X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No i po obchodzie mam zarys.. wyglada to tak ze uslyszalam ze bez Krzysia stad nie wyjde ale kiedy to bedzie tego nikt nie jest mi w stanie powiedziec..
    ale czekają na naturalny poród? czy cc chcą zrobić? bo przecież z tego co kojarzę, to Ci hamują ten poród, a Krzysiek się pcha.. Kompletnie nic nie mówią jaki mają plan?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - polubiłam Twojego posta tylko dlatego, że niedługo będziesz miała Krzysia na rękach...tak czy siak generalnie bardzo Ci współczuję sytuacji, w jakiej obecnie się znajdujesz :(
    Ale wszystkie wrześnióweczki są z Tobą kochana <3

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar donosić ciąże bo mój mąż wraca akurat w termin porodu :) i niech mój mały Michał się nie waży wcześniej wychodzić...bo jak nie to bede w trybie awaryjnym ściągać męża z Węgier i tyle...bo sama nie rodzę...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Assantea :)

Widze, ze twoj maluszek urosl :)
    Sprawdzilam na siatce centylowej i Twoj maluszek jak najbardziej miesci sie przedziale wiekowym :)
    36 tydzien 10 centyl 2336g 50 centyli 2813g
    Wiec sama widzisz, ze wszystko jest w porzadku z Igorka waga.

Teraz mozesz sie psychicznie na cesarke przygotowac. Nie taki diabel straszny ja go maluja. Juz masz mniej niz 30 dni :)

assantea lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja, zadzwoniłam do mojej gin, że brzuch mi ciągle twardnieje czy mam się tym przejmować a ona mi każe nospę brać. Ciekawe, bo w piatek w szpitalu mówiła mi, że mam nospy nie brać. No i bądź tu mądry człowieku.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie :) Nic tak nie poprawia humoru jak komplementy od innych kobiet :)

Ja z tych wyzszych, mam 172 cm i oczywiscie szpilki 12 cm :)

Pralinka to bylo na balu ktory ja z mezem i paroma przyjaciolmi orgnaizujemy. Poniewaz i maz i ja wloczymy sie po roznych panstwach ;) wiec znajomych mamy z roznych krajow i ten bal to dlatego aby sie spotkac raz w roku na weekend z przyjaciolmi i znajomymi. Zeszloroczny bal byl w Pradze, a nastepny bedzie w lutym w Warszawie w Palacu Prymasowskim :) W koncu odwiedze stolice, bo az wstyd sie przyznac, ze nigdy nie bylam w Warszawie, a bylam w wielu innych stolicach.

Dzisiaj jak siebie obejrzalam w lustrze, to bombowo to ja nie wygladam. 13 kg na plusie, jak nie wiecej, bo nie wchodze na wage domowa tylko u lekarza ;)
    Moj chod to polaczenie pingwina i kaczki :)
    Dol plecow mam caly obwiniety jakimis ortopedycznymi plastrami i wiem, ze bedzie bolalo zeby je sciagnac.

Postaram sie wynalezc jakies zdjecie brzuszkowe z ostatnich dni…mam na telefonie.

1usat5od00spirqc.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To gra na dwa fronty bo na naszej liście tez jest :P

Jestem tu bo od poczatku na wrzesniowkach bylam ale z powodu cc wyszlo ze na sierpniowki troche przeszlam, podczytuje tam bo mam troche ich objawow. Termin wczoraj zostal ustalony i troche spanikowalam i szczerze zapomnialam sie tu zglosic z nowa data ;-) ogolnie zauwazyc mozna ze nie naleze do najbardziej aktywnych forumowiczek ale czytam was i no co tu duzo mowic, przezywam tez wasze "przygody ciazowe". To nie wiem jak tam zdecydujecie czy powinnam byc tylko na liscie sierpniowek to no problemo :-)

kark lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma mocnych-dziś jadę na kiślach :P

Mój kluseczek jak zaczęłam mu mruczeć kołysankę to się przeciągnął i jak czuję jego stópki w żebrach to się rozpływam-taka jestem szczęśliwa... :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Jestem tu bo od poczatku na wrzesniowkach bylam ale z powodu cc wyszlo ze na sierpniowki troche przeszlam, podczytuje tam bo mam troche ich objawow. Termin wczoraj zostal ustalony i troche spanikowalam i szczerze zapomnialam sie tu zglosic z nowa data ;-) ogolnie zauwazyc mozna ze nie naleze do najbardziej aktywnych forumowiczek ale czytam was i no co tu duzo mowic, przezywam tez wasze "przygody ciazowe". To nie wiem jak tam zdecydujecie czy powinnam byc tylko na liscie sierpniowek to no problemo :-)

Kochana ja tylko żartuje. Kojarze Cię z wrześniówek i widziałam, że na sierpniówkach też piszesz. Nie chciałam żeby to zabrzmiało jakbym Cię chciała z listy wywalić. Mamy tu chyba 3 osoby z terminem na sierpień, a pewnie i tak sporo urodzi na koniec sierpnia. Przepraszam jesli zle odebralas moj wpis.

le'nutka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotelik i przewijak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:57

K_A_M_A, Io, anulka81, Kaarolina, stardust87, Diabla85, nenka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.szczesliwa:-) moje kluseczki ważą 3080.i termin lekarz mówi, że wedlug najbardziej miarodajnego pomiaru to 27.08!!!!!! To ja do niego panie doktorze za wcześnie ja mam dywany nie poprane haha.Ale nie koniec końców wyszło, że na 8.09.Ale Lo prosze mnie nie wykopywac do sierpniowek.ja nie chce:-)
    I mówię, że kluska mi się szykuje, a on stwierdził, że przy moim wzroście to wcale nie:-) a gbsa nie wyhodowalam, wyniki krwi super, ktg też. Lekarz mówi, że w sumie to nie jest mi do niczego potrzebny.tak mnie ta wizyta uszczesliwila, że szok.Nawet nie wiem czemu.Balam się chyba tego, że jak ja jie tyje to dziecko tez nie.Ale jak widać ma się dobrze:-)
    Afrykanka sexy mama następna na wrzesniowkach.oczywiscie nie będę pisala, że inaczej sobie Ciebie wyobrazalam zupelnie:-) nie, nie z dzbanem z wodą na głowie ;-)tylko ciemne włosy, ciemna karnacja.chyba nick mnie zmylil:-)

Io, K_A_M_A, anulka81, Kaarolina, afrykanka, justyna14, justyna14, justyna14, verynice, Diabla85, akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - a boli Cię przy tym żołądek? Bo ja tak miałam i dostałam ochrzan, że do gin się od razu nie zgłosiłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kama - a boli Cię przy tym żołądek? Bo ja tak miałam i dostałam ochrzan, że do gin się od razu nie zgłosiłam.

No właśnie nie boli nic. Tak o jest ok, tylko jak lecę do kibla to czuję taki dyskomfort w jelitach. Zobaczymy co będzie jeszcze dzisiaj, jak mi do jutra choć trochę nie przejdzie to jutro będę działać. A powiedz co Ci gin powiedział, bo jest tu nas tak dużo i już nie pamiętam-wybacz roztrzepanie :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia gratuluję dobrych wieści z wizyty, ale te dywany to Ci spokoju nie dają co??? :D Będą Ci się po nocach śnić!! :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka wyglądasz cudnie :)

Gratuluje udanych wizyt :) mi dziś strasznie szybko czas leci, wydaje mi sie że dopiero sie obudziłam a tu już wieczór. Byliśmy z mężem na zakupach butowych :P kupiłam sobie klapeczki do szpitalnego prysznica i oczywiście przy okazji komplecik śpioszki i kaftanik dla Szymusia :)

Pół godziny zajeło mi znalezienie przepisu Pauli na biszkopt i krem :P masakra z tą produkcją na forum :P

A teraz czekamy z mężem na pizzę :D :D bo ja mam zachciankę i mąż zamówił :P ;)

afrykanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    nie nie nie! ja się nie zgadzam! wrześniówka jesteś i koniec! :) a co robisz na innych wątkach to nie nasza sprawa :) Tylko nie zapomnij o nas jak coś zacznie się dziać.. :)

le'nutka, le'nutka, le'nutka, le'nutka lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale czekają na naturalny poród? czy cc chcą zrobić? bo przecież z tego co kojarzę, to Ci hamują ten poród, a Krzysiek się pcha.. Kompletnie nic nie mówią jaki mają plan?..
    Nie maja planu albo mi nie chca nic powiedziec... ale raczej sn odpada mimo moich skurczow ktore sa częstsze I mocniejsze z dnia na dzien

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    No właśnie nie boli nic. Tak o jest ok, tylko jak lecę do kibla to czuję taki dyskomfort w jelitach. Zobaczymy co będzie jeszcze dzisiaj, jak mi do jutra choć trochę nie przejdzie to jutro będę działać. A powiedz co Ci gin powiedział, bo jest tu nas tak dużo i już nie pamiętam-wybacz roztrzepanie :)
    u mnie tak bolały skurcze, które się na KTG zapisywały :) ale szyja mi się od nich nie otworzyła. u lo się otworzyła.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nie maja planu albo mi nie chca nic powiedziec... ale raczej sn odpada mimo moich skurczow ktore sa częstsze I mocniejsze z dnia na dzien
    biedna :| naprawdę współczuję.. i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko ok było :*

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA no mówię Ci, ze te dywany mnie psychicznie wykonczą:-D teraz przed praniem nas wstrzymuje cieczka psa:-)
    Ja też ostatnio szukalam jakiegoś przepisu Pauli z godzine.i myślę, że w ramach zasmiecania forum trzeba założyć nowy wątek:przepisy Master Chefa.no już ta co założyła ten wątek o zasmiecaniu zawału by dostała jak nic:-D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ