X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Miałam rozwarcie 1cm, ale zewnętrzne. Wewnątrz okazało się,że zamknięta szyjka. Teraz niby rozwarcia nie mam, ale za to skrócona szyjka na 3cm. Jak mi mówili,że 7dni to 13 minęło, teraz znów 7 i na razie 1 minął... Dlatego już nie panikuję. Luteinę kazał mi mój brać na nowo 3x2, ale pozwolę sobie podzielić jego opinię i innej profesorki na pół, więc jeszcze dwa razy wezmę lutka na noc i odstawiam. Nie zamierzam przenosić klopsa.

to ja mam szyjkę 2,5 i rozwarcie na 2cm a latam z psami po lasach. Jak Tobie dali 7 dni to ja już dawno powinnam urodzić w lesie.

mycha89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, wrocilam nareszcie i padlam na wyrko. Poprowadzilam dzisiaj z mezem lekcje tanca (oczywiscie wolnego) i mnie tak spojenie lonowe naparza jakby mialo zaraz peknac. Ale mlodego przynajmniej ululalam i w koncu sie uspokoil. Znajomi jak mnie zobaczyli po kilku tygodniach, to pytali, czy jednak blizniakow nie bedzie - im sie wydaje, ze to smieszne, a ja mialam ochote im poodgryzac glowy!

Nelus, moj tez ma czasem takie drgawki i nie mam pomyslu co to moze byc!

ssantea, moj dupny przyjaciel tez wyjrzal na swiat, na poczatku szczypal i swedzial, ale kupilam krem Procto Hemolan i zadzialal blyskawicznie. Mam wrazenie, ze moze nawet sie troche zmniejszyl, a na pewno nie daje juz zadnych dolegliwosci. Doslownie po 2 razach soe polepszylo.

Martusia, wspaniala kobieto! Jakos w tym wszystkim mi umknelo, ze przeciez stopy sa codziennke ogladane. Moze nawet dzien przed cc skocze na pedicure, bo sama ich nie ogarne az tak porzadnie! A wiesz moze, czy przy cc u stop tez musza byc niepomalowane paznokcie?

Karolcoa cos sie nie odzywa... Ciekawe, czy padla po tych atrakcjach, czy moze oxy podzialala z opoznionym zaplonem!

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nie mam juz sil :( znow nie spie, znow inny pokoj niz moj T a na dodatek zgaga. Wcale sie nie dziwie, ze jest depresja :(
    Jagodka, a Ty w ciagu dnia drzemiesz?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę, że stopy oglądają. Po co?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzaja obrzek, bo podobno schodzi na stopy i po tym patrza kilka razy dziennie, czy wszystko dobrze dziala.

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Niestety nie jestem w stanie was nadrobić, co usiądę do komputera i przeczytam parę stron, to albo coś trzeba zrobić, albo plecy mnie bolą :/ Tak więc tylko pobieżnie wiem co się u was dzieje.
    Ja jestem w trakcie prania i prasowania. Niestety moje zwyrodnienia z przed ciąży dają mi się teraz we znaki i plecy tak mnie bolą, że nawet jak się kładę czuję ból i dyskomfort :P Z zakupów zostały nam jeszcze: termometr, laktator, karuzela, pokrowiec na materac i jakieś pojedyncze ciuszki jak znajdę coś fajnego. A i jesteśmy w trakcie szkoły rodzenia, zostały nam jeszcze jedne zajęcia :)
    martusia86 wrote:
    Hmm dziwne że jeszcze każe Ci w tym tyg. ciąży brać luteinę i to taką ilość ciąża już prawie donoszona szyjka dluga ja 3 cm to miała gdzieś na początku a potem 2,4 i nic nie brałam juz od 33 t.c. Nie warto już brać leków opóźniających poród potem jest właśnie problem żeby urodzić bo szyjki nie chca sie skracać i rozwierać...
    martusia86, a czy magnez też można zaliczyć do takich leków spowalniających akcję porodową ? Pytam, bo cały czas biorę aspargin 2x1. Luteinę odstawiłam w 34 tygodniu.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, a ja już nie śpię :D

obudziłam się głodna jak wilk i musiałam wsunąć "miseczkę" płatków z mlekiem żeby się nie napchać czymś ciężko strawnym z białego rana :)
    teraz sobie wypije pluszz magnez i idę czytać książkę a co :P

a w ogóle to dzieńdoberek dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 05:21

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie.. kolejna noc zawalona. Wczoraj wieczorem tak mnie zalapal bol w lewym biodrze ze sie normalnie nie da polozyc, na prawym mi duszno i tez juz boli wiec ja nie wiem jak dospie jeszcze te pare nocy do cc. Najlepiej by bylo jak nietoperz :-)
    Chyba zrobie spafer do kuchni po zimne mleczko mniam :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie, Ja dziś oficjalnie mam ciąże donoszona! Teraz bezkarnie mogę napaść seksualnie na męża, w sumie on tylko na to czeka:-)
    Miałam dziś ostrą pobudke o 5 rano złapał mnie skurcz za lydke, na szczęście puścił ale lydka bardzo boli:-\

verynice, Kaarolina, stardust87, Migotka22, Io, betinka, Paula55 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :) też płatki na mleko już poszły w ruch, bo głód rano jest straszny :)
    Ciekawe co tam u Karoliny?
    Dziś pierwsze prasowanie dla Olka, pieluszki poprałam wczoraj, dziś upiorę pościel. Któraś pisała wcześniej (pewnie ze 150 stron temu) że jej się strasznie pieni w pralce, mi też:) za dużo tego płynu dzidziusiowego nalałam i miałam pralkę piany hahaha aż focie dla męża strzeliłam :) głupie pranie a tak cieszy:)

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki!
    Ja właśnie opędzlowałam miskę makaronu ze śmietaną i cukrem, a co tam :P
    Rzadko mam możliwość udzielania się wieczorami ze względu na małża okupującego laptopa, więc tylko podczytywałam (cieszcie się, bo bym Wam tak cały dzień doopy truła :P ) i zapamiętałam, że pisałyście o dzieciństwie. Ja podobno byłam bardzo niegrzeczna-od maleńkiego to uwielbiałam maggi-piłam z butelki i rozlewałam po ścianach i meblach, znęcałam się nad kotkiem-z poduszką siadałam na nim, wkładałam do gara z wodą, do lodówki itp, bawiłam się zdechłymi zwierzątkami-ale to już jak byłam trochę starsza :P hehe
    Ale tak se myślę, że jak się znęcałam nad kotem to potem tak pokochałam wszystkie zwierzątka takie domowe, że jak mieliśmy kaczki malutkie to jedna była moja-tak ją nauczyłam że chodziła za mną, bujałam ją na huśtawce, woziłam w wózeczku :P
    No nie będę Wam tutaj więcej zaśmiecać hehe
    Chyba dalej uderzę w wyrko bo po co mam tak wcześnie wstawać :P

justyna14 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)
    Ja wczoraj nie.bylam w stanie nawet wziac telefonh do reki co mowic o czym innym.. po oxy dostalam tak silnych boli glowy ze do tej.pory mnie.trzyma i ledwo na oczy widze... na porodowce cisnienie.fajnie mi unormowali a teraz znowu 150/100 a.czasami nawet 160/100 a tetno okolo 120.. juz lekarz byla powoedziala.ze.mam nie jesc i nie pic ze moze byc tak ze ordynator zdecyduje po obchodzie o cc wiec mam byc naczczo..

Edit. A co najlepsze wieczorem.zaczeli podawac mi znowu relanium magnez i jakies kroplowki i od tej pory mam zero skurczy a glowa jak bolala tak boli.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 07:51

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Noc bez męża jakoś przespana...juz dzwonił rano hihi chyba też tęskni :) dobrze ze juz dziś wraca. W nocy chyba z 4 razy obudziła mnie postawiona macica tzn. Brzuch o bardzo dziwnym kształcie hihi :)

Też jestem baaaardzo ciekawa co o Karoliny i Krzysia...

I wykrakalam...dzis u nas pada, mokro a ja będę musiała jechać do sklepu w japonkach :-/

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Karolina, to teraz wszystkie wrzesniowki trzymają kciuki żeby zdecydowali o cc...ilez można cię tak męczyć?! :( strasznie mi ciebie żal bo nie tak wyobrazalas sobie oczekiwanie na Krzysia i poród... Mam ogromna nadzieje ze zaraz napiszesz nam ze biorą cię na cc a po południu pochwalisz się zdjęciem swojego Krzysia.
    Pamiętaj, ze wszystkie jesteśmy tu z Toba!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie. Uwaga uwaga zasnelam o 2 i spalam do 7!!!! Luksus
    w dzien tez nie śpię, wiec jestem zombie :(
    Karolcia dawaj znać, współczuję tego bólu glowy, ja w ciąży mam migreny, wiec wyobrazam sobie co czujesz. Dasz radę, już dziś możesz mieć Krzysia przy sobie :)

Verynice, jasne że tęskni, nie przyzna się ale jak Cie zobaczy odszykowana na powrot to oniemieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:02

Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko Karola, trzymaj się tam.. oni sami nie widza czego chcą...jasna cholera twoja cierpliwość graniczy wręcz z cudem ja jestem cholerykiem z natury i pewno już by mnie tam nikt nie trawił do tego czasu bo nerwy by mi chyba dawno puściły..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) dziękuję, że nie było nadprodukcji :P Karolinka, kochana, trzymaj się. Tak jak very pisała, wszystkie tu jesteśmy z Tobą i niecierpliwie czekamy na wieści. Trzymaj się dzielna kobieto :* <3

Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole mialam sie Wam pochwalic moj Maz wczoraj kupil wozek.. mam nadzieje Ze mi sie spodoba ale tak mi troche smutno ze nie bylam przy zakupie :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry :)

ja też źle dziś spałam bo też sama jak palec.. właśnie kawkę sobie pije i szperam po internecie.

kto dziś ze mną wizytuje? :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jeszcze zdążysz nam się pochwalić na pewno super brykę ma mały:) a przy zakupie niestety nie byłaś, ale za to pierwsza jazda próbna należy tylko i wyłącznie do ciebie i Krzysia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:32

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ