WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może Stardust? Przynajmniej skurcze ma to jej łatwiej będzie :P Ja bym mogła ale się nie zanosi :P Poza tym jeszcze GBs nie miałam. ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z 15 flanelowych i 2 tetrowe. Nie wiem jak wasze ale moje pieluszki flanelowe kiepsko się piora, po pierwszym razie już straciły kolor i się delikatnie zmecholily. To normalne? Pralam w ciepłej wodzie

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy jaka torba? Mi pranie schnie haha :) i jeszcze 3 przedemna :P
    Ja pierdziu.. Tu mi snia że rodze tu mi ryj puchnie... No way!!! Czekam na mame :) ja bez mamy nie rodze do 6.09!!!

Ja mam 5 bialych tetrowych, chyba 6 kolorowych i jedna flanelowa :)

I tez jem non stop!!! Caly czas miele gebom :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja pralam wszystko w 60 stopniach i nic!!!
    Ale widze roznice w jakosci tych co mam z pl z pepco ńp albo auchana a tych co tu na ebayu kupilam...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak z pepco? Ja mam z pepco i chyba takie sobie są?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ej za tydzień to i ja mogę, bo się cieczka suni skończy :-D szukamy ochotniczki na jutro.Kobietki, która ma już donoszoną, dużego dzidziusia i zrobiony pedicure? ;-) szybko się zgłaszać

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie dzis wazylam na wadze 63 11 do przodu obwod brzycha a pepku 110 extra tak mi sie zle chodzi kregoslup peka i skurcze w posladac szok

a torba nie spakowana jeszcze w pokoiku fofotapety nie ma

ja mam z pepko pieuchy i wyprane normalnie i nic im nie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:47

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dwie tetrowe są jak nowki a flanelowe do dupy, a mam z różnych sklepów. Wode ustawiam na "worm" czyli chyba nie więcej niż 40C

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z pepco sa mega cienkie :/ takie byle co bym powiedziala.
    Flanelowa jest super bo jest z allegro, 2 tetry kolorowe z allegro ok ale najlepsze sa te z ebaya. Za nie dalam £4 za 3 szt ale roznica w jakosci mega!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Ja dopiero wróciłam i pobieżnie nadrobiłam i GRATULUJE świezo upieczonym mamusią jakie śliczności się wykluły:) radocha jak diabli :)

Jej a Ja dziś odwiozłam małą swoją na wakacje do teściowej i już tęsknie nie umiem się z nią rozstawać na długo :( ale ze mnie matka fiksiara normalnie teraz za jednym tęsknie a na drugie czekam dobrze że pies mi został :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No ej za tydzień to i ja mogę, bo się cieczka suni skończy :-D szukamy ochotniczki na jutro.Kobietki, która ma już donoszoną, dużego dzidziusia i zrobiony pedicure? ;-) szybko się zgłaszać

Na pedicure to ja się dopiero w poniedziałek będę umawiać na 29.08! Dzisiaj pół nocy mi się śniło, że mi w szpitalu wszyscy stopy oglądają, a ja mam pozdzierany lakier i podeszwy jak stara baba, a z pięt leci mi krew :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Mika niech jutro rodzi! Czas najwyższy. Podejmujesz się?

betinka, Mika 28 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Te z pepco sa mega cienkie :/ takie byle co bym powiedziala.
    Flanelowa jest super bo jest z allegro, 2 tetry kolorowe z allegro ok ale najlepsze sa te z ebaya. Za nie dalam £4 za 3 szt ale roznica w jakosci mega!!

no wlasnie cienkie... i jak je upralam to w ogole chyba na jakosci wiele starcily, w tesco widzialam grubsze, moglam kupic

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka pieknie wygladasz :)

Dziewczyny widze, ze wiele z was chce zostac w domu i sie zajac dziecmi. Jest wiele kobiet ktore nie chca pracowac, a idelanie sie czuja i sprawdzaja jako matki, zony.

Wiem, ze wszystkie jestescie w szczesliwwych zwiazkach, ale nikt wam gwarancjii nie da ze za 15 czy 20 lat nadal tak bedzie. Uwazam, ze jezeli kobieta nie pracuje z wyboru przez 10 lub 15 lat to sie bardzo zmienia, staje sie taka "domowa" i czasami nudna dla meza, bo wtedy swiat kobiety to dzieci, dom, zwierzatka, gotowanie….Faceci wchodza w kryzys wieku sredniego i czesto glupieja i niedoceniaja co maja w domu tylko szukaja przygod.
    Niestety ja znam dwa takie malzenstwa, idelane przez prawie 20 lat a drugie przez ok 18. Kobiety zostaly w domu, bo maz zarabial wystarczajaco a one po slubie najpierw jedno dziecko potem drugie , jedno malzenstwo tez ma trzecie. Sielanka, maz pracuje, zona zajmuje sie domem i dziecmi, ogrodem…..do czasu. Teraz oba malzenstwa sa po rozwodzie. Jedna kobieta ma silna depresje, bo spadlo to na nia bardzo nieoczekiwanie…..nie umie sie odnalezc w nowej sytuacjii, musi znalezc prace, ale po tak dlugiej przerwie strasznie trudne. Druga rowniez byla zaskoczona, ze siksa zawrocila w glowie jej mezowi, przeciez to idealny, maz i tatus…prace znalazla, duzo ponizej jej kwalifikacjii…obecnie studiuje zaocznie.

Ja nie krytykuje niczyich wyborow, bo jak na razie tez nie pracuje i przez nastepne 2 lata nie bede pracowac. Dlatego w tym czasie robie doktorat, zeby w momencie kiedy bede miala mozliwosc isc do pracy, zebym ja znalazla, Che byc niezalezna od meza dla samej siebie, chce sie rozwijac i pozwolic sobie na wiecej. Nigdy nie wiadomo co nam zycie przyniesie.

Mam nadzieje, ze mnie nie zlinczujecie za moj wywod

Juz wybraliscie kto jutro rozpakowuje swoj brzuszek ?

betinka, Tysia87, mycha89, ofcooo, assantea lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka, nie mam zamiaru zlinczowac :)
    napewno w tym co napisalas jest 99 proc prawdy.... bo nie jedna mi tez znajoma, blizsza,dalsza a nawet siostra powie... (jest niecale 3 lata z dzieckiem w domu i lapie depreche......na ta chile szuka pracy)
    Jedne sie spelniaja,drugie nie. Mi na ta chwile ciezko powiedziec co bedzie za 5 ,10 lat. Nie przewidzimy tego co jutro sie stanie. Tak daleko w przyszlosc nie potrafie sie wglebic.
    Czas pokaze..

afrykanka lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka - masz 100% rację. Kobiety podejmują duże ryzyko rezygnując z pracy. Wiadomo, że nikt nie zakłada rozwodu, ale różnie to bywa. Poza tym mąż może też mieć wypadek i umrzeć albo nie móc pracować. Oczywiście nikomu tego nie życze. Fakt faktem, że życie bywa przewrotne i lepiej liczyć się z tym, że może być różnie. Ja bym bardzo chciała siedzieć w domu z dziećmi ale nie zdecyduję się na to. Do tego mężczyźni żyją krócej. Z czym zostanie potem ta kobieta?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, i dlatego uważam, że ludzie, którzy nie boją się podróżować i próbować życia w obcych krajach, są otwarci, odważni i zupełnie inaczej patrzą na życie... Wiesz, że swoim 'wywodem' jakąś klepkę mi otworzyłaś w głowie? Całą ciążę miałam atak paniki na myśl, że będę musiała w końcu wrócić do pracy (przez kilka miesięcy była opcja, że rozkręcę swój biznes i będę mogła w domu pracować, ale niestety życie nas doświadczyło i nie ma takiej opcji raczej), ale nie patrzyłam na to wszystko z tej perspektywy, którą Ty przedstawiłaś! Jesteś mega mądrą kobietą i gdybym była facetem, to bym dodała, że mega pociągającą i atrakcyjną przez to. Normalnie Ci dziękuję za te wszystkie słowa!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka ja uwazam ze myslisz stereotypowo!! BARDZO!
    Wiesz ile ja znam malzenstw gdzie kobieta pracuje, niejednokrotnie prowadzi swoj biznes bardzo preznie. Jest zadbana, obraca sie w towarzystwie a potem i tak wychodzi ze dla meza przestaje byc atrakcyjna?!
    Sama bylam z takim facetem. Gosc powazny by sie wydawalo, niby powinien byc po kryzysie wieku sredniego bo starszy a jednak...rozszedl sie z zona (mial rozwod) a zwiazal sie z 21 letnia dziewczyna...
    Byl zachwycony jak przychodzil po pracy do domu i czekal na niego domowy, cieply obiad...choc robiony jak przychodzilam z pracy bo konczylam wczesniej.
    A nie kolejny tel (jak od zony) ze zostaje dluzej w pracy po raz n-ty...

Poza tym... Tez skonczylam studia. Uwazam ze jestem zadbana siedzac w domu. Moj T ani raz nie dal mi odczuc ze mu sie nie podobam...
    Poza tym i facet i kobieta jak chce sie puscic to i tak sie pusci.. Czy ma w domu sex bombe czy zone ktora dba o dom i dzieci...

Karolaaa91, madiiiii, BlackLuna lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Afrykanka ja uwazam ze myslisz stereotypowo!! BARDZO!
    Wiesz ile ja znam malzenstw gdzie kobieta pracuje, niejednokrotnie prowadzi swoj biznes bardzo preznie. Jest zadbana, obraca sie w towarzystwie a potem i tak wychodzi ze dla meza przestaje byc atrakcyjna?!
    Sama bylam z takim facetem. Gosc powazny by sie wydawalo, niby powinien byc po kryzysie wieku sredniego bo starszy a jednak...rozszedl sie z zona (mial rozwod) a zwiazal sie z 21 letnia dziewczyna...
    Byl zachwycony jak przychodzil po pracy do domu i czekal na niego domowy, cieply obiad...choc robiony jak przychodzilam z pracy bo konczylam wczesniej.
    A nie kolejny tel (jak od zony) ze zostaje dluzej w pracy po raz n-ty...

Poza tym... Tez skonczylam studia. Uwazam ze jestem zadbana siedzac w domu. Moj T ani raz nie dal mi odczuc ze mu sie nie podobam...
    Poza tym i facet i kobieta jak chce sie puscic to i tak sie pusci.. Czy ma w domu sex bombe czy zone ktora dba o dom i dzieci...

no z Paula tez sie zgodze.. Nie ma co wrzucac wszystkich do jednego wora :)
    a;e jest tak jak afrykanka pisze i jak Paula. Dlatego zadzam sie tu i tu.
    A jak bedzie to same sie przekonamy na wlasnej skorze :) zycze wszystkim oczywiscie zadowolenia i spelnienia siebie:)

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki zazwyczaj obniżają się w 36 t.c u mnie mega opadł i mam coraz częściej skurcze przepowiadające ale chce zeby maluch jeszcze 2 tyg. posiedział w czwartek mam sesję brzuszkową mam nadzieję że nie pokrzyżuje mi planów :)
    Jejku jak ja sie szybko mecze i do tego mam czas na senność. Zaraz też idę spaciu więc dobranoc brzuchatki :*

relgh3715xtq0i4d.png
‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ