X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja zaraz lecę na wizytę i zobacze co słychać u mojego synalka lalala:-D mam nadzieję, że waży około 2800.odbiore też wynik gbs.a tymczasem lecę zrobić coś z żizel:-) i wieczorkiem napisze ile moja kluseczka waży:-)

Czekamy na wieści i na zdjęcie z USG :)
    Ja czekam już z niecierpliwością na naszą wizytę 19.08 - w szpitalu - oprowadzenie po oddziale, zrobią mi KTG, USG, badanie moczu i GBS :) Nie mogę się doczekać! :)
    A w weekend w końcu pakuję torbę do szpitala :) Chcę ją spakować z mężem, żeby w razie czego wiedział co gdzie schowane (chociaż znając życie jak będzie miał mi coś podać z torby to albo milion razy zapyta gdzie to jest albo wywali wszystko do góry nogami :D)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    O maj gadżet, od rana tzn od 11 próbuje nadrobić was i dopiero teraz mi sie to udało. W międzyczasie upiekłam biszkopt i zrobiłam krem ganage. Tyle tematów, że nie wiem do czego sie odnieść.
    Hitem dnia jak dla mnie jest opowieśc babci chyba Justyny? O lilianie, ona szła taka wysoka... Normalnie śmiałam sie z 10 minut :)
    Któraś pytała czym sie róznią wózki Camarelo, moim zdaniem róznią sie nie wiele, na pewno ten najnowszy Carmela ma obicia z eko skóry i ma taką przezroczystą "szybkę". Ja mam Sevile i jak dla mnie jest piękna, tzn bardziej mi sie Carmela podobała ale trafiłam na używaną Sevile w Swietnym stanie to ja kupiłam :) A co do Carera to sie nie wypowiem, nie widziałam :)
    Oczywiście torba jeszcze nie spakowana. I własnie mi sie przypomniało, ze miałam wczoraj odebrać wynik GBS, chyba zaraz sie wybiore i zajade do chinola i Pepco i apteki :). Ale troszke mi sie nie chce.
    Nie pamietam oczywiście co jeszcze miałam napisać, jak zykle. Jak mi sie przypomni to napisze :)

Taaa, moja babcia i jej argumenty są niesamowite :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka - a ja bym w życiu nie chciała, żeby moja teściowa była położną w szpitalu w którym będę rodzić. A jeszcze nie daj boże jakby była przy porodzie! Nawet jakbym miała fajną teściową. Pewnie by potem opowiadała całej rodzinie o moim porodzie i jeszcze by mnie ogladała nago! A nawet jakby sama osobiście nie była to i takby kumpele jej opowiedziały. Skoro Ty się cieszysz to Twoja teściowamusi być złotą kobietą.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sierpniówkach wyczytałam info o le'nutce ;) Nie wiem czy ona jest na naszej liście? Kurcze, za 8 dni utuli synka :D Ale jej fajnie!
    le'nutka wrote:
    Gratulacje dla nowych Mamusiek ;-) ja dzisiaj dostaje zastrzyk na plucka Synka (w razie wu) a 20.08 mam miec cc - zmienicie date na liscie? To juz strassnie blisko ciesze sie a w tle jakies obawy czy dam rade.. eh te hormony!
    Ale damy rade- bo jak nie my to kto? ;-)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

ojej….strasznie duzo napisalyscie, przelecialam pobieznie.
    Mezus przyjechal w piatek i mial dzisiaj z powrotem leciec do Nigerii, ale ze wzgledu na przypadki Eboli nie pojechal, wiec mam mezusia przy sobie :)

W sobote zwiedzilismy sobie szpital w ktorym urodzi sie bobasek i nam sie bardzo podoba, jestesmy milie zaskoczeni. Ogolnie to nic tylko tam rodzic :)

Ja dzisiaj bylam u fizjoterapeuty bo strasznie mnie krzysz bolal po prawej stronie, jakby mi sie nerw zaklinowal….bo ja oczywiscie zoczelam rozpakowywac i "budowac" wozek i cala reszte jakies tydzien temu. Podnislam karton i tylko bol poczulam, myslal, ze przejdzie, a tu nic. NAstepna wiazyta w czwartek.

Przegladalam wasze zdjecia…sa boskie i te z kacikow dzieciowych i wasze. Wrzesniowki sa zdecydowanie najpiekniejsze. Oczywiscie prawie kazda z was sobie inaczej wyobrazalam :)

Ja nadal nie mam koszul, pizam..musze sie zmobilizowac i pojsc na zakupy.
    karolina , Hela trzymajcie sie kobietki :) Karolina ty to sie biedactwo na prawde nacierpisz.

Pytanie do naszych specjalistek : jakie moga byc przeciwwskazania do cc z znieczulenie epiduralnym. Na narkoze sie nie zdecyduje.

Zycze milego dnia. Sprobuje dac zdjecie na ktorym widac mnie w "calej okrasie". Zdjecie przedbrzuszkowe.

1usat5od00spirqc.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Justyśka - a ja bym w życiu nie chciała, żeby moja teściowa była położną w szpitalu w którym będę rodzić. A jeszcze nie daj boże jakby była przy porodzie! Nawet jakbym miała fajną teściową. Pewnie by potem opowiadała całej rodzinie o moim porodzie i jeszcze by mnie ogladała nago! A nawet jakby sama osobiście nie była to i takby kumpele jej opowiedziały. Skoro Ty się cieszysz to Twoja teściowamusi być złotą kobietą.

Co racaja to racja - moja teściowa jest ZŁOTĄ kobietą. Serio. Nie mogę na nią złego słowa powiedzieć. Zastępuje mi matkę z którą nie za bardzo się dogaduję. Nawet mój M. mówi do swojej mamy czasami ejjj to ja jestem Twoim synem bądź po mojej stronie, a ona się śmieje i mówi że ee tam ja Justynkę doskonale rozumiem:D:D:D

Io, anulka81 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Na sierpniówkach wyczytałam info o le'nutce ;) Nie wiem czy ona jest na naszej liście? Kurcze, za 8 dni utuli synka :D Ale jej fajnie!

To gra na dwa fronty bo na naszej liście tez jest :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?

Od dziś u mnie ciche dni z mężem, przegina z tym autem i nic sobie z tego nie robi, nawet tego mechanika nie opieprzył. wrr

wariuje już w domu.

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    To cieszę się, że są tu jakieś trzydziestki :) Już myślałam, że tylko ja taka stara dupa jestem ;)
    ja 36 skończyłam i to moje pierwsze dziecko więc na tym forum to chyba ja "zamykam listę" :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To gra na dwa fronty bo na naszej liście tez jest :P

Bo on chyba na początku jakoś termin na wrzesień miała? Czy się mylę? :)

Edit: widzę że w naszej tabelce miała termin na 2 września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:51

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja dziś tylko paczki od kurierów odbieram. Szkoda tylko że nie ma już w necie wyprzedaży na jakieś fajne ciuszki dziecięce, na 5 10 15 i smyku już wszystko przebrane, na c&a też. Gdzie jeszcze ciuszki kupowałyście?

Od dziś u mnie ciche dni z mężem, przegina z tym autem i nic sobie z tego nie robi, nawet tego mechanika nie opieprzył. wrr

wariuje już w domu.

Ja właśnie patrze ciuszki w smyku i normalnie ciężko mi się ogarnąć żeby nie kupić...ehhh...

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    nie wiem czy jest na liście ale czasem się odzywa u nas też :) Ale jej zazdroszczę :)

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Bo on chyba na początku jakoś termin na wrzesień miała? Czy się mylę? :)

Z tego co ja pamiętam to te sierpniówki z konca udzielały się też tu żeby nie zostać tam jako jedyne nierozpakowane :P Le'nutka miała termin na 27.08.

W każdym razie przesunęłam jej to cc. Ciekawe czy ktoś ją wyprzedzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:53

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1zugxx.jpg

Zdjecie z mezusiem z dnia 27 wrzesnia 2013. Dobrze, ze nie zna polskiego, bo nie bylby zachwycony, ze daje jego zdjecie :)

Karolaaa91, Io, dba, karolcia:)))), K_A_M_A, Kaarolina, akuszerka89, Paula55, verynice, stardust87, pralinka, Diabla85, EmiBam, Ewi25, Tysia87, anulka81, le'nutka, magdzia26, aleksa.wawa, kark, ofcooo, zoi, Beataa25, Nelus lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&M
    justyna14 wrote:

wariuje już w domu.

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka normalnie celebritka na ściance!

afrykanka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celebrytka miało być :-P

atdci09kamv7205a.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku, to ja tak jak jovi i anulka skoncze 33 lata w grudniu i to tez jest nasze pierwsze dziecko :)
    W planach jest nastepna dwojka :)

1usat5od00spirqc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka jesteś śliczna :)

• Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka - wyglądasz jak aktorka. A jaka figura!

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ