X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje zapomniałam o wietrzeniu piczki :-)
    BlackLuna wrote:
    karolaaa, koszule na pewno sa o tyle wygodniejsze ze nie musisz ich co rano zdejmować przy przy obchodzie jak ci będą w krok zaglądać czy wszystko ok :)no i powietrze ma lepszy dostęp do rany ,a warto nawet w domu sobie swoja bułeczkę po porodzie wietrzyć bo naprawdę rana szybciej się goi, ale jak ci to nie będzie przeszkadzać a koszulki będą przystosowane do karmienia to chyba nie ma poza tym większej różnicy :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No wlasnie nic nie boli nic nie szczypie i stąd moje zdumienie ze nagle jakas krew :(
    Lece dzisiaj do jakiegos innego gina bo moj na urlopie cholera i jak zwykle zostalam sama z problemem :(

Akuszerka dzieki za odp :*

Ja tak miałam i w sumie na posiewie wyszła mi bakteria e. coli w moczu. Też nie miałam żadnych objawów a w badaniu ogólnym też żadne bakterie mi nie wyszły. Zrób sobie dla pewności posiew moczu.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To "zwracam honor"...twoja sytuacja tak samo kijowa jak moja..tez mogłabym jeszcze sporo napisać ale to nie forum życia w rodzinie wiec nie będę zaśmiecać...ale do tego samego wniosku doszliśmy z moim mężem choć wiem ze mu tez to na sercu leży bo to jego matka i sama z babka go chowała...ale skoro ktoś nie potrafi zrozumieć i przyznać się do błędu to tez nie będą małej oglądać bo tam na pewno nie pojedziemy z racji przede wszystkim babki własnie... mało tego szukają winnych zawsze gdzie indziej tym razem moi rodzice zostali w to wmieszani...a jak teściowa jest pod tak dużym jej wpływem i nie będzie chciała wnusi odwiedzać to już jej strata będzie..

oki zabieram się za obiad i okazjonalnie małe poprawki krawieckie :)

spokojnego dzionka dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:06

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hehe, uuu dawno nie jadłam tego :) A u mnie na obiad magulo :P
    A co to????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja mam gruby szlafrok więc się nie nadaje, zresztą nie będę kupować, bo i tak będę się pocić jak świnia :D pewnie będzie powtórka z rozrywki i co chwilę będę latać pod prysznic :P wolę zamiast szlafroka wziąć więcej koszulek i piżam, bo to jak się śmierdzi po porodzie to jest jakiś koszmar.
    Paula55 dziękuję :)
    dba, ile tych koszulek radzisz zabrać do szpitala?
    Ja zapakowałam 4szt. koszulek na ramiączkach plus koszule takie przed kolano 2szt.
    Szlafrok mam taki polarowy, ale nie wiem czy jest sens kupować cienki?
    Może w KIKu jakiś tani będzie to bym kupiła hmm

kark, a Jakie imię macie dla Synka? Że takie kontrowersje w rodzinie..
    My początkowo powiedzieliśmy jakie, ale zmieniliśmy i stwierdziliśmy ze nie mówimy nikomu aby uniknąć niepotrzebnej wymiany zdań. Nasze dziecko i to My decydujemy w tej i każdej innej kwestii. A rodzina zawsze coś skomentuje nawet jak na rzęsach staniemy:)

Co do zakupów aptecznych, to u mnie już dawno zrobione. Octenisept małe opak. wzięłam w razie 'w', ale tak jak chyba większość tutaj zamierzamy czyścić pępuszek wodą przegotowaną i obserwować..Na początek najlepiej stawiać na naturalne sposoby pielęgnacji, jak najprostsze a jeśli to nie będzie skutkować to wtedy próbować innym rzeczami. Podobnie z kosmetykami dla maluszka, mniej znaczy więcej zwłaszcza dla takiej delikatnej skóry..

• dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    smierdzi po porodzie? o.O moze faktycznie kupie wiecej pizamek, mam jedna koszule i chciałam dokupic tez krótkie spodenki z bluzka? Co myslicie? Czy taki mus jest na koszule?
    Ja w zapasie biorę bawełniane szorty i koszulkę do tego. zanim ktoś mi przywiezie wyprane te piżamy to na zmianę się to może przydać.
    Naprawdę bardziej polecam większą ilość koszul czy piżam niż kupno szlafroka.
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowo, a już myślałam, że pościel z tej kołyski wygląda niespecjalnie ;)
    Pralinka narazie mam spakowane 2 sukienki (posłużą mi zamiast koszuli, bo są bawełniane i luźne), bluzkę lnianą z rozpięciem na biust więc będę mogła fajnie karmić małego, do tego wrzucę szorty bawełniane i chyba koszulki mojego faceta :D na noc będą dobre, bo po nocce trzeba się znowu przebrać, tak kobieta się poci po porodzie :/ także na dzień coś ładniejszego mam, a w nocy nikt mnie widział nie będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    kark, a Jakie imię macie dla Synka? Że takie kontrowersje w rodzinie..
    My początkowo powiedzieliśmy jakie, ale zmieniliśmy i stwierdziliśmy ze nie mówimy nikomu aby uniknąć niepotrzebnej wymiany zdań. Nasze dziecko i to My decydujemy w tej i każdej innej kwestii. A rodzina zawsze coś skomentuje nawet jak na rzęsach staniemy:)
    Kajetan :) Ale i tak powinni się cieszyć, bo mąż długo chciał Kaspian ;)
    Zresztą szczerze mówiąc to jak już 2 miesiące temu mówiłam mamie, że myślimy o Kajetanie, Gabrysiu, Leonie albo Stanisławie to każde było okropne i nieodpowiednie dla jej wnuka. Kurde, mam wrażenie, że jakbym po jakimś królu albo prezydencie nazwała to może by jej pasowało :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, wszystko piękne, ale najpiękniejsza to chyba ta niebieska kokarda, jak na nią patrzę to aż się rozczulam u już widzę bobaska pod nią śpiącego :D

dba lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    aaaa i sól fizjologiczna do przemywania oczek? Ile kupilyscie bo ja widze na gemini 100 ampulek, potrzebne az tyle?

ja mam 20 ampułek, a do pępka octisept, ale równie dobrze może być zwykły spirytus, albo waciki leko.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam pierogi z truskawkami,ale nie wiem czy mam ochote na nie :/ a lodówka upomina się o zakupy :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

A co do babci to ja przed chwilą ze swoją rozmawiałam. Pierwsze pytanie ,,co u małego Piotrusia?". Krew mnie zalewa bo nie chcą przyjąć do wiadomości, że będzie Kubuś. Drugie pytanie: ,,to kiedy Ty bedziesz rodzic?" Za godzinę kurde! Poza tym wszyscy dzwonią do mnie codziennie zapytać jak się czuję. Codziennie! Ja rozumiem troskę, ale już mnie to denerwuje. Może biora mnie za idiotkę i boją się, że poród przegapię.

Poczekaj jak termin minie, a nie urodzisz jeszcze ( czego nie życzę;)), to się dopiero zaczną teleony i pytania, nie urodziłaś jeszcze?

Co do noszenia dzidziusia ja pierwsze dziecko miałam w wieku 22 lata i był to pierwszy noworodek jakego w życiu widziałam :) instynkt tak zadziałał, że od razu wiedziałam jak ją podnosić i co z nią robić :) Natura nas dobrze wyposażyła, więc o takie rzeczy się nie martwcie :)

stardust87, Io lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Zresztą szczerze mówiąc to jak już 2 miesiące temu mówiłam mamie, że myślimy o Kajetanie, Gabrysiu, Leonie albo Stanisławie to każde było okropne i nieodpowiednie dla jej wnuka. Kurde, mam wrażenie, że jakbym po jakimś królu albo prezydencie nazwała to może by jej pasowało :/
    Ładnie:)
    My też braliśmy pod uwagę m.in. Leona i Stanisława, chociaż kto wie na jakim imieniu stanie w 100% Mężowi podoba się też Bartek, Leszek (ale mi już mniej:))
    Powiem Ci, tak olej to co mówią rodzice bo do imienia się przyzwyczają prędzej czy później bo nie będą mieć wyjścia. Wam ma się podobać i to jest najważniejsze!

Majeczko, u mnie dzisiaj na obiad hmmm sama nie wiem bo siły ani weny nie mam na stanie przy garach:/

kark lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:00

Io lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A co to????

Magulo? Gów** z cebulo 2smiech2.gif

ehehe tak sobie z T żartujemy-jak czasem dzwoni i pyta co na obiad to mu tak mówię :D mam schaboszczaki z wczoraj, niech się cieszy :P

kark, Paula55, Io lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Nazwij po Kaczyńskim-obojętnie którym,na pewno będzie uradowana :P

Kajetan fajne imię, Kajtuś taki słodziak :D

kark lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ładnie:)
    My też braliśmy pod uwagę m.in. Leona i Stanisława, chociaż kto wie na jakim imieniu stanie w 100% Mężowi podoba się też Bartek, Leszek (ale mi już mniej:))
    Powiem Ci, tak olej to co mówią rodzice bo do imienia się przyzwyczają prędzej czy później bo nie będą mieć wyjścia. Wam ma się podobać i to jest najważniejsze!

Majeczko, u mnie dzisiaj na obiad hmmm sama nie wiem bo siły ani weny nie mam na stanie przy garach:/

U mnie bardzo dlugo byl Leoś wlasnie.Mezowi sie nie podobalo niestety:-( on chcial Franka ale ja nie:-)Teraz jest na tapecie Staś. Ale ja narazie nie mogę przebolec jak pomyślę, ze ten Stas bedzie kiedyś Staskiem co kompletnke mi się nie podoba.No nie dogodzisz babie w ciąży.

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie wlasnie kurier dostarczył przesyłkę :-) muszę teraz rozkminic co do czego.
    2e6hchj.jpg
    ae8rhy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:35

K_A_M_A, ofcooo, kark, Io, Kaarolina, Ewi25, le'nutka, nenka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Ja kupiłam taki : http://allegro.pl/ciazowy-komplet-szlafrok-koszula-italianfashio-xxl-i4301016171.html

I jestem zadowolona :D
    a ja mam z Esotiqa :P http://www.esotiq.com/szlafroki/szlafrok-esotiq-brilliant,id-144

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Lepiej pozno niz pozniej ;)

Chce rodzić na Zelaznej ale jak z tym wyjdzie to jeszcze nie wiem :(
    Niby powinnam miec cc, ale nie dostalam jeszcze skierowania od mojego gina i ooo.
    A jak tam u ciebie? :)
    A ja będę rodzić u teściówki i Instytucie Matki i Dziecka. Jak moje dziecię się nie odwróci to również cesarka. Ale na razie czekam do 9 września na USG.

aleksa.wawa, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafrok mam ten-
    http://allegro.pl/pola-cudowny-lekki-szlafrok-damski-podomka-s-xl-i4471033108.html
    ale kupiłam go nie do szpitala tylko dla siebie do chodzenia po domu, bo ja lubie szlafroki :) a do szpitala wezmę go przy okazji :)
    242h402.jpg

justyna14, le'nutka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ