Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia87 wrote:Ja zaraz lecę na wizytę i zobacze co słychać u mojego synalka lalala:-D mam nadzieję, że waży około 2800.odbiore też wynik gbs.a tymczasem lecę zrobić coś z żizel:-) i wieczorkiem napisze ile moja kluseczka waży:-)
Czekamy na wieści i na zdjęcie z USG
Ja czekam już z niecierpliwością na naszą wizytę 19.08 - w szpitalu - oprowadzenie po oddziale, zrobią mi KTG, USG, badanie moczu i GBSNie mogę się doczekać!
A w weekend w końcu pakuję torbę do szpitalaChcę ją spakować z mężem, żeby w razie czego wiedział co gdzie schowane (chociaż znając życie jak będzie miał mi coś podać z torby to albo milion razy zapyta gdzie to jest albo wywali wszystko do góry nogami
)
-
iwo_na wrote:O maj gadżet, od rana tzn od 11 próbuje nadrobić was i dopiero teraz mi sie to udało. W międzyczasie upiekłam biszkopt i zrobiłam krem ganage. Tyle tematów, że nie wiem do czego sie odnieść.
Hitem dnia jak dla mnie jest opowieśc babci chyba Justyny? O lilianie, ona szła taka wysoka... Normalnie śmiałam sie z 10 minut
Któraś pytała czym sie róznią wózki Camarelo, moim zdaniem róznią sie nie wiele, na pewno ten najnowszy Carmela ma obicia z eko skóry i ma taką przezroczystą "szybkę". Ja mam Sevile i jak dla mnie jest piękna, tzn bardziej mi sie Carmela podobała ale trafiłam na używaną Sevile w Swietnym stanie to ja kupiłamA co do Carera to sie nie wypowiem, nie widziałam
Oczywiście torba jeszcze nie spakowana. I własnie mi sie przypomniało, ze miałam wczoraj odebrać wynik GBS, chyba zaraz sie wybiore i zajade do chinola i Pepco i apteki. Ale troszke mi sie nie chce.
Nie pamietam oczywiście co jeszcze miałam napisać, jak zykle. Jak mi sie przypomni to napisze
Taaa, moja babcia i jej argumenty są niesamowite -
Justyśka - a ja bym w życiu nie chciała, żeby moja teściowa była położną w szpitalu w którym będę rodzić. A jeszcze nie daj boże jakby była przy porodzie! Nawet jakbym miała fajną teściową. Pewnie by potem opowiadała całej rodzinie o moim porodzie i jeszcze by mnie ogladała nago! A nawet jakby sama osobiście nie była to i takby kumpele jej opowiedziały. Skoro Ty się cieszysz to Twoja teściowamusi być złotą kobietą.
-
Na sierpniówkach wyczytałam info o le'nutce
Nie wiem czy ona jest na naszej liście? Kurcze, za 8 dni utuli synka
Ale jej fajnie!
le'nutka wrote:Gratulacje dla nowych Mamusiekja dzisiaj dostaje zastrzyk na plucka Synka (w razie wu) a 20.08 mam miec cc - zmienicie date na liscie? To juz strassnie blisko ciesze sie a w tle jakies obawy czy dam rade.. eh te hormony!
Ale damy rade- bo jak nie my to kto? -
Czesc mamusie
ojej….strasznie duzo napisalyscie, przelecialam pobieznie.
Mezus przyjechal w piatek i mial dzisiaj z powrotem leciec do Nigerii, ale ze wzgledu na przypadki Eboli nie pojechal, wiec mam mezusia przy sobie
W sobote zwiedzilismy sobie szpital w ktorym urodzi sie bobasek i nam sie bardzo podoba, jestesmy milie zaskoczeni. Ogolnie to nic tylko tam rodzic
Ja dzisiaj bylam u fizjoterapeuty bo strasznie mnie krzysz bolal po prawej stronie, jakby mi sie nerw zaklinowal….bo ja oczywiscie zoczelam rozpakowywac i "budowac" wozek i cala reszte jakies tydzien temu. Podnislam karton i tylko bol poczulam, myslal, ze przejdzie, a tu nic. NAstepna wiazyta w czwartek.
Przegladalam wasze zdjecia…sa boskie i te z kacikow dzieciowych i wasze. Wrzesniowki sa zdecydowanie najpiekniejsze. Oczywiscie prawie kazda z was sobie inaczej wyobrazalam
Ja nadal nie mam koszul, pizam..musze sie zmobilizowac i pojsc na zakupy.
karolina , Hela trzymajcie sie kobietkiKarolina ty to sie biedactwo na prawde nacierpisz.
Pytanie do naszych specjalistek : jakie moga byc przeciwwskazania do cc z znieczulenie epiduralnym. Na narkoze sie nie zdecyduje.
Zycze milego dnia. Sprobuje dac zdjecie na ktorym widac mnie w "calej okrasie". Zdjecie przedbrzuszkowe.
-
Io wrote:Justyśka - a ja bym w życiu nie chciała, żeby moja teściowa była położną w szpitalu w którym będę rodzić. A jeszcze nie daj boże jakby była przy porodzie! Nawet jakbym miała fajną teściową. Pewnie by potem opowiadała całej rodzinie o moim porodzie i jeszcze by mnie ogladała nago! A nawet jakby sama osobiście nie była to i takby kumpele jej opowiedziały. Skoro Ty się cieszysz to Twoja teściowamusi być złotą kobietą.
Co racaja to racja - moja teściowa jest ZŁOTĄ kobietą. Serio. Nie mogę na nią złego słowa powiedzieć. Zastępuje mi matkę z którą nie za bardzo się dogaduję. Nawet mój M. mówi do swojej mamy czasami ejjj to ja jestem Twoim synem bądź po mojej stronie, a ona się śmieje i mówi że ee tam ja Justynkę doskonale rozumiem:D:D:DIo, anulka81 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?
Od dziś u mnie ciche dni z mężem, przegina z tym autem i nic sobie z tego nie robi, nawet tego mechanika nie opieprzył. wrr
wariuje już w domu.7w3d 💔 -
Io wrote:To gra na dwa fronty bo na naszej liście tez jest
Bo on chyba na początku jakoś termin na wrzesień miała? Czy się mylę?
Edit: widzę że w naszej tabelce miała termin na 2 wrześniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:51
-
justyna14 wrote:Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?
Od dziś u mnie ciche dni z mężem, przegina z tym autem i nic sobie z tego nie robi, nawet tego mechanika nie opieprzył. wrr
wariuje już w domu.
Ja właśnie patrze ciuszki w smyku i normalnie ciężko mi się ogarnąć żeby nie kupić...ehhh... -
verynice wrote:Na sierpniówkach wyczytałam info o le'nutce
Nie wiem czy ona jest na naszej liście? Kurcze, za 8 dni utuli synka
Ale jej fajnie!
Ale jej zazdroszczę
verynice lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Bo on chyba na początku jakoś termin na wrzesień miała? Czy się mylę?
Z tego co ja pamiętam to te sierpniówki z konca udzielały się też tu żeby nie zostać tam jako jedyne nierozpakowaneLe'nutka miała termin na 27.08.
W każdym razie przesunęłam jej to cc. Ciekawe czy ktoś ją wyprzedziWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:53
-
Zdjecie z mezusiem z dnia 27 wrzesnia 2013. Dobrze, ze nie zna polskiego, bo nie bylby zachwycony, ze daje jego zdjecieKarolaaa91, Io, dba, karolcia:)))), K_A_M_A, Kaarolina, akuszerka89, Paula55, verynice, stardust87, pralinka, Diabla85, EmiBam, Ewi25, Tysia87, anulka81, le'nutka, magdzia26, aleksa.wawa, kark, ofcooo, zoi, Beataa25, Nelus lubią tę wiadomość
-
H&M
justyna14 wrote:Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?
wariuje już w domu.