Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
tez o tym myslałam, ale z drugiej strony to co uzywałam w ciazy to miało uelastycznić skóre, żeby się dobrze rozciągała i tak sobie myślę czy uzywając dalej to samo ona własnie nie bedzie takim flakiem bo dalej bede ja uelastyczniac zamiast spinać czy ujedrniac- hmm sama nie wiem
Ewi25 wrote:ja napoczątku moze tak ze 3 miesiaće to samo co w trakcie ciąży -
Dziewczyny, jak to jest z tym odejściem tego czopa, otóż nad ranem poczułam wydzielanie śluzu tylko było tego dużo więcej niż zwykle (jakbym miała wkładkę to pewnie cała wkładka) i potem też już takiej ilości nie zauważyłam.
Kolor żółtawy, lekko kleisty czy to 'to', czop? Czy Wy też macie teraz więcej wydzielanego śluzu? Opisy w necie są różne, więc liczę że Wy życiowe babeczki lepiej się orientujecie
U mnie wcześniej tego śluzu nie było teraz co dzisiaj.. Najpierw myślałam że może 'popuściłam' haha
Wybaczcie taki wywód, ale może któraś miała podobnie
Tymczasem wracam by Was nadrobić... -
A ja gadam do pustej kołyski i do wózka.Czyli nie jest dobrze dziś.Michał mówi,że boi się mnie w domu zostawić bo zamiast na porodówkę to wywiezie mnie do psychiatryka:D
Gdyby nie forum to bym się nudziła po prostu.Wstanę rano,posprzątam,jakiś obiad zrobię,jak Michał jest w domu to gdzieś wyskoczymy,a jak jestem sama to co mam robić.....Nie mam dzieci,z mamą kontaktu nie mam.Jedna przyjaciółka w Łebie pracuje,druga urodziła,więc siedzę i pitolę czasami głupoty.Ale dużo mądrych rzeczy się też dowiaduje:)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Szonka brzuch imponujacy!!! Tez bym taki chciala a przed ciaza nawet taki nie byl
Pralinka ja ostatńio mialam to samo. Poprostu po nogach mi polecialo i w pierwszej chiwli myslalam ze wody mi odeszly
Na codzien tez mnie mega zalewa taki gesty sluz. To nie czopSzonka lubi tę wiadomość
-
No trochę napisane jest i jest co nadrabiać ale wszystkiego się nie da ale jesteście laski normalnie dżagi
Szonka Ty ale walnełaś że już 3 z przodu to starsza i te sprawy pomyśl o tym że Ty będziesz miała trzecią dzidzie i jak dobrze wyglądasz normalnie laski
A Ja na zatwardzenie polecam słonecznik łuskany zjeść tak z 2 garście i mi zawsze pomagałZa to nie mam lekarstwa na moje ręki i czekam aż mi po nocy to wszystko minie mrowienie ból a potem chciałam pojechać na zakupy ale nie wiem czy dam radę
Ja wczoraj tez byłam trochę nie zadowolona jeszcze zapomniałam napisać że lekarz nie zrobił mi usg i mówiłam mu ze mi się nie podoba bo Jula się trochę obróciła (chyba) czkawkę czuję w prawym boku a na żebra juz tak nie cisznie chociaż skóra mnie boli nie wiem co w sumie zrobić moze prywatnie na usg się przejść? to mnie niepokoi
Karola a może oni Cię trzymają dlatego ze akcja może rozwinąć się i w każdej chwili możesz wylądować na stole i mie cc?No widzisz Krzysiu jest ciekawy świata i pewnie mamusi -
pralinka wrote:Dziewczyny, jak to jest z tym odejściem tego czopa, otóż nad ranem poczułam wydzielanie śluzu tylko było tego dużo więcej niż zwykle (jakbym miała wkładkę to pewnie cała wkładka) i potem też już takiej ilości nie zauważyłam.
Kolor żółtawy, lekko kleisty czy to 'to', czop? Czy Wy też macie teraz więcej wydzielanego śluzu? Opisy w necie są różne, więc liczę że Wy życiowe babeczki lepiej się orientujecie
U mnie wcześniej tego śluzu nie było teraz co dzisiaj.. Najpierw myślałam że może 'popuściłam' haha
Wybaczcie taki wywód, ale może któraś miała podobnie
Tymczasem wracam by Was nadrobić...
Ja raz na papierze zauważyłam taki "zbity" śluz w kolorze kremowo-zółtym wielkości 2 cm. Takie trochę budyniowato-galaretkowate. Nie wiem czy to był kawałek czopu czy śluz się tak skumulował. -
nick nieaktualnyJa niestety jak BlackLuna miałam problem z rozstępami. Piersi wyglądają mi jak słońce, brzuch mam rozorany.
Kupowałam kremy na rozstępy (patrzcie na opakowania, bo często nie można w trakcie karmienia) do 40zł i nic. Mama mówiła, żebym się opalała to zejdzie, ale też nie zbledły w ogóle.
I teraz zrobię kryptoreklamę
W końcu jak córa miała 2 lata kupiłam krem elancyl na rozstępy (chyba koło 150zł za niego dałam, więc drogo). Powinno się go stosować 2 razy dziennie przez miesiąc, potem znowu powtórzyć, mi się, ja stosowałam rzadziej i nie powtarzała, ale rozstępy zbledły, zrobiły się płytsze i nie rzucały się w oczy tak bardzo. No i przemówił do mnie fakt, że nie można stosować w ciąży i podczas karmienia, a to znaczy, że musi mieć "mocne" składniki
Teraz znowu je widać - są koloru skóry, ale dlatego, ze brzuch taki wielki i widać jakie były wielkie. Niektóre jak teraz patrzę to mają szerokość 2cm!
BlackLuna, Io lubią tę wiadomość
-
pralinka, mi przy pierwszej ciąży poleciała taka galaretka jakby zabarwiona krwią a takie lekko kleiste żółtawe upławy miałam jakiś dłuższy czas nie pamiętam już dokładnie ok 1,5 do 2 tyg przed wypadnięciem czopa.
przy czym czop odleciał mi na porodówceteraz tez się zaczęły taki upławy i ciekawa jestem czy będzie podobnie
-
Ja na po ciąży mam już taki spcyfik, kupiony chyba w Rosmanie : http://efektima.eu/pharmacare/produkty/mama_care/mama_care/ujedrniajaco-regenerujaca.html, ale myślę, że i tak chodzi głównie o nawilżenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:48
-
kark ja używam elancyl całą ciąże, tzn. smaruje się nim rano, a wieczorem olejem migdałowym i to tak dość długo, ze wzgledu na konsystencje oleju i jego wchłanianie nie smaruje się nim rano tylko właśnie elancylem.
Tylko jezeli nie mam rozstepów (odpukac oby tak do konca) to czy jest sens uzywac czegos po ciazy na rozstepy? Chyba, że maja cos do smarowania po ciazy ? Musze poczytac.
kark wrote:Ja niestety jak BlackLuna miałam problem z rozstępami. Piersi wyglądają mi jak słońce, brzuch mam rozorany.
Kupowałam kremy na rozstępy (patrzcie na opakowania, bo często nie można w trakcie karmienia) do 40zł i nic. Mama mówiła, żebym się opalała to zejdzie, ale też nie zbledły w ogóle.
I teraz zrobię kryptoreklamę
W końcu jak córa miała 2 lata kupiłam krem elancyl na rozstępy (chyba koło 150zł za niego dałam, więc drogo). Powinno się go stosować 2 razy dziennie przez miesiąc, potem znowu powtórzyć, mi się, ja stosowałam rzadziej i nie powtarzała, ale rozstępy zbledły, zrobiły się płytsze i nie rzucały się w oczy tak bardzo. No i przemówił do mnie fakt, że nie można stosować w ciąży i podczas karmienia, a to znaczy, że musi mieć "mocne" składniki
Teraz znowu je widać - są koloru skóry, ale dlatego, ze brzuch taki wielki i widać jakie były wielkie. Niektóre jak teraz patrzę to mają szerokość 2cm!
-
JagoodkaK wrote:Weź błonnik w proszku ale szukaj czystego vez kwasu z jabłek. Bedziesz biegiem leciala. Lub owsianka.
-
Szonka wrote:Ja na po ciąży mam już taki spcyfik, kupiony chyba w Rosmanie : http://efektima.eu/pharmacare/produkty/mama_care/mama_care/ujedrniajaco-regenerujaca.html, ale myślę, że i tak chodzi głównie o nawilżenie.
hm moze i ja się na niego skuszę, tzn najpierw zużyje ten preparat co teraz używam w trakcie ciąży a później już coś mocniejszego bym sobie kupiła. -
martusia86 wrote:Jovi widzę że mamy podobny problem u mnie tydzien temu w czwartek na wizycie lekarz zmierzył AFI 5 następny lekarz na IP AFI 5,4 załamkę trochę miałam a w pn AFI- 9 i wczoraj tez czasami tak jest ze jedna kieszonka płynu gdzieś się schowa i wtedy wychodzi mniej wód. A Ty jakie masz AFI ??? pamiętaj o kontrolowaniu ruchów to jest ważne no i raz w tyg. powinnaś mieć KTG głowa do góry już nie dużo nam zostało
, okręcony pępowiną nie jest, u gina na usg przepływy i tętno bardzo dobre ( może dlatego na ktg nie kazał jechać skoro mi robi co 7 dniu usg i pomiary)
. Dzięki za wsparcie - jedziemy na tym samym wózku -
Nadrobie za chwilke.. wpadam tylko z pytaniem do Naszych poloznych bo tutaj zeby sie czegos dowiedziec to uslysze tylko "prosze sie nie martwic"
Wlasnie mialam robione przeplywy.. glowkowych nie udalo sie zrobic bo Maly jest juz tak nisko ze nie bylo jak... a przeplywy boczne?!?(mam nadzieje ze.dobrze zrozumialam) sa nieprawidlowe i w sumie tylko tyle wiem a jak zapytalam czy mam sie martwic to uslyszalam ze jeszcze ktg jest prawidlowe to nie.. no wiec moje pytwnie o co chodzi z tymi przeplywami ?https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:Aleksa - jak siusialas do pojemniczka to cos Cie bolalo albo pieklo? Jesli tak to jakis stan zapalny w ukladzie moczowym, a jak nie to pewnie cos z nerkami. I w jednym i w drugim przypadku zglosilabym sie do lekarza wczesniej, zeby w razie czego pozbyc sie infekcji jeszcze przed porodem.
No wlasnie nic nie boli nic nie szczypie i stąd moje zdumienie ze nagle jakas krew
Lece dzisiaj do jakiegos innego gina bo moj na urlopie cholera i jak zwykle zostalam sama z problemem
Akuszerka dzieki za odp :*