X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja zaraz lecę na wizytę i zobacze co słychać u mojego synalka lalala:-D mam nadzieję, że waży około 2800.odbiore też wynik gbs.a tymczasem lecę zrobić coś z żizel:-) i wieczorkiem napisze ile moja kluseczka waży:-)

Czekamy na wieści i na zdjęcie z USG :)
    Ja czekam już z niecierpliwością na naszą wizytę 19.08 - w szpitalu - oprowadzenie po oddziale, zrobią mi KTG, USG, badanie moczu i GBS :) Nie mogę się doczekać! :)
    A w weekend w końcu pakuję torbę do szpitala :) Chcę ją spakować z mężem, żeby w razie czego wiedział co gdzie schowane (chociaż znając życie jak będzie miał mi coś podać z torby to albo milion razy zapyta gdzie to jest albo wywali wszystko do góry nogami :D)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    O maj gadżet, od rana tzn od 11 próbuje nadrobić was i dopiero teraz mi sie to udało. W międzyczasie upiekłam biszkopt i zrobiłam krem ganage. Tyle tematów, że nie wiem do czego sie odnieść.
    Hitem dnia jak dla mnie jest opowieśc babci chyba Justyny? O lilianie, ona szła taka wysoka... Normalnie śmiałam sie z 10 minut :)
    Któraś pytała czym sie róznią wózki Camarelo, moim zdaniem róznią sie nie wiele, na pewno ten najnowszy Carmela ma obicia z eko skóry i ma taką przezroczystą "szybkę". Ja mam Sevile i jak dla mnie jest piękna, tzn bardziej mi sie Carmela podobała ale trafiłam na używaną Sevile w Swietnym stanie to ja kupiłam :) A co do Carera to sie nie wypowiem, nie widziałam :)
    Oczywiście torba jeszcze nie spakowana. I własnie mi sie przypomniało, ze miałam wczoraj odebrać wynik GBS, chyba zaraz sie wybiore i zajade do chinola i Pepco i apteki :). Ale troszke mi sie nie chce.
    Nie pamietam oczywiście co jeszcze miałam napisać, jak zykle. Jak mi sie przypomni to napisze :)

Taaa, moja babcia i jej argumenty są niesamowite :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka - a ja bym w życiu nie chciała, żeby moja teściowa była położną w szpitalu w którym będę rodzić. A jeszcze nie daj boże jakby była przy porodzie! Nawet jakbym miała fajną teściową. Pewnie by potem opowiadała całej rodzinie o moim porodzie i jeszcze by mnie ogladała nago! A nawet jakby sama osobiście nie była to i takby kumpele jej opowiedziały. Skoro Ty się cieszysz to Twoja teściowamusi być złotą kobietą.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sierpniówkach wyczytałam info o le'nutce ;) Nie wiem czy ona jest na naszej liście? Kurcze, za 8 dni utuli synka :D Ale jej fajnie!
    le'nutka wrote:
    Gratulacje dla nowych Mamusiek ;-) ja dzisiaj dostaje zastrzyk na plucka Synka (w razie wu) a 20.08 mam miec cc - zmienicie date na liscie? To juz strassnie blisko ciesze sie a w tle jakies obawy czy dam rade.. eh te hormony!
    Ale damy rade- bo jak nie my to kto? ;-)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

ojej….strasznie duzo napisalyscie, przelecialam pobieznie.
    Mezus przyjechal w piatek i mial dzisiaj z powrotem leciec do Nigerii, ale ze wzgledu na przypadki Eboli nie pojechal, wiec mam mezusia przy sobie :)

W sobote zwiedzilismy sobie szpital w ktorym urodzi sie bobasek i nam sie bardzo podoba, jestesmy milie zaskoczeni. Ogolnie to nic tylko tam rodzic :)

Ja dzisiaj bylam u fizjoterapeuty bo strasznie mnie krzysz bolal po prawej stronie, jakby mi sie nerw zaklinowal….bo ja oczywiscie zoczelam rozpakowywac i "budowac" wozek i cala reszte jakies tydzien temu. Podnislam karton i tylko bol poczulam, myslal, ze przejdzie, a tu nic. NAstepna wiazyta w czwartek.

Przegladalam wasze zdjecia…sa boskie i te z kacikow dzieciowych i wasze. Wrzesniowki sa zdecydowanie najpiekniejsze. Oczywiscie prawie kazda z was sobie inaczej wyobrazalam :)

Ja nadal nie mam koszul, pizam..musze sie zmobilizowac i pojsc na zakupy.
    karolina , Hela trzymajcie sie kobietki :) Karolina ty to sie biedactwo na prawde nacierpisz.

Pytanie do naszych specjalistek : jakie moga byc przeciwwskazania do cc z znieczulenie epiduralnym. Na narkoze sie nie zdecyduje.

Zycze milego dnia. Sprobuje dac zdjecie na ktorym widac mnie w "calej okrasie". Zdjecie przedbrzuszkowe.

1usat5od00spirqc.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Justyśka - a ja bym w życiu nie chciała, żeby moja teściowa była położną w szpitalu w którym będę rodzić. A jeszcze nie daj boże jakby była przy porodzie! Nawet jakbym miała fajną teściową. Pewnie by potem opowiadała całej rodzinie o moim porodzie i jeszcze by mnie ogladała nago! A nawet jakby sama osobiście nie była to i takby kumpele jej opowiedziały. Skoro Ty się cieszysz to Twoja teściowamusi być złotą kobietą.

Co racaja to racja - moja teściowa jest ZŁOTĄ kobietą. Serio. Nie mogę na nią złego słowa powiedzieć. Zastępuje mi matkę z którą nie za bardzo się dogaduję. Nawet mój M. mówi do swojej mamy czasami ejjj to ja jestem Twoim synem bądź po mojej stronie, a ona się śmieje i mówi że ee tam ja Justynkę doskonale rozumiem:D:D:D

Io, anulka81 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Na sierpniówkach wyczytałam info o le'nutce ;) Nie wiem czy ona jest na naszej liście? Kurcze, za 8 dni utuli synka :D Ale jej fajnie!

To gra na dwa fronty bo na naszej liście tez jest :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?

Od dziś u mnie ciche dni z mężem, przegina z tym autem i nic sobie z tego nie robi, nawet tego mechanika nie opieprzył. wrr

wariuje już w domu.

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    To cieszę się, że są tu jakieś trzydziestki :) Już myślałam, że tylko ja taka stara dupa jestem ;)
    ja 36 skończyłam i to moje pierwsze dziecko więc na tym forum to chyba ja "zamykam listę" :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To gra na dwa fronty bo na naszej liście tez jest :P

Bo on chyba na początku jakoś termin na wrzesień miała? Czy się mylę? :)

Edit: widzę że w naszej tabelce miała termin na 2 września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:51

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?

Od dziś u mnie ciche dni z mężem, przegina z tym autem i nic sobie z tego nie robi, nawet tego mechanika nie opieprzył. wrr

wariuje już w domu.

Ja właśnie patrze ciuszki w smyku i normalnie ciężko mi się ogarnąć żeby nie kupić...ehhh...

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    nie wiem czy jest na liście ale czasem się odzywa u nas też :) Ale jej zazdroszczę :)

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Bo on chyba na początku jakoś termin na wrzesień miała? Czy się mylę? :)

Z tego co ja pamiętam to te sierpniówki z konca udzielały się też tu żeby nie zostać tam jako jedyne nierozpakowane :P Le'nutka miała termin na 27.08.

W każdym razie przesunęłam jej to cc. Ciekawe czy ktoś ją wyprzedzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:53

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1zugxx.jpg

Zdjecie z mezusiem z dnia 27 wrzesnia 2013. Dobrze, ze nie zna polskiego, bo nie bylby zachwycony, ze daje jego zdjecie :)

Karolaaa91, Io, dba, karolcia:)))), K_A_M_A, Kaarolina, akuszerka89, Paula55, verynice, stardust87, pralinka, Diabla85, EmiBam, Ewi25, Tysia87, anulka81, le'nutka, magdzia26, aleksa.wawa, kark, ofcooo, zoi, Beataa25, Nelus lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&M
    justyna14 wrote:

wariuje już w domu.

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka normalnie celebritka na ściance!

afrykanka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celebrytka miało być :-P

atdci09kamv7205a.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku, to ja tak jak jovi i anulka skoncze 33 lata w grudniu i to tez jest nasze pierwsze dziecko :)
    W planach jest nastepna dwojka :)

1usat5od00spirqc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka jesteś śliczna :)

• Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka - wyglądasz jak aktorka. A jaka figura!

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ