X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Czy tylko ja jestem taka inna i nie boje sie porodu a wrecz jestem jego ciekawa jak to jest co sie czuje itp itd ?? :D

Ja też się nie boję :) Jestem bardziej podekscytowana niż przerażona :D

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no to nie tak, że ich nie czułam. Ale były słabsze niż przy moich okresach i bardziej tak jak pisałam na wizytę w toalecie niż na poród. :P A co do magnezu to ta pani dr dziś powiedziała, że go się nie da przedawkować więc mam brać 2x tyle co brałam. Jak masz skurcze i twardnienia to myślę, że śmiało możesz brać więcej.

Właśnie ja od trzech dni miałam takie skurcze jakby na kupkę i dziś opowiadam to siostrze a ta mu mówi ze to porodowe! A ja myślałam że to będzie jak przy okresie. Dlatego się wystraszyłam ze to juz, mam nadzieję że leki pomogą juz łykam magnez 3x2 noni teraz nospę 3x2 oby mały jeszcze posiedzial w brzuszku.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie ciekawość, podekscytowanie no i strach też, nie powiem że nie ;)

• Io Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Czy tylko ja jestem taka inna i nie boje sie porodu a wrecz jestem jego ciekawa jak to jest co sie czuje itp itd ?? :D

Ja tez tak mam. Jak tylko Kuba będzie gotowy to ja juz mogę rodzic. Jestem pełna optymizmu i mega ciekawa. Nawet bol mnie nie przeraża. Ale nie obiecuje ze potem nie napisze ze było okropnie i nie polecam. Poczekam tylko AZ wszystkie urodzicie. ;)

Majeczka2014, Tysia87 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje się znieczulenia w kręgosłup i tego czy dziecko będzie zdrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak jak bym chciala sie nie bac :( ja jestem strasznie mieka jesli chodzi o wytrzymalosc na bol,do tego dochodzi strach ech...no ale coz, pociszam sie znieczuleniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Ja boje się znieczulenia w kręgosłup i tego czy dziecko będzie zdrowe.[

znieczulenia sie nie boje, ale czesto mysle czy malutka jest zdrowa, czy ma oczy, uszy, nosek na swoim miejscu...glupie mysli ale pewnie nie tylko ja je mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:11

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ulzylo mi bo juz mysalam że ze mna jest cos nie tak ;) moj P jest przerazony z dnia na dzien coraz bardziej a ja na takim luzie :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko się boję czy będę mogła oddychać przez tą temperaturę i czy dziecko będzie zdrowe. Samego porodu jakoś się nie boję ;)
    u nas problemów ciąg dalszy... eh :(

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja o tym nieustannie rozmyślam, niby na usg widzenie wszystko jest na miejscu ale jakiś taki strach, obawa ze coś jest nie tak ciągle we mnie jest. Najbardziej się boje o oczy małego żeby tylko nie odziedziczył po mnie problemów.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba co sie dzieje?

Ja sie jedynie obawiam czy z Krzysiolkiem wszystko bedzie ok..a porodu sie doczekac nie moge ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :(
    ale mam kur@a dzien jak nie rycze bez powodu tojestem zla az bym wszystko rozpierdoli@a
    nie wiem co sie dzieje szok :(
    sorki za marudzenie a jeszczecaly dzien brzuch na dole mnie boli wwwwrrr...

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nie jesteś dziwna.ja też się nie boję:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to równocześnie się boję i jestem ciekawa jak to będzie, no i też się martwię czy mała będzie zdrowa i czy ma wszystko jak trzeba

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam obawy o dziecko czy bedzie zdrowe i czy nic mu nie bedzie a reszty jestem bardzo ciekawa

co do pieluch to mam 1 z biedronki jedna paczke
    2 jedna paczke i 3 z biedry i pampers po jednej paczce
    spiworek mam jeden tak jak otulacz i rozek potem kocyki

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    hej :(
    ale mam kur@a dzien jak nie rycze bez powodu tojestem zla az bym wszystko rozpierdoli@a
    nie wiem co sie dzieje szok :(
    sorki za marudzenie a jeszczecaly dzien brzuch na dole mnie boli wwwwrrr...

Każdy ma kiedyś gorszy dzień. Ten juz się kończy. Jutro poczujesz się lepiej i humor wróci :-D

nenka lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tu sie bac ;) co ma byc to bedzie przeciez i tak nie uciekniemy ;) chociaz sasiadka lo to zrobila haha

Io, le'nutka lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię o to, żeby synek był zdrowy, ale bólu nie boję się, bo jestem pewna, że boli cholernie, ale że dam radę.
    Jezu jak mi się chcę kogel-mogel.
    A moja bulwa dostała pierwszą cieczke:-( w sumie dobrze, że prsed porodem.ale we wtorek wypozyczylam odurzacz piorący i teraz muszę go odmówić.zalozylam jej majtki-sciagnela, pozniej body, wycielam rękawki, zalozylam wkładkę. 5 minut i zdjela....no nic czeka mnie czas z mopem w ręku 30razy dziennie.mocy przybywaj

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja się martwię o to, żeby synek był zdrowy, ale bólu nie boję się, bo jestem pewna, że boli cholernie, ale że dam radę.
    Jezu jak mi się chcę kogel-mogel.
    A moja bulwa dostała pierwszą cieczke:-( w sumie dobrze, że prsed porodem.ale we wtorek wypozyczylam odurzacz piorący i teraz muszę go odmówić.zalozylam jej majtki-sciagnela, pozniej body, wycielam rękawki, zalozylam wkładkę. 5 minut i zdjela....no nic czeka mnie czas z mopem w ręku 30razy dziennie.mocy przybywaj

oj..pamiętam te czasy jak sama miałam sukę.... masakra :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam z wixyty u okulisty i dostalam za przeproszeniem wyrzygane zaswiadczenie o cc. Wkurw... mnie dziad jeden!!!!
    Nie dość, ze 260 zl czlowiek za wizytę z badaniem płaci to jeszcze jako osoba jednooczna mofe rodzic naturalnie. A niech mi ktos powie, jak ja obciążona jaskra, widzaca jednym okiem w 100%, drugim w niespełna 30%, mogąca stracić wzrok w wyniku ciśnienia mam być dobrą mama widzaca brudna pieluche albo trafiac łyżeczka do buzi a nie do oka. Bo pan doktor ma widzimisię.
    Ehhh dobrze, ze jutro jade do Fipsik do szpitala ona ma mase szalonych pomysłów i jest mistrzem cietej riposty. Humor poprawi!

anulka81, kark, Fipsik lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ