Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
oj kochane ten dzień zaczął mi się tak marnie, potem pośmiałąm się z Wami na forum i tak miło się kończy - odebrałam autko od mechanika i byłam na zakupach
w pepco kupiłam trochę ciuszków, dwa ręczniki i termometr do wody a później w carefoure płyny do prania dzidziusia do bieli i koloru i płyn do zmiękczania tkanin też dla niemowlaków. Do tego smoczek nuka, sudocrem, linomag i 4 - pake chusteczki nawilżanych johnson:) od razu mi lepiej
Karolina sprężaj się bo Cię dedire z cc wyprzedziverynice, deidre, Patu, stardust87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Tysia87 - koszyki super, uwielbiam wiklinę i groszki;) Jutro pochwalę się swoim koszem;). Mój maluch ma meble z Biedry ale po tuningu męża:)
lo- nie rodzę, lekarz wczoraj znów dał mi max 7dni, ale jakoś mu nie wierzę... Skurcze niby mam, kij wie jak tam moja szyja:D Oby wody nie odeszły mi w pt na ślubie znajomych;p
Verynice- ja SPA robiłam sobie wczoraj i jutro robię żele. Dzień przerwy na zregenerowanie sił
Co do czopa- nigdy nie wiadomo czy odszedł cały czy nie, bo jak cały to nie chroni przed infekcjami ani rozwieraniem szyjki... Lepiej z sexu i kąpieli w jeziorach/basenach zrezygnować już...
verynice, Io, justyna14, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
Mycha - to Tobie dają 7 dni a mnie mówią, że nic nie wiadomo. A Ty masz już rozwarcie? Pewnie już o tym pisałaś ale nie pamiętam. Ja też mam skurcze od czasu do czasu ale nie jakies mocne.
Co do czopa to uznałam, że skoro nie wiem czy go mam to zrezygnuję z seksu. Chyba, że gin jest to w stanie stwierdzić przy badaniu. -
Justyna zakupiłaś mój wymarzony wózek, nawet kolor taki jak ja chciałam ale jak już pisałam kupiłam użwyke Sevila i też jestem zadowolona, tzn bardzo mi sie podoba bo jak sie bedzie sprawował to sie okaże z czasem.
Tysia- mam taki sam koszyczek jak Twoje
Właśnie wypiłam trzy szklanki mleka, może małemu sie zachciało.
Co do oksytocyny to moja znajoma dopiero po drugiej dawce w odstępie chyba dwóch dni urodziła, tak wiec róznie to bywa.
Karola jeszcze nie urodziła więc ja dalej nie spakowana
Piszecie jak szalone i jak zawsze ja czytam szybko bo chce poodpisywać a jak już dojde do końca to nie pamietam wiekszosci wypowiedzi. Kiedyś nawet wziełam kartke i w trakcie czytania pisałam hasłami co komu odpisze, chyba trzeba do tego powrócić
Czas sie umyć i poleżeć, oczywiście w kom bede was co chwila podczytywać
OOOOO jeszcze mi sie przypomniało, powiedzcie mi czy jak sie rodzi to można miec pomalowane paznokcie??? Bo ja kiedyś słyszałam, ze nie za bardzo bo lekarz widzi jak sinieją, że niby coś sie dzieje, nie wiem czy tak było kiedyś czy teraz też tak jest? Bo chciałabym sobie trzasnąć hybrydy a ich tak w biegu nie zmyję jak sie zacznie akcja porodowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:11
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Wy mi zazdrościcie, a ja jestem posrana ze strachu... dotarło do mnie, że za 2 tygodnie będzie już w moim życiu taka mała bezbronna istotka, mój synek... tyle lat się musieliśmy z ciążą wstrzymywać ze względu na moją chorobę, a ON tu będzie ze mną już za 2 tygodnie... kiedy zleciały te miesiące???
Btw w końcu mąż mnie kopnął w dupę i zmusił do zamówienia materacyka (tak, tak, jeszcze go nie mamy! 2 miechy go wybierałam), a sam się wziął za dopompowanie kółek w wózkustardust87, justyna14, le'nutka, Tysia87, akuszerka89, verynice, anulka81, betinka lubią tę wiadomość
-
iwo-na - > ja czasem, jak dużo jest do nadrobienia to otwieram worda, tam piszę to co każdej chcę odpowiedzieć a później wklejam.. I dlatego moje posty czasem są na pół strony
justyna14, deidre, iwo_na lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hehe faktycznie ciąża mi rozum odbiera piszę i gadam głupoty zaczełam nawet bać się prowadzić samochód jakaś taka rozkojarzona jestem. W pn. nawet spadłam z jednego schodka na szczęście na bok a nie na cały brzuch ale poryczałam sie ze strachu że mój P nie mógł mnie uspokoić reasumujac ogórki nie zasikałam ale zakisiłam
Co do wykresów skurczy na KTG liczy się to co czuje pacjentka np. skurcze krzyzowe bolesne dające efekt rozwierania szyjki a nie piszą się na zapisie KTG. Brzuszek może się też napinać jak jesteśmy szczupłe a maluch mocno kopie.
Acha co do miłosnych igraszek jak nie teraz to kiedy, ciążę są donoszone a główną ochroną dla maluszka jest pęcherz płodowy a nie czopTysia87, verynice lubią tę wiadomość
-
Co do paznokci na stopach można mieć pomalowane generalnie warto zadbać o stopy przed porodem bo wierzcie mi personel na nie patrzy... a u rąk nie można malować pierwszym objawem wstrzasu krwotocznego jest zasinienie płytki paznokciowej i powiek.
Nie należy też miec pierscionków jak nie miałyśmy obrzeków w ciąży to może się zdarzyć że bedziemy miały po porodzie przez np. 1,2 dni póki nam woda nie zejdziePaula55, stardust87, betinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lenutka wlasnie o to mi chodzilo! Dzieki wielkie:-)
le'nutka lubi tę wiadomość
-
ile one kosztują, bo nie widze
ja jutro też wpadnę do pepco:-)
Majeczka2014 wrote:też chce takie koszyczkiale widziałam takie u siebie
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10505298_797536780280586_6649886707868575070_n.jpg
jutro będę w Pepco. Może zerkne -
Martusia, to mnie pocieszyłaś z tym współżyciem
Hihihi
A co do hybrydki na dłoniach to też mnie strasznie kusi ale właśnie słyszałam o tym zasinieniu itp i się wstrzymałam..już postanowiłam, że pójdę na hybrykę i na rzęsy po porodzie, jak tylko lepiej się poczuję i będę mogła małego zostawić z mężem czy z mamą -
nick nieaktualny
-
Karolaaa91 wrote:Tysia super te koszyki tez wlasnie takich szukam, ciekawe czy u mnie w pepco sa? A rożne rozmiary maja? I jak cenowo? Ładne tez maja w leroymerlin ale nie pamietam za ile.
Majeczka2014, Karolaaa91, dba lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png