Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksa.wawa wrote:O rety wy tu teraz o jakimś AFI piszecie a ja nigdy nie mialam czegos takiego robionego
Patrzylam teraz w swoje ostatnie USG z 31 tc i nic takiego tam nie ma
Czy to jest jakies wazne i obowiązkowe badanie?aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
betinka wrote:No czlowiekowi sie udalo jeszczd usnac i zjesc sniadanko, a tu produkcja na maksa!
Paula, trzymam kciuki za glowke w dol
Karola, a byl juz dzisiaj obchod?!
Kama, tesciowa mistrz
Jovi, co do strachu - u mnie tez cos kolo 20 dni zostalo (dzis sie dowiem ile) i sie nie bojeNie znam kobiety po cc, ktora by to wspominala jak koszmar, wrecz przeciwnie - dwie moje kolezanki ostatnio mialy cc i wrecz mnie uspokajaly. A ja jeszcze sie skusze na ten magiczny zel, ktory wlewaja przed zamknieciem brzucha, a po nim nieporownywalnie lepiej sie znosi czas po. No i jak rozmawialam z babeczkami, ktore rodzily i sn i cc, to mowily ze tez jak y mialy 3ci raz rodzic, to na pewno cc. Wiec nosek do gory kochana, damy rade!!! Jedyny strach, to strach przed nieznanym
I dziekuje za rady w sprawie uczulenia! Na palcach stop tez mam juz dzisiaj takie, ze jakchodze w klapkach to.swirozy dostaje. Chyba to nie detergenty jednak, bo nogami naczyn nie zmywam
Betinka o jakim żelu mówisz? Trzeba go kupić samemu? Bardzo mnie to zainteresowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:28
-
Tysia87 wrote:Lo ja od jutra mam miesiąc.Dla mnie to jakaś odległa data,daleko w galaktyce:)
Jeszcze nie urodziłam,a najbardziej się boję,że go upuszczę albo,że się zachłyśnie jedzeniem,a ja nie pomogę:(normalnie spędza mi to sen z powiek.
Ty się boisz, że upuścisz a ja sie zastanawiam jak go w ogole podniosę. Nigdy nie bralam sama takiego malenstwa na rece bo sie balam. A przeciez nikt mi go nie bedzie za kazdym razem podawal. -
Diabla85 wrote:Dzień dobry Brzucholki
Nelus super wypad! Też bym chętnie gdzieś pojechała ale w weekendy ciągle ktoś do nas przyjeżdża a w tygodniu mąż pracuje. Urlop bierze dopiero w okolicach terminu porodu.
Jak na pierworódkę to stara jestem. Może Wy jesteście starsze ale macie już dzieciaki a ja pierwsza ciąża, ale cóż planowo powinnam być w tej ciąży 2 lata temuDlatego następne od razu będziemy chcieli robić, a jak wyjdzie zobaczymy
Rocznik ten sam i liczba dzieciątek też się zgadza
No i również chciałabym od razu kolejne w sumie nie ma na co czekać
-
kurcze wy tak piszecie o tych wodach i szyjce...a mi nic lekarka na ten temat nie mówiła powiedziałam jej w piątek na wizycie (chyba przed ostatniej bo na następna jakoś tak śmiesznie mnie nie zapisała tylko dała L4 do 29.08 i stwierdziła ze jakby nic się nie działo to dzwonić 25 wtedy mnie umówi
a termin z om jak pisałam mam na 15.09..) ze od tygodnia mam skurcze jeżeli to przepowiadające to dziady szaleją na maxa wczoraj byłam jeszcze odebrać L4 i mowie ze po piątkowej wizycie cały weekend mnie trzymały dopiero dzisiaj trochę odpuściło ale cały dzień leżę i zasadniczo od was się dowiedziałam ze na skurcze pijecie magnez o nospie nawet nie wspomniała że mam brać czy coś...tez bym chciała wiedzieć co i jak się u mnie dzieje..
a jak pytam to zawsze wszystko dobrze jest
-
nick nieaktualnyDzień dobry
ja mimo paru pobudek ,wstałam prawie o 11!!! cud jakiś...
Śliczne mamy wrześniowe mamusiei proszę się nie dołować już!
Szonka, ja byłam w F&F w sobotęi były promocje
sama wychaczylam kilka ciuszków dla Małej ,za śmieszne pieniążki
a te śpiworki też były za 26 zł Disneya, ale od rozm. 6-18mc.
Klapki-japonki zgarnęłam za 6 zł -
A tak w ogóle to dzień dobry
Ja jestem ogółem dziś po niezbyt przespanej nocy. Zdrzemnęłam się tak na 3 godzinki to mi się śniło że rodzę i że nie mam nic spakowanego i pakowałam się wraz ze skurczamiA jak pojechałam na IP to skurcze się skończyły. Masakra...chyba spakuję tą cholerną torbę bo już mnie te koszmary z z niespakowaną torbą wkurzają.
Poza tym byłam dziś na badaniach - badanie ogólne moczu, posiew i krew. Zapewne wyjdą do dupy i będę musiała brać antybiotyk. Ehhh...pozostaje mi na razie czekać na wyniki. Mam nadzieję że u Was to lepiej dziś wygląda niż u mnie...
-
JustyśkaG wrote:Taaaa skąd ja to znam... Tyle że ja się nie powstrzymałam
Wiesz burza hormonów, rodzinny obiad na który w ogóle nie miałam ochoty i te zjebane komentarze na temat imienia Liliana. Lilka? Eeee jakoś dziwnie. Więc nie chcą dusić w sobie negatywnych emocji postanowiłam wyrzucić z siebie całą złość a co! Jedyną osobą która w pełni mnie rozumiała był mój ukochany hahaha ubaw miał po pachy jak widział wszystkich miny po moim wybuchu
W każdym razie od tamtej pory więcej nie poruszamy tematu imienia dla mojej córeczki
Ja nie mam jeszcze imienia i myślę,że po porodzie wybiorę:)Ale ja nawet jak daje jakąś propozycję,że podoba mi się takie czy takie to od teściów złego słowa nie usłyszę,natomiast od moich rodziców owszem.Albo ojciec znajdzie jakiś rym typu:co zrobili z Pauliną?zalepili jej dupę gliną,Weronika w majtki sika,na moje propozycje co do imienia synka też znalazł rym(do każdej praktycznie)O mamie to się nie wypowiadam,bo cały czas żyję nadzieję,że mojemu synowi jajka i siusiak znikną w niewyjaśnionych okolicznościach i pojawi się cipka......nie ma to jak wsparcie ze strony rodziny:)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
martusia86 wrote:AFI to ilość płynu owodniowego na 100 % lekarz to spr. jak było ok to po prostu tego nie wpisał więc spokojnie
Pisałyście o kosmetykach w ciąży i po ciąży.
Obecnie używam olejku Hipp lub Babydream dla kobiet w ciąży.
Na przemian z masełkiem dla kobiet w ciąży z Alverde (pachnie obłędnie).
Wcześniej używałam BioOil, krem na rozstępy z Pharmaceris i Ziajka dla mam.
Staram się smarować codziennie po wieczornym prysznicu...Chociaż wiem że dziewczyny smarują się też częściej, ale wychodzę z założenia że jak rozstęp ma się pojawić to smarowanie 3razy dziennie tez temu nie zapobiegnie. Chyba troszkę genetyka tutaj działa..Bo znam kobiety co się w ogóle nie smarowały i zero rozstępów np. Moja Mama, nic zero kremów czy balsamów do tej pory i nie wie co to rozstęp.
Natomiast jest też i odwrotnie można się smarować a skubaniec się pojawi...
Ja bardziej stosuje te kosmetyki dla ujędrnienia i nawilżenia ciała, bo w cudowną moc 'zero rozstępów' nie wierzę...
Po ciąży będę używać tych samych kosmetyków plus jakieś typowo antycellulitowe i fajnie by było znaleźć czas aby wyskoczyć do jacuzzi lub na bicze wodne:)<-marzenia co:) -
Io wrote:Ty się boisz, że upuścisz a ja sie zastanawiam jak go w ogole podniosę. Nigdy nie bralam sama takiego malenstwa na rece bo sie balam. A przeciez nikt mi go nie bedzie za kazdym razem podawal.
No a jak ja mam wykąpać takiego małego człowieka.Mąż pracuje w systemie trzyzmianowym,więc siłą rzeczy gdyby nawet chciał go kąpać sam albo mi pomóc to nie da rady codziennie.Myślicie,że mogę hodować małego brudaska;)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
pralinka wrote:Dziękuję Ci za te słowa :*
nie ma za cojeśli mogę to odpowiem i choć w ten sposób pomogę pozbyć się obaw jeśli coś nie jest dla mnie znane nie wypowiadam się bo i po co kogoś w błąd wprowadzać
główka do góry jeszcze troszkę i będziemy trzymać swoje skarby na rekach już teraz wszystkie mamy z górki kochana
-
Tysia87 wrote:Ja nie mam jeszcze imienia i myślę,że po porodzie wybiorę:)Ale ja nawet jak daje jakąś propozycję,że podoba mi się takie czy takie to od teściów złego słowa nie usłyszę,natomiast od moich rodziców owszem.Albo ojciec znajdzie jakiś rym typu:co zrobili z Pauliną?zalepili jej dupę gliną,Weronika w majtki sika,na moje propozycje co do imienia synka też znalazł rym(do każdej praktycznie)O mamie to się nie wypowiadam,bo cały czas żyję nadzieję,że mojemu synowi jajka i siusiak znikną w niewyjaśnionych okolicznościach i pojawi się cipka......nie ma to jak wsparcie ze strony rodziny:)
chyba każdy ma podobnie. Moja babcia np. nie chce żeby prawnusia miała na imię Lilka. Argument? Jak była młodsza
to była taka Lilka i ona była taka wysoka i wszyscy wołali do niej Lila, Lila a ona tak szła, taka wysokoa
:D:D koniec opowieści
No ludzie....trzymajcie mnie.
aleksa.wawa, K_A_M_A, kark, Io, stardust87 lubią tę wiadomość
-
U nas tez na poczatku sapali o imie... TIAGO...co to wogole za imie...
Albo bezczenie po 10 razy pytali...JAK???? A srak
Teraz juz nie ma wyjscia i musieli sie przyzwyczaicgeneralnie wali mnie kto co o tym mysli
JustyśkaG, kark lubią tę wiadomość
-
Uważam że w kwestii imienia to każdy powinien uszanować wolę rodziców. A nie rzucać jakieś debilne komentarze czy rymy do wybranego imienia.
kark, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JustyśkaG wrote:Diabla to tak samo jak ja
Rocznik ten sam i liczba dzieciątek też się zgadza
No i również chciałabym od razu kolejne w sumie nie ma na co czekać
Czas pokaże jak wygląda macierzyństwo itd. itp.
-
aleksa.wawa wrote:O rety wy tu teraz o jakimś AFI piszecie a ja nigdy nie mialam czegos takiego robionego
Patrzylam teraz w swoje ostatnie USG z 31 tc i nic takiego tam nie ma
Czy to jest jakies wazne i obowiązkowe badanie?aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
Wróciłam lachony
Aleksa mi wyszedł gbs dodatni i gin dał mi opcję-albo leczymy od razu antybiotykiem i znowu na wymaz albo przy porodzie podadzą antybiotyk-stwierdził, że bezpieczniejsza opcja to ta 1 (w sumie bałabym się, że nie zdążą mi podać tego przed porodem) i dlatego brałam przez tydzień antybiotyk, wczoraj mi pobrał 2 raz wymaz i za tydzień będę miała wynik.
Jakie Wy macie chude brzuchy!!! Mój przed ciążą to była oponahehe
No jesteśmy z synkiem padnięci... Połaziłam po rynku, kupiłam sobie bieliznę, kombinezon taki misiowy dla bąbla, zaszłam do pepco i zakupiłam 2 pary rajstopek i 2 pary półśpiochów-swoją drogą półśpiochy były po 3,99Uwielbiam promocje
No i jak szłam przez miasto to mój brzuch odmawiał posłuszeństwa więc odpuściłam dalsze zakupy i stwierdziłam, że praktycznie wszystko mam-zostały mi tylko pieluchy najmniejsze ale to przy okazji bo już nie miałam rąk
majty siateczkowe, i dla bąbla ciepła czapka i rękawiczki-może już dorwę gdzieś będąc z małżem bo potem nie będzie mi się chciało gdziekolwiek latać.
Aaa i ktoś pytał o gemini-chyba Migotka?? Ja też zamówiłam za pobraniem i jak złożyłam zamówienie w niedzielę to w środę był kurier, przesyłka płatna i tam gdzieś w zakładkach można o tym poczytać co i jakaleksa.wawa lubi tę wiadomość