X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to sie bardzo buntowalam i chcialam ciaze latac prowadzic w pl haha :)
    Bo jak to... Tam sie nalezy a tu nie :P

Nelus a jak to u was w Kanadzie wyglada??? Bo ja to ciekawa jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:19

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wieści !!! Gratuluje świeżo upieczonym mamusią i życzę dużo zdrówka
    Ja po weselu jakos dałam rade na drug dzien umierałam tak mnie wszytsko bolalo
    Brzuszek mi się obniżył i mogę w miarę normalnie oddychać

relgh3715xtq0i4d.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    LO może kopiuj u ciebie działa tak jak w iPhonie miałam ze trzeba przytrzymać chwile dłużej palec na linku i wtedy zaznaczy i pojawi się opcja wytnij i kopiuj

W końcu mi się udało. Jakiś debil to wymyślił. Musze jeden palec trzymać na początku tekstu a drugi na końcu i wtedy pokazuje się kopiuj. Miałam już odpuścić ale spokoju mi to nie dawało i udało się :P Teraz już można mi fotki przysyłać :P

Nelus lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się podoba takie dbanie o kobietę w ciąży w Pl... potem przez resztę życia to ja będę wiecznie o kogoś dbała i się martwiła :) Taka chyba nasza rola :) i mam w nosie walkę feministek o swoje prawa - ja to bym mogła siedzieć w domu i wychowywać gromadkę dzieci. I to byłoby dla mnie spełnieniem. Cóż... zakończę reprodukcję na dwójce, ale znowu będę mogła się spełnić jako babcia :) i będę chuchała na moje synowe :D

kark lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo jestesmy z ciebie dumne ;)

Io, Tysia87, Migotka22 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    a mi się podoba takie dbanie o kobietę w ciąży w Pl... potem przez resztę życia to ja będę wiecznie o kogoś dbała i się martwiła :) Taka chyba nasza rola :) i mam w nosie walkę feministek o swoje prawa - ja to bym mogła siedzieć w domu i wychowywać gromadkę dzieci. I to byłoby dla mnie spełnieniem. Cóż... zakończę reprodukcję na dwójce, ale znowu będę mogła się spełnić jako babcia :) i będę chuchała na moje synowe :D

Dba ja wlasnie mam taki plan :) zostaje z synkiem w domu a maz niećh pracuje ;) zreszta jemu tez sie to podoba. Moja tesciowa tak 4 wychowala i on jest przyzwyczajony do tego ze kobitka jest w domu.
    Oczywiscie mogla bym isc do pracy ale to sie z celem mija u nas :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kanadzie jest podobnie jak w Anglii, lekarze nie dają l4 hurtem, kobiety pracują czasem do ostatniego tygodnia. Nie ma żadnych środków na podtrzymanie wczesnej ciąży i wszystko zostawiają w rękach natury. USG podobno robią tylko raz jeśli nic się nie dzieje, zazwyczaj na wizytach sprawdza się tylko serduszko dziecka i ciśnienie ciężarnej oraz mierzy brzuch. O badanie szyjki trzeba samemu poprosić bo też uważają to za zbedne ale ja proszę i pani doktor sprawdza

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Czyli tylko Polska taka dobroduszna jest :) kto by pomyslal :) choc w tym jednym temacie jest bardziej ludzka :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 i fajnie że będziesz z dzieckiem :) w końcu ja po to chciałam dziecko żeby samej się nim zajmować :) ja od razu biorę rok macierzyńskiego, a jak mąż będzie dalej za granicą to mu powiem, że do 3 roku życia małego nigdzie do pracy nie idę :P
    Czasami zazdroszczę kobietom z przeszłości - nie musiały chodzić do pracy, mogły skupić się na dzieciach. Faceci zarabiali na całą rodzinę, dodatkowo dużo babcie pomagały. A teraz od kobiety wymaga się super zadbany wygląd, etat na 8godz, obiad ugotowany, posprzątany dom, pranie zrobione, dzieci zadbane... No i diablica w łóżku. Teraz jak kobieta nie pracuje to jest szykanowana. Czasami rozwój cywilizacji nie zawsze jest dobry dla wszystkich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:38

Paula55, Tysia87, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ta podekscytowana tym co tutaj dzieje a zarazem zlapalam stresa :) nie znamy dnia ani godziny. Od pon.biorę się za reszte prasowań, prań i dopakowuję torby.
    Mojemu T oznajmilam,ze juz 3 wrzesniowki rozpakowane :) facet w szoku:) chyba powoli do niego dociera ze nie wiele zostalo :P i pyta czy to dobrze czy zle i czy dzieciaczki wczesnie urodzone-te nasze wrzesniowe- sa w inkubatorach czy dobrze funkcjonuja :)

Z tego wszystkiego nie jeste w stanie wam odpisywac na Wasze wpisy. Cale szczescie,ze nadrobilam ;)

ps. sliczne mamy dzieciaczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:38

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu Anulka gratulacje! Strach tu wchodzić, bo co zajrzę to któraś ma już maluszka przy sobie:-)

mi się chyba obniżył brzuch, bo ciężko mi- pierwszy raz w tej ciaży moge powiedziec, że mi ciężko. Ciężko mi się chodzi, wstaje i przewraca z boku na bok, a jak chodzę to powolutki i małe kroczki robię, choć jeszcze nie chodze jak kaczka:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiem tego ze swojej strony tylko od znajomych i rodziny meza. Ja w ciazy podróżowałam wiec usg miałam aż 5 razy i w Polsce i w Anglii i w Kanadzie no i tez tutaj nigdy nie pracowałam wiec nie wiem na 100% z tym l4

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do L4 to ja się w pełni zgadzam z tym, że ciąża to nie choroba, ale patrząc z perspektywy całego życia to po skończeniu studiów mam przed sobą minimum 43 lata pracy. 43 lata! Rocznie mam tylko 26 dni urlopu czyli w sumie 5 tygodni. W tym czasie chciałabym urodzić dwoje dzieci, które będę musiała wychować. Mój mąż dużo mi pomaga ale prawda jest taka, że większość obowiązków domowych i związanych z dziecmi jest na głowie kobiety. Czyli muszę pracować, zajmować się domem i dziećmi i jeszcze płacić podatki i odprowadzać składki. Państwo w niczym mi nigdy nie pomoże, a jeszcze tylko kombinuje jak wyciągnąć ręce po resztę tego co mam. Dlatego uważam, że mam pełne prawo przesiedzieć całą ciążę w domu. To i tak niewiele patrząc na to co Państwo dostaje ode mnie. Każdemu się to należy i nie powinno się mieć oporów przed korzystaniem z tego. Drugiej takiej szansy nie dostaniemy.

dba, kark, JustyśkaG lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym już chciała spakować torbę, ale paczka z gemini jeszcze nawet do mnie nie została wysłana, do tego musze kupić jeszcze koszule do szpitala chociaż jedna;-/

i wózek z fotelikiem do auta dopiero w tym tygodniu bedzie, wiec ja jeszcze nie moge rodzić! :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jeszcze wozka nie mamy... dopiero bedzie jechac i kupować..
    a i modelu nawet nie mam tak w 100proc upatrzonego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:47

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to jaki piękny słonik :D bardzo ładna z ciebie dziewczyna majeczka ;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale za to jaki piękny słonik :D bardzo ładna z ciebie dziewczyna majeczka ;)

dzięki Nelus:)
    choc w sumie komplementy mnie nie pocieszają ostatnio :)
    nie pamietam kiedy mialam takie pucki na buzi hehe :)
    taka niepodobna... ale i tak kocham ten stan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:52

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam pucolki w ciazy dodają uroku! Szybko zejdzie po porodzie ;) moim zdaniem wyglądasz świeżo i promiennie wiec ciaza zdecydowanie ci służy

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Oj tam pucolki w ciazy dodają uroku! Szybko zejdzie po porodzie ;) moim zdaniem wyglądasz świeżo i promiennie wiec ciaza zdecydowanie ci służy

w końcu mam 16 lat ;) hehe
    dziewczyny mnie tak oceniły :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba tak zdecydowalismy. Mi sie poprostu nie oplaca isc do pracy... Jak bym miala oplacic nianie czy przedszkole to wyszla bym na zero a nie o to chodzi... Poza tm ja nie pracujac mam wiecej kozysci bo choc by to dofinansowanie do kredytu na dom.
    Gdy pracowalam to nam sie juz nic nie nalezalo. A tak.. Zadeklarowalam ze zostaje w domu i pyk od razu dostalismy :)
    A za jakis czas nikt mi nie broni zalozyc np dzialalnosci :)
    Bo taki mamy plan. Bede w domu z malym, zaloże dzialalnosc ( przynajmniej smprobuje) i jak sie uda to super a jak nie to trudno :) nic nie trace.
    Tez uwazam ze teraz sa kiepskie czasy dla rodzin.. Kazdy tylko praca i praca bo cos do gara wlozyc trzeba :/
    I jak tu byc sex bomba po 8 godz (przy dobrych wiatrach) pracy, potem opiece nad dziecmi i domem... Ciezko.
    Pewnie jak wrocimy do kraju to sie nam to skonczy i trzeba bedzie otworzyc oczy na rzeczywistosc ale poki moge kozystam :)
    Choc z tego :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ