WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś dobre to, że trzeba się mamusią zajmować i o nią troszczyć.zaraz to mężowi przeczytam:-) bo jak już się dzidki rodzą to nikt się nie przejmuje nami, inkubatorami;-) każdy tylko jaki słodki, jaki śliczny a my to co:-( tez slodkie i sliczne i tez chcemy być przytulane, bo się nadzwigalysmy przez tyle czasu, bo dalysmy swoje ciała pozmieniac:-)

Paula55, Nelus, le'nutka, nenka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam zdjęcie dzidziusia Anulki. Oto Szymuś:
    a6172dc1d88f9624med.jpg

Io, betinka, kark, dba, karolcia:)))), Nelus, Ewi25, afrykanka, Migotka22, ofcooo, jovi81, Patu, stardust87, magdzia26, le'nutka, Tysia87, justyna14, Majeczka2014, doti77, nenka, zoi, Mika 28, verynice, Fipsik, JagoodkaK, mycha89, madiiiii, Kaarolina, BlackLuna, EmiBam, Beataa25, assantea lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny a ja poszlam prasowac i przegapilam takiego newsa!!! Anulka po stokroc gratulacje!!!

Rabarbarka mala jest boska ale jak TY dobrze wygladasz :) i te szczesliwe smiejace sie oczy!! Tak moze tylko matka :)

Dba jestes moim guru normalnie :) serio!! Ja poki co tez sobie nie wyobrazam siebie z malym dzieckiem i psen np a co dopiero z dwojgiem dzieci :P napewno jak by stuacja mnie zmusila to dala bym rade ale tak.... Ciezko to widze :P

Nelus masz racje ze kobieta po porodzie bez watpliwosci oczekuje wsparcia i pomocy... Samo to jak hormony na nas beda wplywac... Ilez sie naczytalam czerwcowek i lipcowek.. Ilez one wyplakaly lez.. I wtedy ukojeniem czesto byl maz lub ktos bliski..
    A i co do kolek to sie zasadniczo zgadzam :) tez czytajac i wyciagajac wnioski z poczynan "starszych" stazem kolezanek one laduja w te dzieci tyle antykolkaczy, probiotykow i innych a w zasadzie nie ma ratunku :/ dzieci i tak placza i tak...
    Szczeze? Ciekawa jestem co tu u nas mi powiedza w sprawie kolek... Jakie maja podejscie. Czy zalecaja tak jak w pl pelna mieszanke mikstur czy raczej naturalne rozwiazania...
    A moze uda nam sie tego uniknac tak jak znajomi i szwagierka... Zobaczymy :)

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś cały tydzień byłam sama w domu, nie wpadła nawet na chwilę... Miała przyjść we czwartek, zadzwoniła że nie przyjdzie, oczywiście się wytłumaczyła.. jak zwykle... :/
    Jak nie będzie przy porodzie to będę wiedziała wszystko... podejrzewam, że nasze relacje ulegną zmianie niestety...

• Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę rozpracować to wstawianie bo nawet swojego nie będę umiała dodać :P

Jak np kopiujecie link z tinypic na dotykowym ekranie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 18:54

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Muszę rozpracować to wstawianie bo nawet swojego nie będę umiała dodać :P
    O tym samym pomyślałam :P

Anulka, Szymcio śliczny, a jaki malutki w tym rożku się wydaje ;)

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki słodki Szymulek <3 Jak torebka cukru taki maleńki!

Normalnie złapałam stresa przez te akcje porodowe!!! Jeszcze większe schizy mam, moja mama dzisiaj tez potwierdziła, że mi się brzuch opuścił :/ Wróciły mi mdłości i brak apetytu, brzuch się spina bożeeeeeee. Ubranka poprasowałam do końca, mąż zapala ze szpachelką po pokoju jak szalony. Tylko kurna problem będzie z lekarzem, czy akurat będzie mógł się nami zająć, jakby był falstart! On ma dyżur w tym szpitalu tylko 1x w tygodniu. Jezzzzu, chyba będę spała jak nietoperz :D

nenka, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla ciekawostki:
    "Istnieją kultury, w których rodzice otrzymują znacznie więcej pomocy niż w naszej. Na japońskim archipelagu Goto matka przenosi się po porodzie do domu swoich rodziców. Okryta kołdra przez większą część dnia leży na posłanie wraz z noworodkiem. Jej rodzice, teściowie, ciotki i dziadkowie opiekują się nią przez cały miesiąc. Odprowadzają do łazienki, pomagają przy myciu, karmią i masują. Jest traktowana jak male dziecko. W tym czasie jej jedynym zadaniem jest karmienie i pielęgnowanie noworodka... depresja poporodowa na tym archipelagu nie wystepuje"

Paula55, dba, jovi81, le'nutka, nenka, assantea lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Neluś cały tydzień byłam sama w domu, nie wpadła nawet na chwilę... Miała przyjść we czwartek, zadzwoniła że nie przyjdzie, oczywiście się wytłumaczyła.. jak zwykle... :/
    Jak nie będzie przy porodzie to będę wiedziała wszystko... podejrzewam, że nasze relacje ulegną zmianie niestety...
    Dba a może ona po prostu jest zazdrosna? Moja przyjaciółka najpierw miała focha jak wyszłam za mąż, przeszło jej i mi tez, bo pomyslalam, że jej po prostu przykro, że ma ponad 30lat i jest sama.ale jak juz się obraziła jak zaszłam w ciążę, tk pomyslalam, żeby spadała na bambus:-) mam jeszcze jedna i wiem, że prawdziwa bo jest ze mną jak jest dobrze j jak jest źle. A moim najwiekszym przyjacielem jest mój mąż i to się nie zmieni

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Dba a może ona po prostu jest zazdrosna? Moja przyjaciółka najpierw miała focha jak wyszłam za mąż, przeszło jej i mi tez, bo pomyslalam, że jej po prostu przykro, że ma ponad 30lat i jest sama.ale jak juz się obraziła jak zaszłam w ciążę, tk pomyslalam, żeby spadała na bambus:-) mam jeszcze jedna i wiem, że prawdziwa bo jest ze mną jak jest dobrze j jak jest źle. A moim najwiekszym przyjacielem jest mój mąż i to się nie zmieni

Z moją 16-letnią przyjaźnią było tak samo. Jak poznałam mojego męża i było bardzo szybko jasne, że to miłość mojego życia, to się zaczęły fochy. Na mój wieczór panieński przyszła z łaską, cały czas była niezadowolona i wyszła pierwsza. Na weselu tez siedziała nabzdyczona (oczywiście sama - stąd taki problem, że mi się poukładało). Potem jakieś tam pozory próbowała zachować, ale jak teraz jestem w ciąży, to nawet nie napisze głupiego smsa, czy wszystko w porządku. Wychodzę więc z założenia, że prawdziwych przyjaciół nie poznaje się w biedzie, tylko we własnym szczęściu. Łatwiej jest komuś podać chusteczkę do otarcia łez, niż znieść czyjeś szczęście i się z niego szczerze cieszyć, kiedy samemu jest się nieszczęśliwym.

ofcooo, jovi81 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus fajnie sie to czyta ale szkoda ze to nie na nasze warunki :P
    Choc przyznam sie szczeze ze jak moja mamcia bedzie to ja nie zamierzam zajmowac sie niczym innym jak tylko malym i moim T :)
    Moze jestem okrutna ale poprosze mame o gotowanie i ogarnianie domciu (w miare mozliwosci) a my bedziemy beztrosko sie soba cieszyc :)
    Mysle ze to nie bedzie problem a babcia tez bedzie happy ze jest z nami od pierwszych chwil :)
    Bratu tylko musze zajecie znalezc :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo no jak to wytłumaczyć....klikam przed linkiem ze zdjęciem i wtedy przeciagam palcem dalej i biore na gorze zaznacz wszystko kopiuj i pozniej u nas na belly wklej robię:-D
    Wierzę, że nasza najlepsza mmamusia od listy ogarnie telefon:-)

• dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 nie jest to zazdrość, wydaje mi się bardziej to, że ma za dużo koleżanek. Ona jest bardzo towarzyska, ma mnóstwo koleżanek. Ja znowu taka nie jestem, nie potrafię się na tyle ludzi rozdzielić... Wydaje mi się, że inne dziewczyny są ważniejsze ode mnie. Ale to może takie moje odczucie. Czas pokaże...
    Betina różnie to z ludźmi bywa... mieliśmy z mężem bardzo trudny okres w życiu, same problemy... ile ludzi się wykruszyło wokół nas... została garstka, można by ich na jednej ręce policzyć. Zawsze to mężowi mówiłam, przekonał się do moich słów dopiero w tym trudnym okresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:06

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodka paczuszka z szymusiem! Takie maleństwo do zacalowania ;)

Paula ja też nie wiem co u nas mówią na temat diety matki karmiącej ale myślę że najbardziej będę kierować się info z nowych książek bo jak trafię na jakąś stara szpitalna szkole to będę musiała o suchym chlebie żyć, co tylko zaszkodzi.

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam już postępy. Udało mi się zapisać zdjęcie z smsa i przerobić je na link w tinypic i nawet zaznaczyłam ten link tylko za cholerę nie wiem gdzie jest kopiuj :P

Paula55, Tysia87, le'nutka, nenka, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze z ta przyjaznia to cos w tym jest... Ludzie staja sie zazdrosni jak drugiemu sie dobrze uklada.
    Ja sie ciesze ze mam dwie PRAWDZIWE przyjaciolki. Miedzy nami nic sie nie zmienilo od momentu kiedy wylecialam do uk.
    Mamy kontakt na fb. Piszemy o wszystkim do siebie!!! Jedna ma 2 malych dzieci i jak tylko moze to sie odezwie.
    Byla "ze mna" kiedy sie staralismy i nie wychodzilo. Pocieszala, wspierala! Druga tak sańo jak my starala sie z mezem i mielismy podobne problemy. Teraz miedzy naszymi ciazami jest 2 tyg roznicy i razem przezywamy ten stan :)
    Jak tylko jestesmy w pl to nie mozemy sie nagadac.
    No i zawsze za soba ryczymy jak ja wylatuje :( sa calym moim wielkim wsparciem :)

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Z moją 16-letnią przyjaźnią było tak samo. Jak poznałam mojego męża i było bardzo szybko jasne, że to miłość mojego życia, to się zaczęły fochy. Na mój wieczór panieński przyszła z łaską, cały czas była niezadowolona i wyszła pierwsza. Na weselu tez siedziała nabzdyczona (oczywiście sama - stąd taki problem, że mi się poukładało). Potem jakieś tam pozory próbowała zachować, ale jak teraz jestem w ciąży, to nawet nie napisze głupiego smsa, czy wszystko w porządku. Wychodzę więc z założenia, że prawdziwych przyjaciół nie poznaje się w biedzie, tylko we własnym szczęściu. Łatwiej jest komuś podać chusteczkę do otarcia łez, niż znieść czyjeś szczęście i się z niego szczerze cieszyć, kiedy samemu jest się nieszczęśliwym.
    W 100% się z Tobą zgodzę! Właśnie jak mialam gorsze chwilę w życiu to ona była, pocieszala, mówiła, ze bedzie ok.ale teraz już wiem, że moje niepowodzenia ją poprostu w jakimś stopniu cieszyly.prawdziwy przyjaciel to nie ktoś, kto jest jak jest tylko źle, tylko ktoś, kto potrafi się cieszyć Twoim szczęściem i jest wtedy przy Tobie.a pomyśleć, że przez 17 lat uważałam, że to prawdziwa przyjaciolka.

betinka lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Zrobiłam już postępy. Udało mi się zapisać zdjęcie z smsa i przerobić je na link w tinypic i nawet zaznaczyłam ten link tylko za cholerę nie wiem gdzie jest kopiuj :P

A jaki masz telefon? :)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlam na zakupy a tu takie wiesci

Anulka serdeczne gratulacje :)

Wszystkim trzem mamusiom zycze szybkiego powrotu do zdrowia i szybkiego wyjscia ze szpitala :)
    Wasze dzieciaczki sa przepiekne :)

Dba ja Ciebie podziwiam, ale rowniez sama wiem, ze jak czlowiek musi to musi i nie ma innego wyjscia.
    Jestem na 1000% pewna ze sobie ze wszystkim poradzisz.

dba lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A jaki masz telefon? :)

LG Swift L7

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ