X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    O rety wy tu teraz o jakimś AFI piszecie a ja nigdy nie mialam czegos takiego robionego :/
    Patrzylam teraz w swoje ostatnie USG z 31 tc i nic takiego tam nie ma :(
    Czy to jest jakies wazne i obowiązkowe badanie?
    AFI to ilość płynu owodniowego na 100 % lekarz to spr. jak było ok to po prostu tego nie wpisał więc spokojnie

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No czlowiekowi sie udalo jeszczd usnac i zjesc sniadanko, a tu produkcja na maksa!

Paula, trzymam kciuki za glowke w dol :)

Karola, a byl juz dzisiaj obchod?!

Kama, tesciowa mistrz :D

Jovi, co do strachu - u mnie tez cos kolo 20 dni zostalo (dzis sie dowiem ile) i sie nie boje :) Nie znam kobiety po cc, ktora by to wspominala jak koszmar, wrecz przeciwnie - dwie moje kolezanki ostatnio mialy cc i wrecz mnie uspokajaly. A ja jeszcze sie skusze na ten magiczny zel, ktory wlewaja przed zamknieciem brzucha, a po nim nieporownywalnie lepiej sie znosi czas po. No i jak rozmawialam z babeczkami, ktore rodzily i sn i cc, to mowily ze tez jak y mialy 3ci raz rodzic, to na pewno cc. Wiec nosek do gory kochana, damy rade!!! Jedyny strach, to strach przed nieznanym ;)

I dziekuje za rady w sprawie uczulenia! Na palcach stop tez mam juz dzisiaj takie, ze jakchodze w klapkach to.swirozy dostaje. Chyba to nie detergenty jednak, bo nogami naczyn nie zmywam ;)

Betinka o jakim żelu mówisz? Trzeba go kupić samemu? Bardzo mnie to zainteresowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:28

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Lo ja od jutra mam miesiąc.Dla mnie to jakaś odległa data,daleko w galaktyce:)
    Jeszcze nie urodziłam,a najbardziej się boję,że go upuszczę albo,że się zachłyśnie jedzeniem,a ja nie pomogę:(normalnie spędza mi to sen z powiek.

Ty się boisz, że upuścisz a ja sie zastanawiam jak go w ogole podniosę. Nigdy nie bralam sama takiego malenstwa na rece bo sie balam. A przeciez nikt mi go nie bedzie za kazdym razem podawal.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Dzień dobry Brzucholki :)

Nelus super wypad! Też bym chętnie gdzieś pojechała ale w weekendy ciągle ktoś do nas przyjeżdża a w tygodniu mąż pracuje. Urlop bierze dopiero w okolicach terminu porodu.

Jak na pierworódkę to stara jestem. Może Wy jesteście starsze ale macie już dzieciaki a ja pierwsza ciąża, ale cóż planowo powinnam być w tej ciąży 2 lata temu ;) Dlatego następne od razu będziemy chcieli robić, a jak wyjdzie zobaczymy :)
    Diabla to tak samo jak ja :) Rocznik ten sam i liczba dzieciątek też się zgadza :) No i również chciałabym od razu kolejne w sumie nie ma na co czekać :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wy tak piszecie o tych wodach i szyjce...a mi nic lekarka na ten temat nie mówiła powiedziałam jej w piątek na wizycie (chyba przed ostatniej bo na następna jakoś tak śmiesznie mnie nie zapisała tylko dała L4 do 29.08 i stwierdziła ze jakby nic się nie działo to dzwonić 25 wtedy mnie umówi :/ a termin z om jak pisałam mam na 15.09..) ze od tygodnia mam skurcze jeżeli to przepowiadające to dziady szaleją na maxa wczoraj byłam jeszcze odebrać L4 i mowie ze po piątkowej wizycie cały weekend mnie trzymały dopiero dzisiaj trochę odpuściło ale cały dzień leżę i zasadniczo od was się dowiedziałam ze na skurcze pijecie magnez o nospie nawet nie wspomniała że mam brać czy coś...tez bym chciała wiedzieć co i jak się u mnie dzieje..:( a jak pytam to zawsze wszystko dobrze jest :/

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    ja mimo paru pobudek ,wstałam prawie o 11!!! cud jakiś...

Śliczne mamy wrześniowe mamusie :) i proszę się nie dołować już!

Szonka, ja byłam w F&F w sobotę :) i były promocje :) sama wychaczylam kilka ciuszków dla Małej ,za śmieszne pieniążki ;) a te śpiworki też były za 26 zł Disneya, ale od rozm. 6-18mc.
    Klapki-japonki zgarnęłam za 6 zł :)

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry :D
    Ja jestem ogółem dziś po niezbyt przespanej nocy. Zdrzemnęłam się tak na 3 godzinki to mi się śniło że rodzę i że nie mam nic spakowanego i pakowałam się wraz ze skurczami :D A jak pojechałam na IP to skurcze się skończyły. Masakra...chyba spakuję tą cholerną torbę bo już mnie te koszmary z z niespakowaną torbą wkurzają.
    Poza tym byłam dziś na badaniach - badanie ogólne moczu, posiew i krew. Zapewne wyjdą do dupy i będę musiała brać antybiotyk. Ehhh...pozostaje mi na razie czekać na wyniki. Mam nadzieję że u Was to lepiej dziś wygląda niż u mnie...

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Taaaa skąd ja to znam... Tyle że ja się nie powstrzymałam :D Wiesz burza hormonów, rodzinny obiad na który w ogóle nie miałam ochoty i te zjebane komentarze na temat imienia Liliana. Lilka? Eeee jakoś dziwnie. Więc nie chcą dusić w sobie negatywnych emocji postanowiłam wyrzucić z siebie całą złość a co! Jedyną osobą która w pełni mnie rozumiała był mój ukochany hahaha ubaw miał po pachy jak widział wszystkich miny po moim wybuchu :D W każdym razie od tamtej pory więcej nie poruszamy tematu imienia dla mojej córeczki :D

Ja nie mam jeszcze imienia i myślę,że po porodzie wybiorę:)Ale ja nawet jak daje jakąś propozycję,że podoba mi się takie czy takie to od teściów złego słowa nie usłyszę,natomiast od moich rodziców owszem.Albo ojciec znajdzie jakiś rym typu:co zrobili z Pauliną?zalepili jej dupę gliną,Weronika w majtki sika,na moje propozycje co do imienia synka też znalazł rym(do każdej praktycznie)O mamie to się nie wypowiadam,bo cały czas żyję nadzieję,że mojemu synowi jajka i siusiak znikną w niewyjaśnionych okolicznościach i pojawi się cipka......nie ma to jak wsparcie ze strony rodziny:)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    AFI to ilość płynu owodniowego na 100 % lekarz to spr. jak było ok to po prostu tego nie wpisał więc spokojnie
    Też mam taką nadzieję, że to sprawdzili bo to chyba standard..

Pisałyście o kosmetykach w ciąży i po ciąży.
    Obecnie używam olejku Hipp lub Babydream dla kobiet w ciąży.
    Na przemian z masełkiem dla kobiet w ciąży z Alverde (pachnie obłędnie).
    Wcześniej używałam BioOil, krem na rozstępy z Pharmaceris i Ziajka dla mam.

Staram się smarować codziennie po wieczornym prysznicu...Chociaż wiem że dziewczyny smarują się też częściej, ale wychodzę z założenia że jak rozstęp ma się pojawić to smarowanie 3razy dziennie tez temu nie zapobiegnie. Chyba troszkę genetyka tutaj działa..Bo znam kobiety co się w ogóle nie smarowały i zero rozstępów np. Moja Mama, nic zero kremów czy balsamów do tej pory i nie wie co to rozstęp.
    Natomiast jest też i odwrotnie można się smarować a skubaniec się pojawi...
    Ja bardziej stosuje te kosmetyki dla ujędrnienia i nawilżenia ciała, bo w cudowną moc 'zero rozstępów' nie wierzę...
    Po ciąży będę używać tych samych kosmetyków plus jakieś typowo antycellulitowe i fajnie by było znaleźć czas aby wyskoczyć do jacuzzi lub na bicze wodne:)<-marzenia co:)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ty się boisz, że upuścisz a ja sie zastanawiam jak go w ogole podniosę. Nigdy nie bralam sama takiego malenstwa na rece bo sie balam. A przeciez nikt mi go nie bedzie za kazdym razem podawal.

No a jak ja mam wykąpać takiego małego człowieka.Mąż pracuje w systemie trzyzmianowym,więc siłą rzeczy gdyby nawet chciał go kąpać sam albo mi pomóc to nie da rady codziennie.Myślicie,że mogę hodować małego brudaska;)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa :*

nie ma za co :) jeśli mogę to odpowiem i choć w ten sposób pomogę pozbyć się obaw jeśli coś nie jest dla mnie znane nie wypowiadam się bo i po co kogoś w błąd wprowadzać :) główka do góry jeszcze troszkę i będziemy trzymać swoje skarby na rekach już teraz wszystkie mamy z górki kochana :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja nie mam jeszcze imienia i myślę,że po porodzie wybiorę:)Ale ja nawet jak daje jakąś propozycję,że podoba mi się takie czy takie to od teściów złego słowa nie usłyszę,natomiast od moich rodziców owszem.Albo ojciec znajdzie jakiś rym typu:co zrobili z Pauliną?zalepili jej dupę gliną,Weronika w majtki sika,na moje propozycje co do imienia synka też znalazł rym(do każdej praktycznie)O mamie to się nie wypowiadam,bo cały czas żyję nadzieję,że mojemu synowi jajka i siusiak znikną w niewyjaśnionych okolicznościach i pojawi się cipka......nie ma to jak wsparcie ze strony rodziny:)
    Hahaha :D chyba każdy ma podobnie. Moja babcia np. nie chce żeby prawnusia miała na imię Lilka. Argument? Jak była młodsza :D to była taka Lilka i ona była taka wysoka i wszyscy wołali do niej Lila, Lila a ona tak szła, taka wysokoa :D:D:D koniec opowieści :D No ludzie....trzymajcie mnie.

aleksa.wawa, K_A_M_A, kark, Io, stardust87 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez na poczatku sapali o imie... TIAGO...co to wogole za imie... :/
    Albo bezczenie po 10 razy pytali...JAK???? A srak :P
    Teraz juz nie ma wyjscia i musieli sie przyzwyczaic :) generalnie wali mnie kto co o tym mysli :)

JustyśkaG, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że w kwestii imienia to każdy powinien uszanować wolę rodziców. A nie rzucać jakieś debilne komentarze czy rymy do wybranego imienia.

kark, Io lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:

Ufff
    Fakt za każdym razem podczas USG mialam info ze plyn w normie.
    Zwariować idzie z tym wszystkim :)

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Ta co się tak zdjęć dopominala?
    35ddimd.jpg

Tysia87, K_A_M_A, kark, Io, Karolaaa91, stardust87, Paula55, anulka81, magdzia26, Diabla85, ofcooo, Ewi25, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Diabla to tak samo jak ja :) Rocznik ten sam i liczba dzieciątek też się zgadza :) No i również chciałabym od razu kolejne w sumie nie ma na co czekać :P
    To tak jak Ja, najmłodsza nie jestem i chyba ten rocznik co Wy..Mój mąż też czekać nie chce z drugim dzieckiem, Ja natomiast na razie się nie wypowiadam :) Czas pokaże jak wygląda macierzyństwo itd. itp.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    O rety wy tu teraz o jakimś AFI piszecie a ja nigdy nie mialam czegos takiego robionego :/
    Patrzylam teraz w swoje ostatnie USG z 31 tc i nic takiego tam nie ma :(
    Czy to jest jakies wazne i obowiązkowe badanie?
    u mnie na wydruku z usg też AFI nigdy nie jest podane, ale w opisie do badania moja gin zawsze pisze "poziom wód płodowych w normie" chociaż nie wiem ile ta norma ma. Bo AFI to poziom wód płodowych.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam lachony :D
    Aleksa mi wyszedł gbs dodatni i gin dał mi opcję-albo leczymy od razu antybiotykiem i znowu na wymaz albo przy porodzie podadzą antybiotyk-stwierdził, że bezpieczniejsza opcja to ta 1 (w sumie bałabym się, że nie zdążą mi podać tego przed porodem) i dlatego brałam przez tydzień antybiotyk, wczoraj mi pobrał 2 raz wymaz i za tydzień będę miała wynik.

Jakie Wy macie chude brzuchy!!! Mój przed ciążą to była opona :P hehe

No jesteśmy z synkiem padnięci... Połaziłam po rynku, kupiłam sobie bieliznę, kombinezon taki misiowy dla bąbla, zaszłam do pepco i zakupiłam 2 pary rajstopek i 2 pary półśpiochów-swoją drogą półśpiochy były po 3,99 :P Uwielbiam promocje :P No i jak szłam przez miasto to mój brzuch odmawiał posłuszeństwa więc odpuściłam dalsze zakupy i stwierdziłam, że praktycznie wszystko mam-zostały mi tylko pieluchy najmniejsze ale to przy okazji bo już nie miałam rąk :P majty siateczkowe, i dla bąbla ciepła czapka i rękawiczki-może już dorwę gdzieś będąc z małżem bo potem nie będzie mi się chciało gdziekolwiek latać.

Aaa i ktoś pytał o gemini-chyba Migotka?? Ja też zamówiłam za pobraniem i jak złożyłam zamówienie w niedzielę to w środę był kurier, przesyłka płatna i tam gdzieś w zakładkach można o tym poczytać co i jak

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma zawinąć na ścianie ale jeszcze nie wiem jak rozmieszcze :)
    Może chcecie pobawic sie w designerki ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ