X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jeśli dadzą mi termin cc to lewatywkę sobie strzelę na noc, a jesli bede z rzutu jechać to na szybko przed szpitalem w domu. CHyba w ogóle sobie kupię dwie, i jedną przetestuję po ilu godzinach działa :)

Szyjka na luteinie i leżeniu może się zamknąć i wydłużyć ;) Nie radzę leżeć do dnia porodu hehe . Ja biorę luteinę, ale zachowuję normalną aktywność fizyczną i pewnie przez to szyjka jest po prostu niezmieniona od dłuższego czasu.

kaarolina mówiłam, że nie urodzisz pierwsza we wrześniówkach ;P
    Fipsik, a kogo obstawiasz?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac :/

Karolina ty się pakuj i jedź do innego szpitala, bo tam gdzie jesteś to jeszcze do 40 tyg będziesz "odpoczywać".

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, normalnie oczy w słup, zeby z podłogi zbieram i nie wierzę w to wszystko. Podziwiam Twoją cierpliwość ale moja juz dawno się skończyła. W te oedy zrobilabym im jazde na pół szpitala i wypisala na żądanie. Gnoje przebrzydle.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to te przepływy już są dobre, że Ty możesz tak czekac? Bo przecież były nieprawidłowe.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czysta kpina jakaś...co oni w tym szpitalu za maniane odwalają..mi już brakuje cierpliwości jak czytam jakie ci niechlujne wymówki podają z dnia na dzień coraz bardziej bez sensowne, a co dopiero jakbym była na twoim miejscu..znając mnie i moja nerwice sami by mnie wywalili z tego szpitala bez wypisu..

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, to będę czekać na info od ciebie jak ci poszło z lewatywą :D :P

Karolina, a rozmawiałaś o tym z mężem? I z ginem? Może faktycznie lepiej wypisać się na żądanie i jechać gdzie indziej, bo oni Cię tam traktują jak pacjenta drugiej kategorii :/

• dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Karola - tak jak piszą dziewczyny : ja bym się chyba wypisała albo dała im w łapę żeby mi to cc zrobili bo inaczej bym tam oszalała. Co o tym myśli Twój mężczyzna ?
    a ja bym nie dawała w łapę, niby jakim prawem mam płacić za coś co mi się należy? jest zagrożone życie dziecka i jej, a oni się bawią w kotka i myszkę.
    Ja po takiej akcji wypisałabym się na żądanie i tyle co mnie widzieli.

kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Szonka ja też mam l4 do dnia porodu i nawet nie pomyślałam że mi nie wystawi dalej, oj trzeba będzie coś wymyślić

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Fipsik, a kogo obstawiasz?..

Mikę :) Kaarola będzie pierwsza jak wyjdzie ze szpitala. W szpitalu jak zostanie to ja wcześniej urodzę ;P A pamiętasz, że rodze po 8 wrzesnia, bo 7 mam zawody ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:41

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Karolina i tak podziwiam Twoją cierpliwość bo moja pewnie by się dawno skończyła.
    Ostatnio coraz częściej myślę o porodzie i niby cieszę się że to już za nie długo ale czasem mam lekkiego stracha. Prawie najważniejsze jest to żebym miała polkę przy porodzie bo wtedy jakoś mniejszy stres będzie i bariery językowej też nie. W szpitalu który sobie wybrałam jest aż 4 lub 5 polek także jest szansa że na jakąś trafię :)

thiki0a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mikę :) Kaarola będzie pierwsza jak wyjdzie ze szpitala. W szpitalu jak zostanie to ja wcześniej urodzę ;P A pamiętasz, że rodze po 8 wrzesnia, bo 7 mam zawody ;) hehe
    A mika kiedy? Bo ja rodzę 20.08 jak odbiorę wyniki badań :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja bym sie wypisała z tego szpitala, oni już przeginają!!!

Co do L4 to lekarz nie ma prawa odmówić wypisania L4 jeśli poród jeszcze nie nastąpił, lekarze wykręcają sie bo w kodeksie pracy jest zapis że kobieta w ciązy MOŻE wcześniej skorzystać z urlopu macierzyńskiego własnie jeśli skończy 38tc. Lekarzom po prostu nie chce sie wypisywać zwolnień!! Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego czyli pełne 9 miesięcy.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Karolina nadal w dwupaku??? Ja juz nie mam nic do powiedzenia w tym temacie bo brak mi słów :/

Ja bym ich tylko spytała ile chcą kasy za cc i zaplacila zeby miec z glowy.

Dzien dobry Brzuszki :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A mika kiedy? Bo ja rodzę 20.08 jak odbiorę wyniki badań :P

Żebys się nie zdziwiła jak odbierzesz wyniki i Ci zaraz wody odejdą :P

stardust87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - to ja zaraz za Tobą bo 22.08. :P Akurat to piątek więc zacznę rodzić jak maż z pracy wróci, a wypiszą nas do domu w poniedziałek i wtedy mąż bierze 3 tyg urlopu :P Nie wiem tylko czy z GBS zdążą bo pobiorą mi wymaz 19.08 na wizycie. No i młody nie zdąży dobić do 4 kg. :P

stardust87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Wy macie takie bojowe i wrogie nastawienie do szpitala i lekarzy, w którym leży Karolina? A może własnie tak trzeba dla dobra jej i Krzysia? Dacie sobie rękę uciąć, że cesarka będzie lepsza w tej chwili? Z tego co wiem, żadna z nas nie jest lekarzem z wykształcenia...
    Karolinka nie martw się, wszystko będzie dobrze. Życzę dużo spokoju i cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:54

Kaarolina lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że Mika prześcignie Le'nutkę? Jej też mało zostało ;)

Kobietki, a myślałyście o drugim imieniu dla dzieci? A przynajmniej te, które będą dawać drugie imię :)
    U nas córka ma po mężu - Michalina, a dla Kajtka nie wiemy jak dać. To znaczy mąż wie - Michał, ale ja w życiu na trzeciego Michała w domu się nie zgodzę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust - to ja zaraz za Tobą bo 22.08. :P Akurat to piątek więc zacznę rodzić jak maż z pracy wróci, a wypiszą nas do domu w poniedziałek i wtedy mąż bierze 3 tyg urlopu :P Nie wiem tylko czy z GBS zdążą bo pobiorą mi wymaz 19.08 na wizycie. No i młody nie zdąży dobić do 4 kg. :P
    Io, u mnie się czeka tydzień, więc to GBs może ci pokrzyżować plany :P

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas syn będzie miał jedno imię Michał (jak by była dziewczynka to by była Gabriela Sabina :) )

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?

Mi na SR na Madalińskiego mówili, że lekarz prowadzący ma obowiązek prowadzić ciążę do 40 tyg. Ok 2 dni przed terminem porodu powinnaś się zgłosić do przyszpitalnej przychodni i oni umówią Cię na KTG i do lekarza i on może wystawi Ci dalsze zwolnienie. A poza tym mówili, że na Madalińskiego pozwalają przenosić ciążę max 7 dni a później wywołują poród.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ