X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i sie nie uzywa tego olejku-tego nie wiem bo uzywalam przed ciaza a teraz to praktycznie nic z lenistwa :P po porodach bedziemy sie regenerowac :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verenice komplecik pierwsza klasa.też chce dla swojego synka coś takiego,bo garniturki i te dziwaczne czapki jak u motorniczego mi jakoś nie leżą w ogóle.
    Paula nie z przecierem tylko z koncentratem:-D nie pytaj....wyczytalam na jakimś mądrym forum,że pomidory wytracaja zielony barwnik z włosów,a ja miałam zielone włosy,bo na popielaty blond położyłam średni:-) walilam tym koncentratem z tydzień,mimo że mylam włosy 2 razy dziennie:-)Michal spać ze mną nie chciał:-)
    Ale powiem Wam,że zieleń zniknęła.ja w ogóle mam super pomysły urodowe:-)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Verynice - śliczny komplet. my będziemy chrzcić dopiero kwiecień -maj więc nasz bąbel będzie już spory. Ogólnie jak oglądam te ubranka do chrztu i widzę te cudowne sukieneczki to jakoś mi tak smutno, że nie mogę mojego synusia w taką odstroić. :P

Ja już pisałam, że my chrzcimy prędziutko :) Październik max pierwsza połowa listopada :)
    Ale nie martw się, dla chłopców też są fajne ubranka :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 19:27

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia te garniturki i te czapaje tak samo na mnie działają... dlatego cieszę się bardzo, że dorwałam taki fajny komplecik ;) Nie mogę się doczekać aż Marcello w niego ubiorę :D Gorzej jak kupa bokiem poleci przed samym wyjściem :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj robiłam sobie peeling cukrowy, efekt boski... Przed ciążą często robiłam sobie kawowy, właśnie fajnie działa na celulit ale też mocno pobudza także raczej nie polecany na wieczór.

pisałyście dziewczyny o takim kłuciu w pochwie, to są jakieś skurczę? od jakiegoś czasu tak mam a dziś to wybitnie mnie dręczy?

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:

pisałyście dziewczyny o takim kłuciu w pochwie, to są jakieś skurczę? od jakiegoś czasu tak mam a dziś to wybitnie mnie dręczy?
    Mi dzisiaj lekarz powiedział, że to główka dzidziusia napiera i dlatego tak kłuje.

betina89 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sięteż cera dopiero w ciąży uspokoiła (szczególnie plecy) ale po porodzie pewnie znów się zacznie...

Co do włosów... Czytałam że w ciąży włosy nam nie wypadają bo powstrzymuje je któryś z ciążowych hormonów. A po porodzie te które zostały zatrzymane po prostu nam wypadają. Na nic maski i witaminy :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dziś to jest sprzężone z ruchami Bąbla, a dodatkowo miałam śluz podbarwiony krwią, może mi się rozwarcie zrobiło...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jestes genialna z tym koncentratem :P hehe :)
    Ale szacun jesli zadzialalo :)

Powiem wam ze jesli chodzi o dbanie o cialo to teraz mi sie jakos bardziej chce :P
    Prżed ciaza tez staralam sie wiadomo... Ale czasem bylam tak po pracy padnieta ze tylko prysznic i spac :)

A teraz... Smaruje sie po kilka razy dziennie, jakies maseczki, peelingi itp bo mam czas :)
    Nie licze na to ze po porodzie ten sie rozmnozy wiec teraz nadrabiam haha :)

My chcemy chrzcic 28.12 :) ciekawe co ksiedzu w Pl na to powie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale produkcja.. a ja nie mam siły dziś stukać na klawiaturze...w łóżku pół dnia przeleżałam.. nie wiem co mi jest.

verynice, cudny komplecik!!!!!!!!!!!! zakochałam się

co do cery to nie narzekam. Wlosy tez ok, odzyly,sa grubsze i jest ich wiecej. Po porodzie pewnie to sie zmieni, no zobaczymy

co do chrzcin to obstawiam 2015 r. pewnie luty/marzec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 19:51

verynice lubi tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo chlopczyka tez mozna pieknie ubrac. Mi sie wydaje, ze jak sie ma chlopca to widzi sie tylko piekne sukieneczki, a jak sie ma dziewczynke to te meskie koszulki, spodnie, bluzy….

Ja sie czuje jak nowo narodzona po fryzjerze :) Dokupilam dzisiaj pizame do szpitala, kapcie i torbe do wozka na bobasowe rzeczy. Mam juz jedna torbe, co byla dolaczona do wozka, ale jest za mala, wiec teraz mam dwie.

Ja tez bede musiala zaczac porzadna walke z celulitisem, bo u mnie lato za pasem, a w grudniu jedziemy na urlop nad ocean. Z taka pupa i nogami to ja nie zalaoze kostiumu kapielowego.

Wyprobuje ten peeling kawowo-cukrowy.

betinka, Io, kark lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapa ze mnie.. lenutka gratulacje i ode mnei!!!! :)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno mnie nie było na belly. Gratulacje świeżo upieczonej Mamusi no i Wszystkim jej poprzedniczkom z wcześniejszych dni :) Duże te Wasze Maluszki. Ja nie mam pojęcia jaki mój Kacperek jest duży, bo nawet mi wczoraj usg lekarka nie zrobiła :/ Rozwarcie mam na opuszek palca czyli w zasadzie żadne, skurcze miałam w nocy co 8-12 minut ale i co 17, są też znośne, więc to tylko przepowiadające. Czuję się jak napompowany balon, ale wolę aby Synuś jeszcze dojrzał w brzuszku, zobaczymy. Dziś odstawiam luteinę i magnez więc wszystko się może zdarzyć :P W domu jeszcze przygotowania, ja dopiero pakuję torbę więc nie do końca jesteśmy gotowi :/ Pozdrawiam Mamusie serdecznie :)

betinka, kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nexcie widzialam juz takie piekne rzeczy dla synka ze jak tam wpadne kupowac na chrzciny ubranka to wolam mnie nie wyciagna :P
    Afrykanka masz racje...tez to przechodzilam ze same ciuszki dla dziewczynek :P no i w zasadzie tak jest ze dla kobiet/ dziewczynek jest wiecej ale chlopcow tez mozna super ubrac ;)

Pochwal sie fryzurka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... Ja też na początku myślałam, że dziewczynki to można ekstra ubrać, a dla chłopców to kiła. Ale teraz, jak już zaczęłam kupować ciuszki dla mojego bąka, to zmieniłam zdanie :) Chłopaków też można super ubrać, a fanką sukienek jakoś nie jestem.

Io, wiesz, chrzest to chrzest, księża też w sukienkach chodzą... ;)

A co do celulitu - zajebista jest rolka do masażu taka z wypustkami. Kosztuje grosze, a bardzo dobrze pobudza krążenie i rozbija celulit dzięki temu.

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chlopcow mozna fajnie ubrac :) sama czesto przechodze kolo dzialu chlopiecego np. f&f, no cuda same!!
    A moja Maja nawet nie ma 1 sukienki :P narazie ;)

Ja będę się farbować przed 13stym wrzesnia. Odrazu lepiej poczuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 19:54

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le’nutka moje gratulacje! i szybkiego i jak najmniej bolesnego powrotu do pionu! dużo zdrówka dla Was :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, w nexcie sa cudne rzeczy, kupilam tam sporo ale akurat byla wyprzedaz bo bym zbankrutowala, nie jest tam zbyt tanio :)
    ja bardzo lubie jak chlopczyki sa ubrani jak tacy mali mezczyzni, ja nie mowie ze niemowleta ale tak jak juz maja 8 m + .
    Kupywalam kuzynce w uk wlansie takie ciuszki dla synka kilka miesiecy temu, duzo osob pytalo m in w sklepie sasiednim, skad ona ma takie ciuszki bo tak slicznie i gustownie go ubiera!!I tutaj uklon w strone cioci Karolinki czyli mnie heh:)
    ktoras tam pisala o takich czapkach chlopiecych chyba wiem o jakie chodzi ala kaszkiecik mnie tez wkurzaja, rzecz gustu oczywiscie ale w zyciu bym synowi nie zafundowala takiej !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 20:06

• Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś w końcu robiła zakpy w tym wysyłkowym Next? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja pisałam o tych czapkach.tragedia.normalnie jak motorniczy tramwaju bez kitu.i do każdego garniturku ten kaszkiecik dorzucają.ale maluszki taki dziwny kształt główki w tym mają.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ