Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:Jeśli dadzą mi termin cc to lewatywkę sobie strzelę na noc, a jesli bede z rzutu jechać to na szybko przed szpitalem w domu. CHyba w ogóle sobie kupię dwie, i jedną przetestuję po ilu godzinach działa
Szyjka na luteinie i leżeniu może się zamknąć i wydłużyćNie radzę leżeć do dnia porodu hehe . Ja biorę luteinę, ale zachowuję normalną aktywność fizyczną i pewnie przez to szyjka jest po prostu niezmieniona od dłuższego czasu.
kaarolina mówiłam, że nie urodzisz pierwsza we wrześniówkach ;P -
Kaarolina wrote:No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac
Karolina ty się pakuj i jedź do innego szpitala, bo tam gdzie jesteś to jeszcze do 40 tyg będziesz "odpoczywać". -
no to czysta kpina jakaś...co oni w tym szpitalu za maniane odwalają..mi już brakuje cierpliwości jak czytam jakie ci niechlujne wymówki podają z dnia na dzień coraz bardziej bez sensowne, a co dopiero jakbym była na twoim miejscu..znając mnie i moja nerwice sami by mnie wywalili z tego szpitala bez wypisu..
jovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jovi81 wrote:Karola - tak jak piszą dziewczyny : ja bym się chyba wypisała albo dała im w łapę żeby mi to cc zrobili bo inaczej bym tam oszalała. Co o tym myśli Twój mężczyzna ?
Ja po takiej akcji wypisałabym się na żądanie i tyle co mnie widzieli.kark, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Fipsik, a kogo obstawiasz?..
MikęKaarola będzie pierwsza jak wyjdzie ze szpitala. W szpitalu jak zostanie to ja wcześniej urodzę ;P A pamiętasz, że rodze po 8 wrzesnia, bo 7 mam zawody
hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:41
dba lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Karolina i tak podziwiam Twoją cierpliwość bo moja pewnie by się dawno skończyła.
Ostatnio coraz częściej myślę o porodzie i niby cieszę się że to już za nie długo ale czasem mam lekkiego stracha. Prawie najważniejsze jest to żebym miała polkę przy porodzie bo wtedy jakoś mniejszy stres będzie i bariery językowej też nie. W szpitalu który sobie wybrałam jest aż 4 lub 5 polek także jest szansa że na jakąś trafię
-
Fipsik wrote:Mikę
Kaarola będzie pierwsza jak wyjdzie ze szpitala. W szpitalu jak zostanie to ja wcześniej urodzę ;P A pamiętasz, że rodze po 8 wrzesnia, bo 7 mam zawody
hehe
-
Karolina ja bym sie wypisała z tego szpitala, oni już przeginają!!!
Co do L4 to lekarz nie ma prawa odmówić wypisania L4 jeśli poród jeszcze nie nastąpił, lekarze wykręcają sie bo w kodeksie pracy jest zapis że kobieta w ciązy MOŻE wcześniej skorzystać z urlopu macierzyńskiego własnie jeśli skończy 38tc. Lekarzom po prostu nie chce sie wypisywać zwolnień!! Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego czyli pełne 9 miesięcy.https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualny
-
Stardust - to ja zaraz za Tobą bo 22.08.
Akurat to piątek więc zacznę rodzić jak maż z pracy wróci, a wypiszą nas do domu w poniedziałek i wtedy mąż bierze 3 tyg urlopu
Nie wiem tylko czy z GBS zdążą bo pobiorą mi wymaz 19.08 na wizycie. No i młody nie zdąży dobić do 4 kg.
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co Wy macie takie bojowe i wrogie nastawienie do szpitala i lekarzy, w którym leży Karolina? A może własnie tak trzeba dla dobra jej i Krzysia? Dacie sobie rękę uciąć, że cesarka będzie lepsza w tej chwili? Z tego co wiem, żadna z nas nie jest lekarzem z wykształcenia...
Karolinka nie martw się, wszystko będzie dobrze. Życzę dużo spokoju i cierpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:54
Kaarolina lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyMyślicie, że Mika prześcignie Le'nutkę? Jej też mało zostało
Kobietki, a myślałyście o drugim imieniu dla dzieci? A przynajmniej te, które będą dawać drugie imię
U nas córka ma po mężu - Michalina, a dla Kajtka nie wiemy jak dać. To znaczy mąż wie - Michał, ale ja w życiu na trzeciego Michała w domu się nie zgodzę
-
nick nieaktualnyIo wrote:Stardust - to ja zaraz za Tobą bo 22.08.
Akurat to piątek więc zacznę rodzić jak maż z pracy wróci, a wypiszą nas do domu w poniedziałek i wtedy mąż bierze 3 tyg urlopu
Nie wiem tylko czy z GBS zdążą bo pobiorą mi wymaz 19.08 na wizycie. No i młody nie zdąży dobić do 4 kg.
-
Szonka wrote:
Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?
Mi na SR na Madalińskiego mówili, że lekarz prowadzący ma obowiązek prowadzić ciążę do 40 tyg. Ok 2 dni przed terminem porodu powinnaś się zgłosić do przyszpitalnej przychodni i oni umówią Cię na KTG i do lekarza i on może wystawi Ci dalsze zwolnienie. A poza tym mówili, że na Madalińskiego pozwalają przenosić ciążę max 7 dni a później wywołują poród.