Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka22 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które zamawiały w Gemini. Po jakim czasie dostałyście paczkę?
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Ja stosuje krem Mustela na rozstępy i to tak od wielkiego dzwonu,jak mi się przypomni,żeby posmarować,co dwa,trzy dni:) I nie mam nawet pół,nawet ćwierć rozstępu:) także polecam,nie kupowałam,dostałam od koleżanki,której już się nie przydał,więc ceny nie znam,ale rewelacja,bo spodziewałam się masy rozstępów.
Dziewczyny,a co macie do noska,bo ja tu czytam i nie wiem czy Marimer-morską sól,czy sól fizjologiczna też się nadaje czy sól tylko do oczek.
A i ginekolog mi powiedział,że po porodzie najlepiej szare mydło do podmywania żizel.Najbezpieczniejsze podobnież.
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
BlackLuna wrote:pralinka, mi przy pierwszej ciąży poleciała taka galaretka jakby zabarwiona krwią a takie lekko kleiste żółtawe upławy miałam jakiś dłuższy czas nie pamiętam już dokładnie ok 1,5 do 2 tyg przed wypadnięciem czopa.
przy czym czop odleciał mi na porodówceteraz tez się zaczęły taki upławy i ciekawa jestem czy będzie podobnie
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Nadrobie za chwilke.. wpadam tylko z pytaniem do Naszych poloznych bo tutaj zeby sie czegos dowiedziec to uslysze tylko "prosze sie nie martwic"
Wlasnie mialam robione przeplywy.. glowkowych nie udalo sie zrobic bo Maly jest juz tak nisko ze nie bylo jak... a przeplywy boczne?!?(mam nadzieje ze.dobrze zrozumialam) sa nieprawidlowe i w sumie tylko tyle wiem a jak zapytalam czy mam sie martwic to uslyszalam ze jeszcze ktg jest prawidlowe to nie.. no wiec moje pytwnie o co chodzi z tymi przeplywami ? -
Szonka wrote:Dziewczyny czy w Tesco F&F są nadal jakieś promocje na dziale dzidziusiowym ? Pisałyście coś o śpiworkach za 26 zł ? Chciałąm się dziś wybrać, i nie wiem czy warto
Szonka lubi tę wiadomość
-
Patrzyłam też na tą mustelle ale dla maluszka, mam nawet jakieś próbki ale dalej nie jestem pewna jakich kosmetyków chce dla niego uzywac.
Tysia87 wrote:Ja stosuje krem Mustela na rozstępy i to tak od wielkiego dzwonu,jak mi się przypomni,żeby posmarować,co dwa,trzy dni:) I nie mam nawet pół,nawet ćwierć rozstępu:) także polecam,nie kupowałam,dostałam od koleżanki,której już się nie przydał,więc ceny nie znam,ale rewelacja,bo spodziewałam się masy rozstępów.
-
Karolaaa91 wrote:Patrzyłam też na tą mustelle ale dla maluszka, mam nawet jakieś próbki ale dalej nie jestem pewna jakich kosmetyków chce dla niego uzywac.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Ja poki co stosuje na zmiane: naturalne oleje migdalowy i kokosowy, bio oil, krem z rossmana i balsam na sucha skore z ziai z olejkiem arganowym. Rozstepy mam na obu boczkach
Do noska mam physiomer baby.
A do psiochy zaczelam teraz uzywac plynu dzidzius dla kobiet w ciazy i po porodzie plus zamowilam szare myslo w plynieTysia87 lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Dziewczyny czy w Tesco F&F są nadal jakieś promocje na dziale dzidziusiowym ? Pisałyście coś o śpiworkach za 26 zł ? Chciałąm się dziś wybrać, i nie wiem czy warto
nie kupiłam go bo stwierdziłam, że i tak go dziecku nie założę. Ale kupiłam za 10zł rampersa (nie wiem czy to to, ale podobne do pajaca jest, tylko że trzeba założyć do tego skarpetki). Było przecenione z 34zł
Kupiłam też do szpitala japonki za 8,5złtakże jeszcze w Tesco można coś dorwać
W smyku też są kolejne cięcia i można coś upolować.
Szonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyśkaG wrote:No siema
Wróciłam do żywych
nie do końca ale jednak żywych
Napisz kochana gdzie rodzisz?
Lepiej pozno niz pozniej
Chce rodzić na Zelaznej ale jak z tym wyjdzie to jeszcze nie wiem
Niby powinnam miec cc, ale nie dostalam jeszcze skierowania od mojego gina i ooo.
A jak tam u ciebie? -
pralinka wrote:Czyi być może ten czop odpadnie za jakiś tam czas, a te upławy kleiste żółte w takim układzie to normalka?
wcześniej bardzo ładnie opisała to akuszerka, ze ciało w ten sposób daje nam znać i powoli przygotowuje się do wyjścia maluszka na świat i często to oznaka zbliżającego się porodua że za dwa tygodnie będziemy miały już ciąże donoszona to jak najbardziej normalne nie martw się jeżeli nic nie swędzi nie piecze to nic złego się nie dzieje już kila dziewczyn pisało ze maja to samo jest ok
pralinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Teraz chwilę pomarudzę, bo komuś muszę
Wczoraj byliśmy na chwilę u moich rodziców, byli też tam mój brat z bratankiem i bratową. Zastanawiam się czy od tego mi nogi nie spuchły, bo 3h siedziałam na twardym krześle bez ruchu.
W każdym bądź razie gadamy sobie, gadamy, a Ci pytają jak dajemy na imię małemu, my mówimy, że przecież mówiliśmy - Kajetan.
A Ci zaczęli, że dla chłopca Kajtek, Kajtuś fajnie, ale już Kajetan bez sensu, bo do dorosłego nikt Kajetan nie będzie mówił. Zaczęli się śmiać, że będzie kiedyś profesorem na uniwersytecie i będą wołać za nim profesorze Kajtku...
Na koniec dodali, że Igor (bratanek) to jest super imię, a Kajtek taki beznadziejne. Nie powiem, co myślę o Igorze, bo chyba ktoś tu miał mieć synka (coś kojarzę z listy Io), ale kur.wa! Myślałam, że im samym coś powiem o ich imionach, albo choćby o tym jak ja nienawidzę mojego imienia, a mimo to tak mnie nazwali, bo tak chcieli!
Ja pierniczę, nawet teraz jestem wkurzona jak to piszęWiesz burza hormonów, rodzinny obiad na który w ogóle nie miałam ochoty i te zjebane komentarze na temat imienia Liliana. Lilka? Eeee jakoś dziwnie. Więc nie chcą dusić w sobie negatywnych emocji postanowiłam wyrzucić z siebie całą złość a co! Jedyną osobą która w pełni mnie rozumiała był mój ukochany hahaha ubaw miał po pachy jak widział wszystkich miny po moim wybuchu
W każdym razie od tamtej pory więcej nie poruszamy tematu imienia dla mojej córeczki
kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lo ja od jutra mam miesiąc.Dla mnie to jakaś odległa data,daleko w galaktyce:)
Jeszcze nie urodziłam,a najbardziej się boję,że go upuszczę albo,że się zachłyśnie jedzeniem,a ja nie pomogę:(normalnie spędza mi to sen z powiek.https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
BlackLuna wrote:wcześniej bardzo ładnie opisała to akuszerka, ze ciało w ten sposób daje nam znać i powoli przygotowuje się do wyjścia maluszka na świat i często to oznaka zbliżającego się porodu
a że za dwa tygodnie będziemy miały już ciąże donoszona to jak najbardziej normalne nie martw się jeżeli nic nie swędzi nie piecze to nic złego się nie dzieje już kila dziewczyn pisało ze maja to samo jest ok
BlackLuna lubi tę wiadomość