WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam miesiąc temu afi 10 - teraz to pewnie już mniej ale nikt mi badania nie robił. Ostatnie tygodnie... Po wczorajszej wizycie zaczęłam odliczanie do 9 września

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które zamawiały w Gemini. Po jakim czasie dostałyście paczkę?
    kochana, to zależy czy mają coś na stanie czy z innych aptek ściągają (bo oni mają kilka aptek stacjonarnych). Z reguły 3-4 dni, max do tygodnia czekałam. Ale ja zawsze brałam opcję "za pobraniem" więc oni nie musieli czekać aż przelew dojdzie tylko od razu się brali za realizację zamówienia.

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje krem Mustela na rozstępy i to tak od wielkiego dzwonu,jak mi się przypomni,żeby posmarować,co dwa,trzy dni:) I nie mam nawet pół,nawet ćwierć rozstępu:) także polecam,nie kupowałam,dostałam od koleżanki,której już się nie przydał,więc ceny nie znam,ale rewelacja,bo spodziewałam się masy rozstępów.

Dziewczyny,a co macie do noska,bo ja tu czytam i nie wiem czy Marimer-morską sól,czy sól fizjologiczna też się nadaje czy sól tylko do oczek.
    A i ginekolog mi powiedział,że po porodzie najlepiej szare mydło do podmywania żizel.Najbezpieczniejsze podobnież.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zberam sie narazie z mężem na zakupy :) i do banku sprawy pozałatwiać

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    pralinka, mi przy pierwszej ciąży poleciała taka galaretka jakby zabarwiona krwią a takie lekko kleiste żółtawe upławy miałam jakiś dłuższy czas nie pamiętam już dokładnie ok 1,5 do 2 tyg przed wypadnięciem czopa.
    przy czym czop odleciał mi na porodówce :) teraz tez się zaczęły taki upławy i ciekawa jestem czy będzie podobnie :)
    Czyi być może ten czop odpadnie za jakiś tam czas, a te upławy kleiste żółte w takim układzie to normalka?

BlackLuna lubi tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nadrobie za chwilke.. wpadam tylko z pytaniem do Naszych poloznych bo tutaj zeby sie czegos dowiedziec to uslysze tylko "prosze sie nie martwic"

Wlasnie mialam robione przeplywy.. glowkowych nie udalo sie zrobic bo Maly jest juz tak nisko ze nie bylo jak... a przeplywy boczne?!?(mam nadzieje ze.dobrze zrozumialam) sa nieprawidlowe i w sumie tylko tyle wiem a jak zapytalam czy mam sie martwic to uslyszalam ze jeszcze ktg jest prawidlowe to nie.. no wiec moje pytwnie o co chodzi z tymi przeplywami ?
    Przepływy jest to przepływ krwi w naczyniach w łożysku a co za tym idzie pokazuje czy mały otrzymuje dość tlenu w ten sposób spr. sie dobrostan płodu jeżeli przepływy są poniżej normy należy ściśle obserwować maluszka u mnie na oddziale w takich przypadkach robimy KTG nawet 3 razy dziennie a co 2 h słuchamy tętna myślę że jutro powinni powtórzyć przepływy i jak dalej takie będą to zakończyć ciążę

relgh3715xtq0i4d.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dziewczyny czy w Tesco F&F są nadal jakieś promocje na dziale dzidziusiowym ? Pisałyście coś o śpiworkach za 26 zł ? Chciałąm się dziś wybrać, i nie wiem czy warto :)
    Ja wczoraj byłam w tesco i są jeszcze wyprzedaże ale też już jest nowa kolekcja

Szonka lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam też na tą mustelle ale dla maluszka, mam nawet jakieś próbki ale dalej nie jestem pewna jakich kosmetyków chce dla niego uzywac.

Tysia87 wrote:
    Ja stosuje krem Mustela na rozstępy i to tak od wielkiego dzwonu,jak mi się przypomni,żeby posmarować,co dwa,trzy dni:) I nie mam nawet pół,nawet ćwierć rozstępu:) także polecam,nie kupowałam,dostałam od koleżanki,której już się nie przydał,więc ceny nie znam,ale rewelacja,bo spodziewałam się masy rozstępów.

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Patrzyłam też na tą mustelle ale dla maluszka, mam nawet jakieś próbki ale dalej nie jestem pewna jakich kosmetyków chce dla niego uzywac.
    Karolaaa91 dla maluszka to nie wiem jak one się sprawują,ale dla mnie krem rewelacja.Podobno na bolące sutki jest tak samo dobry z tej serii.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co stosuje na zmiane: naturalne oleje migdalowy i kokosowy, bio oil, krem z rossmana i balsam na sucha skore z ziai z olejkiem arganowym. Rozstepy mam na obu boczkach :/

Do noska mam physiomer baby.

A do psiochy zaczelam teraz uzywac plynu dzidzius dla kobiet w ciazy i po porodzie plus zamowilam szare myslo w plynie :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dziewczyny czy w Tesco F&F są nadal jakieś promocje na dziale dzidziusiowym ? Pisałyście coś o śpiworkach za 26 zł ? Chciałąm się dziś wybrać, i nie wiem czy warto :)
    U mnie w tesco został śpiworek za 20zł :) nie kupiłam go bo stwierdziłam, że i tak go dziecku nie założę. Ale kupiłam za 10zł rampersa (nie wiem czy to to, ale podobne do pajaca jest, tylko że trzeba założyć do tego skarpetki). Było przecenione z 34zł :)
    Kupiłam też do szpitala japonki za 8,5zł :) także jeszcze w Tesco można coś dorwać :)
    W smyku też są kolejne cięcia i można coś upolować.

Szonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    No siema :) Wróciłam do żywych :D nie do końca ale jednak żywych :D Napisz kochana gdzie rodzisz?

Lepiej pozno niz pozniej ;)

Chce rodzić na Zelaznej ale jak z tym wyjdzie to jeszcze nie wiem :(
    Niby powinnam miec cc, ale nie dostalam jeszcze skierowania od mojego gina i ooo.
    A jak tam u ciebie? :)

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi mnie przy takim AFI zostawili na oddziale miałam KTG 2*dziennie i co ważne zrobili ten test Actim PROM i po kolejnych 3 dniach kolejna kontrola płynu aha przy takim AFI warto żeby lekarz dobrze obejrzał nerki i pęcherz maluszka

relgh3715xtq0i4d.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czyi być może ten czop odpadnie za jakiś tam czas, a te upławy kleiste żółte w takim układzie to normalka?

wcześniej bardzo ładnie opisała to akuszerka, ze ciało w ten sposób daje nam znać i powoli przygotowuje się do wyjścia maluszka na świat i często to oznaka zbliżającego się porodu :) a że za dwa tygodnie będziemy miały już ciąże donoszona to jak najbardziej normalne nie martw się jeżeli nic nie swędzi nie piecze to nic złego się nie dzieje już kila dziewczyn pisało ze maja to samo jest ok :)

pralinka lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :) Piekne fotki i piekne Kobietki :)

Mam pytanie czy dużo z was ma tego paciorkowca? Bo mi ku** wyszedł :(

• Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie tak patrzę na datę i za miesiąc mam termin. Niby już tylko miesiąc a wydaje się, że to wieczoność.

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Teraz chwilę pomarudzę, bo komuś muszę :P

Wczoraj byliśmy na chwilę u moich rodziców, byli też tam mój brat z bratankiem i bratową. Zastanawiam się czy od tego mi nogi nie spuchły, bo 3h siedziałam na twardym krześle bez ruchu.

W każdym bądź razie gadamy sobie, gadamy, a Ci pytają jak dajemy na imię małemu, my mówimy, że przecież mówiliśmy - Kajetan.
    A Ci zaczęli, że dla chłopca Kajtek, Kajtuś fajnie, ale już Kajetan bez sensu, bo do dorosłego nikt Kajetan nie będzie mówił. Zaczęli się śmiać, że będzie kiedyś profesorem na uniwersytecie i będą wołać za nim profesorze Kajtku...
    Na koniec dodali, że Igor (bratanek) to jest super imię, a Kajtek taki beznadziejne. Nie powiem, co myślę o Igorze, bo chyba ktoś tu miał mieć synka (coś kojarzę z listy Io), ale kur.wa! Myślałam, że im samym coś powiem o ich imionach, albo choćby o tym jak ja nienawidzę mojego imienia, a mimo to tak mnie nazwali, bo tak chcieli!
    Ja pierniczę, nawet teraz jestem wkurzona jak to piszę :/
    Taaaa skąd ja to znam... Tyle że ja się nie powstrzymałam :D Wiesz burza hormonów, rodzinny obiad na który w ogóle nie miałam ochoty i te zjebane komentarze na temat imienia Liliana. Lilka? Eeee jakoś dziwnie. Więc nie chcą dusić w sobie negatywnych emocji postanowiłam wyrzucić z siebie całą złość a co! Jedyną osobą która w pełni mnie rozumiała był mój ukochany hahaha ubaw miał po pachy jak widział wszystkich miny po moim wybuchu :D W każdym razie od tamtej pory więcej nie poruszamy tematu imienia dla mojej córeczki :D

kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety wy tu teraz o jakimś AFI piszecie a ja nigdy nie mialam czegos takiego robionego :/
    Patrzylam teraz w swoje ostatnie USG z 31 tc i nic takiego tam nie ma :(
    Czy to jest jakies wazne i obowiązkowe badanie?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja od jutra mam miesiąc.Dla mnie to jakaś odległa data,daleko w galaktyce:)
    Jeszcze nie urodziłam,a najbardziej się boję,że go upuszczę albo,że się zachłyśnie jedzeniem,a ja nie pomogę:(normalnie spędza mi to sen z powiek.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    wcześniej bardzo ładnie opisała to akuszerka, ze ciało w ten sposób daje nam znać i powoli przygotowuje się do wyjścia maluszka na świat i często to oznaka zbliżającego się porodu :) a że za dwa tygodnie będziemy miały już ciąże donoszona to jak najbardziej normalne nie martw się jeżeli nic nie swędzi nie piecze to nic złego się nie dzieje już kila dziewczyn pisało ze maja to samo jest ok :)
    Dziękuję Ci za te słowa :*

BlackLuna lubi tę wiadomość

‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ