Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję Karola i Anulka... teraz to już będzie się działo...
U nas coraz lepiej, wyniki są ok. Prawdopodobnie w poniedziałek pójdziemy do domku:) Problem mam jedynie z karmieniem, bo mam tak płaskie brodawki, że mała nie moze zassać i musze odciągać pokarm i karmić butlą.
Przedstawiam Wam naszą Juleczkę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d13dddddcba3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49abeacc6fec.jpg
Ściskamy i całujemy wszystkie forumowe ciocie:)K_A_M_A, Diabla85, Ewi25, Tysia87, kark, sylwia1985, karolcia:)))), Quatriona, Migotka22, Io, ofcooo, betinka, Paula55, jovi81, afrykanka, Patu, stardust87, le'nutka, magdzia26, justyna14, Majeczka2014, Karolaaa91, zoi, doti77, nenka, Mika 28, verynice, Fipsik, deidre, turkawka, AniaDS, JagoodkaK, mycha89, madiiiii, Kaarolina, BlackLuna, EmiBam, Beataa25, assantea, aswalda lubią tę wiadomość
-
Io wrote:My mamy taką. Bardzo ładna i dużo miejsca na zdjęcia i zapiski.
http://www.empik.com/chlopiec-album-mojego-dziecka-mendenhall-elle,prod58970350,ksiazka-p
a ja mam taką
http://www.edycja.pl/produkty/ksiazki/albumy/moje-pierwsze-piec-lat-5?utm_source=google&utm_medium=merchant_center&utm_campaign=pl&gclid=CML02umWmMACFQgYwwodngoAZA&gclsrc=aw.dsIo lubi tę wiadomość
-
dba wrote:Nelus ja będę sama z dwójką dzieci i wiem, że dam radę
Mężowi dzisiaj mówię, że synka będę na sudokai zapisywać, że treningi 2 razy w tyg będą, a on do mnie - Ty z dwójką dzieci sama, jeszcze chcesz syna na treningi wozić? To ja zaczęłam się nabijać i mówię - a co mam nie dać rady, to mam się położyć, użalać się nad sobą jaka to biedna i nieporadna jestem, że męża nie mam obok siebie itd... Powiedziałam mu, że dam sobie radę. Aż mu się głupio zrobiłonie spodziewał się chyba takiej odpowiedzi
Inne kobiety mają gorzej, ja mam samochód, prawo jazdy, jestem zdrowa - JA MAM NIE DAĆ RADY? Muszę dać radę i chcę wszystkim pokazać jaka jestem samodzielna, niezależna i ogólnie the best
Ja się zastanawiam jak dam radę ogarnąć jedjo dziecko i psa naraz....Moja Molly ma dokladnie tyle ile moja ciąża, więc potrzebuje wyjść na spacer około 6 razy dziennie, co prawda na 2 minuty max, ale co ja mam wtedy zrobić z synkiem? Koleżanki zostawiają w łóżeczku i pewnie na początku jak bedzie cale dnie przesypial to tak będę robić, wezmę nianię i wyjdę nw minutę, ale za pól roku co ja biedna poczne.wszyscy się ze mnie śmieją, że nie mam większych problemów:-) a i nie chce, żeby moja sunia czula się odepchnieta, bo naprawdę to dla nas członek naszej rodziny:-) Moim problemem jest pies....dlatego ja bardzo podziwiam kobitki, które mają dwójkę, trójkę i więcej dzieci.Ja bym następne chciała dopiero za jakieś 10lat
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny
-
Tysia za pół roku piesek nie będzie potrzebował tyle wyjść
Ja też mam psa i w planach wyprowadzanie go wtedy kiedy starszego synka będę odprowadzała do szkoły. Tylko mój już jest psiak 2 letni więc 3xdziennie wystarcza mu wyjść.
No i jak dziecko będzie większe to będzie bardzo zainteresowane pieskiem, pies na pewno nie będzie się czuł odtrąconya wręcz będzie uciekał od natarczywego brzdąca
Nie mogę się doczekać tego pięknego widoku - psa i moich dwóch synków
Rabarbarka zazdroszczęśliczna kruszyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 18:27
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Dba a nie masz rodziny i znajomych tam gdzie mieszkasz? Pewnie ze dasz sobie rade ja też nie mowie ze nie dam. Ale jakby nie było to chciałabym żeby mąż był przy nas chociaż przez pierwsze dni! I u mnie sprawa wygląda tak ze jestem za granicą, mieszkam na zadupiu i samochód ma mój mąż w pracy! A jakbym chciała nawet zadzwonić i zaczerpnąć jakiejś rady od mamy czy siostry to tez nie w każdej chwili będę mogła bo dzieli nas bardzo duża różnica godzin. Teraz czytam książkę jak uspokoić dziecko i tam jest napisane że kobieta po porodzie powinna być otoczona opieka i troska niemal jak male dziecko przez pierwszy miesiąc bo udowodniono ze dzięki temu nie popadnie w depresję i dziecko będzie też dużo szczęśliwsze gdy mama będzie spokojna i zrelaksowana.
Aha co do poprzedniego tematu to piszą tez ze kolki wcale nie mają związku z tym co je karmiaca, jest to naturalne zjawisko które dopada niektore dzieci zazwyczaj w 3 tyg życia i ma swoje naukowe uzasadnienie. "Płacz I marudzenie w tym okresie są koniecznym a nawet porządkujacym i pożytecznym elementem dnia maluszka", "kółka jest to okres, w którym normalny rozwój układu nerwowego noworodka prowadzi do trudnego ukojenia placzu". Podobno jesli u dziecka nie stwierdzono choroby refluksu zoladkowo-przelykowego lub alergii na mleko to udowodniono ze skuteczność podawania środków farmakologicznych w tym okresie jest zbedna a matka nie powinna obwiniać się za to co je tylko przeczekać ten trudny okres. A więc jeśli dziecko będzie nam plakalo w tym okresie to nie możemy się obwiniać, panikować i nagle przewracac wszystkiego do góry nogami bo to podobno tylko okres przejściowy który reguluje dobe naszego maluszka! -
Nelus mam teściów którzy w ogóle się nami nie interesują i przyjaciółkę, która mnie ostatnio olała. Obiecała być ze mną podczas porodu, ale czy będzie to zobaczymy.
Czasami się wkurzam, że mam daleko swoją rodzinę, bo jednak na nią bardziej mogę liczyć, ale co zrobić. Świata i życia nie zmienię, nie będę się pierdołami przejmować.
No i mąż w przyszłym tyg zjedzie znowu na weekend, ale potem może być gdzieś za 2 tyg, bo ma pracować 800km od domu i tam już co tydzień nie zjeżdżają.
Tak naprawdę jedyne co mnie przeraża to papierkowe jeżdżenie po porodzieurząd stanu cywilnego, wizyta w pracy, wizyta w Zusie, załatwienie becikowego i wypłaty z ubezpieczalni. Może teraz mnie to przeraża, a okaże się że załatwię to szybciej niż myślę
-
No nie wytrzymam! Na moment wyszłam z domu, a tu TAKIE wieści!!!! Anulka, GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Rabarbarka, Juleczka jest po prostu cudowna! Szopę ma nieprzeciętną! Jakbyś ją urodziła w terminie, to by miała włosy do ramionŚliczna dziewuszka
Io, jak masz bluetooth w kompie, to prześlij z telefonu na kompa. A jak nie masz, to możesz przesłać do mnie na przykład i ja wrzucęhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png