WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje :)
    mi gin kazała brać duphaston jeszcze przez tydzień, ale nie biorę. Uważam tak jak Wy, że organizm kiedyś musi się zacząć przygotowywać do porodu, już jedną ciążę przenosiłam (w sumie też długo wtedy brałam luteinę), nie chcę powtórki ;)
    No i kolejne imię w głowie dla synka, normalnie szczyt niezdecydowania :D kolejny typ to Symeon :)

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo! To juz teraz moja kolej? :-) ale my z Julkiem trzymamy sie planu i czekamy do srody ;-)
    dzisiaj jakis malo ruchliwy Synek i tylko czkawka meczy.. mam nadzieje ze o swojej wieczornej porze sie rozbawi i nie kaze mi sie dluzej martwic..

relg2n0a1g998ci6.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja coś czuje ze przenoszę! Kilka dni temu szyjka była zamknięta i długa, brzuch nadal wysoko, brak śluzu, dobre samopoczucie i nawet rzadziej twardnieje mi brzuch :/

Ja myślę, że to nie ma znaczenia. Pewnie połowa z tych co już mają objawy będzie dłużej czekac na dzidziusia niż te u których nic nie wskazuje na poród. Mąż się ciągle ze mnie śmieje, że jeszcze przenoszę. :P Poza tym mnie dawali kroplówki i luteinę więc efekt może być taki, że jeszcze dłuuuugo nic się nie będzie działo. W sumie to czekam jak na szpilkach na wizytę we wtorek.

Edit - no ja mam właśnie mętlik w głowie co robić z tą luteiną. Brać dalej czy odstawiać. Co wy o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:39

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chce urodzić o terminie 13.09 :) nie ma opcji żeby wcześniej

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje! Icałuj syneczka od forumowych cioć :*

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję buziaczki dla was <3 niemoge się doczekać zdjęć :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO obyś miała rację ;)
    Ja nie chce w terminie, u mojego męża zaczyna się "bussy" w pracy od 10 września! Podobno będzie musiał tam siedzieć po 14h a ja tu sama bez pomocy! Modlę się żeby urodzić pod koniec sierpnia ale mogę sobie chcieć... będzie co bedzie

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje! Dużo zdrówka dla Was!

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja to tak z 4 dni bym ją jeszcze brała :) od razu po odstawieniu przecież nie urodzisz,a w razie czego będziesz miała 37tydz i z czystym sumieniem będziesz mogła rodzić :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście żadnych dupkow i lutein nigdy nie brałam! Tutaj nawet tego nie ma! Myślę że jakbym była na waszym miejscu to juz dawno bym to rzuciła w kąt

201703012752.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezusie...wy mnie wykończycie ;)
    Anulka gratuluję okruszka :*
    Wczoraj wiadomość o Krzysiu tak mnie zestresowała, że dzisiaj zrobiłam pierwsze cztery prania i biorę się za prasowanie.
    Jovi ja wierzę, że Franek grzeczny chłopak, ale jak to powiedziała Diabla nie znamy dnia ani godziny ;)

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Io ja to tak z 4 dni bym ją jeszcze brała :) od razu po odstawieniu przecież nie urodzisz,a w razie czego będziesz miała 37tydz i z czystym sumieniem będziesz mogła rodzić :)

Też tak własnie myślałam żeby do tych 37 tyg dociągnąć. Dziewczyny rodza tu zdrowe wcześniaczki ale na własne życzenie przyśpieszać to chyba też niedobrze.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja myślę, że jakbyś chciała na własne życzenie przyspieszyć to jeszcze byś przenosiła :P

Io lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja będę sama z dwójką dzieci i wiem, że dam radę :)
    Mężowi dzisiaj mówię, że synka będę na sudokai zapisywać, że treningi 2 razy w tyg będą, a on do mnie - Ty z dwójką dzieci sama, jeszcze chcesz syna na treningi wozić? To ja zaczęłam się nabijać i mówię - a co mam nie dać rady, to mam się położyć, użalać się nad sobą jaka to biedna i nieporadna jestem, że męża nie mam obok siebie itd... Powiedziałam mu, że dam sobie radę. Aż mu się głupio zrobiło :P nie spodziewał się chyba takiej odpowiedzi :P
    Inne kobiety mają gorzej, ja mam samochód, prawo jazdy, jestem zdrowa - JA MAM NIE DAĆ RADY? Muszę dać radę i chcę wszystkim pokazać jaka jestem samodzielna, niezależna i ogólnie the best ;D :D :D

Nelus, Tysia87, Paula55, afrykanka, nenka, Beataa25 lubią tę wiadomość

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja coś czuje ze przenoszę! Kilka dni temu szyjka była zamknięta i długa, brzuch nadal wysoko, brak śluzu, dobre samopoczucie i nawet rzadziej twardnieje mi brzuch :/
    u mnie to samo :)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Lo ja myślę, że jakbyś chciała na własne życzenie przyspieszyć to jeszcze byś przenosiła :P

No dzisiaj w ramach leżenia pojechałam do empiku kupić książkę pamiątkową dla Kubusia i po sklepach jeszcze połaziłam no i nic! Nawet pół skurczu nie było :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No dzisiaj w ramach leżenia pojechałam do empiku kupić książkę pamiątkową dla Kubusia i po sklepach jeszcze połaziłam no i nic! Nawet pół skurczu nie było :P

ja też mam dla Michałka taką książkę pamietnik album, którą się wypełnia do 5 lat a później damy mu na 18 urodziny w prezencie :)

Io lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką. Bardzo ładna i dużo miejsca na zdjęcia i zapiski.
    http://www.empik.com/chlopiec-album-mojego-dziecka-mendenhall-elle,prod58970350,ksiazka-p

Ewi25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo mysle,że jak tak szybko Anulce poszło to raczej cc.
    Jak bedziesz droga moja majstrowala przy liście to proszę zmianę na 8.09.tenkjuł wery macz:-)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję!! :) Dużo, dużo zdrówka i czekamy na Was i na fotki!! :)

Kark masz też takie glutki tak? :) Właśnie ja tak mam od 3 dni, odpadł czop (nie wiem czy cały czy tylko część) i tak sobie trwamy i obserwujemy hehe może coś ruszyło?? ;)

kark lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ