X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jeśli dadzą mi termin cc to lewatywkę sobie strzelę na noc, a jesli bede z rzutu jechać to na szybko przed szpitalem w domu. CHyba w ogóle sobie kupię dwie, i jedną przetestuję po ilu godzinach działa :)

Szyjka na luteinie i leżeniu może się zamknąć i wydłużyć ;) Nie radzę leżeć do dnia porodu hehe . Ja biorę luteinę, ale zachowuję normalną aktywność fizyczną i pewnie przez to szyjka jest po prostu niezmieniona od dłuższego czasu.

kaarolina mówiłam, że nie urodzisz pierwsza we wrześniówkach ;P
    Fipsik, a kogo obstawiasz?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac :/

Karolina ty się pakuj i jedź do innego szpitala, bo tam gdzie jesteś to jeszcze do 40 tyg będziesz "odpoczywać".

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, normalnie oczy w słup, zeby z podłogi zbieram i nie wierzę w to wszystko. Podziwiam Twoją cierpliwość ale moja juz dawno się skończyła. W te oedy zrobilabym im jazde na pół szpitala i wypisala na żądanie. Gnoje przebrzydle.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to te przepływy już są dobre, że Ty możesz tak czekac? Bo przecież były nieprawidłowe.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czysta kpina jakaś...co oni w tym szpitalu za maniane odwalają..mi już brakuje cierpliwości jak czytam jakie ci niechlujne wymówki podają z dnia na dzień coraz bardziej bez sensowne, a co dopiero jakbym była na twoim miejscu..znając mnie i moja nerwice sami by mnie wywalili z tego szpitala bez wypisu..

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, to będę czekać na info od ciebie jak ci poszło z lewatywą :D :P

Karolina, a rozmawiałaś o tym z mężem? I z ginem? Może faktycznie lepiej wypisać się na żądanie i jechać gdzie indziej, bo oni Cię tam traktują jak pacjenta drugiej kategorii :/

• dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Karola - tak jak piszą dziewczyny : ja bym się chyba wypisała albo dała im w łapę żeby mi to cc zrobili bo inaczej bym tam oszalała. Co o tym myśli Twój mężczyzna ?
    a ja bym nie dawała w łapę, niby jakim prawem mam płacić za coś co mi się należy? jest zagrożone życie dziecka i jej, a oni się bawią w kotka i myszkę.
    Ja po takiej akcji wypisałabym się na żądanie i tyle co mnie widzieli.

nick nieaktualny, BlackLuna lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Szonka ja też mam l4 do dnia porodu i nawet nie pomyślałam że mi nie wystawi dalej, oj trzeba będzie coś wymyślić

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Fipsik, a kogo obstawiasz?..

Mikę :) Kaarola będzie pierwsza jak wyjdzie ze szpitala. W szpitalu jak zostanie to ja wcześniej urodzę ;P A pamiętasz, że rodze po 8 wrzesnia, bo 7 mam zawody ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:41

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Karolina i tak podziwiam Twoją cierpliwość bo moja pewnie by się dawno skończyła.
    Ostatnio coraz częściej myślę o porodzie i niby cieszę się że to już za nie długo ale czasem mam lekkiego stracha. Prawie najważniejsze jest to żebym miała polkę przy porodzie bo wtedy jakoś mniejszy stres będzie i bariery językowej też nie. W szpitalu który sobie wybrałam jest aż 4 lub 5 polek także jest szansa że na jakąś trafię :)

thiki0a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mikę :) Kaarola będzie pierwsza jak wyjdzie ze szpitala. W szpitalu jak zostanie to ja wcześniej urodzę ;P A pamiętasz, że rodze po 8 wrzesnia, bo 7 mam zawody ;) hehe
    A mika kiedy? Bo ja rodzę 20.08 jak odbiorę wyniki badań :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja bym sie wypisała z tego szpitala, oni już przeginają!!!

Co do L4 to lekarz nie ma prawa odmówić wypisania L4 jeśli poród jeszcze nie nastąpił, lekarze wykręcają sie bo w kodeksie pracy jest zapis że kobieta w ciązy MOŻE wcześniej skorzystać z urlopu macierzyńskiego własnie jeśli skończy 38tc. Lekarzom po prostu nie chce sie wypisywać zwolnień!! Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego czyli pełne 9 miesięcy.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Karolina nadal w dwupaku??? Ja juz nie mam nic do powiedzenia w tym temacie bo brak mi słów :/

Ja bym ich tylko spytała ile chcą kasy za cc i zaplacila zeby miec z glowy.

Dzien dobry Brzuszki :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A mika kiedy? Bo ja rodzę 20.08 jak odbiorę wyniki badań :P

Żebys się nie zdziwiła jak odbierzesz wyniki i Ci zaraz wody odejdą :P

stardust87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - to ja zaraz za Tobą bo 22.08. :P Akurat to piątek więc zacznę rodzić jak maż z pracy wróci, a wypiszą nas do domu w poniedziałek i wtedy mąż bierze 3 tyg urlopu :P Nie wiem tylko czy z GBS zdążą bo pobiorą mi wymaz 19.08 na wizycie. No i młody nie zdąży dobić do 4 kg. :P

stardust87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Wy macie takie bojowe i wrogie nastawienie do szpitala i lekarzy, w którym leży Karolina? A może własnie tak trzeba dla dobra jej i Krzysia? Dacie sobie rękę uciąć, że cesarka będzie lepsza w tej chwili? Z tego co wiem, żadna z nas nie jest lekarzem z wykształcenia...
    Karolinka nie martw się, wszystko będzie dobrze. Życzę dużo spokoju i cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:54

Kaarolina lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że Mika prześcignie Le'nutkę? Jej też mało zostało ;)

Kobietki, a myślałyście o drugim imieniu dla dzieci? A przynajmniej te, które będą dawać drugie imię :)
    U nas córka ma po mężu - Michalina, a dla Kajtka nie wiemy jak dać. To znaczy mąż wie - Michał, ale ja w życiu na trzeciego Michała w domu się nie zgodzę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust - to ja zaraz za Tobą bo 22.08. :P Akurat to piątek więc zacznę rodzić jak maż z pracy wróci, a wypiszą nas do domu w poniedziałek i wtedy mąż bierze 3 tyg urlopu :P Nie wiem tylko czy z GBS zdążą bo pobiorą mi wymaz 19.08 na wizycie. No i młody nie zdąży dobić do 4 kg. :P
    Io, u mnie się czeka tydzień, więc to GBs może ci pokrzyżować plany :P

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas syn będzie miał jedno imię Michał (jak by była dziewczynka to by była Gabriela Sabina :) )

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?

Mi na SR na Madalińskiego mówili, że lekarz prowadzący ma obowiązek prowadzić ciążę do 40 tyg. Ok 2 dni przed terminem porodu powinnaś się zgłosić do przyszpitalnej przychodni i oni umówią Cię na KTG i do lekarza i on może wystawi Ci dalsze zwolnienie. A poza tym mówili, że na Madalińskiego pozwalają przenosić ciążę max 7 dni a później wywołują poród.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ