X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi, ja mam spokojniejszą dzidzie :) moja mała dama tez własnie ma swoje pory gdzie się trochę powierci ale pomiędzy nimi tez własnie jest "cichutko" :) tez się martwiłam tym ze tak przestała rozrabiać, ale moja gin mnie uspokaja ze coraz mniej miejsca i maluszkowi ciasno i ze niektóre dzieciaczki tak już maja ze są bardziej leniwe w tym czasie :) kazała sie martwic jakby aktywności nie było wcale przez 2-3 dni a tak się nie przejmować :)

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jesteś naprawdę świątynią spokoju, ja jak BlackLuna, już bym chyba rozniosła oddział.

Anulka, miałam zapytać, ale z tego wszystkiego zapomniałam wyciągnąć kartkę z pytaniami do mojej gin :P 26.08 mam mieć wizytę w zasadzie omawiającą do cesarki, więc wtedy wszystkiego się dowiem :)

Jovi, mój Kajtek też jest ostatnio spokojny, trochę się powierci, pokręci i śpi dalej :)
    Wczoraj jeszcze nas nastraszył, bo babka na KTG szukała serduszka przez chyba 3 minuty... Jeździła po brzuchu, jeździła, gdyby nie to, że była z nami córka, to bym pewnie już dawno ryczała ze strachu, ale po chwili znalazł się łobuz :)

Widziałam, że wczoraj rozmawiałyście o KTG. Ja wczoraj miałam cały czas prawie płaskie, raz za czas dochodziło do 10, a w jednym miejscu mam ponad 100 O.o Aż mąż mnie pytał wtedy czy czułam skurcz, a ja mu na to, że w ogóle... Hmm, coraz bardziej zaczynam wątpić w rozpoznawanie przez KTG skurczy :)
    No i pod koniec mały dostał czkawki, fajnie widać wtedy skurcze co chwilę takie kreseczki pionowe :D :P

jovi81, BlackLuna, Kaarolina, anulka81 lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze podnosicie na duchu :) dziękuję kochane i cieszę się że tutaj jestem - dzięki temu jestem przez całą ciąże spokojniejsza :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:18

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, ja byłam przyjęta 13.07 o 15, wypisałam się 16.07 o 16, ale na wypisie mam tylko 13.07-16.07, więc do ubezpieczenia wychodzą 4 dni :P

• dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dziewczyny martwię się ruchami Małego :
    piszecie że Wasze dzieciaczki szaleją a mój Franio ma tylko takie określone pory aktywności a miedzy nimi długa cisza, w nocy mam wrażenie że cały czas śpi, po śniadaniu pobryka i potem znów śpi i tak w kółko i nie są to jakieś mega szaleństwa tylko takie przyjemne kręcenie. Czy któraś z was ma takie spokojniejsze dzieciątko ??
    mój ostatnio już tak nie szaleje jak kiedyś... chyba urósł i nie ma tyle miejsca :) pod koniec ciąży ponoć nie każde dziecko tak szaleje. Mój zaczyna mieć tylko swoje pory na kopniaki :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia akurat jest z tych wiercacych się ale też nie cały czas, ma swoje pory, szczególnie wieczory:-)

jovi81 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi, moja Mała też większość dnia zupełnie cicho leży. Wierci się zawsze rano po śniadaniu, potem koło 13-14 jeśli odpoczywam, coś tam kopnie w ciągu dnia i potem wieczorem. Generalnie mogłabym policzyć na palcach dwóch rąk te razy kiedy sprawiła mi jakiś konkretniejszy ból :)

Karola, myślimy o Tobie! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:25

jovi81, Kaarolina lubią tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Karolina juz brak słów. Pamiętaj ze myślimy o Tobie wszystkie ;) juz niedługo będziesz miała małego przy sobie.

Moja najbardziej aktywna jest w nocy. Jak się budze to kopie aż cały brzuch skacze. Coś czuje nie wyspie się w nocy po urodzeniu. A w dzień jak chodzę potrafi być długo spokojna.

Wczoraj zaczęłam picie herbaty z liści malin. Zobaczymy czy coś pomoże przy porodzie. Oby! Mama wszystkie porody miała długie i ciężkie więc mam nadzieję nie odziedzicze tego

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, herbata z liści malin? a mogę spytać na co konkretnie pomaga? bo przyznam się szczerze ze nie słyszałam o tym.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwracam się z pytaniem do dziewczyn które czeka cc : u mnie w szpitalu robią tylko lewatywę przed cc na życzenie - jak jest u Was ? zastanawiam się co wziąć dzień przed żeby mnie rano w dniu cc przeczyściło... Ja Wy planujecie?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna ja słyszałam, że herbata z liści malin przyspiesza poród, ale jak czytałam to dziewczyny zaczynają ją pić od 36-37tyg (oczywiście nie jestem pewna)

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję 37 tyg według belly :) myślę że teraz już oficjalnie mogą działać w szpitalu bo pamiętam ze pisałaś ze muszą poczekać kilka dni do skończonego 36 ttyg. Juz jesteś tak blisko ze aż ci zazdroszczęa Krzysiu to szczęściarz ze ma taką silna mamusie; )

Migotka mi też pojawił się hemoroid, pytałam lekarza i podobno jeśli tylko sobie jest i nie krwawi ani nie szczypie to maści nic nie pomogą. Ja kupiłam maść "preparation h" I faktycznie pomogła pozbyć się pieczenia ale nie wiele pomniejsza tego paskuda! :/ po porodzie pewnie zniknie

Kaarolina lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    piszecie że Wasze dzieciaczki szaleją a mój Franio ma tylko takie określone pory aktywności a miedzy nimi długa cisza, w nocy mam wrażenie że cały czas śpi, po śniadaniu pobryka i potem znów śpi i tak w kółko i nie są to jakieś mega szaleństwa tylko takie przyjemne kręcenie. Czy któraś z was ma takie spokojniejsze dzieciątko ??
    Jovi, ja też nie czułam i nie czuje wzmożonej aktywności Niny. Powiedzialam to mojej gin, dala skierowanie na ktg, pojechałam, sprawdzili i wszystko ok.
    moze pojedz na ipp powiedz co sie dzieje i niech sprawdzą.

jovi81 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karolina - trzymamy kciuki, żebyś dziś już tuliła Krzysia. :)

Jovi - mój synuś to jest wręcz leniwy! Czasami z mężem aż pukamy w brzuch i gadamy do niego, żeby się ruszył bo ja się martwię. Ostatnio już na KTG chciałam jechać ale koło 18 troche pokopał i poszedłdalej spać. Pocieszam się, że będzie spokojnym dzieckiem :P

Hela - dziś masz trzecią dobę. Wiem na pewno bo mi ubezpieczyciel płaci za każdy dzień w szpitalu. Tylko, że w moim szpitalu zawsze trzymaja do czwartej doby. Ciekawa jestem czy za pobyt w szpitalu przed i po porodzie też dostanę kasę.

A wczoraj wieczorem dostałam takiego bólu żoładka/skurczu (w dalszym ciągu nie wiem co to jest), że myślałam że umrę. Chyba 20 minut siedziałam w toalecie i się skręcałam. Jestem na 100% pewna że pomylę poród z biegunką bo ciągle nie wiem czy mam tak silne skurcze, które powodują biegunkę, czy biegunkę która powoduje skracanie się szyjki. Moje dziecko urodzę na kibelku. Dopiero po nospie przeszło i mogłam zasnąć.

Mycha - to szyjka może się jeszcze zamknąć? Ja mam rozwarcie na palce ale nie wiem czy wewnętrzne czy jakie bo nic mi na ten temat nie mówili. No i niby szyjkę mam krótszą bo tylko 0,5 cm. Jestem strasznie ciekawa co mi gin powie we wtorek na wizycie. No i ja też biore luteinę 2x2 dopochwowo. Sama się zastanawiam czy to dobrze czy źle, ale pewnie mi odstawi jak ciąża będzie donoszona.

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi u mnie nie robią lewatywy bo uważają że organizm sam się oczyści przed porodem a jeśli nie to podobno im kupa na łóżku nie przeszkadza haha no ale mi tak :p a więc kupie jakieś cudo w aptece i jeśli nie odejdą mi wody to zrobię sobie w domu a jak odejdą to dupa- musze od razu śmigać do szpitala bo mała może zarazić się paciorkowcem i będą szybko podawać antybiotyk

jovi81 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko trzymam kciuki-obyś dziś zobaczyła Krzysia i skończyły się Twoje męczarnie! I fajnie, że już masz wózek-nie będziesz musiała się o to martwić po wyjściu ze szpitala :)

Jovi mój klusek przesypia noce spokojnie, czasem tylko się powierci jak mu niewygodnie, w dzień ma swoje pory, nie ma tak że boleśnie kopie czy wierci się cały dzień-jest grzeczny :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zmierzyłam ciśnienie bo czuję się jak jakiś cyborg... Isoptin w moim przypadku mi go podniósł :O wczoraj położna mi mówiła przez telefon, że może podnieść ciśnienie, ale nie chciało mi się wierzyć. No i mam 127/80, puls 115. Samopoczucie - jakby była naćpana :/ kolejny dzień w łóżku. No i stwierdziłam, że nie będę tego czegoś brać aż do 38tyg. No way, psychicznie się wykończę. Jak stuknie mi 37tydz przestaje to brać i niech się dzieje co chce :P tym bardziej że moje dziecko z tych większych :P

• Szonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,

ja już od 5 spać nie mogę, jakoś tak Szymonek bardziej aktywny od rana i chyba skacze mi po żołądku bo coś mnie mdli.
    U nas dziś spore ochłodzenie, niby przjemniej, ale mogłoby się aż tak nie ochładzać ;)

Karolina myślałam, że wejdę rano i zobaczę zdjęcie Krzysia, szkoda mi ciebie strasznie, że tak się musisz morodować i najgorsza ta nie wiedza, co, kiedy i jak. Ale na pewno już bliżej niz dalej i niedługo będziemy podziwiać zdjęcia nazego pierwszego wrześniaczka :)

Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    mój też śpi całą noc. Czasem jak idę siku to się trochę przeciągnie, ale tylko raz i śpi dalej. Budzi się ok śniadania, później ok 14, później ok 17-20 i ok 23 jak się kładę spać. Ale to też parę minut poszaleje i śpi dalej. To chyba normalne, że ma pory snu i szaleństw. I te szaleństwa to też jest raczej takie kręcenie się, wypychanie kolan i łokci niż szaleństwa. Raz na kilkanaście dni zdarza mu się bardziej aktywny dzień, ale to od pogody zależy. Po burzy z reguły wariuje.

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?

U nas w dniu, w którym przypada Twój termin zgłaszasz się do szpitala i leżysz aż nie urodzisz. Wtedy dostajesz zwolnienie szpitalne i nie musisz wykorzystywać macierzyńskiego. Wykorzystywanie macierzyńskiego przed porodem uważam za niesprawiedliwe. Może dlatego u nas biorą do szpitala. Jak coś to zagadaj czy Cię wezmą. Zawsze możesz sciemnić, że słabo ruchy czujesz. Pewnie jak już przyjdziesz to do porodu Cię nie wypuszczą.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ