WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ewi jak swędzi, to najczęściej zwiastuje to rozstępy :( :/
    Ale mnie Szwedzi zaraz pod biustem i nad pepkiem a tam rozstępy? :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik dawaj fotę jak już temat zaczęłaś! :)

A ja nie wiem czy u mnie tak podświadomość zadziałała, czy może moje dziecko przez pępek podczytuje belly i wie, że dziś ciąża donoszona, bo od samiutkiego rana mam skurcze. średnio bolesne, ale uporczywe. I brzuch jak skała.. Oby się uspokoiło. Do poniedziałku chociaż do wizyty chciałabym przetrzymać..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja mowilam ze jeszcze nie mam zamiaru rodzic haha :) wiec uspokujcie sie juz z tymi snami :P

A. My wrocilismy z polowańia :P jak zajechalismy i zobaczylismy kolejke do wejscia to o malo z wrazenia mlody mi nie wypadl :P
    Ale zakupki jak zawsze poczynione :) zaraz sie pochwale :) Najlepsza cena jaka za to zaplacilismy....
    UWAGA....£11 i u ranko 1 raz zalozone reszta nowka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik chcemy zdjęcie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech..sławetny temat...dieta karmiącej mamy...ot ja tez żadnej diety nie miałam, pomimo ze 8 lat temu na wszystko kazali uważać, byłam tylko ostrożna i nie mieszałam wszystkiego na raz np: jednego dnia truskawki, na drugi obserwacja czy jest jakaś reakcja alergiczna albo coś, nie ma no to siup następne w kolejności :) ograniczałam tylko owoce czy soki typowo cytrusowe typu pomarańcza i co i moja córcia miała kolkę może raptem z dwa razy, a spała mi po 5-6h tak że musiałam ja wręcz budzić do jedzenia :) mówi się ze jak jedno taki aniołek to drugie da popalić jestem wręcz ciekawa jak to bedzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 13:58

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja nie wiem czy u mnie tak podświadomość zadziałała, czy może moje dziecko przez pępek podczytuje belly i wie, że dziś ciąża donoszona, bo od samiutkiego rana mam skurcze. średnio bolesne, ale uporczywe. I brzuch jak skała.. Oby się uspokoiło. Do poniedziałku chociaż do wizyty chciałabym przetrzymać..

Zaczyna się robić coraz ciekawiej :P A mój syn chyba uznał, że ma za malo miejsca i próbuje sobie domek rozciągnąć. Jak tylko usiądę to czuję jak się rozpycha na wszystkie strony i niestety wbija mi się w pęcherz. Doszłam do wniosku, że chyba jednak popuszczam bo spałam bez wkładki i te ,,wody'' mają lekko żółty kolor na majtkach. Poza tym młody ciągle mi pecherz uciska i ciężko mi sie normalnie wysikać a po jego szaleństwach na pęcherzu leci ze mnie wiecej tej wody. Jak kupię gdzieś te paski to przetestuję jeszcze ale na razie postanowiłam się uspokoić. Wizyta juz we wtorek.

stardust87, Patu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak Wy kobiety liczycie ciążę donoszoną? 37czy 38 tydzien? Bo ja według belly nie liczę, bo jest tydzień do przodu jakby.Jak mam termin na 8.09 to od tego odejmuje 3 tygodnie i donoszona będzie w ten poniedziałek 18.08.a według belly to już mam

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi belly dobrze wyliczył, ciąże donoszoną mam 25.08 ( 37t+0d)a termin mam na 15.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 14:02

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie też 37+0 to donoszona. Belly pokazuje już pierwszego dnia tyg za szybko 36+1.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Anulka coś milczy... Teraz to dopiero te nasze dzieciaczki zaczną wyskakiwać!
    Poprasowałam już prawie wszystko, a mąż namiętnie skrobie ściany w pokoiku - chyba się zestresował Karoliną haha :D W ogóle się okazało, że jakoś mi się dużo ubranek zrobiło... co prawda to nadal wygląda jak połowa Waszych zbiorów, ale i tak wydaje mi się, że mam pokaźną kolekcję ;)

Fipsik, zdjęcie dawaj! Raz raz!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem na karuzeli jest rozowy mis :) ale w nosie to mam :) niech poznaje wszystkie kolory :)
    Nie chcialam typowych plastikow tylko wlasnie takie pluszaczki kolorowe :) gra piekna melodyjke :)
    Nosidlo juz przetestowane ma moim T i swietnie sie upina. Jest stabilne.
    Duzo go uzywac ńie bedziemy wiec nie chcialam inwestowac wielkiej kasy. :) jak soe okaze ze malemu sie spodoba to kupimy "profesjonalne" :)

v99g73svu31e_t.jpg

magdzia26, stardust87, mycha89, Io, K_A_M_A, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin kazał mi brać teraz przez 3 dni 2x luteine dowcipnie - po co na tym etapie bierze się luteinę? wie któraś z was może?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce, czekam na drugie Ktg, mały waży 2750 lekarz powiedział ze jak się coś zacznie to cięcie, na pierwszym zapisie były pojedyncze skurcze do 40, ale brzuch na dole cały czas boli zwłaszcza przy zmianie pozycji. Przygotowują wszystko do ewentualnej cesarki nawet mnie przegrali a ja tak nie chce dziś rodzic bo nie ma mojego lekarza.

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka, trzymam kciuki, żeby wszytko dobrze się skończyło! Wiem że by ci było raźniej gdyby był twój lekarz, ale najważniejsze jest teraz wasze zdrowie i bezpieczeństwo kochana.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    To jak Wy kobiety liczycie ciążę donoszoną? 37czy 38 tydzien? Bo ja według belly nie liczę, bo jest tydzień do przodu jakby.Jak mam termin na 8.09 to od tego odejmuje 3 tygodnie i donoszona będzie w ten poniedziałek 18.08.a według belly to już mam
    Ja też myślałam że skończony 38 a nie 37 to donoszona, ale któraś z wrześniówek pisała kilka dni temu, że jej lekarz powiedział, że donoszona jest 3 tyg przed terminem więc u mnie to dziś wychodzi. Tzn teoretycznie jutro. Bo w ogóle to belly mi pokazuje 3 daty porodu :P W kalendarzu mi pokazuje ze 6.09 mam termin, obliczenia mi robi wg terminu na 7.09, a obok kalendarza (tam gdzie jest "do porodu pozostało" mam napisany termin na 8.09 :P
    Ale tygodnie zaczyna mi tak jak suwaczek. I suwaczek też mi napisał, że mam dziś donoszona. To tego się trzymam, chyba że moja gin w poniedziałek powie co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 14:43

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Jestem na porodowce, czekam na drugie Ktg, mały waży 2750 lekarz powiedział ze jak się coś zacznie to cięcie, na pierwszym zapisie były pojedyncze skurcze do 40, ale brzuch na dole cały czas boli zwłaszcza przy zmianie pozycji. Przygotowują wszystko do ewentualnej cesarki nawet mnie przegrali a ja tak nie chce dziś rodzic bo nie ma mojego lekarza.
    Kochana! dasz radę i bez swojego lekarza! Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze było :*

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:

Kochana, dzielna bądź! Ale może te skurcze do 40 to jednak tylko przepowiadające? Trzymam kciuki, żeby wszystko ustało i było po Twojemu! :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka : trzymam kciuki żeby wszystko ustało i żebyś doczekała się na swojego lekarza i choć wiadomo twoje bezpieczeństwo i synka jest najważniejsze to wiem jak dla mnie również jest ważne żeby ciął mnie mój lekarz - czego i Tobie życzę z całego <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    gin kazał mi brać teraz przez 3 dni 2x luteine dowcipnie - po co na tym etapie bierze się luteinę? wie któraś z was może?

Mi dał na skracajaca się i miękka szyjke. Luteina to skutecznie powstrzymuje.

Anulka a czemu ciecie? Od razu była wiadoma cesarka? Będzie dobrze musi być! Dawaj znać co mówią lekarze.

A ja mam inne pytanie. Bo szczególnie we wczesnej ciąży nie powinno się brac gorących kąpieli. Mówię o wodzie 40 stopni lub więcej. A czy teraz tez się nie powinno czy juz bezkarnie można na końcówce?

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 no właśnie ja tak liczę, 3 tygodnie przed datą porodu.to ja mam w poniedziałek i mowie do syna żeby juz nie zwracał uwagi na to, że naroznik musze uprac tylko niech wyskakuje:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ