a rozwarcia niet. Nie biorą jej na porodowke wiec ja się raczej nie wyspie. Obstawiaja ze urodzi rano. Dostalam numer do jej mamy i mam dzwonić jakby co. To będzie ciekawa noc. AZ mnie się brzuch zaczął stawiać.

Tak jak myslalysmy dziewczyna raczej nie chciała być mama. Chciała usuwać ciąże. Mam nadzieje ze dla dobra maluszka odnajdzie w sobie matkę. Ma 23 lata wiec nie taka siksa.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, wróciłam z wixyty u okulisty i dostalam za przeproszeniem wyrzygane zaswiadczenie o cc. Wkurw... mnie dziad jeden!!!!
    Nie dość, ze 260 zl czlowiek za wizytę z badaniem płaci to jeszcze jako osoba jednooczna mofe rodzic naturalnie. A niech mi ktos powie, jak ja obciążona jaskra, widzaca jednym okiem w 100%, drugim w niespełna 30%, mogąca stracić wzrok w wyniku ciśnienia mam być dobrą mama widzaca brudna pieluche albo trafiac łyżeczka do buzi a nie do oka. Bo pan doktor ma widzimisię.
    Ehhh dobrze, ze jutro jade do Fipsik do szpitala ona ma mase szalonych pomysłów i jest mistrzem cietej riposty. Humor poprawi!

Jeny, Jagódka, dopiero przeczytałam Twojego posta! Chyba nie czaję jednoznacznie - dał Ci to wskazanie do cc, czy nie?! Przecież Ty ewidentnie nie możesz rodzić sn!

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Normalnie dziś mam TLC na żywo. Dziewczyna ma skurcze co 3 min. Wyje z bólu a rozwarcia niet. Nie biorą jej na porodowke wiec ja się raczej nie wyspie. Obstawiaja ze urodzi rano. Dostalam numer do jej mamy i mam dzwonić jakby co. To będzie ciekawa noc. AZ mnie się brzuch zaczął stawiać.

Tak jak myslalysmy dziewczyna raczej nie chciała być mama. Chciała usuwać ciąże. Mam nadzieje ze dla dobra maluszka odnajdzie w sobie matkę. Ma 23 lata wiec nie taka siksa.

O matko, ale masz atrakcje! :D
    Kurcze, szkoda mi tego dzieciaczka :(

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Brzuchatki :)
    My juz na nogach cos spac nie moge... w nocy zlapal mnie taki bol brzucha ze do tej pory trzyma i jest strasznie twardy.. poczekam na pore pobudki Krzysia bo jakos wcale sie nie rusza :/
    Io jak tam sytuacja na sali?? Sasiadka urodzila czy dalej sie meczy?

Edit. Zaczynamy dzisiaj kolejny tydzien 36 wedlug belly :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 08:38

stardust87, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ