X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io lubisz liczby to sobie popatrz na swój ostatni post przy swoim nicku ;-)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Justyna Ze skokow 170/110 spadlo mi na 160/100 ale jest juz 150/100 czekam na magiczne 140/90 ktore juz tak nie zagraza Malemu ale mam nadzieje ze nie bedzie wiazalo sie to z kolejnymi lekami :)
    to już ładnie Ci zbili, 150 to już nie 170! tylko szkoda, że przy okazji, Was tak faszerują, ale plus jest taki, że się wysypiasz i czas szybciej leci :) no i info, że bez KRzysia na rękach nie wychodzisz - super! nie stresuj się niczym, myśl tylko ma małym i sobie, a lekarze na pewno zrobią wszystko, że cala sytuacja skonczyła się dla Was jak najlepiej :)

7w3d 💔
  • afrykanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ale wy mlode jestescie :)

Prawde mowiac, to mi sie czas zatrzymal gdzies na 27 , a pozniej to zaczal leciec tak szybko, ze ja po prostu nie moge uwierzyc, ze za pare miesiecy skocze 33 lata, a mezus dopiero co 28 lat skonczyl :)

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ale twardnieje bo skurcze czujesz czy po prostu mały się rozpycha? bo chwilowe twardnienia są normalne i mam je kilkanaście razy dziennie, tylko utrzymujące się dłużej /ponad 10-15 min/ są wskazaniem do ew. "problemów".

No ja własnie do końca nie jestem pewna ale wydaje mi się, że to nie jego sprawka bo przy badaniu nawet gin zwróciła uwagę na to, że mam całą górę brzucha twardą jak kamień. Za to jak w szpitalu położną pytałam to powiedziała, ze to raczej dziecko się wypycha. To niby nie boli ale powoduje dyskomfort. Czuję, jakby brzuch mi przeszkadzał. U mnie one przewijają się cały dzien. W sumie to nawet tak się przyzwyczaiłam, że raczej nie zwracam na to uwagi. Chyba, że towarzyszy im ból pleców albo w dole brzucha. No i przy tym bieganiu do toalety też mam brzuch twardy. Przechodzą jak się położę na boku, ale jak wstanę albo usiądę to zaraz znowu wracają.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka jak wczoraj tu dziewczyny pisały o swoim wieku to ja się czułam jakoś strasznie staro... Ale Io przypomniała mi święte słowa że kobieta jest jak wino im starsza tym lepsza ;-)

afrykanka, Io, assantea lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No tak, genialna jestem. Dopiero teraz zauważyłam, że masz rocznik w nicku. :P To masz tyle lat co ja! Ciesz się dziewczyno. Jak będziesz miała 37 lat to Cię będą brali za 27 latkę :P
    albo nadal za 17 :P cieszę się, ale czasem wkurza, bo np. jak muszę coś załatwić w urzędzie czy coś to nikt mnie poważnie nie traktuje..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No ja własnie do końca nie jestem pewna ale wydaje mi się, że to nie jego sprawka bo przy badaniu nawet gin zwróciła uwagę na to, że mam całą górę brzucha twardą jak kamień. Za to jak w szpitalu położną pytałam to powiedziała, ze to raczej dziecko się wypycha. To niby nie boli ale powoduje dyskomfort. Czuję, jakby brzuch mi przeszkadzał. U mnie one przewijają się cały dzien. W sumie to nawet tak się przyzwyczaiłam, że raczej nie zwracam na to uwagi. Chyba, że towarzyszy im ból pleców albo w dole brzucha. No i przy tym bieganiu do toalety też mam brzuch twardy. Przechodzą jak się położę na boku, ale jak wstanę albo usiądę to zaraz znowu wracają.
    to ja mam tak samo, i u mnie to mój kochany synuś dupkę światu pokazuję! i to ostro mu pokazuje :) też jak się położe na boku to i mały się trochę przekręci i jest lepiej. Więc dopóki nie odczuwam skurczy to na razie niech się kręci :)
    Ale może Ty po swoich przejściach, upewnij się, że to na pewno tylko Mały,a nie nic poważniejszego.

Co do tych luźnych "2" to mi to się zaczęło już ze 2 tyg temu. Wizytę mam 20.08, więc zapytam ginka o co chodzi. Generalnie zaczęło mi się dosyć nie przyjemnie bo w ciągu 2 godzin opróżniłam chyba całe jelita, a teraz co codziennie 2 razy na luźno lub rzadko jest. Więc chyba jelita cały czas mam puściutkie. Nie mam przy tym żadnych skurczy czy boleści. Ja widzę, dużo z nas tak ma, więc może tak ma być? i może obejdzie się bez lewatywy przed porodem? oby! :P trochę się jej cykam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 19:11

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może te luźne "2" bo dużo pijemy wody? taka "luźna" myśl ;p

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    albo nadal za 17 :P cieszę się, ale czasem wkurza, bo np. jak muszę coś załatwić w urzędzie czy coś to nikt mnie poważnie nie traktuje..

A mój mąż jak go ktoś poprosi o dowód w sklepie (nie wiem czemu bo ma 31 lat i na tyle wygląda) to się cieszy jak dziecko i przez tydzień wszystkim o tym opowiada :P Co jakiś czas mnie pyta czy wygląda na swój wiek i muszę mówić, że nie. :P

afrykanka, anulka81, dba, le'nutka, stardust87, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dobrze że zrobił usg, przynajmniej psychicznie nastawisz się do cc:)
    Fajna data 9.09:) To Twój termin od początku, tak?
    Moje Maleństwo w 34tc+5 ważyło 2.950

Mój termin od poczatku to 12.09 Też się cieszę że wiem bo jakby coś się wcześniej zaczęło dziać to rękoma i nogam będę się bronić przed sn w tej sytuacji.
    Jednak boję się tego c.c - w końcu to operacja.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zadzwoniłam dziś do gin w tej sprawie to kazała nospę brać, ale ja w sumie nie widzę różnicy po. No ale powiedziała, że po tych zastrzykach to jak coś to już mogę rodzić. Chyba wcześniejszy poród to jedyne co w taki wypadku grozi? W każdym razie czuje się inaczej ale nie jakbym miała rodzić :P

To ja też sobie jelita wyczyściłam. Teraz już jest spokojniej. Co ciekawe od 3 tyg nic nie przytyłam, a jem tyle słodyczy, że szok.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! mój mąż podczas ostatnich "przytulanek" stwierdził, że się luźniejsza zrobiłam :( prawie się popłakałam jak to usłyszałam. to chyba wróci do normy po porodzie?? Wasi mężowie/ partnerzy też mieli takie spostrzeżenia czy jakaś felerna jestem?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No zadzwoniłam dziś do gin w tej sprawie to kazała nospę brać, ale ja w sumie nie widzę różnicy po. No ale powiedziała, że po tych zastrzykach to jak coś to już mogę rodzić. Chyba wcześniejszy poród to jedyne co w taki wypadku grozi? W każdym razie czuje się inaczej ale nie jakbym miała rodzić :P

To ja też sobie jelita wyczyściłam. Teraz już jest spokojniej. Co ciekawe od 3 tyg nic nie przytyłam, a jem tyle słodyczy, że szok.
    to może daruj sobie tą nospe i bierz ją tylko jak po leżeniu Ci to twardnienie nie minie, bo jeśli to tylko mały się wypycha to niepotrzebnie Was faszerować nospą. Lepiej większą dawkę magnezu.

Swoją drogą Ci lekarze to są nieźli, nospe traktują jak wit C, na wszystko, a generalnie to nawet nie wiedzą czy mają rację i co tak naprawdę pacjentce dolega. Wkurza mnie to strasznie! taka w polsce panuje lekomania. Tak samo z proszkami przeciwbólowymi dobre na wszystko i dostępne wszędzie.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem co robić... Przyjaciółka w moje urodziny coś tam planuje z koleżankami, a ja nie mam ochoty na to... P prawdopodobnie przyjedzie w piątek, w niedzielę będzie wyjeżdżał i jakoś szkoda mi tego czasu na koleżanki. Chyba jej powiem, że pojawię się z P, niby tylko 2godz mówiła żebym była, ale dla mnie to aż 2godz. Nie chcę jej przykrości robić, ale naprawdę nie mam ochoty na takie spotkania... dziwaczeje...
    Justyna14 spokojnie, zrobisz się ciasna :)
    Ja już nie biorę no spy, jak boli to się kładę i tyle, samo przechodzi. Duphastonu została mi ostatnia tabletka i nie zamierzam go więcej brać, mimo,że gin mi kazała do 38tyg. Są dni kiedy o nim zapominam i jakoś nic się nie dzieje. Zresztą gin kazała go brać 3razy dziennie, biorę go raz dziennie i jakoś akcja porodowa przez to nie nastąpiła :P Także rozwala mnie podejście polskich lekarzy - na wszystko duphaston lub luteina i wszechobecna no spa... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 19:29

• Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że ta nospa to bez sensu bo w sumie to nie wiadomo co się u mnie dzieje. Może nic niezwykłego i tak ma być? A jeszcze w piatek słyszałam, że nie potrzebuję nospy. Pewnie ta kroplówka miała dłużej działać bo faktycznie dzien po niej nie miałam żadnych skurczy. A położne to mi nawet powiedziały, że po niej to jeszcze przenoszę.

A ktoś wie czym grożą twardnienia brzucha poza wczesniejszym porodem?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    a ja nie wiem co robić... Przyjaciółka w moje urodziny coś tam planuje z koleżankami, a ja nie mam ochoty na to... P prawdopodobnie przyjedzie w piątek, w niedzielę będzie wyjeżdżał i jakoś szkoda mi tego czasu na koleżanki. Chyba jej powiem, że pojawię się z P, niby tylko 2godz mówiła żebym była, ale dla mnie to aż 2godz. Nie chcę jej przykrości robić, ale naprawdę nie mam ochoty na takie spotkania... dziwaczeje...
    jeśli to przyjaciółka to zrozumie, oczywistym jest ze chcesz się nacieszyć P: skoro akurat będzie a z nią może po prostu spotkajcie się we dwie w innym terminie na jakieś ciacho i kawę. Nie zmuszaj się do niczego, to ty jestes w ciąży i masz się czuć najbardziej komfortowo jak to możliwe w tej sytuacji.

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o! mój mąż podczas ostatnich "przytulanek" stwierdził, że się luźniejsza zrobiłam :( prawie się popłakałam jak to usłyszałam. to chyba wróci do normy po porodzie?? Wasi mężowie/ partnerzy też mieli takie spostrzeżenia czy jakaś felerna jestem?

My nie uprawiamy teraz seksu więc nie mam pojęcia jak tam jest na dole. Mój mąż często żartuje, że jak mnie będą zszywac to poprosi o jeden dodatkowy supełek :P A męża zapytaj czy przypadkiem on się nie zmniejszył. ;)

justyna14, JustyśkaG, aleksa.wawa, afrykanka, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie nie nie! ja się nie zgadzam! wrześniówka jesteś i koniec! :) a co robisz na innych wątkach to nie nasza sprawa :) Tylko nie zapomnij o nas jak coś zacznie się dziać.. :)

Dzieki dziewczyny (Io -nie gniewam sie ;-) )
    Pewnie ze dam znac! Bedziecie pierwsze poinformowane na pewno :-) tzn pierwsze na forum bo tak ogolnie to wiadomo pierwszy bedzie mlody tatus hehe;-)

verynice, kark lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    My nie uprawiamy teraz seksu więc nie mam pojęcia jak tam jest na dole. Mój mąż często żartuje, że jak mnie będą zszywac to poprosi o jeden dodatkowy supełek :P A męża zapytaj czy przypadkiem on się nie zmniejszył. ;)
    no przykre to było, a on tak palnął, bez namysłu:( kurce mam nadzieje, że to się wszystko tam łądnie obkurczy....

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io jak dla mnie twardnienia brzucha to normalna sprawa, mi się wydaje, że wtedy występują bezbolesne skurcze. Mi też twardnieje, ale zupełnie się tym nie przejmuję :P
    Justyna14 nie zdziwiłabym się gdyby dziewczyny planowały coś w stylu baby shower, dlatego jestem w rozterce ;)

Io lubi tę wiadomość

‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ