X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki!
    Ja już po 2 śniadanku standardowo ;)
    Doti i reszta dziewuszek szpitalnych-trzymajcie się tam!
    Karolina jak tam Krzyś? Rozkręcił się? U mnie faktycznie im ciąża starsza tym ruchy są inne-jest ich mniej, ma swoje pory, ogólnie to jest spokojny w brzuchu, wypina dupkę i czuję jak stópki jeżdżą pod skórą i czkawka też jest odczuwalna tak, że wiem że główkę ma na dole, resztę ciałka po prawej a stópki latają sobie jak chcą i jak się prostuje to idą pod żebra :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hej brzuchatki!
    Ja już po 2 śniadanku standardowo ;)
    Doti i reszta dziewuszek szpitalnych-trzymajcie się tam!
    Karolina jak tam Krzyś? Rozkręcił się? U mnie faktycznie im ciąża starsza tym ruchy są inne-jest ich mniej, ma swoje pory, ogólnie to jest spokojny w brzuchu, wypina dupkę i czuję jak stópki jeżdżą pod skórą i czkawka też jest odczuwalna tak, że wiem że główkę ma na dole, resztę ciałka po prawej a stópki latają sobie jak chcą i jak się prostuje to idą pod żebra :P
    No wlasnie zero odzewu z Jego strony nawet sie nie wupchnal zaraz sprawdze Go detektorem jak do 10 nie da znaku to zadzwonie do swojego gina i albo mnie przyjmie i sprawdzi albo wysle na ktg oby sie odezwal to stracha mi napedza Lobuz jeden..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak któraś jeszcze nie ma pieluch a chce kupić Pampersy to są w promocji w Kauflandzie,do oblukania w gazetce na 1 stronie :)

Edit-jeszcze widzę gacie z bawełny 6 par za 3 dyszki takie typowo do szpitala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:04

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No wlasnie zero odzewu z Jego strony nawet sie nie wupchnal zaraz sprawdze Go detektorem jak do 10 nie da znaku to zadzwonie do swojego gina i albo mnie przyjmie i sprawdzi albo wysle na ktg oby sie odezwal to stracha mi napedza Lobuz jeden..

Może sobie odsypia? Mój cudak chyba będzie śpiochem bo czasem tak długo śpi, że też się martwię i pukam do niego żeby go rozruszać :) Jak masz detektor to już pół biedy-będziesz spokojniejsza jak sprawdzisz, nie martw się na pewno łobuz smacznie śpi i śni mu się mamusia :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama oby ;) serduszko puka tylko martwi mnie ze jest ledwo ponad 100 na minute ok 10tej jeszcze raz Go sprawdze i moze sie Spiacy Krolewicz obudzi w koncu bo juz mi brakuje Jego kopniakow ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szonka bede sie modlić o taki wlasnie poród! I tak sobie mniej wiecej wlasnie wyobrażam :-)
    Szonka wrote:
    Witam z rana :)

Paula, ja też nie mam żadnych skurczy. Nie każdy musi mieć te przepowiadające. Ja z drugą córką nie miałam żadnych skurczy, zero. tydzień po terminie byłam na KTG i zapis nic nie pokazał. Pierwszy skurcz jaki poczułam to był porodowy, i po 2i półh od tego skurczu córka była na świecie. .

atdci09kamv7205a.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Szonka bede sie modlić o taki wlasnie poród! I tak sobie mniej wiecej wlasnie wyobrażam :-)

Też bym taki chciała mieć trzeci :) mam nadzieję, że chłopca rodzi się tak samo jak dziewczynkę :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Dzieewczyny, trzymajcie się!!!
    oj dzieje się... aż mnie brzuch rozbolał ;)
    Widzę, że na tej końcówce jest coraz ciężej i w ogóle..
    ja średnio miałam przespaną noc.. siusiu siusiu i siusiu!
    A do tego strasznie boli mnie kregosłup i znów pachwiny..

Gratuluje nowych tygodni :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie teraz cuda do porodu są:
    http://szpital-inflancka.pl/site/kolo-porodowe%EF%BB%BF

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:31

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eloo :) a my sie wyspalismy :)
    Teraz herbatka, potem sniadanko :)
    Na obiadek jedziemy nad jeziorko na grilka :) a co. Trzeba kozystac poki sie jeszcze ruszam haha.
    Dziecie moje tate dzis obudzilo :p T mowi ze tak go skopal po plecach ze nie mial opcji musial wstac :p

Dziewczeta wspolczuje tych szpitali. Ni ma chyba nic gorszego! Trzymajcie sie dzielnie.
    Karolinko gratuluje nowego tyg i tym ktore tez dzis zaczynaja :)
    Ogolnie to milego dnia wszystkim :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Lo ale sąsiadkę masz niezłą nie zazdroszczę takich atrakcji...

Trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach! Jeszcze tylko trochę.

Mi mała dzis tak dała w kość w nocy ze kazałam jej wyjść do 38 tygodnia. Mam nadzieje ze się nie obrazila i nie opuści lokum od razu :D
    Zgaga tak daje popalic ze myślałam ze splone. Do tego refluks mój się odzywa więc spalam niemal na siedząco. Końcówka widzę większości w kość daje.

Miłego dnia bez atrakcji życzę wszystkim ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki tak trochę głupie pytanie i nie na forum, ale tyle tu Was to może któraś jest zorientowana-zamawiałyście kiedyś kuriera? Trzeba wejść na stronkę wypełnić i przyjeżdżają do chaty czy trzeba szukać punktów? I który jest tani a dobry tak w miarę? I jak wycenić przesyłkę bo mam karton który jest lekki ale sporawy. No potrzeba mi zamówić a nigdy tego nie robiłam-można by rzec że to będzie mój kurierski pierwszy raz :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry :)

ja właśnie wstałam i kawę sobie zaparzyłam, mi też się dziś dobrze spało mimo że było duszno i teraz znów daje słoneczko.

Wy macie rozwolnienia i te sprawy a mnie co rusz zatwardzenie pomęczy :/ ale to norma bo tak też miałam przed cążą :)

Nogi po nocy mam normalne już ale ręce trochę są dalej spuchnięte.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA najlepiej wejdz na stronę firmy kurierskiej i zadzwoń na infolinie, to ci wszystko powiedzą. Ja zawsze zamawiałam telefonicznie. Siódemka jest w miarę tania, a dobre to chyba wszystkie są.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja na bierzaco kozystam z kurierow ale na przesylki miedzynarodowe.
    Zamawiam kuriera z usluga "door to door".
    Czyli przyjezdza pod dom zabiera paczke i dostarcza pod wskazany adres :)

Na stronach powinnas mies cennik paczek lub mozliwosc wpisania wimiarow i wagi zeby paczke wycenic.

Jesli chodzi o przesylki na terenie pl to nie pomoge ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Zobaczcie jakie teraz cuda do porodu są:
    http://szpital-inflancka.pl/site/kolo-porodowe%EF%BB%BF

To wygląda trochę jak fotel tortur :P heheh a te fotki z partnerem to takie... jak z kamasutry ? :D :P
    Inaczej się na to patrzy jak już się rodzi-pewnie to jest pomocny sprzęt, ale tak z perspektywy zwykłego śmiertelnika (czyt. mnie! :P ) to jakiś fikuśny sprzęcior ;)

kark lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp ;) Muszę pogrzebać na stronach i wymierzyć ten karton to może się dowiem orientacyjnie cenę bo nie wiem co babce odpisać :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiłam 1 partie prania :) ibiorę się za porządkowanie zabawek :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ale straszycie... Z tego co widzę, to te wrześniowe maluchy jakieś niecierpliwe strasznie, w przeciwieństwie do sierpniowych, którym najwyraźniej jest dobrze w brzuchach
    Hej dziewczyny:-) Mój synek grzecznie siedzi,nie chcę wychodzić i chyba czeka na swoją kolej.Ale niech siedzi jak najdluzej, bo jak czytam o tych akcjach szpitalnych to mi słabo

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A dziś mi się śniło, ze urodziłam szybko i bez nacięcia. Następnego dnia po porodzie wstałam i nic mnie nie bolało, patrzę w lustro i znowu jestem szczupła :D wziełam malucha i poszliśmy do domu :) Oby to był sen proroczy, heh :)

Szonka życzę Ci takiego porodu :)

Szonka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ