Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja w zeszłym roku w sierpniu i po prawej w tym roku w lipcu. Obecnie brzuszek jest większy
Zdjęcie po lewej to już po dwóch ciążach więc jak widać można dojść do siebie i wcale po ciąży nie trzeba być grubaskiem
Zdjęcia bez twarzy, bo podobnie jak Dba nie lubię wrzucać fotek na fora publiczne, gdyż mam świadomość, że oprócz was oglądać je może każdy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:39
anulka81, kark, BlackLuna, dba, Ewi25, Kaarolina, K_A_M_A, EmiBam, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Nie lubię poranków
Muszę wziąć na czczo tabletkę, a dopiero jeść po godzinie
A żołądek boli..
Dziś wizyta, mam nadzieję, że nadal będę zadowolona, a nie jak Wy marudy
Wiem, że temat przewijał się milion razy, ale teraz zadam bardziej szczegółowe pytanieCoś na zaparcia.. ale lekkostrawnego. Wcześniej pomogło mi kiwi albo kawa, ale teraz odpada. Śliwki też odpadają
Nie wiem co mnie ruszy, a nie popsuje bardziej żołądka
Podobno najwięcej błonnika spośród suszonych owoców mają figi, na drugim miejscu są morele, a dopiero na trzecim śliwki, więc może spróbuj te figi. Z tym, że są one dużo bardziej kaloryczne niż śliwki.
A tak w ogóle, to witam wszystkich. -
BlackLuna wrote:jovi, jesteś pod kontrola i zobaczysz wszystko będzie dobrze już naprawdę niewiele Wam zostało do szczęśliwego Happy Endu
dacie rade razem z Franiem bo z Was twarde sztuki są
szkoda że w podobnym czasie rodzimy bo bym Cię na porodówce odwiedziła
choć kto wie może się uda po szpital mam prawie pod domem
zdecydowałaś się na SIMIN ?
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anulka81 wrote:Jovi ja też w grudniu skończę 33 lata i to też moje pierwsze dziecko
Dzięki za informacje o żelu też zapytam swojego lekarza.
To cieszę się, że są tu jakieś trzydziestkiJuż myślałam, że tylko ja taka stara dupa jestem
anulka81 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry laski
Tak straszycie z tymi zdjęciami, ze ja dziś swoje usunęłam. W sumie wszystkie zobaczyły więc nie muszą tu wisieć. Może to jest właśnie sposób? Wstawiać i następnego dnia usuwać.
Nie chodzi mi o anonimowość bo na fb jestem pod swoim nazwiskiem i każdy może to zobaczyć. Swoją drogą szkoda, że nie da się zrobić zamkniętego wątku tu na forum. Z drugiej strony wtedy już nikt by nie mógł dołączyć. Grupa na fb jakoś do mnie nie przemawia.
A ja się kurde od wczoraj wysikać normalnie nie mogę Czuję jakby mi młody pęcherz zablokował. Siusiam co jakiśczas po trochu. Ciekawe co jeszcze mnie zaskoczy w tej ciaży. -
Karolaaa91 wrote:W gemini płaci się za przesyłkę? Bo kurcze nie moge się zebrać i kupić tych aptecznych rzeczy i kosmetyków dla maluszka, bo ciężko mi się zdecydowac na jakąs firmę ;-/
Za przesyłkę się płaci, a chyba jak jest ponad 300zł to jest gratis -
BlackLuna wrote:Nela, swoja droga jakby ci ten strój na drugim zdjęciu zmienić na czerwony to fotka niczym ze słonecznego patrolu
Haha no taka sceneria ze faktycznie trochę jak słoneczny patrol, musiałabym tylko sobie sylikonowe cycki przykleic bo w tym serialu podobno wszystkie musiały mieć sztuczneBlackLuna lubi tę wiadomość
-
No i ja przed zajściem w drugą ciążę, zdjęcie z zeszłego roku http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a1f540bd427.jpg Także kobitki da się wrócić po 1 ciąży do normalnej sylwetki. Wiadomo, że co nieco mi się zmieniło, ale myślę, że nie było tak źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:54
anulka81, Io, Karolaaa91, Ewi25, kark, K_A_M_A, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Kolejna pełnia 9 września. Idealna data na poród
to ja może zacznę od przywitania Dziewczynki
Byłam wczoraj na wizycie. Lekarz pobrał mi wymaz na gbs i zaczął standardowe badanie ginekologiczne. Stwierdził że szyjka krótka i miękka ale zamknieta. Czyli myślę sobie chyba w normie na tym etapie. Mówi że mały ułożony już główka w kanale rodnym i go dotknął.hmmm... Wiem że dwa tygodnie temu był ułożony pupą w dół, wód mam mało, obrotu w sumie nie czułam no ale przecież nie wszystko się poczuje. Pytam go jak upośledzona -Panie Doktorze, czyli myśli Pan ze jest główka ułożony? A on mi na to - Ja to wiemno nic - myślę sobie -to fajnie. Ale proszę go jeszcze żeby mi usg zrobił bo chcę chociaż wiedzieć czy mały rośnie. Zgodził się aczkolwiek bez entuzjazmu. A tu zonk! Mały wbił się pupą w kanał rodny - tak że właśnie dotknął palcem jego pupy a nie główki
stwierdził że e tej sytuacji raczej już się nie obróci i wpisał już wstępnie datę cesarki. Za dwa tygodnie kontrolna wizyta i jak synuś nie będzie się pchał na świat to pozostanie termin na 09.09 a jeśli coś będzie nie tak to przyspieszy ten termin.
A! I wczoraj ważył 2.650 Jak myślicie? To prawidłowa waga?
Proszę więc mnie oficjalnie poprawić na liście 09.09 cc
Zaczynam się bać....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:24
-
jovi81 wrote:Dzięki kochana
szkoda że w podobnym czasie rodzimy bo bym Cię na porodówce odwiedziła
choć kto wie może się uda po szpital mam prawie pod domem
zdecydowałaś się na SIMIN ?
no szkodaale podejrzewam ze po cesarce raczej 2 tygodnie będziesz chciała sobie na spokojnie dojść troszku do siebie a nie ganiać za mną po szpitalu
...choć z om termin mam na 15. 09
to lekarka stwierdziła ze max 5.09 będzie po wszystkim no ale zobaczymy
jak nie ty mnie to ja ciebie odwiedzę jeśli będziesz miała ochotę
tak zdecydowałam się na SIMIN byłam na dniach otwartych, byłam w szkole rodzenia jeden z anestezjologów (choć nie wiem jeszcze jak to będzie z tym znieczuleniem, ciągle sie waham) jest super smieszny zagada cie na amen i tak luźną atmosferę wprowadza ze całe napięcie jakoś dziwnie opada, ordynatorka niczego sobie no i zasadniczo lista rzeczy do szpitala prawie żadna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:00
jovi81 lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:LO ja tam się pocieszam ze są lepsze strony do oglądania czy kradzieży zdjęć niż jakieś forum wrześniowek 2014 w ciazy;) chyba już bardziej obawiam się fb, bo jednak zdj profilowe i w tle mam dostępne publicznie
Też nie sądzę, żeby ktoś chciał kraść nasze zdjęcia bo i po co? No ale na wszelki wypadek jeśli chodzi o moje zdjęcie z teraz to wolałabym żeby po necie nie krążyło. To z przed roku mogą brać -
Fipsik wrote:
Wiem, że temat przewijał się milion razy, ale teraz zadam bardziej szczegółowe pytanieCoś na zaparcia.. ale lekkostrawnego. Wcześniej pomogło mi kiwi albo kawa, ale teraz odpada. Śliwki też odpadają
Nie wiem co mnie ruszy, a nie popsuje bardziej żołądka
Fipsik, ja sobie zapodaję ostatnio 2x dziennie zaparzone siemie lniane i po 2 dniach była mega różnica. Zdrowo i na żołądek dobre. Niestety nie działa od razu, przynajmniej u mnie.