X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w zeszłym roku w sierpniu i po prawej w tym roku w lipcu. Obecnie brzuszek jest większy ;) Zdjęcie po lewej to już po dwóch ciążach więc jak widać można dojść do siebie i wcale po ciąży nie trzeba być grubaskiem ;)
    Zdjęcia bez twarzy, bo podobnie jak Dba nie lubię wrzucać fotek na fora publiczne, gdyż mam świadomość, że oprócz was oglądać je może każdy.

10537434_606075639512453_1274258238291683767_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:39

anulka81, kark, BlackLuna, dba, Ewi25, Kaarolina, K_A_M_A, EmiBam, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie lubię poranków :/ Muszę wziąć na czczo tabletkę, a dopiero jeść po godzinie :/ A żołądek boli..

Dziś wizyta, mam nadzieję, że nadal będę zadowolona, a nie jak Wy marudy :P

Wiem, że temat przewijał się milion razy, ale teraz zadam bardziej szczegółowe pytanie :P Coś na zaparcia.. ale lekkostrawnego. Wcześniej pomogło mi kiwi albo kawa, ale teraz odpada. Śliwki też odpadają :( Nie wiem co mnie ruszy, a nie popsuje bardziej żołądka :(

Podobno najwięcej błonnika spośród suszonych owoców mają figi, na drugim miejscu są morele, a dopiero na trzecim śliwki, więc może spróbuj te figi. Z tym, że są one dużo bardziej kaloryczne niż śliwki.

A tak w ogóle, to witam wszystkich.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jovi, jesteś pod kontrola i zobaczysz wszystko będzie dobrze już naprawdę niewiele Wam zostało do szczęśliwego Happy Endu :) dacie rade razem z Franiem bo z Was twarde sztuki są :)
    Dzięki kochana :) szkoda że w podobnym czasie rodzimy bo bym Cię na porodówce odwiedziła :) choć kto wie może się uda po szpital mam prawie pod domem :) zdecydowałaś się na SIMIN ?

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, nawet tyłek mi spuchł, siedzieć nie mogę :/

Już połowa sierpniówek rozpakowana :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini płaci się za przesyłkę? Bo kurcze nie moge się zebrać i kupić tych aptecznych rzeczy i kosmetyków dla maluszka, bo ciężko mi się zdecydowac na jakąs firmę ;-/

atdci09kamv7205a.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Jovi ja też w grudniu skończę 33 lata i to też moje pierwsze dziecko :)
    Dzięki za informacje o żelu też zapytam swojego lekarza.

To cieszę się, że są tu jakieś trzydziestki :) Już myślałam, że tylko ja taka stara dupa jestem ;)

anulka81 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski :)

Tak straszycie z tymi zdjęciami, ze ja dziś swoje usunęłam. W sumie wszystkie zobaczyły więc nie muszą tu wisieć. Może to jest właśnie sposób? Wstawiać i następnego dnia usuwać.
    Nie chodzi mi o anonimowość bo na fb jestem pod swoim nazwiskiem i każdy może to zobaczyć. Swoją drogą szkoda, że nie da się zrobić zamkniętego wątku tu na forum. Z drugiej strony wtedy już nikt by nie mógł dołączyć. Grupa na fb jakoś do mnie nie przemawia.

A ja się kurde od wczoraj wysikać normalnie nie mogę Czuję jakby mi młody pęcherz zablokował. Siusiam co jakiśczas po trochu. Ciekawe co jeszcze mnie zaskoczy w tej ciaży.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ku pocieszeniu zdjęcie mojego brzucha po pierwszym porodzie, po 5 dniach:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e96b62673f3.jpg

malutki był, szybko ci się chyba wchłoną nie? oby tak i u mnie było...

Kaarolina, EmiBam lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    W gemini płaci się za przesyłkę? Bo kurcze nie moge się zebrać i kupić tych aptecznych rzeczy i kosmetyków dla maluszka, bo ciężko mi się zdecydowac na jakąs firmę ;-/

Za przesyłkę się płaci, a chyba jak jest ponad 300zł to jest gratis

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Nela, swoja droga jakby ci ten strój na drugim zdjęciu zmienić na czerwony to fotka niczym ze słonecznego patrolu :D

Haha no taka sceneria ze faktycznie trochę jak słoneczny patrol, musiałabym tylko sobie sylikonowe cycki przykleic bo w tym serialu podobno wszystkie musiały mieć sztuczne

BlackLuna lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja przed zajściem w drugą ciążę, zdjęcie z zeszłego roku http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a1f540bd427.jpg Także kobitki da się wrócić po 1 ciąży do normalnej sylwetki. Wiadomo, że co nieco mi się zmieniło, ale myślę, że nie było tak źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:54

anulka81, Io, Karolaaa91, Ewi25, kark, K_A_M_A, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja bez dzieci nawet tak nie wygladalam, ale szczuplutka super :-) A teraz też tylko piłeczka :-)
    Ja z gemini zamawialam w niedzielę i chyba wtorek czy środa już było u mnue

Migotka22, Szonka lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO ja tam się pocieszam ze są lepsze strony do oglądania czy kradzieży zdjęć niż jakieś forum wrześniowek 2014 w ciazy;) chyba już bardziej obawiam się fb, bo jednak zdj profilowe i w tle mam dostępne publicznie

Tysia87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona dziękuję, bo ja zamawiałam w sobotę i też już bym chciała to wszystko mieć...przede wszystkim czekam na proszki...chyba juz czas i pora wziąść się za pranie i prasowanie...

Quatriona lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kolejna pełnia 9 września. Idealna data na poród :)
    Tak myślisz??? :-) to ja może zacznę od przywitania Dziewczynki :-)

Byłam wczoraj na wizycie. Lekarz pobrał mi wymaz na gbs i zaczął standardowe badanie ginekologiczne. Stwierdził że szyjka krótka i miękka ale zamknieta. Czyli myślę sobie chyba w normie na tym etapie. Mówi że mały ułożony już główka w kanale rodnym i go dotknął.hmmm... Wiem że dwa tygodnie temu był ułożony pupą w dół, wód mam mało, obrotu w sumie nie czułam no ale przecież nie wszystko się poczuje. Pytam go jak upośledzona -Panie Doktorze, czyli myśli Pan ze jest główka ułożony? A on mi na to - Ja to wiem :-) no nic - myślę sobie -to fajnie. Ale proszę go jeszcze żeby mi usg zrobił bo chcę chociaż wiedzieć czy mały rośnie. Zgodził się aczkolwiek bez entuzjazmu. A tu zonk! Mały wbił się pupą w kanał rodny - tak że właśnie dotknął palcem jego pupy a nie główki :-) stwierdził że e tej sytuacji raczej już się nie obróci i wpisał już wstępnie datę cesarki. Za dwa tygodnie kontrolna wizyta i jak synuś nie będzie się pchał na świat to pozostanie termin na 09.09 a jeśli coś będzie nie tak to przyspieszy ten termin.
    A! I wczoraj ważył 2.650 Jak myślicie? To prawidłowa waga?

Proszę więc mnie oficjalnie poprawić na liście 09.09 cc :-)

Zaczynam się bać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:24

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dzięki kochana :) szkoda że w podobnym czasie rodzimy bo bym Cię na porodówce odwiedziła :) choć kto wie może się uda po szpital mam prawie pod domem :) zdecydowałaś się na SIMIN ?

no szkoda :( ale podejrzewam ze po cesarce raczej 2 tygodnie będziesz chciała sobie na spokojnie dojść troszku do siebie a nie ganiać za mną po szpitalu :P...choć z om termin mam na 15. 09 :P to lekarka stwierdziła ze max 5.09 będzie po wszystkim no ale zobaczymy :) jak nie ty mnie to ja ciebie odwiedzę jeśli będziesz miała ochotę :) tak zdecydowałam się na SIMIN byłam na dniach otwartych, byłam w szkole rodzenia jeden z anestezjologów (choć nie wiem jeszcze jak to będzie z tym znieczuleniem, ciągle sie waham) jest super smieszny zagada cie na amen i tak luźną atmosferę wprowadza ze całe napięcie jakoś dziwnie opada, ordynatorka niczego sobie no i zasadniczo lista rzeczy do szpitala prawie żadna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:00

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba ale szybko spadł ci brzuch! Bez rozstępów i taki jedrny-super! ja myślałam że po porodzie jest bardziej "sflaczaly"!

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    LO ja tam się pocieszam ze są lepsze strony do oglądania czy kradzieży zdjęć niż jakieś forum wrześniowek 2014 w ciazy;) chyba już bardziej obawiam się fb, bo jednak zdj profilowe i w tle mam dostępne publicznie

Też nie sądzę, żeby ktoś chciał kraść nasze zdjęcia bo i po co? No ale na wszelki wypadek jeśli chodzi o moje zdjęcie z teraz to wolałabym żeby po necie nie krążyło. To z przed roku mogą brać :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Wiem, że temat przewijał się milion razy, ale teraz zadam bardziej szczegółowe pytanie :P Coś na zaparcia.. ale lekkostrawnego. Wcześniej pomogło mi kiwi albo kawa, ale teraz odpada. Śliwki też odpadają :( Nie wiem co mnie ruszy, a nie popsuje bardziej żołądka :(

Fipsik, ja sobie zapodaję ostatnio 2x dziennie zaparzone siemie lniane i po 2 dniach była mega różnica. Zdrowo i na żołądek dobre. Niestety nie działa od razu, przynajmniej u mnie.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku juz mam 2 w nocy i jeszcze nie śpię! Mała tak się wierci w brzuchu ze nie daje rady się położyć tylko musze siedzieć! was też tak boli w pochwie jak dziecko się rusza? To chyba szyjka... musze spytać gin na wizycie

201703012752.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ