Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik dawaj fotę jak już temat zaczęłaś!
A ja nie wiem czy u mnie tak podświadomość zadziałała, czy może moje dziecko przez pępek podczytuje belly i wie, że dziś ciąża donoszona, bo od samiutkiego rana mam skurcze. średnio bolesne, ale uporczywe. I brzuch jak skała.. Oby się uspokoiło. Do poniedziałku chociaż do wizyty chciałabym przetrzymać.. -
Stardust ja mowilam ze jeszcze nie mam zamiaru rodzic haha
wiec uspokujcie sie juz z tymi snami
A. My wrocilismy z polowańiajak zajechalismy i zobaczylismy kolejke do wejscia to o malo z wrazenia mlody mi nie wypadl
Ale zakupki jak zawsze poczynionezaraz sie pochwale
Najlepsza cena jaka za to zaplacilismy....
UWAGA....£11 i u ranko 1 raz zalozone reszta nowka
-
ech..sławetny temat...dieta karmiącej mamy...ot ja tez żadnej diety nie miałam, pomimo ze 8 lat temu na wszystko kazali uważać, byłam tylko ostrożna i nie mieszałam wszystkiego na raz np: jednego dnia truskawki, na drugi obserwacja czy jest jakaś reakcja alergiczna albo coś, nie ma no to siup następne w kolejności
ograniczałam tylko owoce czy soki typowo cytrusowe typu pomarańcza i co i moja córcia miała kolkę może raptem z dwa razy, a spała mi po 5-6h tak że musiałam ja wręcz budzić do jedzenia
mówi się ze jak jedno taki aniołek to drugie da popalić jestem wręcz ciekawa jak to bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 13:58
-
stardust87 wrote:A ja nie wiem czy u mnie tak podświadomość zadziałała, czy może moje dziecko przez pępek podczytuje belly i wie, że dziś ciąża donoszona, bo od samiutkiego rana mam skurcze. średnio bolesne, ale uporczywe. I brzuch jak skała.. Oby się uspokoiło. Do poniedziałku chociaż do wizyty chciałabym przetrzymać..
Zaczyna się robić coraz ciekawiejA mój syn chyba uznał, że ma za malo miejsca i próbuje sobie domek rozciągnąć. Jak tylko usiądę to czuję jak się rozpycha na wszystkie strony i niestety wbija mi się w pęcherz. Doszłam do wniosku, że chyba jednak popuszczam bo spałam bez wkładki i te ,,wody'' mają lekko żółty kolor na majtkach. Poza tym młody ciągle mi pecherz uciska i ciężko mi sie normalnie wysikać a po jego szaleństwach na pęcherzu leci ze mnie wiecej tej wody. Jak kupię gdzieś te paski to przetestuję jeszcze ale na razie postanowiłam się uspokoić. Wizyta juz we wtorek.
stardust87, Patu lubią tę wiadomość
-
To jak Wy kobiety liczycie ciążę donoszoną? 37czy 38 tydzien? Bo ja według belly nie liczę, bo jest tydzień do przodu jakby.Jak mam termin na 8.09 to od tego odejmuje 3 tygodnie i donoszona będzie w ten poniedziałek 18.08.a według belly to już mamhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
No Anulka coś milczy... Teraz to dopiero te nasze dzieciaczki zaczną wyskakiwać!
Poprasowałam już prawie wszystko, a mąż namiętnie skrobie ściany w pokoiku - chyba się zestresował Karoliną hahaW ogóle się okazało, że jakoś mi się dużo ubranek zrobiło... co prawda to nadal wygląda jak połowa Waszych zbiorów, ale i tak wydaje mi się, że mam pokaźną kolekcję
Fipsik, zdjęcie dawaj! Raz raz!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Wiem wiem na karuzeli jest rozowy mis
ale w nosie to mam
niech poznaje wszystkie kolory
Nie chcialam typowych plastikow tylko wlasnie takie pluszaczki kolorowegra piekna melodyjke
Nosidlo juz przetestowane ma moim T i swietnie sie upina. Jest stabilne.
Duzo go uzywac ńie bedziemy wiec nie chcialam inwestowac wielkiej kasy.jak soe okaze ze malemu sie spodoba to kupimy "profesjonalne"
magdzia26, stardust87, mycha89, Io, K_A_M_A, nenka lubią tę wiadomość
-
Jestem na porodowce, czekam na drugie Ktg, mały waży 2750 lekarz powiedział ze jak się coś zacznie to cięcie, na pierwszym zapisie były pojedyncze skurcze do 40, ale brzuch na dole cały czas boli zwłaszcza przy zmianie pozycji. Przygotowują wszystko do ewentualnej cesarki nawet mnie przegrali a ja tak nie chce dziś rodzic bo nie ma mojego lekarza.
Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Tysia87 wrote:To jak Wy kobiety liczycie ciążę donoszoną? 37czy 38 tydzien? Bo ja według belly nie liczę, bo jest tydzień do przodu jakby.Jak mam termin na 8.09 to od tego odejmuje 3 tygodnie i donoszona będzie w ten poniedziałek 18.08.a według belly to już mam
W kalendarzu mi pokazuje ze 6.09 mam termin, obliczenia mi robi wg terminu na 7.09, a obok kalendarza (tam gdzie jest "do porodu pozostało" mam napisany termin na 8.09
Ale tygodnie zaczyna mi tak jak suwaczek. I suwaczek też mi napisał, że mam dziś donoszona. To tego się trzymam, chyba że moja gin w poniedziałek powie co innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 14:43
-
anulka81 wrote:Jestem na porodowce, czekam na drugie Ktg, mały waży 2750 lekarz powiedział ze jak się coś zacznie to cięcie, na pierwszym zapisie były pojedyncze skurcze do 40, ale brzuch na dole cały czas boli zwłaszcza przy zmianie pozycji. Przygotowują wszystko do ewentualnej cesarki nawet mnie przegrali a ja tak nie chce dziś rodzic bo nie ma mojego lekarza.
-
anulka81 wrote:Jestem na porodowce, czekam na drugie Ktg, mały waży 2750 lekarz powiedział ze jak się coś zacznie to cięcie, na pierwszym zapisie były pojedyncze skurcze do 40, ale brzuch na dole cały czas boli zwłaszcza przy zmianie pozycji. Przygotowują wszystko do ewentualnej cesarki nawet mnie przegrali a ja tak nie chce dziś rodzic bo nie ma mojego lekarza.
Kochana, dzielna bądź! Ale może te skurcze do 40 to jednak tylko przepowiadające? Trzymam kciuki, żeby wszystko ustało i było po Twojemu!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Anulka : trzymam kciuki żeby wszystko ustało i żebyś doczekała się na swojego lekarza i choć wiadomo twoje bezpieczeństwo i synka jest najważniejsze to wiem jak dla mnie również jest ważne żeby ciął mnie mój lekarz - czego i Tobie życzę z całego
-
jovi81 wrote:gin kazał mi brać teraz przez 3 dni 2x luteine dowcipnie - po co na tym etapie bierze się luteinę? wie któraś z was może?
Mi dał na skracajaca się i miękka szyjke. Luteina to skutecznie powstrzymuje.
Anulka a czemu ciecie? Od razu była wiadoma cesarka? Będzie dobrze musi być! Dawaj znać co mówią lekarze.
A ja mam inne pytanie. Bo szczególnie we wczesnej ciąży nie powinno się brac gorących kąpieli. Mówię o wodzie 40 stopni lub więcej. A czy teraz tez się nie powinno czy juz bezkarnie można na końcówce?jovi81 lubi tę wiadomość