X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej też się zdarzyło. I też się zmartwiłam :) ja to porównuje do trzepiącej się kury :P dziwne uczucie

Nelus lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam do łóżka dziewczyny :) Do jutra! Spokojnej nocki dla każdej z Was!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    To wszystko ma swoje medyczne uzasadnienie :-)
    Prawdopodobnie miałaś mało bakterii trawiennych w przewodzie pokarmowym :-)
    Może byłaś po jakichś antybiotykach?

Szczeniaki (i dorosłe psy też) robią dokładnie to samo - liżą ściany, jak im brakuje wapnia i jedzą własne kupy, jak mają coś nie tak z florą bakteryjną :-)

Zawsze mnie ciekawiło skąd dzieci wiedzą, że w tynku jest wapno. A o kupie pierwsze słyszę ale ma to sens.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba ja kupy nie jadłam ale podobno się nią bawiłam jak plastelina ble a moja najlepsza zabawka było wyrywanie taśmy z kaset magnetofonowych i takim sposobem rodzice pozbyli się wszystkich nagrań z naszego dzieciństwa :p

dba lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też się czasem trzepie jak piesek. tak jakby dreszcz go przeszedł - ciekawe co to :)
    spać już idę dziewczynki więc nie naprodukujcie za dużo do rana, ok? :P Buziaki dla każdej :* Dobranoc.

Nelus lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście na Sierpniówkach że kada w końcu dziś urodziła? :D
    Po tylu fałszywych alarmach w końcu się udało :-)

v50lkjv.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dokonałam wczoraj rano bolesnego odkrycia- wypadł mi hemoroid i już niestety nie wrócił na swoje miejsce :-( Drugi dzień chodzę obolała, coś tam mi się sączy, ledwo siedzę. Z tego co czytam to juz jest bardzo zaawansowany stan. Wizyta u lekarza dopiero za dwa tygodnie. Kupiłam sobie maść ale nie sadzę zeby w tym stanie coś pomogła. Nie wiem co mam teraz za bardzo z tym robić. Dobrze chociaż że mam mieć cc bo chyba by mi pół odbytu wypadło przy sn.
    Czy to mozliwe w ogóle żeby po porodzie się wchłonął jak już jest tak zaawansowany?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy mamuśki.

Karolina jesteśmy z Tobą myślami <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej ńocki tym ktore juz leca lulu :)

Hmm ja chyba nic z podobnych rzeczy nie jadlam haha :)
    Za to w wieku chyba 5-6 lat przypomnialam sobie o butli bo chcialam byc jak dzidzius i trzeba bylo kupic :P
    Pilam z niej moze kilka dni i przeszlo :)

Assantea ja tez mam czasem ten problem.. Pisże czasem bo on raz wypadnie i sie wchlonie za troche a raz troche dluzej gosci ale tez sie potem wchlania. Ja pok co ńic nie stosuje ale na czas po porodzie juz zakupilam czopki...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja idę spać, dobranoc wszystkim
    :)

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    To wszystko ma swoje medyczne uzasadnienie :-)
    Prawdopodobnie miałaś mało bakterii trawiennych w przewodzie pokarmowym :-)
    Może byłaś po jakichś antybiotykach?

Szczeniaki (i dorosłe psy też) robią dokładnie to samo - liżą ściany, jak im brakuje wapnia i jedzą własne kupy, jak mają coś nie tak z florą bakteryjną :-)
    ponoć nie chorowałam . Mama nie zaglądała do pokoju kiedy spałam, a że byłam dzieckiem spokojnym to obudziłam się i znalazłam sobie zajęcie. Dopiero jak za długo było mamie cicho to weszła zobaczyć do mnie. I miała niespodziankę :D
    Mój wujek czyli brat mamy robił identycznie :D
    Pamiętam jak ciekawiło mnie radio, byłam oczywiście starsza, całe je rozkręciłam, wszystkie części poodrywałam. Nadawało się do wyrzucenia :D ale ciekawość czy mieszkają tam ludziki została zaspokojona :P

Nelus, afrykanka, deidre, Io lubią tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazdy jak byl maly to jadl dziwne rzeczy.

Ja jadlam mamie krem nivea, obgryzalam wszystkie szminki, maslo jadlam lyzka jak lody no i najwieksze dziwactwo….obgryzalam siarke od zapalek :) Mama byla ze mna nawet u pediatry z tego wzgledu, ale ona powiedzial ( nie pamietam co ) ze mi czegos tam brakuje.

Mi na razie nic nie puchnie dzieki Bogu, wchodze we wszystkie buty.

Mezus w domu ze wzgledu na przypadki Eboli w Nigerii.

Kolorowych snow :)

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre, jak tak czytam to stwierdzam ze dzieci maja nie ogarnieta wyobraznie ;)

Moj brat jak byl maly to mial dwie manie...
    1. Rozkrecal WSZYSTKO co tylko sie dalo (a jak teoretycznie sie nie dalo to tez dawal rade) :)
    2. Mial manie wiazania... Kiedys dlugo bylo cicho... Mama wychodzi na gore do jego pokoju a tam ciemńo..
    Wchodzi ( wlasciwie probuje wejsc) a tu wpada w pajeczyne... Swieci swiatlo i oczom nie wierzy...
    Caly pokoj w niciach. Obwiazane wszystko ze wszystkim :) jak w mega pajeczynie..
    Porozcinanie wszystkiego zajelo rodzicom chyba 2 dńi ;)

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy leci cie spać a ja wcinam burritos mmm uwielbiam! Dzisiaj poraz pierwszy od nie pamiętam kiedy spędzę cały dzień w domu czytając książki, a co!
    Karolina dawaj znać jak u ciebie! Wspieram mocno na odleglosc !!!

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej brzuchatki 22 a Wy spicie???ja jadłam tylko kredki świecow i mleko z butelki ze smoczkiem zawsze na wieczór dk dobranocki musiałam mieć j tk trwało do zerówki:-) dziwie się, że zgryz mam normalny.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze są fobie dziecięce! Modlę się żeby Livka nie wydała się za mną bo byłam bardzo strachliwa. Pamiętam ze kiedyś byłam z babcia na spacerze, nagle zaczęło padać i zerwał się wiatr a babcia "niunia szybko szybko uciekamy do domu bo nam głowy pourywa"! Przez miesiąc przez to nie wychodziłam z domu,ryczałam i chowalam się pod mamy spodnice jak tylko ktoś otwierał drzwi i okna! Już nie mówiąc o moich snach przez które rodzice musieli wynosić do piwnicy połowę zabawek i mebli bo śniło mi się ze babajaga mnie nimi atakuje! Przez sen podobno krzyczałam "ratunku babajaga z taczka" hehehe

201703012752.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mycha - to Tobie dają 7 dni a mnie mówią, że nic nie wiadomo. A Ty masz już rozwarcie? Pewnie już o tym pisałaś ale nie pamiętam. Ja też mam skurcze od czasu do czasu ale nie jakies mocne.

Co do czopa to uznałam, że skoro nie wiem czy go mam to zrezygnuję z seksu. Chyba, że gin jest to w stanie stwierdzić przy badaniu.

Miałam rozwarcie 1cm, ale zewnętrzne. Wewnątrz okazało się,że zamknięta szyjka. Teraz niby rozwarcia nie mam, ale za to skrócona szyjka na 3cm. Jak mi mówili,że 7dni to 13 minęło, teraz znów 7 i na razie 1 minął... Dlatego już nie panikuję. Luteinę kazał mi mój brać na nowo 3x2, ale pozwolę sobie podzielić jego opinię i innej profesorki na pół, więc jeszcze dwa razy wezmę lutka na noc i odstawiam. Nie zamierzam przenosić klopsa.

Io lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha po suwaczku widzę ze masz już prawie ciążę donoszona wiec chyba z ta luteina nie ma co przesadzać bo jeszcze przenosisz babla. Mi wczoraj na wizycie powiedziano ze jeśli teraz zacząłby się poród to na pewno by go nie powstrzymywali wiec się bardzo ucieszyłam! Pozostaje mi czekać aż młoda zechce zobaczyć świat :)

mycha89, mycha89, mycha89, mycha89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dziwne że jeszcze każe Ci w tym tyg. ciąży brać luteinę i to taką ilość ciąża już prawie donoszona szyjka dluga ja 3 cm to miała gdzieś na początku a potem 2,4 i nic nie brałam juz od 33 t.c. Nie warto już brać leków opóźniających poród potem jest właśnie problem żeby urodzić bo szyjki nie chca sie skracać i rozwierać...

mycha89 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam juz sil :( znow nie spie, znow inny pokoj niz moj T a na dodatek zgaga. Wcale sie nie dziwie, ze jest depresja :(

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ