X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w domku, odwiozłam męża na służbowy autokar na węgry i tak oto zostałam z synciem w brzuszku sama :( ech...a jak urodzę wcześniej i nie zdąży mój mąż wrócić... katastrofa by była...muszę mocno i to bardzo zaciskać nogi.

ale mi jakoś smutno i tak cicho jest... :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia pelna profeska z twojej str jak zawsze!!! Widac że masz ogromna wiedze i super ze tu jestes :)

Kurde ja dzis mam dzien pelen wrazen i jestem tak padnieta...juz dzis nie prasuje. Jutro od poludnia sie wezme chyba że znow bedzie taka produkcja :P

Wogole jaki przypal mialam... Gadam z mama przez tel... I przejechalam sobie delikatnie paznokciem po przedramieniu...
    Po jakiejs chwili czuje jak by mi mokro bylo w reke... Se mysle co jest, kapie z kas czy co... Patrze a ja pol reki we krwi i kapie :/
    Zalalam kuchenke o ktora sie oparlam :/
    Polecialam to umyc, patrze a ja mialam tam tylko strupka jak glowka od szpilki... Wtf??? :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam że któraś pisała ze ma tylko jedną stopę spuchnięta? ja mam teraz podobnie, lewa po nocy wraca do normy a prawa już nie... co to moze znaczyć?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Tysia nie jesteś sama, też przeczytałam że martusia86 zasikała ogórki :D
    Diabla85 to jest chyba znak, że też musimy zasikać ogorasy;-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    pamietam że któraś pisała ze ma tylko jedną stopę spuchnięta? ja mam teraz podobnie, lewa po nocy wraca do normy a prawa już nie... co to moze znaczyć?

To byłam ja! :) Ja mam spuchniętą jedynie prawą... masakra jakaś ale na wizycie moja ginka ją obejrzała, i okazało się, że mały uciska mi właśnie główką czy czymś innym tętnicę po prawej stronie... jest to niestety ucisk mechaniczny więc nic z tym nie zrobię :( Żadne moczenie stóp w zimnej wodzie czy żele na opuchnięte stopy nie pomagają... Ale ciągle mówię, że wolę mieć spuchniętą stopnie niż by synek posłuchał, że mamę to wkurza i obróciłby się głową do góry :|

Swoją drogą teraz mogę chodzić jedynie w japonkach...i zastanawiam się w czym ja będę chodzić jak zrobi się chłodniej?!?! Albo będzie cały dzień lało?? Teraz np. w niedziele idziemy z mężem na kolację z okazji 1 rocznicy ślubu i co? W czym idę? W japonkach k&#%%$ bo żadne inne buty nie wchodzą na stopę :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Tego nie wiedziałam :P Ja jak byłam mała wyjadałam tynk ze ściany. Wydłubywałam go palcem.
    Mnie nikt nie pobije :P ja jadlam swoją kupę i rozsmarowalam ja na ścianie :P oczywiście tego nie pamiętam, wujek robił identycznie. Ciśnienia nie mierzylam, leże w łóżku, bo skurcze znowu dopadły, jutro zmierze

verynice, anulka81, Diabla85, deidre, afrykanka lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja już w domku, odwiozłam męża na służbowy autokar na węgry i tak oto zostałam z synciem w brzuszku sama :( ech...a jak urodzę wcześniej i nie zdąży mój mąż wrócić... katastrofa by była...muszę mocno i to bardzo zaciskać nogi.

ale mi jakoś smutno i tak cicho jest... :(

Kochana, wcale Ci się nie dziwie... wręcz przeciwnie, podziwiam Cię za to że się trzymasz.. ja dzisiaj też męża zawiozłam ale jutro w nocy go już odbieram...wyjazd na 2 dni a ja beczałam przez godzinę jak go zawiozłam... Dla mnie jesteś bohaterką, że się tak trzymasz... W ogóle afrykanka i inne dziewczyny, które mają rzadko kiedy mężów przy sobie są dla mnie bohaterkami...podziwiam Was dziewczyny..
    Ja jestem z charakteru zimną osobą, nie pokazuję swoich uczuć, rzadko się do męża przytulam czy go całuję, ale kurde jak pojechał to sobie uświadomiłam jak bardzo go kocham i jak wiele dla mnie znaczy! Napisałam mu to nawet w smsie to był w szoku, że zdobyłam się na takie wyznanie swoich uczuć...już nie mogę się doczekać aż go jutro przywiozę do domu i się przytulę :) Takie rozłąki pomagają docenić co mamy...bo ja chyba nie doceniam na codzień jakiego kochanego męża mam :)

O! na takie wyznanie mnie naszło :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    To byłam ja! :) Ja mam spuchniętą jedynie prawą... masakra jakaś ale na wizycie moja ginka ją obejrzała, i okazało się, że mały uciska mi właśnie główką czy czymś innym tętnicę po prawej stronie... jest to niestety ucisk mechaniczny więc nic z tym nie zrobię :( Żadne moczenie stóp w zimnej wodzie czy żele na opuchnięte stopy nie pomagają... Ale ciągle mówię, że wolę mieć spuchniętą stopnie niż by synek posłuchał, że mamę to wkurza i obróciłby się głową do góry :|

Swoją drogą teraz mogę chodzić jedynie w japonkach...i zastanawiam się w czym ja będę chodzić jak zrobi się chłodniej?!?! Albo będzie cały dzień lało?? Teraz np. w niedziele idziemy z mężem na kolację z okazji 1 rocznicy ślubu i co? W czym idę? W japonkach k&#%%$ bo żadne inne buty nie wchodzą na stopę :(
    Verenice wyobrazilam sobie Ciebie taką elegancką w wieczorowej sukni i do tego japonki hahahaha:-) ja jestem jakaś inna bo normalnie popylam w baletkach sprzed ciąży, mam obrączke i nic mi nie spuchło.czy ja wody w sobie w ogóle nie mam czy co;-)

verynice lubi tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice przecież japonki są sexy :P

verynice lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 te co wkleilas też były tylko mają białą tą koronkę i nie chciałam żeby tak pożółkły i wybralam groszki.zreszta lubie groszki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, Diabla, mi też się coś rzuca na mózg, bo też myślałam, że to zasikane ogórki :D

Też mi stopy i wszystko delikatnie puchnie. A najgorsze, że jeszcze 2 tygodnie temu miałam ciśnienie 100/70, a teraz mam już 125/85... Chyba przez tą opuchliznę?

Karolina, ja miałam 3 razy oksytocynę, masaż szyjki i przebijany pęcherz, mam nadzieję, że Ciebie nie będą tak bardzo męczyć :/

Ja po wizycie. Mieliśmy nadzieję, że zobaczymy Kajtka, ale wtulił się w łożysko i tylko zobaczyła śliczny, malutki nosek, zamknięte oczko, wielkie ziewające usteczka i słodkie pyzie :P
    Mam nadzieję, że się taki pyzaty urodzi, bo wasze od dawna pyzate, okrąglutkie, a mój dopiero teraz zaczął się słodki robić :)
    Ale przez to łożysko nic nie było widać poza tym fragmentem buzi, więc nawet nie mam zdjęcia :(
    2.09 koło godziny 8 mamy być w szpitalu. Kolejna wizyta 26.08, wtedy dostanę papiery dowiem się wszystkiego dokładnie :)
    Poza tym maluch ma wszystko na 36+0, z wyjątkiem nóżki 35+0, a waży 2772g, więc mam nadzieję, że do 3 kg dobije :D

verynice, Io, Tysia87, betina89, anulka81, BlackLuna, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

też tak pomyślałam że mi coś uciska bo non stop mi się wybrzusza po prawej stronie i cały czas coś mi łąduje chyba nóżkę pod prawy cycek :) ach to niedobry łobuz się już robi... ale dla pewnosci jutro na wizycie się pop[ytam mojego doktorka co on o tym myśli.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochana, wcale Ci się nie dziwie... wręcz przeciwnie, podziwiam Cię za to że się trzymasz.. ja dzisiaj też męża zawiozłam ale jutro w nocy go już odbieram...wyjazd na 2 dni a ja beczałam przez godzinę jak go zawiozłam... Dla mnie jesteś bohaterką, że się tak trzymasz... W ogóle afrykanka i inne dziewczyny, które mają rzadko kiedy mężów przy sobie są dla mnie bohaterkami...podziwiam Was dziewczyny..
    Ja jestem z charakteru zimną osobą, nie pokazuję swoich uczuć, rzadko się do męża przytulam czy go całuję, ale kurde jak pojechał to sobie uświadomiłam jak bardzo go kocham i jak wiele dla mnie znaczy! Napisałam mu to nawet w smsie to był w szoku, że zdobyłam się na takie wyznanie swoich uczuć...już nie mogę się doczekać aż go jutro przywiozę do domu i się przytulę :) Takie rozłąki pomagają docenić co mamy...bo ja chyba nie doceniam na codzień jakiego kochanego męża mam :)

O! na takie wyznanie mnie naszło :D

ja to znów odwrotnie mam, jestem strasznym przytulakiem i całuśnikiem, i mój mąż też :) dlatego tak nam się dłużą te rozłąki, no ale cóż poradzić, praca to praca i gdzieś pracować trzeba bo i żyć za coś trzeba. w Pl w delegacji zawszer na 2 tyg jedzie ale za granice na miesiać :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fura rewelacyjna! Jak taki mini samochodzik :) a ja nawet nie wiem czy swój kiedyś tu wrzucałam? Hmm

Tysia ja też nie puchne i noszę buty sprzed ciąży także nie jesteś sama :)

A mi mała pierwszy raz narobila strachu, po przebudzeniu poczułam ze tak dziwnie się trzęsie, coś jak pies kiedy jest mokry i się wzdryga. A potem dwie godz się nie ruszała i nawet muzyką jej nie obudziłam (a zawsze tanczy) ale teraz wypina juz dupke uff :)

Tysia87, Paula55 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi japonkami to jest masakra!!! NO ale cholera nie mam wyjścia :( Chciałam sobie kupić nawet jakieś buty na chłodniejsze dni ale normalnie NIC nie pasuje!:( Jutro zrobię zdjęcie i Wam pokażę, jak to tragicznie wygląda...normalnie jak nieudany przeszczep od 150kg kobiety! :( :( Mam nadzieję, że po porodzie stopa wróci do normalnego rozmiaru bo kurde serio martwi mnie brak butów na chwilę obecną :(

Ewi25 - zapytaj swojego ginka, niech on oceni sytuację u Ciebie jak to wygląda, ale kto wie czy nie będziesz miała tak jak ja :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mnie nikt nie pobije :P ja jadlam swoją kupę i rozsmarowalam ja na ścianie :P oczywiście tego nie pamiętam, wujek robił identycznie. Ciśnienia nie mierzylam, leże w łóżku, bo skurcze znowu dopadły, jutro zmierze

No to niezły hardcore z Ciebie :P A ja myślałam, że mój P był dziwny bo jadł surowy makaron. :P

dba lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:

No nie mogę Ty to miałaś fantazję! Ja tylko łóżeczko obgryzałam :)

dba lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też póki co narazie nic nie puchnie, pfu pfu... i pierścionek zaręczynowy spokojnie zdejme..ale wszystko możliwe :) Tysia, ja groszki też lubię :) ale muszę przystopować znimi ;)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

A mi mała pierwszy raz narobila strachu, po przebudzeniu poczułam ze tak dziwnie się trzęsie, coś jak pies kiedy jest mokry i się wzdryga. A potem dwie godz się nie ruszała i nawet muzyką jej nie obudziłam (a zawsze tanczy) ale teraz wypina juz dupke uff :)
    \

Mój też tak czasem robi i też pierwszy raz się wystraszyłam jak tak zrobił.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:

To wszystko ma swoje medyczne uzasadnienie :-)
    Prawdopodobnie miałaś mało bakterii trawiennych w przewodzie pokarmowym :-)
    Może byłaś po jakichś antybiotykach?

Szczeniaki (i dorosłe psy też) robią dokładnie to samo - liżą ściany, jak im brakuje wapnia i jedzą własne kupy, jak mają coś nie tak z florą bakteryjną :-)

v50lkjv.png
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ