X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Witam z rana,

ja już od 5 spać nie mogę, jakoś tak Szymonek bardziej aktywny od rana i chyba skacze mi po żołądku bo coś mnie mdli.
    U nas dziś spore ochłodzenie, niby przjemniej, ale mogłoby się aż tak nie ochładzać ;)

Karolina myślałam, że wejdę rano i zobaczę zdjęcie Krzysia, szkoda mi ciebie strasznie, że tak się musisz morodować i najgorsza ta nie wiedza, co, kiedy i jak. Ale na pewno już bliżej niz dalej i niedługo będziemy podziwiać zdjęcia nazego pierwszego wrześniaczka :)

Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?

kochana, wlasnie ja tez mam do terminu porodu wystawione i dobrze , ze o tym napisalas bo ja chetnie tez sie dowiem co i jak wtedy. Dziewczyny orientuje sie któras z was??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:09

• betinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Obudzil mnie dzis telefon od kuriera i tym magicznym sposobem MAMY LOZECZKO ZE WSZYSTKIM W KOMPLECIE :)))) Zaraz nie wytrzymam i rozpkauje, zeby zobaczyc ta sliczna posciel :)

Karolina, jest nadzieja! Caly czas o Was mysle. Czekamy na wiesci, niech chociaz maz da znac jakbys juz nie zdazyla :) Aaaaaaj, nasz Krzys sie moze dzisiaj przywita <3

Hela, z pobytem w szpitalu sie nie licza pelne doby na szczescie :) Mnie przyjeli np w srode w nocy i wypisali w poniedzialek rano i mam na wypisie, ze pobyt 6 dni!

Migotka, juz wczoraj pisalam, ze wyprobowalam krem ProctoHemolan i naprawde jest dobry!

Gratuluje dzisiaj nowych tygodni i trzymam kciuka za wizyty :)

Migotka22, Kaarolina, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Patu, herbata z liści malin? a mogę spytać na co konkretnie pomaga? bo przyznam się szczerze ze nie słyszałam o tym.

Według teorii sprawia ze mięśnie macicy są lepiej Przygotowane i porod przebiega sprawniej. Z kolei później łatwiej macicy jest się kurczyc.

BlackLuna lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, ja miesiąc temu w szpitalu miałam rozwarcie zewnętrzne jak Mycha (nie wiem jak duże), tydzień później moja gin też mówiła, że szyjka lekko rozwarta, a potem od luteiny chyba się zamknęła i teraz cały czas mam zamkniętą :)

Jovi, u mnie też pisze, że lewatywa na życzenie, ale jak poczytałam co Fipsik pisała o jej operacjach to nie wiem czy jednak nie poproszę o zrobienie... Nie lubię lewatyw strasznie i niby nie jesz wcześniej dość długo, ale chyba racja, że lepiej z taką raną nie męczyć się po.

Io, jovi81 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    U nas w dniu, w którym przypada Twój termin zgłaszasz się do szpitala i leżysz aż nie urodzisz. Wtedy dostajesz zwolnienie szpitalne i nie musisz wykorzystywać macierzyńskiego. Wykorzystywanie macierzyńskiego przed porodem uważam za niesprawiedliwe. Może dlatego u nas biorą do szpitala. Jak coś to zagadaj czy Cię wezmą. Zawsze możesz sciemnić, że słabo ruchy czujesz. Pewnie jak już przyjdziesz to do porodu Cię nie wypuszczą.

Wolałabym jednak nie leżeć bez sensu w szpitalu, tym bardziej, że w domu mam dwoje dzieci i nie wiem jakby mąż tu wszystko ogarniał gdyby mi sie ten pobyt miał do 2 tyg. przedłużyć. Myślałam raczej o wizycie u internisty i symulowaniu przeziębienia czy cuś ;)

Io lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to skoro szyjka może się jeszcze zamknąć i wydłużyć to ja faktycznie jeszcze ostatnia będę rodzić :P A ja już się nastawiłam, że szybko pójdzie :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Według teorii sprawia ze mięśnie macicy są lepiej Przygotowane i porod przebiega sprawniej. Z kolei później łatwiej macicy jest się kurczyc.
    A kupiłaś tą herbatkę w jakiejś stacjonarnej aptece czy przez neta zamawiałaś? Bo ciekawa jestem czy mają to w aptekach.. A też by mi się przydała..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Zwracam się z pytaniem do dziewczyn które czeka cc : u mnie w szpitalu robią tylko lewatywę przed cc na życzenie - jak jest u Was ? zastanawiam się co wziąć dzień przed żeby mnie rano w dniu cc przeczyściło... Ja Wy planujecie?
    Ja niestety nie mam info jak to jest w moim szpitalu, ale tak na 2 dni przed cc chyba juz bardziej lekkostrawna dietke sobie zapodam, dzien przed po poludniu wlewke Enema zrobie i rano w dniu operacji powtorze ;)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jovi, u mnie też pisze, że lewatywa na życzenie, ale jak poczytałam co Fipsik pisała o jej operacjach to nie wiem czy jednak nie poproszę o zrobienie... Nie lubię lewatyw strasznie i niby nie jesz wcześniej dość długo, ale chyba racja, że lepiej z taką raną nie męczyć się po.

No chyba tez tak zrobię, zdziwiło mnie jednak że lewatywę robią każdej na następny dzień po cc co mnie zdziwiło i zastanawiam się teraz czy ma to sens dwa dni pod rząd... swoją droga przeraża mnie wizja lewatywy z pociętym brzuchem...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już teraz tak jelita oczyszczone, że chyba nie potrzeba mi żadnej lewatywy :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac :/
    No to sie po prostu nie miesci w glowie!!!! Ja bym sie wypisala na zadanie i pojechala do tego dobrego szpitala dla bezpieczenstwa :/

• Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - no oni sobie w kulki lecą chyba. Nie słyszałam jeszcze żeby ktoś odpoczął w szpitalu. Ja byłam pewna, że Tobie dziś cc zrobią. Ty już tam przecież prawie tydzien leżysz. Oni chyba faktycznie na kopertę czekają. Jezcze rozumiem jakby Ci rozkurczowe odstawili i czekali aż poród sam się zacznie, ale raz zatrzymują, raz wywołują. Inne pacjentki też mają takie przeboje? Przecież jak przyjdzie co do czego to Ty nie będziesz miała już siły.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... ja mam termin porodu na 9.09.2014, a firma przedłużyła mi umowę niby do dnia porodu ale mam datę 31.08.2014, więc podejrzewam, że gdybym do tego czasu nie urodziła to mi kolejny aneks przyślą. Uważam, że takie nie wystawianie l4 ciężarnej jest krzywdzące, bo skraca się okres macierzyńskiego o 2 tyg.
    Szonka poczytałam o tym na necie i lekarz musi dać Ci dalsze L4, a jeśli nie to powiedz, że w takim razie wracasz do pracy i wtedy on musi zaświadczyć, że się do tego nadajesz :P a na pewno takiego zaświadczenia Ci nie wyda :)
    To jest chamstwo, myślał, że trafił na kobietę co na prawie się nie zna :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak jak betinka pisze, nie chcesz się przenieść do tego drugiego szpitala?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Wypisuj się na żądanie i idź do swojego gina i do szpitala w którym chciałaś rodzić. Twój pobyt w tym szpitalu uważam za bezcelowy!

Fipsik, Tysia87 lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ja niestety nie mam info jak to jest w moim szpitalu, ale tak na 2 dni przed cc chyba juz bardziej lekkostrawna dietke sobie zapodam, dzien przed po poludniu wlewke Enema zrobie i rano w dniu operacji powtorze ;)
    tak też chyba uczynię - dzięki :)

betinka lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - jeśli jest taka możliwość to ja bym zrobiła tak jak piszą dziewczyny.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dadzą mi termin cc to lewatywkę sobie strzelę na noc, a jesli bede z rzutu jechać to na szybko przed szpitalem w domu. CHyba w ogóle sobie kupię dwie, i jedną przetestuję po ilu godzinach działa :)

Szyjka na luteinie i leżeniu może się zamknąć i wydłużyć ;) Nie radzę leżeć do dnia porodu hehe . Ja biorę luteinę, ale zachowuję normalną aktywność fizyczną i pewnie przez to szyjka jest po prostu niezmieniona od dłuższego czasu.

kaarolina mówiłam, że nie urodzisz pierwsza we wrześniówkach ;P

zwolnienie lekarskie należy się do dnia prawdziwego porodu, a nie domniemanego terminu. Lekarz nie ma prawa odmówić zwolnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:25

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Karola - tak jak piszą dziewczyny : ja bym się chyba wypisała albo dała im w łapę żeby mi to cc zrobili bo inaczej bym tam oszalała. Co o tym myśli Twój mężczyzna ?

xvg47yr.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ