X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee nie pomyslałabym, że tam takie korzystne ceny :-)

stardust87 wrote:
    a ja mam z Esotiqa :P http://www.esotiq.com/szlafroki/szlafrok-esotiq-brilliant,id-144

JustyśkaG lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    eeee nie pomyslałabym, że tam takie korzystne ceny :-)
    Ehhhh tylko rozmiar jak dla mnie za mały :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewuszki zmykam cosik zjeść na obiadek :D Wpadnę wieczorkiem to pewnie będę musiała nadrabiać :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mężuś mi zrobił dziś fotki - 36+0 tc
    brzuszek w bluzce
    xfe1on.jpg
    golas
    20rvkb5.jpg

stardust87, kark, akuszerka89, K_A_M_A, Karolaaa91, Majeczka2014, dba, Tysia87, anulka81, Io, EmiBam, Kaarolina, Diabla85, Ewi25, le'nutka, doti77, nenka lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam S, bo to zakup jeszcze sprzed ciąży. Ale spokojnie się mieszczę. Nawet w tą koszulkę do spania co pod szlafrokiem wystaje też się mieszczę.. Bardzo elastyczny materiał :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które gadały z ginami o tym żelu do cc. Bo tak sobie czytam i czytam i np. znalazłam w internecie żel o nazwie Neo-heal, chyba to samo co Hyalobarrier, tylko tańszy o 150zł.
    Wy konkretnie pytałyście o Hyalobarrier, czy o żel, a lekarze wam polecili właśnie ten Hyalocoś?
    http://www.zdro-vita.pl/10313,hyalobarrier-gel-endo-1-ampulko-strzykawka-10-ml.html
    http://www.zdro-vita.pl/112,neo-heal-kwas-hialuronowy-10ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:51

• hela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie ze szpitala - nie nie rodze jeszcze! bylam wczoraj na wizycie, lekarz obejrzal wyniki zbadal i skierowal do szpitala. chodzi o bialko w moczu i moje spuchniecia na nozkach i dloniach, mowil ze bialkomocz, opychniecia i wysokie cisnienie to najgrozniejsze patologie na koniec ciazy. jeslu nadal bede tracic tyle bialka to bedzie musial zakonczyc ciaze wczesniej, ale na razie zlecil dobowy pomiar bialka w moczu (zbiorka moczu dobowa) badania mocz, krew, dopler, ktg, i zatrucie ciazowe. jestem tu od rana i jak zwykle wiem ze nic nie wiem, mialam juz ktg (chyba z godzine siedzialam bo porody dwa byly - urodzily sie dwa maluszki jeden po drugim, aleee sie darly hoho), i badanie usg przeplywow wiem ze w porzadku i nic poza tym. teraz mam siusiac do wiaderka i moze jutro sie cos dowiem w koncu. oby wyniki byly ok :) a co tam u was? nie jestem w stanie nadrobic bo mam 3dni zaleglosci i 3nocki nieprzespane (brzuch twardnieje co kilka minut)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was nadrobić - masakra! :D

Ostatnio mam takie poczucie, że się oddaliłam od Was z forum ale kurde nadrabiam regularnie, nie ma strony którą bym odpuściła!
    Właśnie wróciłam od przyjaciółki, byłyśmy 2h na spacerku z jej miesięczną córcią :) Trzymałam ją na rękach i w ogóle koleżanka ciągle mi powtarza, że nie może się doczekać Marcela :D I kurde się tak nakręcam już, że chcę już 15 września i rodzić (oczywiście po 25 sierpnia jak będę miała ciążę donoszoną to się nie obrażę jak urodzę :D)

A w ogóle to w niedzielę mamy pierwszą rocznicę ślubu i wybieramy się na romantico kolację z mężem..oczywiście Marcela zabieramy ze sobą :)

A nasza sesja zdjęciowa przełożona na weekend, bo wczoraj była lipa z pogodą :(

stardust87, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ja tez tak kilka dni mialam, ze wydawalo mi sie, ze sie oddalam, ale to tylko chwilowe. Musisz czesciej sie udzielac i to na pewno minie:-) wiesz, teraz wszystkie sa w domu, nie maja co robic to pisza posty:-P

verynice, Majeczka2014, JustyśkaG, dba lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Verynice ja tez tak kilka dni mialam, ze wydawalo mi sie, ze sie oddalam, ale to tylko chwilowe. Musisz czesciej sie udzielac i to na pewno minie:-) wiesz, teraz wszystkie sa w domu, nie maja co robic to pisza posty:-P

Ale ja też siedzę w domu i się nudzę, ale jakoś nie chcę pisać "pierdu pierdu" :D Ale tak jak pisałam - nadrabiam regularnie :) I jestem na bieżąco

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    A ja będę rodzić u teściówki i Instytucie Matki i Dziecka. Jak moje dziecię się nie odwróci to również cesarka. Ale na razie czekam do 9 września na USG.

No tak, zapomnialam ze twoja tesciowka jest polozna czy jakos tak :)
    E to bedziesz miala tam wszystko na tip top :)

Ja mam wskazanie ze względu na rozczep siatkówki w obu oczach i poki co jestem na etapie uzgadniania kwestii cc :/

• Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo - ślicznie wyglądasz :) Tak kwitnąco :)

A o mojej tesciowej już ktos tu pisał, że świnia :P Niestety ona tak ma, że wali prosto z mostu i nie interesuje ją czy zrobi komuś przykrosć. Zazwyczaj tą osoba której robi przykrość jestem ja, choć naprawde sobie nie załsużyłam bo jak już tu kiedyś pisałam i pomagamy im finansowo i ciasta jej piekę i na każdą impreze jedzenie przynosimy itp. No ale mąż mówi, że ona taka jest i nic na to nie poradzimy. Ogólnie nie zalezy mi na tym żeby mieć z nią jakieś super relacje więc sarczą mi te obojętne.

Własnie połozyłam się na chwilkę i spałam 2 h! Teraz mnie plecy napierdzielają, że hej.

Hela - współczuję tego szpitala. Oby szybko wyniki się poprawiły.

A co do tego żelu to oni go mają w szpitlu czy trzeba swój mieć? Bo jakbym miała mieć cc z zaskoczenia to fajnie by było skorzystać. Muszę z moją gin pogadać.

Karolina - daj znać co u Ciebie!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O maj gadżet, od rana tzn od 11 próbuje nadrobić was i dopiero teraz mi sie to udało. W międzyczasie upiekłam biszkopt i zrobiłam krem ganage. Tyle tematów, że nie wiem do czego sie odnieść.
    Hitem dnia jak dla mnie jest opowieśc babci chyba Justyny? O lilianie, ona szła taka wysoka... Normalnie śmiałam sie z 10 minut :)
    Któraś pytała czym sie róznią wózki Camarelo, moim zdaniem róznią sie nie wiele, na pewno ten najnowszy Carmela ma obicia z eko skóry i ma taką przezroczystą "szybkę". Ja mam Sevile i jak dla mnie jest piękna, tzn bardziej mi sie Carmela podobała ale trafiłam na używaną Sevile w Swietnym stanie to ja kupiłam :) A co do Carera to sie nie wypowiem, nie widziałam :)
    Oczywiście torba jeszcze nie spakowana. I własnie mi sie przypomniało, ze miałam wczoraj odebrać wynik GBS, chyba zaraz sie wybiore i zajade do chinola i Pepco i apteki :). Ale troszke mi sie nie chce.
    Nie pamietam oczywiście co jeszcze miałam napisać, jak zykle. Jak mi sie przypomni to napisze :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice - kochana, tu tyle się dzieję, że wiele z nas może poczuć się wykluczone jak się nie załapie na temat. Ale tak jak pisała akuszerka, to tylko takie wrażenie i jest chwilowe :)
    hela - współczuję, ale dobrze, że w szpitalu jesteś pod kontrolą. Teraz pod koniec to już tzreba dmuchać na zimne, na wszelki wypadek. Jakoś wytrwasz tych kilka dni :) Trzymamy kciuki.

Kaarola - odezwij się! chyba, że znowu Cie te tablety co dostajesz usypiają.. Ale napisz chociaż "wszystko ok"..

doti77 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam moim wczorajszym brzusiem ;) BO chyba z 3 tyg nie wrzucałam fot brzuszka :)

Tadam!
    2w7e9w6.jpg
    2088op3.jpg

karolcia:)))), stardust87, Io, anulka81, Karolaaa91, dba, Paula55, Tysia87, K_A_M_A, akuszerka89, Diabla85, Ewi25, EmiBam, le'nutka, kark, ofcooo, doti77, nenka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna zgrabna piłeczka :) i linea negra jaka prosta - moja skręca pod pępkiem jakby nawalona była :P

verynice lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Piękna zgrabna piłeczka :) i linea negra jaka prosta - moja skręca pod pępkiem jakby nawalona była :P

Moja nad pępkiem zakręt robi :D :D :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz lecę na wizytę i zobacze co słychać u mojego synalka lalala:-D mam nadzieję, że waży około 2800.odbiore też wynik gbs.a tymczasem lecę zrobić coś z żizel:-) i wieczorkiem napisze ile moja kluseczka waży:-)

Karolaaa91, Io, verynice, Paula55, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust mi też linia nad pępkiem się zakręca :D akurat mija dziurkę po kolczyku, skubana wiedziała, że przez dziurkę ma nie iść :P
    Verynice piękny brzuszek :)
    ciekawe co u Betiny89?
    Kurcze bata na siebie ukręciłam :( kupiłam czekoladę truskawkową i zapowiada się że całą ją wsunę :P synio pewnie będzie fikał :D oby się przez nią nie obrócił :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:35

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No tak, zapomnialam ze twoja tesciowka jest polozna czy jakos tak :)
    E to bedziesz miala tam wszystko na tip top :)

Ja mam wskazanie ze względu na rozczep siatkówki w obu oczach i poki co jestem na etapie uzgadniania kwestii cc :/

No nie ukrywam że obecność teściowej położnej w szpitalu działa na mnie kojąco ale tylko troszeczkę. A masz już jakieś terminy chociaż mniej więcej?

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ