WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to sie bardzo buntowalam i chcialam ciaze latac prowadzic w pl haha :)
    Bo jak to... Tam sie nalezy a tu nie :P

Nelus a jak to u was w Kanadzie wyglada??? Bo ja to ciekawa jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:19

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wieści !!! Gratuluje świeżo upieczonym mamusią i życzę dużo zdrówka
    Ja po weselu jakos dałam rade na drug dzien umierałam tak mnie wszytsko bolalo
    Brzuszek mi się obniżył i mogę w miarę normalnie oddychać

relgh3715xtq0i4d.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    LO może kopiuj u ciebie działa tak jak w iPhonie miałam ze trzeba przytrzymać chwile dłużej palec na linku i wtedy zaznaczy i pojawi się opcja wytnij i kopiuj

W końcu mi się udało. Jakiś debil to wymyślił. Musze jeden palec trzymać na początku tekstu a drugi na końcu i wtedy pokazuje się kopiuj. Miałam już odpuścić ale spokoju mi to nie dawało i udało się :P Teraz już można mi fotki przysyłać :P

Nelus lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się podoba takie dbanie o kobietę w ciąży w Pl... potem przez resztę życia to ja będę wiecznie o kogoś dbała i się martwiła :) Taka chyba nasza rola :) i mam w nosie walkę feministek o swoje prawa - ja to bym mogła siedzieć w domu i wychowywać gromadkę dzieci. I to byłoby dla mnie spełnieniem. Cóż... zakończę reprodukcję na dwójce, ale znowu będę mogła się spełnić jako babcia :) i będę chuchała na moje synowe :D

kark lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo jestesmy z ciebie dumne ;)

Io, Tysia87, Migotka22 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    a mi się podoba takie dbanie o kobietę w ciąży w Pl... potem przez resztę życia to ja będę wiecznie o kogoś dbała i się martwiła :) Taka chyba nasza rola :) i mam w nosie walkę feministek o swoje prawa - ja to bym mogła siedzieć w domu i wychowywać gromadkę dzieci. I to byłoby dla mnie spełnieniem. Cóż... zakończę reprodukcję na dwójce, ale znowu będę mogła się spełnić jako babcia :) i będę chuchała na moje synowe :D

Dba ja wlasnie mam taki plan :) zostaje z synkiem w domu a maz niećh pracuje ;) zreszta jemu tez sie to podoba. Moja tesciowa tak 4 wychowala i on jest przyzwyczajony do tego ze kobitka jest w domu.
    Oczywiscie mogla bym isc do pracy ale to sie z celem mija u nas :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kanadzie jest podobnie jak w Anglii, lekarze nie dają l4 hurtem, kobiety pracują czasem do ostatniego tygodnia. Nie ma żadnych środków na podtrzymanie wczesnej ciąży i wszystko zostawiają w rękach natury. USG podobno robią tylko raz jeśli nic się nie dzieje, zazwyczaj na wizytach sprawdza się tylko serduszko dziecka i ciśnienie ciężarnej oraz mierzy brzuch. O badanie szyjki trzeba samemu poprosić bo też uważają to za zbedne ale ja proszę i pani doktor sprawdza

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Czyli tylko Polska taka dobroduszna jest :) kto by pomyslal :) choc w tym jednym temacie jest bardziej ludzka :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 i fajnie że będziesz z dzieckiem :) w końcu ja po to chciałam dziecko żeby samej się nim zajmować :) ja od razu biorę rok macierzyńskiego, a jak mąż będzie dalej za granicą to mu powiem, że do 3 roku życia małego nigdzie do pracy nie idę :P
    Czasami zazdroszczę kobietom z przeszłości - nie musiały chodzić do pracy, mogły skupić się na dzieciach. Faceci zarabiali na całą rodzinę, dodatkowo dużo babcie pomagały. A teraz od kobiety wymaga się super zadbany wygląd, etat na 8godz, obiad ugotowany, posprzątany dom, pranie zrobione, dzieci zadbane... No i diablica w łóżku. Teraz jak kobieta nie pracuje to jest szykanowana. Czasami rozwój cywilizacji nie zawsze jest dobry dla wszystkich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:38

Paula55, Tysia87, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ta podekscytowana tym co tutaj dzieje a zarazem zlapalam stresa :) nie znamy dnia ani godziny. Od pon.biorę się za reszte prasowań, prań i dopakowuję torby.
    Mojemu T oznajmilam,ze juz 3 wrzesniowki rozpakowane :) facet w szoku:) chyba powoli do niego dociera ze nie wiele zostalo :P i pyta czy to dobrze czy zle i czy dzieciaczki wczesnie urodzone-te nasze wrzesniowe- sa w inkubatorach czy dobrze funkcjonuja :)

Z tego wszystkiego nie jeste w stanie wam odpisywac na Wasze wpisy. Cale szczescie,ze nadrobilam ;)

ps. sliczne mamy dzieciaczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:38

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu Anulka gratulacje! Strach tu wchodzić, bo co zajrzę to któraś ma już maluszka przy sobie:-)

mi się chyba obniżył brzuch, bo ciężko mi- pierwszy raz w tej ciaży moge powiedziec, że mi ciężko. Ciężko mi się chodzi, wstaje i przewraca z boku na bok, a jak chodzę to powolutki i małe kroczki robię, choć jeszcze nie chodze jak kaczka:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiem tego ze swojej strony tylko od znajomych i rodziny meza. Ja w ciazy podróżowałam wiec usg miałam aż 5 razy i w Polsce i w Anglii i w Kanadzie no i tez tutaj nigdy nie pracowałam wiec nie wiem na 100% z tym l4

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do L4 to ja się w pełni zgadzam z tym, że ciąża to nie choroba, ale patrząc z perspektywy całego życia to po skończeniu studiów mam przed sobą minimum 43 lata pracy. 43 lata! Rocznie mam tylko 26 dni urlopu czyli w sumie 5 tygodni. W tym czasie chciałabym urodzić dwoje dzieci, które będę musiała wychować. Mój mąż dużo mi pomaga ale prawda jest taka, że większość obowiązków domowych i związanych z dziecmi jest na głowie kobiety. Czyli muszę pracować, zajmować się domem i dziećmi i jeszcze płacić podatki i odprowadzać składki. Państwo w niczym mi nigdy nie pomoże, a jeszcze tylko kombinuje jak wyciągnąć ręce po resztę tego co mam. Dlatego uważam, że mam pełne prawo przesiedzieć całą ciążę w domu. To i tak niewiele patrząc na to co Państwo dostaje ode mnie. Każdemu się to należy i nie powinno się mieć oporów przed korzystaniem z tego. Drugiej takiej szansy nie dostaniemy.

dba, kark, JustyśkaG lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym już chciała spakować torbę, ale paczka z gemini jeszcze nawet do mnie nie została wysłana, do tego musze kupić jeszcze koszule do szpitala chociaż jedna;-/

i wózek z fotelikiem do auta dopiero w tym tygodniu bedzie, wiec ja jeszcze nie moge rodzić! :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jeszcze wozka nie mamy... dopiero bedzie jechac i kupować..
    a i modelu nawet nie mam tak w 100proc upatrzonego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:47

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to jaki piękny słonik :D bardzo ładna z ciebie dziewczyna majeczka ;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale za to jaki piękny słonik :D bardzo ładna z ciebie dziewczyna majeczka ;)

dzięki Nelus:)
    choc w sumie komplementy mnie nie pocieszają ostatnio :)
    nie pamietam kiedy mialam takie pucki na buzi hehe :)
    taka niepodobna... ale i tak kocham ten stan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:52

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam pucolki w ciazy dodają uroku! Szybko zejdzie po porodzie ;) moim zdaniem wyglądasz świeżo i promiennie wiec ciaza zdecydowanie ci służy

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Oj tam pucolki w ciazy dodają uroku! Szybko zejdzie po porodzie ;) moim zdaniem wyglądasz świeżo i promiennie wiec ciaza zdecydowanie ci służy

w końcu mam 16 lat ;) hehe
    dziewczyny mnie tak oceniły :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba tak zdecydowalismy. Mi sie poprostu nie oplaca isc do pracy... Jak bym miala oplacic nianie czy przedszkole to wyszla bym na zero a nie o to chodzi... Poza tm ja nie pracujac mam wiecej kozysci bo choc by to dofinansowanie do kredytu na dom.
    Gdy pracowalam to nam sie juz nic nie nalezalo. A tak.. Zadeklarowalam ze zostaje w domu i pyk od razu dostalismy :)
    A za jakis czas nikt mi nie broni zalozyc np dzialalnosci :)
    Bo taki mamy plan. Bede w domu z malym, zaloże dzialalnosc ( przynajmniej smprobuje) i jak sie uda to super a jak nie to trudno :) nic nie trace.
    Tez uwazam ze teraz sa kiepskie czasy dla rodzin.. Kazdy tylko praca i praca bo cos do gara wlozyc trzeba :/
    I jak tu byc sex bomba po 8 godz (przy dobrych wiatrach) pracy, potem opiece nad dziecmi i domem... Ciezko.
    Pewnie jak wrocimy do kraju to sie nam to skonczy i trzeba bedzie otworzyc oczy na rzeczywistosc ale poki moge kozystam :)
    Choc z tego :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ