WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Brzuchatki zostawic Was to znowu naprodukujecie :)
    Ja juz po ktg i tylko wzieli moj zapis i przyleciala polona z zastrzykiem rozkurczeniowym ;) teraz czekamy na cisnienie i obchod..
    Io hehe nie.chcialabys zobaczyc mnie w.calej okazalosci ja to jak walen albo jeszcze lepiej wygladam ;)
    A wrzesnioweczki to super laseczki tak.sobie stwierdzam!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię poranków :/ Muszę wziąć na czczo tabletkę, a dopiero jeść po godzinie :/ A żołądek boli..

Dziś wizyta, mam nadzieję, że nadal będę zadowolona, a nie jak Wy marudy :P

Wiem, że temat przewijał się milion razy, ale teraz zadam bardziej szczegółowe pytanie :P Coś na zaparcia.. ale lekkostrawnego. Wcześniej pomogło mi kiwi albo kawa, ale teraz odpada. Śliwki też odpadają :( Nie wiem co mnie ruszy, a nie popsuje bardziej żołądka :(

stardust87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik na mnie dziala arbuz. Nie dosc ze pozbywa sie nadmiaru wody w organizmie to jeszcze uwalnia od zaparc. Tylko w duzych ilosciach, np na raz 1/4:-)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam arbuuuuuz :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja o poranku:)

w nocy nadrabiałam wasza wczorajsza produkcje, żeby być na bieżąco :)
    kurcze wczoraj przez pól dnia i cała noc było u nas oberwanie chmury na szczęście te drugie pół dnia bo w pierwszej połowie zdarzyłam załatwić wszystkich lekarzy, a dzisiaj aż się miło dycha :) kolejna nocka pełna skurczy dziewczyny wy tez tak po tych skurczach macie ze was cała jakby miednica i piczka boli i chodzić sie nie da ? w pytę niby rodziłam, ale wszystko jest zupełnie inaczej niż pamiętam..w pierwszej ciąży miałam nieziemski ucisk na pęcherz tylko i jedyna dolegliwość to było popuszczanie moczu , a teraz ? niby człowiek wie ze każda ciaza inna, ale szczerze sama jestem w szoku jak bardzo moze byc "inna".
    Z lekarzowych wieści, miałam cukrzyce ale jak sie okazało jednak jej nie mam...nie będę komentować..
    Gbs pobrany, tylko teraz aby zdazyc go odebrac bo czekam na odbiór do 2 tygodni, a któreś z Was pisały ze czekały tylko tydzień?

i tak po krótce:

jovi, 20 dni..kurcze niby cc ale jednak te 9 miesięcy tak szybko zleciało, teraz to przeleci jak z bicza strzelił :) ani się nie obejrzysz będziesz po wszystkim trzymając zdrowego bąbelka na rekach :)

KAMA,stardust nie zazdroszczę teściowej ani kuzynki...

KAMA,jedna stara zrzędliwa żyje chyba latami 60, ale mój ma taka babkę własnie a teściowa jest pod jej wpływem i tak od wesela nasze stosunki sie ze tak powiem ochłodziły bo włożyły nos o jeden raz za dużo tam gdzie nie miały decydując same dla siebie bez naszej zgody w dzień wesela :/ a łóżeczko jest super :)

stardust, kuzynka widzę chce sobie porządek w domu zrobić twoim kosztem i udawać do tego dobra i pomagająca szkoda słów na twoim miejscu kazałabym sobie jej to zabrać grzecznie przypominając ze już rozmawiałyście na ten temat i wyraziłaś się jasno ze tego nie chcesz...choc z niektórymi trzeba uzyc cięższego sprzętu, żeby do mózgu doszło :P

Karolaaa91, śliczny brzusio:)

Patu, no ty to chyba ekspresowo wrodzisz do siebie poza dodatkowa piłeczką z przodu to zgrabna babeczka z Ciebie :)

Paula55, gratuluje udanej wizyty i tak dobrych wieści aż miło poczytać po tych wszystkich ekscesach szpitalnych u poniektórych naszych brzuchatek :) a podejścia lekarzy i personelu tylko pozazdrościć.. sama czytasz co tu u nas sie wyrabia niekiedy w tym temacie..

betinka, ty to sie wozisz luksusowo no :P

Ewi25, sliczne ciuszki, a ze ostatnio mam fiołka na punkcie zielonego to zdecydowanie tygrysek i małpka wymiata :D

a co do watku o zaśmiecaniu forum...to jest on własnie przykłądem takiego zasmiecania..a wszechobecna miriam widac sie nudzi i szuka poklasku gdzie sie da ale juz na koncu wypowiedzi innych dzieczyn nie sa tak uradowane jej wywodami i skutecznie studza jej "tworcze" zapedy w tym temacie.

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 07:47

stardust87, jovi81, K_A_M_A lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie lasencje!!!! super zdjęcia!! same seksi młode mamuśki!!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

fipsika gratuluję nam 35 tygodnia:)

stardust87, Fipsik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej opuchnięta :( Chyba kupię dziś arbuza, którego tak zachwalacie :P

Io, ja też myślałam o tobie jak o ciemnej krótkowłosej, a tu taki blondasek :P
    A co do nicka, to ja go odbierałam jako Io - ta od Zeusa i jak dziewczyny zaczęły pisać Lo to też się zastanawiałam czy na pewno dobrze piszę, ale zostałam przy Io ;)

Betinka, może ta narkoza nie będzie taka zła... Trzeba być dobrej myśli :) Ja też mam mieć cc 2.09, więc pomyśl, że za równe 3 tygodnie będziemy już miały nasze szkrabiki w ramionach :D

Też nie wrzucałam nigdy zdjęcia z twarzą :P
    Wrzucam na chwilę jak Majeczka :)
    Zdjęcie sprzed ciąży, bo pierwszy pozytywny test wyszedł mi dwa dni później :P
    Zakopane przed skocznią, 29.12.2013, córka miała taką minę do wieczora, aż w końcu tatuś kupił jej balona z "My Little Pony" za 40zł O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:15

Kaarolina, Nelus, anulka81, dba, BlackLuna, akuszerka89, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chwilę pomarudzę, bo komuś muszę :P

Wczoraj byliśmy na chwilę u moich rodziców, byli też tam mój brat z bratankiem i bratową. Zastanawiam się czy od tego mi nogi nie spuchły, bo 3h siedziałam na twardym krześle bez ruchu.

W każdym bądź razie gadamy sobie, gadamy, a Ci pytają jak dajemy na imię małemu, my mówimy, że przecież mówiliśmy - Kajetan.
    A Ci zaczęli, że dla chłopca Kajtek, Kajtuś fajnie, ale już Kajetan bez sensu, bo do dorosłego nikt Kajetan nie będzie mówił. Zaczęli się śmiać, że będzie kiedyś profesorem na uniwersytecie i będą wołać za nim profesorze Kajtku...
    Na koniec dodali, że Igor (bratanek) to jest super imię, a Kajtek taki beznadziejne. Nie powiem, co myślę o Igorze, bo chyba ktoś tu miał mieć synka (coś kojarzę z listy Io), ale kur.wa! Myślałam, że im samym coś powiem o ich imionach, albo choćby o tym jak ja nienawidzę mojego imienia, a mimo to tak mnie nazwali, bo tak chcieli!
    Ja pierniczę, nawet teraz jestem wkurzona jak to piszę :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie lubię poranków :/ Muszę wziąć na czczo tabletkę, a dopiero jeść po godzinie :/ A żołądek boli..

Wiem, że temat przewijał się milion razy, ale teraz zadam bardziej szczegółowe pytanie :P Coś na zaparcia.. ale lekkostrawnego. Wcześniej pomogło mi kiwi albo kawa, ale teraz odpada. Śliwki też odpadają :( Nie wiem co mnie ruszy, a nie popsuje bardziej żołądka :(
    Może czopek glicerynowy? A na mnie to zawsze działa wypity na czczo jogurt do picia z Lidla. Ale nie wiem jak przy zaparciach się sprawdza bo ja już nie pamiętam co to niepłynna kupa :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Teraz chwilę pomarudzę, bo komuś muszę :P

Wczoraj byliśmy na chwilę u moich rodziców, byli też tam mój brat z bratankiem i bratową. Zastanawiam się czy od tego mi nogi nie spuchły, bo 3h siedziałam na twardym krześle bez ruchu.

W każdym bądź razie gadamy sobie, gadamy, a Ci pytają jak dajemy na imię małemu, my mówimy, że przecież mówiliśmy - Kajetan.
    A Ci zaczęli, że dla chłopca Kajtek, Kajtuś fajnie, ale już Kajetan bez sensu, bo do dorosłego nikt Kajetan nie będzie mówił. Zaczęli się śmiać, że będzie kiedyś profesorem na uniwersytecie i będą wołać za nim profesorze Kajtku...
    Na koniec dodali, że Igor (bratanek) to jest super imię, a Kajtek taki beznadziejne. Nie powiem, co myślę o Igorze, bo chyba ktoś tu miał mieć synka (coś kojarzę z listy Io), ale kur.wa! Myślałam, że im samym coś powiem o ich imionach, albo choćby o tym jak ja nienawidzę mojego imienia, a mimo to tak mnie nazwali, bo tak chcieli!
    Ja pierniczę, nawet teraz jestem wkurzona jak to piszę :/
    Wiem co czujesz. Mnie to też zawsze najbardziej wkurza jak przyszli rodzice mówią jakie będzie imię a ktoś bezczelnie mówi, że słabe i że "Igor ładniejsze". A moja rodzina to potrafi jeszcze tak perfidnie wyśmiać. Dlatego my przyjęliśmy taką taktykę że imię znamy tylko ja z mężem i Wy brzuchatki a rodzinom i znajomym twardo mówimy że wybierzemy dopiero jak się urodzi :) i jest spokój

kark lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry, bo jakaś taka bez kultury dziś jestem.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki:) witam się przed zaśnięciem!
    O co chodzi z tym zaśmiecaniem forum? :/

Mój s miał całe 4 dni wolnego a więc wzięłam urlop od naszego forum i jak zwykle wybylam z domu, prawdopodobnie to już ostatni raz przed porodem pozwoliłam sobie na kolejne szaleństwa. Siostra zobaczyła moje nowe zdjęcia na fb i mnie opierniczyla ze jak tak dalej pójdzie to urodze gdzieś w trzcinach nad jeziorem hehehe :p nie wiem co ja będę robić przez te 23 dni, chyba mam ADHD i musze ciągle gdzieś jeździć!

Rano mam wizytę, pewnie standardowo usłyszę tylko serduszko i pani doktor zmierzy mój wielki brzuch. Chyba na tej wizycie będę miała pobierany wymaz i podany antybiotyk w razie infekcji żeby Livka niczego nie złapała przy porodzie.

Oto fotki z weekendowego 36 tyg :) +16kg

743817_2014-08-11-19.43.48.jpg

dowioslowalismy na bezludna wyspe:p

743830_2014-08-10-18.28.47.jpg

743847_20140810_151709.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 08:34

Eva0507, anulka81, Diabla85, kark, BlackLuna, Io, AniaDS, Ewi25, Kaarolina, stardust87, aleksa.wawa, K_A_M_A, EmiBam, ofcooo, nenka, Beataa25 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego ale chciałam napisać odnośnie szpitali (zanim zapomnę ;)). Nie zawsze jest tak źle jak opisujecie. Ja po urodzeniu pierwszej córki leżałam na chirurgii na Szaserów w Warszawie i powiem wam, że mimo, że nie dałam nikomu w łapę i nie znałam tam nikogo (przyjechałam z ulicy ze skierowaniem na zabieg z poradni latkacyjnej na Kaarowej) byłam tak traktowana jak członek rodziny!

Dostałam salę pojedynczą, lekarze byli fantastyczni, już nie mówię o kompetencjach lekarskich, bo trafiłam na profesjonalistę, który uratował moją pierś od wstrętnych blizn i może nawet moje życie, bo trafiłam tam już w bardzo złym stanie ogólnym zagrażającym sepsą. Lekarz, który mnie tam prowadził mówił, że traktują mnie tam jak córkę, nawet sprzątaczki przychodziły do mojego pokoju pytać jak się czuję. Po jednej nocy dali mi "przepustkę", żebym mogła być w domu z córką (miała wtedy ok. 6 - 8 tyg) i jeździłam tylko 2x dziennie na oddział na podanie leków dożylnio. Więc są też dobre szpitale i lekarze z powołania, nie ma co generalizować bo partacze zdarzają się wszędzie, ale na szczęście nie wszyscy tacy są.

stardust87, Fipsik lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Weź błonnik w proszku ale szukaj czystego vez kwasu z jabłek. Bedziesz biegiem leciala. Lub owsianka.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie, ale z Was super laski. Ja już na tej końcówce czuje się jak ogr...
    Miłego dnia wszystkim życzę

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:

Dziewczyny wszystkie jesteście super laski. Majeczka2014 a Ty naprawdę młodo wyglądasz. Widzę że ze swoimi 29 wiosnami to w starszyźnie jestem :P

No ja też należę do starszyzny ;) i to tej z 3 na początku bo mi w tym roku stuknęło już 32 lata (chyba najstarsza z was tu jestem).

Dziewczyny wszystkie jesteście super laski :) i przed ciążą i w ciąży :) A po ciąży to już w ogóle będziemy piękne, zgrabne i powabne :) Wrześniówki rules :D

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuszki:-) ja dziś też idę zobaczyć synka . wizytę miałam miec wczoraj, w końcu mialam iść dziś na 8, ale wczoraj ogladalam Adwokata diabla do 3 i po prostu zaspalam:-)więc jeszcze mi zostaje ostatnia szansa, dziś o 17 stej.Powodzenia mamusiom na wizytach, widzę Fipsik, Neluś i ktoś jeszcze dziś zobsczy maluszka?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    K_a_m_a ja mam jakiegoś stracha przed wstawianiem zdjęć na forum publiczne. Na pewno nie będę tutaj wklejać zdjęć dziecka. Znam przypadek włamania się hakerów na czyjś komputer i kradzieży zdjęć dziecka. Zdjęcia trafiły na stronę pedofilską, nie muszę pisać co rodzice musieli przejść :/ Także ja jestem pod tym kątem bardzo ostrożna i zwyczajny cykor ze mnie. Musicie mi to wybaczyć :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Może spróbuj płatki owsiane (zalane wrzątkiem, żeby zmiękły) z activią. Ewentualnie startym jabłkiem, albo suszoną śliwką ? To chyba jest lekko strawne, a powinno cię ruszyć.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ