Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnulka, ja ktg przestałam wierzyć, bo jak byłam na porodówce to miała koło 50 co 7 minut regularnie, bolały dosyć, dopiero 0,5l magnezu je uspokoiły, a teraz u mojej gin miałam ponad 100 i nawet nie czułam
Patu, bardzo ciepła i długa kąpiel może wywołać poród lub omdlenia, dlatego w ogóle w ciąży się nie powinno...
Dieta, dietą, ja tam wolę zapobiegać niż leczyćZresztą trochę wyrzeczeń (brak czekolady czy smażonej kapuchy) nam nie zaszkodzi jak trzeba będzie zrzucić te wszystkie kilogramy
-
Nie bede nadrabiac bo nawet nie mam na to sily.. powiem w skrocie NIGDY WIECEJ CESARKI.. nie moge do.siebie po Niej dojsc jak juz sie do.konca zregeneruje to opisze wszystko.. a co do Krzysiolka to.w.sumie praktycznie ciale spi.. dostal 10 punktow i lekarz na dzisiejszym obchodzie powiedzial ze jest zdrowiutki... ale niestety nie moge Go karmic piersia na chwile obecna bo On sie nie budzi nawet na jedzenie (i zastanawiam sie czy jest ospaly po tych wszystkich lekach jakie dostawalam czy jednak to jego oznaka.wczesniactwa
) i jest karmiony sądą..
Calujemy wszystkie CiocieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:25
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolcia, bo to poważna operacja jednak! Koniecznie się ruszaj jak najwięcej, bo wszyscy mówią, że najgorszy bezruch (domyślam się, że łatwiej mówić, niż robić
). Krzysiulek może jest w szoku jeszcze po tym wszystkim, też musi dojść do siebie, leki też pewnie nie bez wpływu na niego były, więc na pewno trzeba mu dać trochę czasu. Ale dostał 10 punktów, więc się nie martwimy! Podobno pierwsze 3 doby większość dzieciaczków ciągle śpi. Trzymaj się dzielnie kochana, teraz będzie tylko lepiej!!!
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Kaarolina wrote:Nie bede nadrabiac bo nawet nie mam na to sily.. powiem w skrocie NIGDY WIECEJ CESARKI.. nie moge do.siebie po Niej dojsc jak juz sie do.konca zregeneruje to opisze wszystko.. a co do Krzysiolka to.w.sumie praktycznie ciale spi.. dostal 10 punktow i lekarz na dzisiejszym obchodzie powiedzial ze jest zdrowiutki... ale niestety nie moge Hokarmic piersia na chwile obecna bo On sie nie budzi nawet na jedzenie (i zastanawiam sie czy jest ospaly po tych wszystkich lekach jakie dostawalam czy jednak to jego oznaka.wczesniactwa
) i jest karmiony sądą..
Calujemy wszystkie Ciocie
a pokarm ściągasz by później móc go karmic? czy chcesz mm?
ja urodziłam sie w 37 tyg waząc 2700g i tez mama mówi, że non stop spałam, ale na karmienie sie budziłam. jadłam bardzo często a malutko.
mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie. powodzenia i duzo zdrowia oraz cierpliwości -
Karolinko ospalosc dzieci po cesarce to bardzo czesta przypadlosc... Moja kolezanka miala to samo z corka. Lekarz powiedzial ze to sa wlasnie "komplikacje" po operacji i jakos takie wydarcie z brzuszka musi sie na dziecku odbic...
Ale nie martw sie bo to przechodzi... Teraz laktator w ruch zebys miala pokarm jak Krzysiulek dojdzie do siebie...
W cesarki wspolczuje ale jak mus to mus...
Ja dziekje Bogu ze na dzien dzisiejszy bede rodzic sn.
Najwazniejsze ze z synkiem wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 15:35
-
Wyszło tyle samo! 102 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:40
Paula55, Patu, betinka, magdzia26, stardust87, Beataa25, Kaarolina, Diabla85, le'nutka, kark, ofcooo, Ewi25, Io, dba, K_A_M_A, afrykanka, BlackLuna, nenka, JagoodkaK, EmiBam lubią tę wiadomość
-
Karolaa, na szkole rodzenia nam mówili, że dzieci najczęściej na początku przynajmniej jedną dobę głównie śpią i niejednokrotnie trzeba je budzić na karmienie. Co prawda, to się tyczyło chyba porodu sn, ale myślę, że cc to też obejmuje. To w końcu szok dla takiego malucha.
Trzymajcie się! -
Witam:)
Karola Krzyś ślicznydaj mu trochę czasu, rozćmucha się
n razie w sumie Ci to na rękę, że dużo śpi, bo Ty musisz dojść do siebie kochana.
A my dziś zakupiliśmy wózek, mam go już w domu, w końcu zdecydowaliśmy na wózek Tutek Grander play jest superzdjęcia wstawię jutro. Kupiliśmy również wanienkę, stojak do niej, termometr do ciała, i mase innych drobiazgów. A teraz lecę na grila.
Ah Ania trzymam kciuki!betinka, stardust87, magdzia26 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
jovi81 wrote:gin kazał mi brać teraz przez 3 dni 2x luteine dowcipnie - po co na tym etapie bierze się luteinę? wie któraś z was może?7w3d 💔
-
Patu wrote:Mi dał na skracajaca się i miękka szyjke. Luteina to skutecznie powstrzymuje.
Anulka a czemu ciecie? Od razu była wiadoma cesarka? Będzie dobrze musi być! Dawaj znać co mówią lekarze.
A ja mam inne pytanie. Bo szczególnie we wczesnej ciąży nie powinno się brac gorących kąpieli. Mówię o wodzie 40 stopni lub więcej. A czy teraz tez się nie powinno czy juz bezkarnie można na końcówce?czy to ciepłe czy gorące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:11