Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Witam z rana,
ja już od 5 spać nie mogę, jakoś tak Szymonek bardziej aktywny od rana i chyba skacze mi po żołądku bo coś mnie mdli.
U nas dziś spore ochłodzenie, niby przjemniej, ale mogłoby się aż tak nie ochładzać
Karolina myślałam, że wejdę rano i zobaczę zdjęcie Krzysia, szkoda mi ciebie strasznie, że tak się musisz morodować i najgorsza ta nie wiedza, co, kiedy i jak. Ale na pewno już bliżej niz dalej i niedługo będziemy podziwiać zdjęcia nazego pierwszego wrześniaczka
Mam do was jeszcze pytanie odnośnie L4. Lekarz wystawił mi do terminu porodu i powiedział, że jak przenoszę malucha to mam iść na macieżyński przed porodem, bo on mi już po terminie nie może dać zwolnienia. A co jak przenoszę o 2 tyg. ? To mam mieć przez to skrócony czas, który mogłabym spędzić z dzieckiem po porodzie? Takie trochę to dziwne dla mnie, a jak jest u was ?
kochana, wlasnie ja tez mam do terminu porodu wystawione i dobrze , ze o tym napisalas bo ja chetnie tez sie dowiem co i jak wtedy. Dziewczyny orientuje sie któras z was??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:09
-
Dzien dobry
Obudzil mnie dzis telefon od kuriera i tym magicznym sposobem MAMY LOZECZKO ZE WSZYSTKIM W KOMPLECIE
))) Zaraz nie wytrzymam i rozpkauje, zeby zobaczyc ta sliczna posciel
Karolina, jest nadzieja! Caly czas o Was mysle. Czekamy na wiesci, niech chociaz maz da znac jakbys juz nie zdazylaAaaaaaj, nasz Krzys sie moze dzisiaj przywita
Hela, z pobytem w szpitalu sie nie licza pelne doby na szczescieMnie przyjeli np w srode w nocy i wypisali w poniedzialek rano i mam na wypisie, ze pobyt 6 dni!
Migotka, juz wczoraj pisalam, ze wyprobowalam krem ProctoHemolan i naprawde jest dobry!
Gratuluje dzisiaj nowych tygodni i trzymam kciuka za wizytyMigotka22, Kaarolina, le'nutka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
BlackLuna wrote:Patu, herbata z liści malin? a mogę spytać na co konkretnie pomaga? bo przyznam się szczerze ze nie słyszałam o tym.
Według teorii sprawia ze mięśnie macicy są lepiej Przygotowane i porod przebiega sprawniej. Z kolei później łatwiej macicy jest się kurczyc.BlackLuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIo, ja miesiąc temu w szpitalu miałam rozwarcie zewnętrzne jak Mycha (nie wiem jak duże), tydzień później moja gin też mówiła, że szyjka lekko rozwarta, a potem od luteiny chyba się zamknęła i teraz cały czas mam zamkniętą
Jovi, u mnie też pisze, że lewatywa na życzenie, ale jak poczytałam co Fipsik pisała o jej operacjach to nie wiem czy jednak nie poproszę o zrobienie... Nie lubię lewatyw strasznie i niby nie jesz wcześniej dość długo, ale chyba racja, że lepiej z taką raną nie męczyć się po.Io, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Io wrote:U nas w dniu, w którym przypada Twój termin zgłaszasz się do szpitala i leżysz aż nie urodzisz. Wtedy dostajesz zwolnienie szpitalne i nie musisz wykorzystywać macierzyńskiego. Wykorzystywanie macierzyńskiego przed porodem uważam za niesprawiedliwe. Może dlatego u nas biorą do szpitala. Jak coś to zagadaj czy Cię wezmą. Zawsze możesz sciemnić, że słabo ruchy czujesz. Pewnie jak już przyjdziesz to do porodu Cię nie wypuszczą.
Wolałabym jednak nie leżeć bez sensu w szpitalu, tym bardziej, że w domu mam dwoje dzieci i nie wiem jakby mąż tu wszystko ogarniał gdyby mi sie ten pobyt miał do 2 tyg. przedłużyć. Myślałam raczej o wizycie u internisty i symulowaniu przeziębienia czy cuśIo lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:Według teorii sprawia ze mięśnie macicy są lepiej Przygotowane i porod przebiega sprawniej. Z kolei później łatwiej macicy jest się kurczyc.
-
jovi81 wrote:Zwracam się z pytaniem do dziewczyn które czeka cc : u mnie w szpitalu robią tylko lewatywę przed cc na życzenie - jak jest u Was ? zastanawiam się co wziąć dzień przed żeby mnie rano w dniu cc przeczyściło... Ja Wy planujecie?
jovi81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
kark wrote:Jovi, u mnie też pisze, że lewatywa na życzenie, ale jak poczytałam co Fipsik pisała o jej operacjach to nie wiem czy jednak nie poproszę o zrobienie... Nie lubię lewatyw strasznie i niby nie jesz wcześniej dość długo, ale chyba racja, że lepiej z taką raną nie męczyć się po.
No chyba tez tak zrobię, zdziwiło mnie jednak że lewatywę robią każdej na następny dzień po cc co mnie zdziwiło i zastanawiam się teraz czy ma to sens dwa dni pod rząd... swoją droga przeraża mnie wizja lewatywy z pociętym brzuchem...
-
Kaarolina wrote:No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikachttps://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Karolina - no oni sobie w kulki lecą chyba. Nie słyszałam jeszcze żeby ktoś odpoczął w szpitalu. Ja byłam pewna, że Tobie dziś cc zrobią. Ty już tam przecież prawie tydzien leżysz. Oni chyba faktycznie na kopertę czekają. Jezcze rozumiem jakby Ci rozkurczowe odstawili i czekali aż poród sam się zacznie, ale raz zatrzymują, raz wywołują. Inne pacjentki też mają takie przeboje? Przecież jak przyjdzie co do czego to Ty nie będziesz miała już siły.
-
hmm... ja mam termin porodu na 9.09.2014, a firma przedłużyła mi umowę niby do dnia porodu ale mam datę 31.08.2014, więc podejrzewam, że gdybym do tego czasu nie urodziła to mi kolejny aneks przyślą. Uważam, że takie nie wystawianie l4 ciężarnej jest krzywdzące, bo skraca się okres macierzyńskiego o 2 tyg.
Szonka poczytałam o tym na necie i lekarz musi dać Ci dalsze L4, a jeśli nie to powiedz, że w takim razie wracasz do pracy i wtedy on musi zaświadczyć, że się do tego nadajesza na pewno takiego zaświadczenia Ci nie wyda
To jest chamstwo, myślał, że trafił na kobietę co na prawie się nie zna -
Kaarolina wrote:No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac
Fipsik, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
betinka wrote:Ja niestety nie mam info jak to jest w moim szpitalu, ale tak na 2 dni przed cc chyba juz bardziej lekkostrawna dietke sobie zapodam, dzien przed po poludniu wlewke Enema zrobie i rano w dniu operacji powtorze
betinka lubi tę wiadomość
-
Jeśli dadzą mi termin cc to lewatywkę sobie strzelę na noc, a jesli bede z rzutu jechać to na szybko przed szpitalem w domu. CHyba w ogóle sobie kupię dwie, i jedną przetestuję po ilu godzinach działa
Szyjka na luteinie i leżeniu może się zamknąć i wydłużyćNie radzę leżeć do dnia porodu hehe . Ja biorę luteinę, ale zachowuję normalną aktywność fizyczną i pewnie przez to szyjka jest po prostu niezmieniona od dłuższego czasu.
kaarolina mówiłam, że nie urodzisz pierwsza we wrześniówkach ;P
zwolnienie lekarskie należy się do dnia prawdziwego porodu, a nie domniemanego terminu. Lekarz nie ma prawa odmówić zwolnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:25
-
Kaarolina wrote:No to juz po obchodzie daja mi dzisiaj "odpoczac" tyle sie dowiedzialam o! Chyba juz moja cierpliwosc zaczyna zanikac