WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    gin kazał mi brać teraz przez 3 dni 2x luteine dowcipnie - po co na tym etapie bierze się luteinę? wie któraś z was może?

Ja dostałam na twardnienie i ból brzucha.

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ja ktg przestałam wierzyć, bo jak byłam na porodówce to miała koło 50 co 7 minut regularnie, bolały dosyć, dopiero 0,5l magnezu je uspokoiły, a teraz u mojej gin miałam ponad 100 i nawet nie czułam :/

Patu, bardzo ciepła i długa kąpiel może wywołać poród lub omdlenia, dlatego w ogóle w ciąży się nie powinno...

Dieta, dietą, ja tam wolę zapobiegać niż leczyć :) Zresztą trochę wyrzeczeń (brak czekolady czy smażonej kapuchy) nam nie zaszkodzi jak trzeba będzie zrzucić te wszystkie kilogramy :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bede nadrabiac bo nawet nie mam na to sily.. powiem w skrocie NIGDY WIECEJ CESARKI.. nie moge do.siebie po Niej dojsc jak juz sie do.konca zregeneruje to opisze wszystko.. a co do Krzysiolka to.w.sumie praktycznie ciale spi.. dostal 10 punktow i lekarz na dzisiejszym obchodzie powiedzial ze jest zdrowiutki... ale niestety nie moge Go karmic piersia na chwile obecna bo On sie nie budzi nawet na jedzenie (i zastanawiam sie czy jest ospaly po tych wszystkich lekach jakie dostawalam czy jednak to jego oznaka.wczesniactwa :/ ) i jest karmiony sądą..
    Calujemy wszystkie Ciocie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:25

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, bo to poważna operacja jednak! Koniecznie się ruszaj jak najwięcej, bo wszyscy mówią, że najgorszy bezruch (domyślam się, że łatwiej mówić, niż robić :( ). Krzysiulek może jest w szoku jeszcze po tym wszystkim, też musi dojść do siebie, leki też pewnie nie bez wpływu na niego były, więc na pewno trzeba mu dać trochę czasu. Ale dostał 10 punktów, więc się nie martwimy! Podobno pierwsze 3 doby większość dzieciaczków ciągle śpi. Trzymaj się dzielnie kochana, teraz będzie tylko lepiej!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina nie martw się pewnie Krzyś jest ospały i jak już się przyzwyczai do nowej rzeczywistości to napewno da mamie popalić:-)no cesarka to jednak operacja, ale mam nadzieję, że szybko wrócisz do nas:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nie bede nadrabiac bo nawet nie mam na to sily.. powiem w skrocie NIGDY WIECEJ CESARKI.. nie moge do.siebie po Niej dojsc jak juz sie do.konca zregeneruje to opisze wszystko.. a co do Krzysiolka to.w.sumie praktycznie ciale spi.. dostal 10 punktow i lekarz na dzisiejszym obchodzie powiedzial ze jest zdrowiutki... ale niestety nie moge Hokarmic piersia na chwile obecna bo On sie nie budzi nawet na jedzenie (i zastanawiam sie czy jest ospaly po tych wszystkich lekach jakie dostawalam czy jednak to jego oznaka.wczesniactwa :/ ) i jest karmiony sądą..
    Calujemy wszystkie Ciocie :)

a pokarm ściągasz by później móc go karmic? czy chcesz mm?
    ja urodziłam sie w 37 tyg waząc 2700g i tez mama mówi, że non stop spałam, ale na karmienie sie budziłam. jadłam bardzo często a malutko.

mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie. powodzenia i duzo zdrowia oraz cierpliwości

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko ospalosc dzieci po cesarce to bardzo czesta przypadlosc... Moja kolezanka miala to samo z corka. Lekarz powiedzial ze to sa wlasnie "komplikacje" po operacji i jakos takie wydarcie z brzuszka musi sie na dziecku odbic...
    Ale nie martw sie bo to przechodzi... Teraz laktator w ruch zebys miala pokarm jak Krzysiulek dojdzie do siebie...
    W cesarki wspolczuje ale jak mus to mus...
    Ja dziekje Bogu ze na dzien dzisiejszy bede rodzic sn.

Najwazniejsze ze z synkiem wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 15:35

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wyszło tyle samo! 102 cm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:40

Paula55, Patu, betinka, magdzia26, stardust87, Beataa25, Kaarolina, Diabla85, le'nutka, kark, ofcooo, Ewi25, Io, dba, K_A_M_A, afrykanka, BlackLuna, nenka, JagoodkaK, EmiBam lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to po obżarstwie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:41

Paula55, magdzia26, betinka, stardust87, Kaarolina, kark, Ewi25, Io, dba, K_A_M_A, BlackLuna, nenka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na ostatnim w koncu widac zes w ciazy :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No na ostatnim w koncu widac zes w ciazy :)

a wygląda na 35 tydz? :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, dałabym Ci max 7 miesiąc :)
    Ale psiaki najlepsze! Wtrynią się w każde zdjęcie skubańce :D

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

mój tak wyglądał raczej w 25 :P ale zazdroszcze tak malutkiego brzuszka :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik na zdjeciu jeden i dwa gdzie schowalas córkę?:-) jak ja bym Wam pokazala mojego bebzola to byście padły. Ale gdzies to 3kg musi się mieścić:-)

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, na szkole rodzenia nam mówili, że dzieci najczęściej na początku przynajmniej jedną dobę głównie śpią i niejednokrotnie trzeba je budzić na karmienie. Co prawda, to się tyczyło chyba porodu sn, ale myślę, że cc to też obejmuje. To w końcu szok dla takiego malucha.
    Trzymajcie się!:)

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Karola Krzyś śliczny :) daj mu trochę czasu, rozćmucha się :) n razie w sumie Ci to na rękę, że dużo śpi, bo Ty musisz dojść do siebie kochana.

A my dziś zakupiliśmy wózek, mam go już w domu, w końcu zdecydowaliśmy na wózek Tutek Grander play jest super :) zdjęcia wstawię jutro. Kupiliśmy również wanienkę, stojak do niej, termometr do ciała, i mase innych drobiazgów. A teraz lecę na grila.

Ah Ania trzymam kciuki!

betinka, stardust87, magdzia26 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    gin kazał mi brać teraz przez 3 dni 2x luteine dowcipnie - po co na tym etapie bierze się luteinę? wie któraś z was może?
    ja sprawdzałam w necie i generalnie dają luteine na tym etapie przeciwskurczowo, żeby za wcześnie porodu nie było. Zatem po 36 tyg czy 37 nie powinno się jej stosować moim zdaniem, bo po co już sztucznie zatrzymywać poród. Ale ewentualne odstawienie proponuję skonsultować z lekarzem.

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Ńi chu*a haha :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi ja cię nie straszę :)
    Tak mi się tylko przypomniało ;)

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Mi dał na skracajaca się i miękka szyjke. Luteina to skutecznie powstrzymuje.

Anulka a czemu ciecie? Od razu była wiadoma cesarka? Będzie dobrze musi być! Dawaj znać co mówią lekarze.

A ja mam inne pytanie. Bo szczególnie we wczesnej ciąży nie powinno się brac gorących kąpieli. Mówię o wodzie 40 stopni lub więcej. A czy teraz tez się nie powinno czy juz bezkarnie można na końcówce?
    na skurcze przepowiadające czytałam, że polecają takie w temp 36-37st, ale nie wiem ile to jest tak "na dotyk" :P czy to ciepłe czy gorące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:11

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ